Inlägg

Inlägg som jocke92 har skrivit i forumet
Av jocke92
Skrivet av glemmy:

Nope ej bytt. Stickan funkar.
Jag var runt och satte två brytare och två sensorer i "parningsläge", och nu dyker de upp när jag söker efter nya enheter. De känns igen och ersätter bara de otillgängliga, så behöver inte ändra på några automationer etc.

Måste vara något som inte kommit över i backupen. Var någon som skrev för några inlägg sedan att det var krångligt att återställa backupen rätt. Har inte behövt prova själv som tur är.

Av jocke92
Skrivet av glemmy:

Varken de på ström eller batteri dyker upp automatiskt, det är nog något med konfigurationen i så fall.
Jag hade problem med detta när jag körde på en RPi 3B också. Den tappade ibland nätverket, kunde inte nås med SSH ens, hade en skärm och tangentbord kopplat så jag startade om och efter det så var sensorer och brytare "Unavailable" efter omstarten.

Är det några inställningar man kan göra i zigbee-integrationen tro?

Kan det vara så att den inte hittar stickan? Har du bytt usb-port?

Av jocke92
Skrivet av glemmy:

Finns det någon quick fix när ens zigbee-enheter blivit otillgängliga?
Har en conbee II och ett antal sensorer och brytare utplacerade överallt.
Jag har en minipc som jag kört ett tag, men la in home assistant på en extern hdd för att inte förstöra windowsinstallationen om det visade sig fungera dåligt.
Nu bestämde jag mig för att flytta över installationen till interna disken så systemet var nere några timmar.
Nu är alla zigbeeenheter "unavailable".
En lösning är att söka upp dem på nytt men då måste jag sätta alla i parningsläge och de sitter utspridda på vinden, utomhus osv så orkar inte just nu haha. Har testat reload och omstart.

Dina enheter som går på fast ström borde dyka upp ganska omgående. Dina enheter som går på batteri kommer inom en timme. Annars är det något du missat i din konfiguration, eller som inte följde med över i bytet av hårddisken.

Av jocke92
Skrivet av Eazy:

Idag har jag en Tellstick Duo, en Tellstick (av första modellen) och några Nexa-enheter. Detta styrs av lastgamla Switch King (som slutade utvecklas för en miljon år sedan). Det har fungerat hyfsat, men jag skulle vilja slippa att de styrs av Windows (i VM) och kör det på mina Linuxservrar istället.

Min Tellstick Duo styr min motorvärmare enligt ett schema där beroende av temperatur ute så startar den vid olika tidpunkter. Temperaturen hämtas av min Nexa termometer.

Har kollat lite på Home Assistant, men varje gång så lägger jag ner projektet då jag tycker det är för omständligt, och jag hittar inte nån bra info att få till det på samma sätt som jag har idag med Switch King. Jag har ingen lust att köpa nya grejer eftersom det fungerar bra idag och jag tycker det är slöseri att kasta fungerande saker även om de är gamla.

Går det att få till det på samma sätt med Home Assistant som jag har idag med Switch King? Någon som gjort detta just med ställa in olika tider då motorvärmaren ska starta beroende på temperatur ute? Undrar även hur jag får in mina Nexa-enheter. Jag antar att man måste skriva in enhets-id (som jag har från Switch King)?

Vet inte hur du bäst får in signalen från 433mhz. Om din tellstick är kompatibel eller om du behöver skaffa någon annan enhet.

Det är inga problem att skapa en automation som triggas på morgonen och kollar vad det är för temperatur. För att sedan starta värmaren. Men om du hade att den räknade ut hur långt tidigare den behövde starta baserat på temperaturen blir det lite mer avancerat. Men det går också. https://community.home-assistant.io/t/car-engine-heater-for-n...

Sedan kan du med hjälp av appen läsa av din telefons alarm och automatiskt starta värmaren de (var)dagar du har väckning. Istället för att manuellt behöver aktivera något eller köra den i onödan.

Av jocke92

Vad är det för modellbeteckningnar på de andra grejorna, switch, mediaomvandlare osv

Su har ju köpt en router som har 10Gbit så den vill du ju kunna utnyttja

Av jocke92
Skrivet av napahlm:

Ursäkta, inte sett att det kommit svar i tråden. Trodde den dog ut.

Pelletspannan är rätt dum. Det är on eller off på den via brännarens centralpanel. Två knappar, en till att nollställa larm/felkoder och en till att cirkulera mellan 0 och 7 i effektläge. Så där tror jag inte det går att göra så mycket.
Vill jag ställa om till el så får jag springa ner i källaren och slå om ett vred, och nolla pelletsen. Och vise versa på andra hållet.
Just nu har jag det som rutin att jag har mina arbetskläder i tvättstugan och hämtar nytt där varje morgon. Då stänger jag av pelletspannan/elpatronen helt ifall yttertemperaturen är tillräcklig.
Nu med höjningarna på abonnemangsavgift, överföringsavgifter och elskatt vid årsskiftet så har jag räknat ut att mitt plus-minus-noll är 52 öre på spotpriset. Det är först när priset ligger under 52 öre kWh som jag börjar spara på att köra elpatron.

Tibbers webshop säljer dom en sån här
switch på 40 ampere som jag i teorin skulle kunna använda till att starta och stänga elpatronen i alla fall. Möjligtvis lägga en rutin att den ska gå igång vid vissa tider och vid vissa spotprisintervaller?
https://tibber-resources.imgix.net/store/se/uploads/2019/04/Aeotec-Heavy-Duty-Switch-Image-1.png?w=800&fl=progressive&auto=format,compress&cs=tinysrgb

Jag har kontaktat en lokal firma om offert för en akumulatortank, så får dom komma ut och titta om det ens får plats med sån i källaren. Så får vi nog börja i den änden.

