Inlägg

Inlägg som Geeze har skrivit i forumet
Av Geeze
Skrivet av Rockybruz:

Tack för svar denna sena timme. Jag har dubbelcheckat alla kontakter ett antal gånger, allt sitter som det ska..

EDIT:
Mitt moderkort säger 2x4_12v men nätagget har endast en 1x8 som passar. Finns en 2x4 som går i men om man kollar mönstren på 2x4an så ska den ej sitta där. Nätagget är semi-modulärt och det är 2x4 som sitter fast. Inte 1x8.

Låter väldigt märkligt med en 1x8 pin till moderkortet. Man brukar nämligen ha den delar på 2x4 pga att strömtillförseln är väldigt olika med tanke på att PSUn skall kunna användas till budgetbyggen.

Har du även säkerställt att du har distanserna mellan chassi/moderkort samt att det ej ligger några skruvar imellan som du tappat?

Av Geeze
Skrivet av Rockybruz:

Tja Sweclockers,

Håller på att köra min nya dator på min testbänk för att se att alla komponenter fungerar men stötte på problem direkt. Det verkar vara något strul med mitt nätagg (se rubrik) då det snurrar igång, även fläkten på CPU startar, sedan slutar nätagget köra, sen går det igång igen efter någon sekund. Någon som vet vad detta kan bero på?

Tack på förhand.

För specs, se signatur.

Dubbelkolla 4 pinnen till moderkortet (top vänster på moderkortet)

Av Geeze
Skrivet av Lovs:

Tack Då kör jag på det!

Skulle personligen inte köpt det moderkortet, och dessutom inte lagt mig under 600w på nätaggsfronten.
Mitt förslag är:

http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2826433&view=l

Beställ Z97-A kortet från Cdon med länken: http://cdon.se/hemelektronik/exklusivt_f%C3%B6r_sweclockers/?... så sparar du lite pengar där också.

Totala summan blir då alltså, om man beställer endast från NetonNet samt CDon, 10.214:- - 390:- för rabatten på moderkortet= 9900:- för alltihopa.

Bra mycket bättre deal

Av Geeze
Skrivet av kakan86:

tog bort i7an mot i5 och la på montering med os nu. notera att denna har ssd och ett 290x mot andra datorn som har ett 770 och mekanisk disk. Skiljer ca 700kr mer på denna mot elgiganten men prestandan i spel är rätt så mycket bättre.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/7884322/2015-04-11http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png
http://www.inet.se/kundvagn/bild/7884322/2015-04-11

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7884342/2015-04-11

Dessutom är GTX 960 sämre än GTX 770.

Source: http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_960_gami...

Av Geeze

Vet inte om jag skall skratta eller gråta, men brukar du jämföra en bil i delar mot en bil som kommer färdigmonterad också eller? Förstår inte riktigt.

Av Geeze
Skrivet av Eredorn:

Ska nog satsa på det. Är lite halvnervös bara för monteringen av kylarfläkt. Inet gör inte det i sin montering tydligen, och antagligen av en anledning. Har även sett en hel del trådar om folk som lyckats böja pins på moderkortet, utan att riktigt veta hur. Förstår att ni inte kan svara på om jag pallar det eller inte, men över lag, överdriver folk eller är det relativt knepigt?

Om man är tillräckligt oförsiktigt så kan man ju tekniskt sätt dö pga en krockkudde i bilen, och även drunka med flytväst, men sålänge du vet riskerna och gör allt lugnt och försiktigt så är det absolut ingen fara. Böja pins på CPU när dom sätter ned det i moderkortet gör folk pga att de inte låter processorn 'automatiskt sjunka ned på sin plats' utan de forcerar den ned och sedan trycker hårt för att få den på plats.

Det finns många klipp på hur kylarpastan skall ligga också. Generella principen är att du klonkar ut någonting som är till storleken av ett okokt riskorn och sedan skruvar fast kylaren som i sig smetar ut allt men än okej!

Manual finns tillsammans med kylaren. Glöm inte, Sweclockers finns tillgängliga både dag och natt om någonting skulle hända.

Av Geeze
Skrivet av Eredorn:

Detta blev den slutgiltiga kompositionen:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7858068/2015-04-01http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png
http://www.inet.se/kundvagn/bild/7858068/2015-04-01

Inte helt hundra på om jag ska ta ett GTX 970 eller GTX 980.
Om jag kollar pricerunner så lär jag kunna kapa några hundringar, hittills har NetOnNet varit billigare på de flesta delar, kanske ger utrymme att lyxa till det på den fronten.

