Inlägg

Inlägg som igelkotte har skrivit i forumet
Av igelkotte

Många som kommenterar utseendet, smaken är som baken, men det är så långt ifrån det värsta jag sett så jag undrar om man har brist om annat att kommentera?

Av igelkotte
Skrivet av Elakekocken:

Nej, man hackar den plattform som är svagast. Sen att folk väljer den svagaste plattformen är ju upp till dem. Ditt argument faller platt.

Skickades från m.sweclockers.com

Man letar inte lika mycket efter säkerhetshål på saker som knappt används så enkelt är det. Hur många ids hacka Windows 95 idag? Det lär vara jättesårbart och få använder det. Visst är det uråldrat, men android är rätt gammalt nu också.

Av igelkotte
Skrivet av Elakekocken:

Så värt med Apple-produkter. Man slipper det mesta strulet och telefonerna fungerar precis lika bra som vilken android som helst och mer därtill. Problemet med att systemet är mer låst än android är ju bara ett problem för nördar som ”vet” mer och är riktiga förstå-sig-påare, enligt dom själva.
Jag skulle säga att nördarna inte kunde ha mer fel i detta fallet. Vilken vardagssyssla gör man bättre på en android kontra iOS-enhet? Ingenting alls.
Men hos vissa bedrar snålheten visheten. Det är tydligt.

Skickades från m.sweclockers.com

Om alla nu hade varit "rika" och köpt Apple istället så hade garanterat deras produkter hackats lika mycket och android systemet mycket mindre. Saken är den att man vill skapa så stor skada som möjligt. Genom att hacka den plattform som är populärast att använda så gör man störst skada.

Av igelkotte

Det är väl såhär det blir när man släpper lös den personliga integriteten. Oseriösa företag kan hitta på vad som helst och det blir en själv som ska försöka bevisa motsatsen. Jag hade det så på känn att uppgifterna som sparas skulle missbrukas.

Av igelkotte
Skrivet av DasIch:

Det är fel utom möjligen i fråga om vissa misshandelsfall. Undertexter-snubben dömdes till skyddstillsyn.
Jag tror du likt många andra förväxlar straff och skadestånd. Det är olika saker.

Lite onödig att diskutera men ett skadestånd är väl ett straff i sig? Det anser då jag oavsett vad du tycker eller någon annan.

Av igelkotte
Skrivet av UMJ:

De är antaligen därför de lägger ner de för Flash dör 2020 enligt Adobe och ha kvar den i flash gör tjänsten helt död ändå i framtiden, och tror inte de skulle ha kompetens eller tid till transportera de över till HTML5.

Och med tanke på deras dåliga ekonomi så skulle det ju aldrig gå ihop att kunna skapa nånting nytt och bättre. Jag undrar varför det var bättre förr?

Av igelkotte
Skrivet av Tip Top:

Tycker att det är lite konstigt att det alltid sitter amd gpu:er ihop med Intel cpu:er i alla läckta tester . Varför kör dom inte den med ryzen montro. Ger den inte lika bra scones kanske

Dels det, sen har det nog mycket med sponsring och avtal att göra med är min gissning.

Av igelkotte
Skrivet av fermia:

Eller så håller man sitt Windows uppdaterad och slipper tjatet..Varför välja Windows 8 eller Windows 7 när Windows 10 har överlägset bäst säkerhet och prestanda med ny hårdvara ja då får man nog vara beredd på lite "tjat"Eller köra någon Linux dist

Vore mer skandal om inte microsoft "tjatade" om att du faktiskt saknar viktiga säkerhets funktioner pga föråldrat operativsystem installerat.

Självjkart bra med information, dock tycker jag att man enkelt kunnat göra en ruta man kryssade i "visa inte detta meddelande igen". Jag tycker bara man ska få välja operativsystem utifrån sitt egna behov och intresse och inte av andras, oavsett nytt eller gammalt. Windows 10 lockar mig inget heller dessvärre. Skulle vara DX12 men jag är inte så intresserad av nya spel.

Av igelkotte
Skrivet av fermia:

Skandaler är väl att ta i och nej ingen tvingade dig att installera Windows 10..

Mer eller mindre. Det är ständigt tjat om du sitter på ett äldre operativsystem, på exempelvis Windows 8 får man hela tiden en varningsruta om att windows saknar stöd för processorn och att viktiga säkerhetsfuntioner saknas, gör en uppdatering till Windows 10. Jag har fortfarande val, men oj så störande. Detta var inget som MS behövde göra förr i tiden då dom kunde göra nånting bättre istället för att förstöra det gamla.
Sedan har det varit en del nyheter om dom som fått Windows 10 installerat automatiskt. Så jag vet inte jag tycker det är skandal i alla fall.