Den du länkar är z-wave så då behöver du en sådan hubb/sticka. Minns inte om du sagt att du hade det. Men annars ska den nog fungera att ställa på schema mot spotpriset.

Det kan också gå att manipulera någon givare på pannan för att styra.

Av jocke92
Skrivet av MrRunaway:

UniFi controller är igång på båda mina installationer. Ska satsa på Arch-datorn. Den har bättre hårdvara.

Finns det någon meningen med att flytta över allt Docker-relaterat till krypterad partion?

Jag har gjort backup på settings only i UniFi controllern. Vad är det som följer med på "no limit"? Den kontrollern är så klart på en datorn med annat IP än Cloud Keyn. Kan det bli problem?

För att repetera. Backup på UniFi Controller, logga in på Cloud key, stäng av den och koppla ur de. Läs in backup på kontrollern på Docker. Och så ska allt fungera?

Ubiquitis support har svarat att det inte ska bli något problem att hoppa från min version till senaste.

Vet inte vad som händer om du har två igång som har båda enheterna samtidigt. För dels har dina enheter ett lösenord som de använder för att ansluta mot kontrollern och sedan antar jag att kontrollern har någon form av unikt ID. För i samma subnät hittar de till kontrollern automatiskt. Annars förlitar den sig på inform-adressen.

Backupen med "settings only" är bara inställningarna. Väljer du "no limit" så tar den all historik och statistik också. Men det kanske är onödigt.

När du tagit backupen stänger du av cloudkey. Sedan surfar du in till din nya kontroller och väljer att installera den med backupen.

Av jocke92
Skrivet av MSPEINER:

Jag har haft problemet till och från sedan jag flyttade hit. Jag har också samma problem på 6 olika enheter i hemmet.

Fungerar det bra om du kör med kabel? Prova andra kanaler på wifi-routern.

Var routern ny när du flyttade in? Prata med Comhem, du kanske fått ett måndagsexemplar

Av jocke92
Skrivet av JanN:

Kollade skrivaren igen....
Den har 192.168.1.64 som IPv4 adress. Så då borde dom väl hitta varandra?

Ja, prova pinga den från datorn. Men wsd-portar är bara strul när man lägger till skrivare. Bättre med fast IP/fast DHCP pp skrivaren och sedan lägga till den med tcp/ip port istället!

Av jocke92

192.168.233.1 är den IP-adress skrivaren har via wifi-direct. Som låter dig skriva trådlöst till skrivaren utan att ha ett tillgängligt wifi.

Du borde se skrivaren i telia-routerns klientlista. Där kan du låsa den till att alltid få samma adress med fast DHCP. Sedan lägger du upp skrivaren med en tcp/ip-port istället för wsd som jag tror förlitar sig på mdns

Av jocke92
Skrivet av MrRunaway:

När det finns mer än ett val, då gör jag backup på båda innan någon återställning görs.

Som jag förstått det gör jag backup på befintlig controller (CloudKey), importerar det i nya controllern i Docker. Sen går jag till CK och väljer forget på de två enheterna och gör adopt på dem på den nya controllern i Docker. Efter det ska allt fungera som vanligt igen. Åtminstone i teorin.

Kommer dock inte göra göra forget och adopt förrän jag är säker på att allt fungerar i Docker.

Nej, du gör ingen forget eller något. Ta ut backupen och stäng ner cloudkey och läs sedan in den i den nya och kör igång. Sedan startar du inte cloudkeyn något mer.

Av jocke92

Om man är inloggad, då borde ordningen kunna vara personlig. Då kan den hålla koll på vad jag läst. Och se till att jag inte missar någon artikel istället för att bli påmind om något jag redan läst. Fungerar inte om man tex läser på jobbet utan att logga in dock.

Av jocke92
Skrivet av MrRunaway:

I UniFi Controller: Export site? Plus Download backup (no limit) eller göra det på Cloudkeyn? Problemet är att jag kan inte göra backup nu. Jag är inte redo att migrera på ett par dagar som minst.

Export site tar med dig alla enheter och inställningar, För att importera i en redan installerad kontroller. I ditt fall ska du migrera hela och då kan du göra download backup. Då får du med dig även användaren och historiken. Väljer du no limit så tar den all historik. Om du gör det på cloudkeyn behöver du nog återställa till en cloudkey.

Av jocke92

Hur vet du att det inte är datorns nätverkskort det är fel på? Eller något annat i omgivningen som stör?

Av jocke92

Eller rycker du ut nätverkskabeln, alternativt struntar i att ange uppgifterna till ditt wifi. Så kommer du förbi. Alternativt om man kör pro så gäller det att bara klicka rätt (ansluta till lokal domän).

Av jocke92

Knappt hållit i en handkontroll, så jag är nöjd

Av jocke92

Så länge det löser lagen om kassaregister så kan det vara något för mindre butiker. Så man slipper separat register. Så att den här swish-lösningen inte bara blir ett interface.

Av jocke92

Det är väl bara den allra minsta ubiquitykameran som har wifi? Så en trådlös länk till en switch som matar kamerorna är en lösning beroende på hur anläggningen ser ut

Av jocke92

Var i behov av ett zigbee uttag och tänkte testa det här. Men verkar vara slut online och närmsta butiken som ligger en timme bort har inte heller i lager ännu

Av jocke92
Skrivet av Exhaust:

Min nya router har ej fiberingång”

Ser ut som att det är en vanlig rj45 nätverkskabel. Men skicka gärna bilder om du är osäker. Dumt att skada om det är en fiberkabel