Två sista frågor då;
Angående CPUfläkt. Jag tänker inte överklocka. Funkar originalfläkten helt okej eller kommer den låta lite/kyla dåligt? Blir det lite jobbigt på sommaren när det trycker på? Borde jag investera i en Dark Rock 3 eller kanske något mera lättmonterat?

Angående Grafikkortet. Värt 2000:- spänn extra för ett GTX 980 baserat på spelen jag listade? (Borderlands, Dark Souls, Bioshock, The Witcher 3, Diablo 3, WoW) Helt ärligt känns det inte så, men jag är öppen för argument.

Oftast räcker det med någon typ av andrahandskylare, då t.exempelvis http://www.inet.se/produkt/5322017/cooler-master-hyper-212-ev... som kyler något så fruktansvärt effektivt för de fjuttiga pengar man lägger på det. Exempel:

http://i.imgur.com/kRZI3iM.png

Och angående 980 vs 970, jag hade valt ett 980 om du tänkt spela på WQHD upplösning i framtiden. Om du vill ha något som känns värt för pengarna du spenderar är 970 ett perfekt kort. (kommer från någon som spenderat 6k på ett 980)

Av Geeze
Skrivet av blygarn:

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4460-vs-AMD-FX-6300
är det verkligen värt att byta till i5, verkar ju väldigt jämt! Sen finns det ju då genast möjlighet att gå ner till ett mAtx chassi som jag egentligen gillar mer än ATX! SKulle va för den skullen då, men vet inte om det är värt de 700 extra...

Det du tittar på där är den inbyggda grafikkretsens prestanda. Skillnaden mellan i5 vs "alla" AMD processorer är att intel hela tiden presterar bra och jämt, samtidigt som AMD har en tendens att få spel att dippa i prestanda. Alltså Minimum FPS blir väldigt låg, vilket för mig totalförstör spelupplevelsen.

Av Geeze
Skrivet av Kickzor:

Tack för tipsen! Tyvärr hann jag beställa en före jag läste dina länkar.
Det blev en Lenovo.
http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/skarmstorlek/laptop-1...

Precis hämtat den å ska packa upp den nu

Inet säljer samma laptop för 7999:-

http://www.inet.se/produkt/1972451/lenovo-y50-70-i7-8gb-1tb-s...

Av Geeze
Skrivet av Larsioni:

Män och kvinnor är olika. Män tänder visuellt, kvinnor mer intellektuellt. PS: det är därför det är 90% män som tittar på porr, tex. Det visuella.

Detta är inte bara vetenskapligt bevisat utan också helt naturligt. När du vet om detta så blir det lite enklare att förstå varför reklamen ser ut som den gör.

Du kan ta bil reklam (behöver inte vara med halv nakna kvinnor) i den typen av reklam så görs bilen så attraktiv som möjligt, återigen, det är vad vi män går igång på. En kvinna tittar mer på andra saker vid ett köp, är bilen säker, osv osv. Återigen, en mer intellektuel "approach".

Som sagt, män och kvinnor är olika och därför kan vi också komplementera varandra, det är det som är poängen. Vore förbannat tråkigt om det inte fungerade på det är viset.

Det är detta som Feminist packet (feminist Nazisterna) inte kan förstå / vägra att acceptera, de försöker ta bot både mannligt samt kvinnligt, de flesta av dem hatar inte bara kvinnor (sig själva inräknade) utan också alla män. De älskar att skapa konflikter.

De kan inte acceptera att män och kvinnor är olika, de ser inte skönheten i olikheterna utan gör sitt bästa för att försöka utradera dem.

....

Feminister samt social ingengörer är samhällskroppens cancer.

Sist men inte minst: Vad avser den här reklamen så var den tämligen värdelös, riktad till 12 åriga pubertala grabbar samt riktat till en annan kultur.

Om du väl hade FAKTA på det du precis skrev så skulle du vara väl medveten om att snittet antal män som tittar på porr är cirkus 1/3 av alla som tittar på porr, vilket givetvis gör att 2/3 är män, vilket gör det till ungefär 66%, och inte "90%" som du påstår.

Måste även tillägga att hennes tänder inte var i det vackraste laget, om dom nu skulle få människor att titta på det tack vare henne...