Av igelkotte

Dom borde nästan hellre sluta stödja Windows 10 mer än nånting annat. Med tanke på alla skandaler och att man mer eller mindre tvingar användare till att byta operativsystem mot sin vilja tycker jag säger sin sak.

Av igelkotte
Skrivet av Alling:

Väck mig när AMD kommit ifatt Intel i överklockad singeltrådad prestanda.

Antal kärnor är inte det enda som räknas.

Väck mig när Intel kommit ikapp AMD i prestanda på multicore med underklocks.

Singeltrådsprestanda hörde hemma på 90-talet när man hade Windows 3.1

Av igelkotte
Skrivet av Mange43:

Det som är så tragiskt med Amd,är att det alltid ska ta så jävla lång tid med allt!!!
Hade man sagt till Nvidia trolla fram ett bättre kort än 1080ti .
Ni får max 4 veckor på er.
Nog fan hade dom löst det!!!

Jag förstår inte riktigt varför det skulle vara så tragiskt. Det är lätt att sitta hemma och säga hur lätt det är att utveckla ett av världens mest kraftfulla och samtidigt strömsnålaste grafikkort. AMD Har dock inte i närheten av samma dryga ekonomi som Nvidia, bara en sådan sak borde få dom flesta att förstå att det inte är någon enkel uppgift.

Av igelkotte
Skrivet av Hymer:

Att folk orkar bry sig om elförbrukning. För några år sen drog korten dubbelt med ström men då gnällde folk inte.

Sitter ni på ett 200krs agg? Ett budget 500w agg klarar ju idag att dra runt ett riktigt kraftigt system.

Det handlar nog mest om bortförklaringar till varför man inte ska välja eller välja en produkt. Man måste alltid hitta nånting att klaga på sådan är människan.

Har man dessutom ett vettigt kylsystem så märker man inte ens av dom extra watten som systemet drar annat än på pappret.

Av igelkotte
Skrivet av jawik:

Det går inte att göra en sån jämförelse med länder och krig, för det handlar om något helt annat än ett företags produkttillverkning.

Rent krasst är det så att ett företag måste ha en produkt som folk är villiga att köpa, annars kommer de att gå under. De kan inte leva på att folk "gillar" dem. Ett företag kan inte leva på sponsring som en idrottsklubb.

Sen är inte saker svart eller vitt, jag tycker jag har varit hyffsat klar med att det är en gråzon. Har man två företag med jämlika produkter, så köp från företaget du gillar även om det råkar kosta några kronor mer. Så gör jag emellanåt. Jag köper dock inte en sämre eller dyrare produkt för att vara "snäll" mot företaget.

Gällande snälla företag så trillade det bort ett "alla" där. Det finns bättre och sämre företag. Jag tycker dock att storföretag ibland får skit mer för att de är stora än att de faktiskt gjort nåt fel.

Nja krig mellan länder handlar mycket om produkttillverkning också bara för att klargöra den saken. En bra ekonomi leder till bra forskning, och mycket mycket mer, likaså stor befolkning som kan jämföras mot personal i ett företag. Dessutom är en bra strategi och mycket tur saker man kan önska sig. AMD har ofta problem med bristande och kanske lite väl mycket oklarheter kring deras nyheter samt förseningar. Dessa saker gör konsumenter förvirrade. Det tror jag är det absolut största problemet AMD har. Men absolut inte att deras produkter inte duger eller håller måttet. Men till följd av problemen med tillverkning osv så målas det upp en ganska negativ bild dessvärre.

Av igelkotte
Skrivet av anCOOL:

Såå du tycker att konsumenterna borde ha varit mindre egoistiska och köpt AMDs Bulldozer istället för Intels CPUer, trots att Bulldozer "floppade"?

Beror väl lite på vad man har för behov också, alla behöver väl inte ha en Formel 1 bil för att åka och handla? Men sen har väl inte AMD bara släppt Bulldozer? Phenom 2, i princip hela Atlhon serien har varit väldigt konkurrenskraftiga och prisvärda. Ryzen är rätt prisvärd och konkurrenskraftig den med, men hur den säljer återstår att se.

