Inlägg

Inlägg som jocke92 har skrivit i forumet
Av jocke92
Skrivet av sesese:

fått ny mjukvara idag men ingen skillnad för mig fortfarande felkod 217(01) och död panel på Growatt - APX Batteri Kontrollenhet. Nu får vi se vad nästa steg blir.

Batteriet måste ju vara online om de ska kunna skjuta ut firmware. Annars bara chansar de med det billigaste först, dvs uppdatera växelriktaren.

Av jocke92
Skrivet av Vapo:

Är anläggningen ny, precis driftsatt?
Vad har leverantören för ledtid på service och support - borde ju vara dagen-efter!? Har de felsökt på distans?

Jag fick hjälp omgående av leverantören dagen efter trots att de tyckte det var nätägarens ansvar (i mitt fall EON) som hade släckt ut ena fasen i huvudskåpet...

På solceller kan det dröja innan man får hjälp. Men nu har de nog inte lika mycket att göra som tidigare. Dagen efter, då får man köpa till något extra avtal.

Skrivet av sesese:

De menar att de inte får göra garantiarbete innan Growatt gett ett gokännande.

En bortförklaring, för att de dels inte vet vad de ska göra och för att slippa åka till dig i onödan. Nu har de troligen loggat ett case till growatt. Som i sin tur får styra vad nästa steg är. De hoppas på att growatt kan lösa det remote och att du bara trycker på en knapp sen.

Av jocke92
Skrivet av jnsson:

Går alldeles utmärkt att ändra i inställningarna för datorn.
Har aldrig skett att standardappen för pdf-läsare ändrats för mig.

Stött på många datorer där edge har blivit default pdf-läsare tyvärr istället för adobe reader

Av jocke92

Det är ju inte så att de själva ändrat tillbaka till edge som pdf-läsare tex? Så tror mer de själva är problemet än andra program

Av jocke92

Mycket irriterande, nästan så att man funderar på att byta sökmotor. Varför ska EU lägga sig i?

Av jocke92
Skrivet av sesese:

Hej

Har en ny anläggning med 47paneler a430w med Growatt 3PH Hybrid Växelriktare och 20KWh Growatt APX high-voltage battery

Funkade bra i några dagar med laddning av batteri på dagen för att nyttja på kvällen. Men nu är panelen på batteriet svart och appen visar 0% på batteriet. Så nu funkar det inte. Leverantören ska kolla på problemet och återkomma.

Någon här som varit med om samma sak?

Har provat att starta om anläggningen men ingen skillnad.

(stämmer jag säljer ingen el)

https://i.postimg.cc/nhDscDZr/IMG-5537-1.png
https://i.postimg.cc/Bnn0mW70/IMG-5533-1.jpg

Har du provat att hålla inne start-knappen på batteriet i 5sekunder?

Av jocke92

Ja det är ett problem som behöver lösas. På något sätt genom alternativa servrar, single player, lan-läge. Eller att man utvecklar spelet på ett annat sätt så att det går att köra via en mer generisk servertjänst. Som kan hantera flera av utvecklarens spel. Där mer av logiken kanske sköts i spelklienten och att man bara använder servern för att utbyta informationen. Det kanske inte är tekniskt möjligt, men frågan måste lyftas.

Jag förstår att servrarna måste patchas och underhållas i form av mindre buggfixar. Driftpersonal som håller lite koll. Hackare som tar över servrarna och låser med ransomware eller använder dem i botnät. Fuskare hanteras till viss del.

Kanske att man måste tydligt skriva ut när man släpper spelet hur länge servrarna är igång som kortast? Då vet man, och att om det förlängs så ska nya datum tydligt kommuniceras.

Av jocke92
Skrivet av jnsson:

Det är för att de använder Telias täckningskarta, alltså den som finns på telia.se och att de inte har någon egen

Man (Fello) kan ju anstränga sig lite och filtrera bort den (5G). Nu är det lite oklart vad som gäller

Av jocke92
Skrivet av jnsson:

Än så länge har Fello kunder inte tillgång till 5G

Jag misstänkte det eftersom jag inte såg någon marknadsföring av det. Men lite fel att ha det aktivt i täckningskartan när det inte är aktuellt dock.

Av jocke92
Skrivet av Aka_The_Barf:

Jag har stängt av 5g på min mobil då prestandan är horribel. Är väll som med 4g att man får vänta tills det mognat litegrann. fick göra samma med det i början.

Har precis fått 5g på jobbtelefonens abonnemang med Telenor. Gjorde ett test från iphone 13, fick lika dålig fart med 5g som 4g. runt 4mbit ner och 1mbit upp. Så hos mig spelar det kvitta vad den kör. Men vet en kollega som får 1Gbit via sin privata Samsung där han bor

Jag får 30Mbit ner från min Google pixel via 4g och Fello. Den kopplade inte upp 5g även om deras karta visar att det är 5g här.

