Inlägg

Inlägg som Geeze har skrivit i forumet
Av Geeze
Skrivet av KiWo:

Ja jag sitter på en 46" LCD 50Hz, den kostade mig 3500 kr för ett halvår sedan. Jag är nöjd, visst ser man skillnad i vissa butiker men hemma på väggen så spelar det inte mig någon roll om det är 50/100 hz.

Okej
Kanske får snåla in lite på TVn då med tanke på att jag inte kommer spela eller liknande, utan endast titta på serier och slåtitta på kanalerna som ingår i lägenheten...

Något tips?

Skrivet av tony_fjellborg:

Kör på en plasma om du gillar hz då får du 600hz i den prisklassen. Ska du bara kolla tv är ju en plasma guld. Sd sändningar ser mycket bättre ut på en plasma än en lcd imo.

Nja, vettefan, en kompis sa till mig att jag skulle strunta i plasma...Men jag är väldigt petig med bildkvalitén framförallt, och vad jag sett så finns det inte många billiga plasmaskärmar som stödjer Full-HD i min prisklass, har jag missat något?

Skrivet av tednasadator:

Varför just lcd?

Kan köpa vad som helst, borde nog ändra texten/rubriken.
Men jag är dålig på det här med skärmar, tyvärr, så jag kan inte riktigt skillnaden...

http://www.dustinhome.se/product/5010628197/samsung-ps-51e535... Är denna någonting att ha? Jag önskar verkligen att jag kunde provkolla skärmen men lite svårt när det endast är internetbutiker som säljer den :/

Av Geeze
Skrivet av KiWo:

Jo det är en hel del fulknep, inte alls ovanligt att det står 100 Hz på webben men visar sig sedan att det är en 50 Hz med mjukvara. Tror tyvärr det blir svårt att hitta en 100 Hz i din prisklass. En polare letar efter 46 tummare med 100 Hz och har budget på 7000 och har inte hittat något än

Alltså? Annars kan jag tipsa om en skitfin Thomson (tror jag det var) som jag såg inne på Elgiganten i Bäckebol (Göteborg) som dom sänkt priset på... Kan inte hitta den på webben just nu, men den står i butiken, 6990:- har jag för mig dom skulle ha för den. Tyvärr kan jag inte modellnamnet :/

Vilken FPS kan jag ens få ut genom typ Comhem eller liknande? Börjar tvivla på att jag har någon nytta av 100fpsen som 100hz skärmarna ger nu. Är kanske bra i sig, för då blir det bra mycket lättare att hitta en TV i min budget kanske...

Av Geeze
Skrivet av KiWo:

100 Hz Perfect Motionrate är en 50 Hz TV med nån mjukvara. Skulle inte beställa en sån online utan att ha kikat på den först, om du är kräsen med hz:en alltså.

Kände på mig att det var något liknande...

Känns så dumt när vissa affärer riggar upp alla skärmar i 24fps och kör saker, inne på Siba körde dom en betydligt snabbare film och man kunde se skillnaden på alla skärmarna när dom stod där.

Av Geeze

LCD-TV För student! Max 5500:-

Hejsan! Nu är det dags för högskola, och med det innebär det att jag flyttar ut! Då skall ju självklart en ny TV inhandlas.

Det jag tänkte mig var någonting runt 5500:-, jag har själv kikat runt lite, men då jag verkligen vill ha så mycket jag verkligen kan få för pengarna så tänkte jag kolla med andra som har lite mer koll på grejerna än mig själv!

Den jag hittade som verkade mest intressant i dagsläget är en Philips 47PFL3007T,( http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1233542 )
Jag tittade på den på Mediamarkt men fick ingen riktigt bra känsla för vad skärmen egentligen har att ge kände jag. Jag gick även in till Siba och jämförde 100hz skärmarna med 50hz skärmarna och jag känner att jag måste utesluta alla 50hz skärmar tyvärr tror jag.

Så, finns det några synpunkter på det hela?
Tack på förhand!

//Geeze

Av Geeze

Om du inte ställt in en fläktkurka av något slag så kan det vara så enkelt som att fläktarna på grafikkortet helt enkelt inte prioriterar att hålla korten kalla i jämförelse med ljudet som dom för med sig, gå in i Afterburner och lek lite

Annars tror jag att fläktar i sidan ger mer effekt för dig än flera i toppen av chassit eller dylikt, kanske testa att flytta någon av fläktarna till sidan.

Av Geeze
Skrivet av Elof94:

I och mad att en ssd ger en snabbare helhets upplevelse så prioriterade han det mer en lagringsdiskar. Men det kommer garanterat senare

Jag gjorde samma sak med nya datorn, men skillnaden är att min ligger på 256gb, vilket är mer än dubbla lagringen, upplevelsen av datorn kommer vara helt sne, speciellt då SSD disken antagligen är väldigt dålig, och dels för att den är på tok för liten för att han skall klara sig på den utan att ta bort program för att få plats med nya...

Av Geeze
Skrivet av Elof94:

Han har en väldigt strikt budget så priset måste ligga därikring

Han kan inte be sina föräldrar om lån på en tusenlapp eller liknande då?
Jag skulle personligen hellre väntat med att köpa en dator som den du länkade, då det bara kommer kännas fruktansvärt att spela på (för mig då alltså...)