Av igelkotte
Skrivet av jawik:

Om företaget jag köper av får monopol medan övriga går under så beror det på att de sålde bra produkter till bra priser medan övriga inte nådde upp till nivå. Jag tänker inte handla halvdana produkter för att stödja företag som inte kan leverera.

Men jag sa också att konkurrens är det bästa för att driva tekniken framåt. Det är också det bästa för konsumenten ur prishänseende samt valmöjlighet. Men åter igen, det är upp till företagen att leverera en konkurrerande produkt, inte bara "finnas till". Men risken att något av nämnda företag skulle hamna i monopolställning är dock väldigt liten.

Jag tror absolut inte att företag är snälla. Som jag sa så finns de till för att tjäna pengar, även AMD. Och jag ser inte AMD som bättre än övriga, de har bara under senare tid inte haft samma möjligheter att skydda sin ställning som övriga.

Och vad det gäller de "rättigheter" som någon "slogs och blödde för" så tror jag du blandar ihop valmöjligheter på hårdvarumarknaden med något inbördeskrig någonstans. Inga rättigheter kommer att försvinna för att vi väljer några FPS extra i vårat hårdvaruköp.

Ganska egoistiskt tänkt tycker jag. Ungefär som om det blev krig i världen så skulle stormakterna vinna och resten försvinna för att dom är kassa. Man har såklart val i livet och jag vill inte ändra på din åsikt, men jag delar den inte med dig.
Att företag inte är snälla, för mig finns det också lite olika grader på det hela.

Av igelkotte
Skrivet av Gender Bender:

Prestanda och specs har också letat sig ut på webben.

http://i.imgur.com/MSitMrq.jpg

Architecture: 516 ARMv8 Cores
Handheld mode
Cpu Core 0 314mhz
Cpu Core 1 726mhz
Cpu Core 2 726mhz
Cpu Core 3 314mhz
GPU 275mhz
GFLOPS Benchmark : 375 gflops FP32
Docked mode
Cpu all cores are 2143mhz
GPU is 1005mhz
GFLOPS Benchmark : 875.77 gflops FP32

Ingen monstermaskin med andra ord, men det hade nog ingen förväntat sig heller. Fina specs för en bärbar konsol dock.

Här kommer lite benchmarks.

When doing a benchmark called Julia running at 480x360, the FPS is 267FPS, whereas the PSVita benched at 82FPS. The combined CPU and GPU power is at about 375.06 GFLOPS.
After docking, the CPU is running at 2.1GHz with the GPU maxing out at 1005 MHz. The benchmark ran at 806FPS@875.66GFLOPS CPU and GPU combined whereas the XB1 ran at 1060FPS, PS4 at 1349 FPS, and the PS4Pro at 2983FPS.

Jag är då smått överraskad av prestandan när jag läser om den ändå. I alla fall på den så kallade Julia testet. När den är dockad verkar den ligga ungefär 20% under XB1. Då får man ha lite i åtanke på vilken liten skapelse Switch ändå är i jämförelse.

Av igelkotte

Dom borde börja med deras egna prylar. När man stoppat in grafikkortet i sin dator så förstörs grafikkortet automatiskt när det plockas ut. Jag tycker fler borde ta efter denna fruktansvärt bra idé.

Av igelkotte

Självklart så fokuserar man på starka sidor när man gör reklam för någon produkt. Men jag kan som inte urskilja om jag ser någon direkt lögn i resultaten. FX serien var om jag inte är helt ute och cyklar en bra processor om man bortser från att den är slö på enkeltrådat och inte så energieffektiv. Men något sådant vet jag inte om AMD gått ut med att dom skulle vara heller. Det är som intressant att veta då om jag är blind som missat att AMD har ljugit en massa sen tidigare eller om det bara är myter som cirkulerar.

Av igelkotte
Skrivet av Aka_The_Barf:

Minns inte du bulldozer? Sandy bridge dödare och allt vad det var. Amd har lurats förr, alla kan göra narr av konkurrenterna men kan inte alltid backa upp det. Men misstro mig inte. jag hoppas verkligen amd lyckas nu så det blir fart på utvecklingen och pressade priser.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag försöker hitta information över hur AMD har gett ut falska uppgifter om fx-serien där den bland annat påstås ska klå Sandy Bridge. Alltså inte bara lösa rykten då. Är det någon som kan länka? Det som jag hittar handlar bara om att AMD stäms för falsk marknadsföring över att dom kallar den 8-kärnig.