Av Geeze

Trådens namn är "Heaven Benchmark 4.0 tråden"

Tycker inte att din score är lite väl 'off'?

Av Geeze

http://i.imgur.com/1SQUy1r.png

GTX 670 med +115Mhz core och +726 på minnerna...
Rätt nöjd då mitt kort inte vill gå stabilt med +150Mhz på core och jag istället valt en 100% stable klock nu.

Av Geeze

4.4ghz@1.264v...

Önskar jag kunde få bättre resultat men min CPU vägrar :/

Av Geeze
Skrivet av sesese:

Min pc visar bara första filmen efter det fryser datorn det man ser är en vit sida.

"First try going to the help tab and untick "SystemInfo Hardware Monitoring" " - Löste det för mig.
"Can you verify that HPET is enabled in the motherboard BIOS? If not, enable it and try again with the hardware monitoring." Är det som skapade problemet.

Källa: http://support.futuremark.com/futuremark/topics/white_screen_...

Av Geeze

http://support.rockstargames.com/entries/21523532-pausing-to-...

I detta fallet kanske det är bäst att titta över bakgrundsprocesserna på datorn, eftersom du redan uteslutit alt 2

Av Geeze
Skrivet av Utopolitan:

Min nivå av humor? Ah, just det... där fick du mig minsann.

Det är verkligen uppmuntrande att bli påmind om att man sysslar med en hobby till största delen delad av barnungar.

Sluta besök Sweclockers då. Skadar inte någon av oss andra, blir bara positiv effekt då man slipper människor som inte uppskattar lite humor en fredag eftermiddag.

Gå och besök Aftonbladet eller något, kanske någonting mer i din stil.

Till tråden: Jag uppskattar liknande inlägg! Dock kanske det borde finnas någon typ av extraflik för just liknande

Av Geeze

Det enda som slog mig direkt var att dom har en Windows XP dator och någon satt på delning av filerna över nätverket, i många fall, speciellt trådlöst, så har jag själv upplevt att man inte kommer in på hemsidor eller liknande... Känns som det, jag är knappast expert (kommer läsa Nätverksteknik med start nästa vecka.) Testa att stänga av delningen ifall den är på och se vad som händer.

Av Geeze

1. Bredbandsbolaget.
2. 100/10
3. Med Firefox:

http://www.speedtest.net/result/2137727335.png

http://i.imgur.com/qSTma.jpg

____________________________________________________________________________________________________________________
Med Google Chrome

http://www.speedtest.net/result/2137736493.png

http://i.imgur.com/pFxu5.jpg

Det enda som oroar mig är att uppladdningshastigheten maxar ut vid 30mbit/s och sedan ned till 8mbit/s, för att sedan gå upp till runt 15mbit/s vid de flesta mätningarna...

En kompis mätte upp 450mbit/s ca 50meter ifrån mig i Januari, dock så spärrade dem nedhastigheten till 100mbit/s efter det, i en byggnad med samma typ av nätverksuppbyggnad. Testerna gjordes i "Elefanten" i Trollhättan!

Av Geeze
Skrivet av Marcusk:

Plasma TVs har inte längre problem med inbränningar, det var för flera år sedan det var aktuellt. En Plasma TV har bättre bildkvalitet än en LCD TV. Samsung gör några av de sämre panelerna inom TV.

TS, det är ingen idé att köpa någon TV med mer än 60HZ uppdateringsfrekvens, alla TVs som säljs med högre än det har mjukvaruemulerade bilder som visas mellan de riktiga bilderna, för att bilden ska upplevas som mer "mjuk". Inga källmaterial som TV eller filmer ger högre än 60FPS, 99% av alla filmer visas i 24FPS.

Okej! Var inne och tittade på lite olika alternativ idag igen, men problemet jag har med vissa TVs är att de känns extremt hackiga om man jämför med vissa dyrare modeller runt 200hz, finns det någon anledning till detta förutom att det just är 200hz på dem skärmarna?

Av Geeze
Skrivet av tony_fjellborg:

Den på dustin såg jäkla prisvärd ut har haft åtskilliga lcd och led skärmar. Men min "billiga" lg plasma har helt oslagbar bild i jämnförelse.

Härligt Det verkar finnas en hel del plasma TV utan Full-HD där ute, är det inte lika viktigt med Full-HD på en plasma TV som på en LED/LCD, eller är det bara ett marknadsföringsknep?