Inlägg

Inlägg som igelkotte har skrivit i forumet
Av igelkotte
Skrivet av filbunke:

Vad jag menar är, på vilket sätt skall de få in pengar genom de 3G-chips de sålde med förlust.

Inte att sälja något med förlust och täcka det med vinster från försäljningar som inte är relaterade. Vilket är vad Qualcomm har gjort.

Det är inte så att Qualcomm har 3g nät i något land? I sådana fall kanske dom har någon form av abonnemang.

Av igelkotte
Skrivet av MrPlow:

Sålde Sony sin PS3 med förlust? Det var väl PS3 som såldes med överpris när den var ny? Den kostade mellan 5 - 6000kr när den släpptes, och det var på den tiden! Kanske blev en förlust för att inte tillräckligt många ville köpa den för det priset.

Du har redan fått på PS3 som såldes med förlust, men jag vill minnas att första Xbox modellen såldes med förlust också. Dessutom ryktades det även där om fula knep som att spelbutikerna blivit betalda för att övertala kunderna att inte köpa dåvarande konkurrenter PS2 eller Gamecube.

Av igelkotte
Skrivet av Xyborg:

Innan någon foliehatt börjar gorma: dessa böter utgör en försvinnande liten del av EUs budget, så NEJ de gör inte detta för att dryga ut kassan. Utredningar som dessa kostar nästan lika mycket som de ger (med undantag av vissa extremt stora bötesbelopp) - detta görs för att straffa förbrytare, inget annat.
Skickades från m.sweclockers.com

Kanske som privatperson annars tror jag dig inte. Men man vill ju alltid få det att låta bra Så så stort förtroende har jag...

Av igelkotte
Skrivet av MinscS2:

Dom enda som drabbades negativt av detta är konsumenterna...

Där fick ni inga pluspoäng av mig AMD.

Jag misstänker att dom inte fått pluspoäng oavsett vad dom än gjort. Så tycker nog många. Sen kan man tycka att Nvidia kan sätta vilket pris dom vill på sina produkter utan att titta på konkurrenter? Det är väl inte bara AMD som ska sätta ribban? Det är nog ingen som vet vad som är sanning ens.

Av igelkotte
Skrivet av Drasteroid:

@igelkotte: Bra svar. Nej du har helt rätt. Man ska aldrig över betala något. Jag är inte heller ekonomiskt oberoende, men det blir ofta så att jag gärna lägger på en slant på produkter för att undvika problem.

Anledningen till att jag har valt Intel dom senaste åren, är väl för att det alltid funkat bra för mig samt topp prestanda. Ibland kan det klia lite i mina fingrar gällande AMD GPU pga priserna på Nvidias kort.

Jag skulle gärna vilja ha ett 2080ti men med 3 barn och familj, så vet jag roligare saker jag kan göra.

Bra svar från dig också. Tänkte bara mest att du skrev att du inte förstod varför man valde AMD. Men det var nog ingen som direkt var medveten om problemen på förhand och jag kan inte säga att jag känner till att AMD haft det tidigare heller. Om man inte bortser från deras gpuer så verkar dom kunna ha lite mer buggiga drivisar till en början, samt högljudda referenskylare.
Kvalitén kan man absolut inte vara säker på så tidigt stadie, för Nvidia hade väl också en del problem med att deras RTX serie gick sönder? Men jag vet inte om det är någon större utsträckning eller bara några enstaka fall man läst om.
Man har ju såklart rätt att välja själv det man tycker passar en och för ens ändamål. Ingen produkt är fri från fel.
Men hur som helst vore det lite kul att veta lite fakta eller tankar bakom också innan man läser att man inte förstår varför andra inte väljer bort en produkt.

Av igelkotte
Skrivet av Drasteroid:

@filbunke:

Sänkta priser på Intel har jag aldrig pratat om. Nvidia däremot.
Har inga problem att betala för kvalité.

Vad exakt är det som har drabbat Intel, som påverkar mig som konsument?
Jag har då inte råkat ut för något iallafall.

Jag har kört med AMD sedan K6 tiden och ATI sedan 9600. Jag har varit skonad från problem som konsument i alla fall. Så du ska aldrig dra slutsats att alla ska ha problem. Nu sitter jag inte på Ryzen 3000 än men inte alla har problem där heller. Är man ekonomiskt oberoende så kan man absolut resonera som du. Men jag vill då aldrig överbetala nånting så mycket tjänar jag inte.