Av Geeze

Knappt, skulle hellre gå på någonting i stil med en tusenlapp dyrare, då prestandan ökar något så enormt till skillnad från burken du länkade... http://www.inet.se/kundvagn/visa/2133278/2012-08-10 FPS vet jag inte men klarar mer än Low, och har ett jämnt flyt.

Av Geeze

Inte vart inne och lekt med spänningen på RAM minnerna? Jag hade 1.65v i min förra dator, som jag manuellt ställt in på moderkortet, och när jag skaffade mina 8gb LP minnen som skulle köras i 1.5v så fick jag blåskärmar...

Av Geeze

Beror ju på vad du angett på kvittot... om du skrivit att köparen köper objektet i befintligt skick så är det ju knappast någonting som du lagmässigt gjort fel... Kan ju inte mycket juridiskt sett, men beroende på vad han betalade, kanske du kan vara schysst och ge kompensation för det...

Och sålänge han inte beställt båten från nätet så fungerar det inte riktigt på det sättet han beskrev, vad jag vet xD

Av Geeze

Shockwave spelaren som strular för Chrome!

http://productforums.google.com/forum/#!topic/chrome/wkRZUJyC...

Här är hur du löser det, saxat ur den tråden.

1.Type Chrome://plugins into your URL bar and click the detail drop down in the top right.

2.Scroll Down until you see the Flash plugin, there should be multiple version.

3.Find the one that says "Shockwave Flash 11.3 r300" (for me this was the first one.

4.Simply click the disable button that is highlighted blue.

Av Geeze
Skrivet av SkullCruzher<3:

Tackar så mycket, blir 120hz'arn då

Jag har Samsung skärmen, måste bara konstatera att jag är supernöjd med skärmen! I vissa spel kan det bli lite svårt att få 120hz att fungera bra (hände mig i WoW) då jag måste ställa in i nVidia control panel att skärmen skall köras i 60hz, för att sedan gå in i Windows egna bildskärmsverktyg och in på "properties" och efter det, manuellt ställa in skärmen på 120hz.

Annars så blev WoW i stort sett ospelbart, även om man försökte köra i 60hz....Måste vara WoWs gamla grafikmotor som strular, hursomhelst.

Glöm inte pilla lite med inställningarna då du måste göra det för att ställa in responstiden, har jag för mig...

Av Geeze

Want to take a look at what's going on inside your iPhone? Dial *3001#12345#* and hit Call and you'll get access to the special field test mode of the iPhone. This mode is designed to allow technicians and Apple reps to get information on the inner workings of the iPhone and the cell phone network it talks to.

Källa: http://www.wirelessinfo.com/content/Inside-the-iPhone-field-t...

Kanske detta kan vara någonting? Har tyvärr inte min iPhone längre då jag testar på Galaxy S2n här just nu...

Edit: Upptäckte precis att det var fel grej jag hittade där..

Av Geeze

Ta en extra till så att strömtillförseln till CPUn fortfarande sitter i, bara för att Högst upp till vänster (oftast?) på moderkortet.

Av Geeze

Kanske vore bra med Low Profile minnen istället? Har för mig att det inte blir någon rolig historia med minnen med den heatsinken + noctua NH-D14

Av Geeze
Skrivet av terrax:

Nej inte AA. AA äter GPU kraft. Men allt annat är MAX MAX MAX.

Ah okej, men DÅ ÄR DET JU INTE ULTRAAAAAAAAAAAA

Varför skall det vara så svårt för vissa medlemmar att förstå att det INTE är Ultra inställningar om man stängar av just ULTRA effekter? Ni missleder andra människor här!

OT:

Jag tycker att det är ett värt byte då inte ens dubbla 6870 klarar av att hålla stabiliteten, men att 1x6950 klarar det med dippar ned till 55FPS på medium-.

Kollar här http://www.sweclockers.com/artikel/14650-prestandaanalys-batt...
Tänk på att 6850 även ligger en bit under 6870 i prestanda, och att det är just dipparna som man skall räkna med när det gäller FPS spel, för vem vill ha en dipp under 40fps när man lirar? Det är det som gör det hela irriterande..

Av Geeze

http://img192.imageshack.us/img192/7408/31962753.png

By geeze at 2011-11-24

Jag upplever inget problem med internetet!

Av Geeze
Skrivet av martincool:

hänger inte med för fem öre....

Tror han undrar vart han borde slänga de sista 200 kronorna xP

Ja, 8gb ger en liten ökning för dagens spel / photoshop. Men det kommer framförallt att ge en stor ökning i framtida spelen.

Av Geeze
Skrivet av Brynolf:

Jag skulle vilja säga att enda anledningen till att man inte köper en ssd är att man inte har råd.

Sen får du gärna intala dig själv något annat.

+90000000000000000

Av Geeze
Skrivet av RaveHole:

Skulle dra igång en FX-8120 på ett Crosshair V Formula igår men det tog stopp av någon anledning. Fläktarna går igång och jag får ett blink på CPU-QLED:en men sen händer ingenting mer. Har läst att man ev behöver uppdatera BIOS för att FX-serien ska funka på CH5F och att man då måste stoppa i en annan CPU först för att kunna göra själva uppdateringen.

Kan någon här bekräfta att man måste uppdatera bios på CH5F med en annan äldre CPU innan man kan köra BD?

Säker på att du kopplat in den extra strömförjningen precis ovanför CPU'n?