Av igelkotte
Skrivet av ClintBeastwood:

Du satte väl i sata-kabeln i moderkortet?

Skickades från m.sweclockers.com

Nej jag bytte bara ut en befintlig hårddisk till en större

Av igelkotte
Skrivet av robko:

Ryzen 5 3600 från dag 1 med Gigabyte B450 Aorus Pro så har allt funkat som det ska.
Volterna är ok enligt vad AMD säger. PBO funkar prima och boostar till 4.2 på alla kärnor.
Temp är 38 idle och 70 till 75 vid full load. Minnena som är LPX 3000Mzh CL 16 körs utan problem på
3200 och 3400 CL 16.

Gigabyte har verkligen gjort ett kanonjobb med deras bios på 450 korten.

Gigabyte har jag alltid tyckt om. Kört med MSI som gått sönder för att jag bytt processor eller som när jag monterade in en ny hårddisk och aldrig ens varit nära moderkortet. Asus och Asrock har gett blåskärmar av konstiga anledningar. Men det har däremot inget med Ryzen att göra utan äldre processorer.

Av igelkotte
Skrivet av Oskar80:

Cs go vill man helst ha 300fps + fast man bara har 60hz skärm. Finns video på detta https://youtu.be/uzp8z1i5-Hc

Skickades från m.sweclockers.com

Det är galet mycket! Tack för att du klarade upp det åt mig

Av igelkotte
Skrivet av Oskar80:

detta är nog mest för dom som skiter i höga upplösningar och höga grafik inställningar och kör med 240hz paneler.

kolla majoriteten av cs go proffsen.
https://prosettings.net/cs-go-pro-settings-gear-list/

Jag är inte typen som gillar sådana spel och är inte speciellt insatt. Men när man kör på så låg upplösning hur många fps vill man uppnå helst eller finns det någon gräns typ 240 fps?
Jag minns att jag spelade CS för typ 20 år sedan och då var man helnöjd med 100 fps som jag då också vill minnas var max och körde kanske 75-80 hz som mest. Jag kan fortfarande minnas diskussioner om att man inte uppfattade mer än typ 60 fps eller nånting, men mer hz var rätt skönt på crt skärmar.

Av igelkotte
Skrivet av Chris_Kadaver:

"Trevligare"?! Vem fan bryr sig om vad som är "trevligt" när två samarbetspartners gör vinster och får svennebanan att tro att dom skulle vara rivaler?! Allt som kan tolkas som rivalitet är ett spel för gallerierna... Titta istället på vad grafikkort kostar idag. Då är det ganska lätt att konstatera att både AMD och Nvidia är vinnare och förlorarna är de som går på lögnen att de skulle vara rivaler och köper in på den här typen av stegrande priser vi sett under de senaste åren. Det krävs inte direkt någon konspirationsteoretiker för att se att priserna ökat med över 100% de senaste 10 åren.

Jag bryr mig då, tycker det är trevligt när det inte är pajkastning. Dom sysslar ju inte med något krig för att döda människor. Så visst är det trevligare och positivare om inte alla är så bittra? Det är ungefär som att en butik skulle skälla ut en när du kom dit och skulle handla, inte skulle det vara så trevligt heller och man skulle inte vilja besöka den igen. Jag köper faktiskt inget från Nvidia faktiskt pga deras sätt att agera utåt. Så jag ser detta som positivt av Nvidia och vill absolut se mer av det. Deras teknik blir inte heller bättre bara för att man beter sig dåligt.

Av igelkotte

Det blir alltid samma visa när AMD släpper nånting nytt, mycket upprörda känslor. Det var exakt samma negativitet mot AMD på Atlhon tiden, men då var det inte intressant att AMD oftast presterade bättre i spel.
Det är grymt kul att AMD och Intel är så nära varann och jag tycker konsumenterna också ska vara glada över det.

Av igelkotte

Jag tycker ofta AMD korten presterar ganska så mycket mer olinjärt än Nvidia. Dålig optimering osv kanske? Men toppen recension och kul läsning

Av igelkotte
Skrivet av EntropyQ3:

Du kommer aldrig att märka så mycket av ray-tracing. Av den enkla anledningen att befintlig teknik redan gör ett bra jobb, så skillnaderna kan inte annat än bli ganska små. Reflexer, ljusbrytning i transparenta material, vissa skuggningseffekter (ambient occlusion) är områden där en skillnad är detekterbar, men också där är det inte alltid så lätt att uttala sig om vad som faktiskt är bättre ens när man tittar på stillbilder. Och spel är interaktiva, det finns inte en människa som stannar och begrundar refraktionsmönster när man har tre zombier som tänker äta ens hjärna i hälarna. De områden som ray-tracing i spelsammanhang sköter bra, är också sådana som vår hjärna i huvudsak inte bryr så mycket om eller till och med filtrerar bort.

Dessutom skall man komma ihåg att alla multiplattformspel måste utvecklas för att kunna köra på hårdvara som saknar specifikt hårdvarustöd för ray-tracing under överskådlig framtid. Så för oss som spelar på PC, kommer det att vara en switch man slår av eller på beroende på hur prestandan i spelet blir.

Vi får se vad framtiden bär med sig. Själv är jag mer intresserad av resultatet och hur mycket jag måste betala för det, än vilken rendreringsteknik som användes för att åstadkomma det.

Ja det känns som du sammanfattar det ganska bra. Men jag har lite svårt att förstå varför så många är hypade av RT. Det som jag förstått är fördel är för spelutvecklare att det ska underlätta deras jobb på något sätt. Själv tycker jag det känns ganska ointressant med RT just i spelsammanhang, men försöker bara förstå vad andra ser.

Av igelkotte

Själv så tycker jag RT känns som en flopp för oss som konsumenter. RT verkar så tungt och effekterna märks knappt . Jag skulle nog ge det kanske 5 år till innan det börjar bli okej. Men å andra sidan kanske AMD kan fixa det bättre. Kanske spelutvecklarna är mer positiv också, nog för att många här verkar positiva också...

Av igelkotte

Konsekvens tänkande kanske är nånting som politiker borde bli bättre på?

Av igelkotte
Skrivet av ZalZeRoz:

Man kan ha röstat på vad man vill, man har ändå rätt att klaga eller vara missnöjd.
Låt oss inte falla till samma sandlådenivå som på andra sociala medier.

Ja exakt man måste få klaga för att nånting överhuvudtaget ska bli bättre. Det låter så negativt att klaga, men politik är ganska så viktigt och påverkar oss mycket. Så jag tycker att man ska absolut få klaga så mycket man vill om man känner sig missnöjd. Och en sak är säker alla har olika åsikter. Men det viktigaste är att sköta diskussionen snyggt och inte börja använda hot och personangrepp, för då blir ingen glad.

Av igelkotte
Skrivet av Viochee:

Är väl lätt att peka på kina, men gissa vart mycket vi har i hemmen kommer ifrån? Skulle vi tillverka allt i Sverige skulle dels våra utsläpp vara högre men allt skulle vara betydligt dyrare också...

Är inte själv för denna och andra beskattningar men vissa här på forumet är bara för mycket och överdriver mer än vad denna skatt gör

Skickades från m.sweclockers.com

Dom har nog produkter i Kina också som tillverkas i Sverige och övriga världen. Så deras totala siffra stämmer nog inte heller om man ser det från den synvinkeln.

Av igelkotte
Skrivet av Xian:

Såg också denna, han bemöter dock inte alla problem tyvärr.

"For people who are making a comparison to electronic banking, please note there is one crucial difference: banking transactions can be individually verified after they are processed. I can fetch my bank statement and verify that all transactions are correct. Of course, the bank could display a wrong statement. But in the end, you can always trace an error and correct/shut down the system. You cannot do this with an electronically cast vote because they are anonymous. So you might not know when your results are manipulated."

Samma gäller när man handlar, deklarerar eller gör dylika. Märkte nu att jag skrev att det är en dålig idé med elektroniska röster, det är snarare att det är en dålig idé just idag. Enheter kan bli hackade, ha skadlig kod på sig med mera. Finns ju länder som har provat på e-voting och det har inte fungerat alls, så finns det de länder som det har fungerat för, vad vi vet.

Jag säger inte att nånting är bättre eller sämre, men även den fysiska röstningen är långtifrån säker den också. Där exempelvis valsedlar göms bort osv.

Av igelkotte
Skrivet av filbunke:

743 visningar. Du hittade ingen med färre?

Vilka krav du har