Av jocke92
Skrivet av k4rst3n:

Kör med det också, för att få taskbaren till vänster. Samt nätverksmenyn i den gamla stilen. Ett klick mindre.

Av jocke92

Det låter som ett kabelproblem. Som någon skrev så testa att mäta via wifi nära routern och se om det går bättre. För det kan vara kabeln fram till routern och mellan datorn och routern. Det låter som det är det sistnämnda.

Av jocke92

Det jag som lekman förstått så ska databasen göra så mycket så möjligt. Det är det den är bäst på, att hantera data.

Sedan finns det ju index och saker man kan optimera i större databaser för att gynna vanligt förekommande frågor.

Av jocke92
Skrivet av Putte-h123:

Tänkte skaffa en Gateway Ultra och har en fundering. Har idag en Edgerouter-X och en Unifi AP. Då jag bara har en AP idag behövs ingen backup användas. Räcker det att koppla AP´n till nya Ultra och adoptera eller måste AP´n resettas först?

Om du ska adoptera den i din gateway så behöver den nog resettas, men det märker du. Inte så att något blir konstigt för att du inte gör det

Av jocke92
Skrivet av napahlm:

Vad tar dessa killar i timmen? 1000kr i timmen? En kompis som nyss bytt till värmepump hade två killar i två dagar. Det är ju 30 timmar.

Det är specat så att det står tekniktank (ackumulatortanken), pumpar, shuntpaket, elpatron 9kw, shuntstyrning, rörmaterial och elarbeten. Men inga priser.
Elpatron har jag. Pump har jag. Så det hade dom kunnat dra väck eller flytta över ifall det inte krävs just för den tanken?

Den här tekniktanken tillverkar dom själva. Och ska vara marknadsledande. Plus att deras shuntstyrning skulle vara något alldeles extra som sparade mig stort i driftkostnader. Jada jada.

Tänker att det inte riktigt är 1000kr, speciellt inte om du köper ett helt paket vs lösa timmar.
Om det är bra/kända fabrikat borde man kanske skylta med dem i offerten. Vet inte om det krävs en extra pump, eller större pump.

Det kanske tar så långt tid som 30 då, förberedelse och 2 rörisar och en elektriker som är där någon timme. Och slutförande dagen efter.

Skrivet av napahlm:

Det är ju elen jag vill komma ifrån. Den är för dyr. Att elda med elpatronen kostar 60-80kwh per dag.
Tanken med acktanken är ju att den ska hålla värmen längre och inte behöver köra lika ofta med pellets eller elpatron.
Problemet är att det finns ingen häromkring som riktigt är villig att ställa in pannan. Har en brännare av märket Torsbyugnen och den säljs inte häromkring.
Tydligen var min panna ett italienskt fabrikat. Firman som var här hade aldrig sett en sådan innan.
Så det är lite special special.

Fjärrvärme hade varit drömmen. Men jag bor nog för långt ut för att kommunen ska dra fjärrvärme ut hit? Det är nästan en mil genom åkrar för att komma hit.

Det är synd att det ska vara så svårt att få tag på bra tekniker som är djupt kunniga. Är man en riktig peletskung så spelar nog fabrikatet mindre roll, tror jag.

Av jocke92

Kolla över firmware och prova att byta kanal på wifit i routern

Av jocke92

Låter dyrt att de ska ha två gubbar där i över tre dagar. Om ditt jobb är att se till att det är fri väg in.

Om de är oroliga att det ska kärva rent fysiskt att få in grejorna, skriv en liten klausul. Så behöver de inte ta i så de kräks i säkerhetsmarginal.

Och hur tanken kan bli dubbelt så dyr? Antingen jobbar de inte med just den produkten så ofta eller gissade de bara. För det är inte bara så att de glömt sitt påslag.

Det ska ju vara specat vad den stora produkten har för modellbeteckning. Sedan borde man ju skriva om man byter andra saker runtomkring. Om man väljer att återvända något. Garantier. Kanske kort hur man tänkt gå tillväga. Tar det tre dagar att byta hela pannan är ni ju utan vatten och värme under tiden? Ett pannbyte brukar gå över dagen som jag förstått det.

Av jocke92

Om man har utlöst övertid typ chef eller säljare så ingår det ju att man är tillgänglig över hela dygnet. Men man kompenseras med extra semester och högre lön.

Om man måste vara tillgänglig för att man är den enda personen som kan en sak. Så har man antingen själv slarvat med att dokumentera och skriva rutiner för det man gör. Och det kan vara företaget som har dåligt med nedskrivna policys att förlita sig på. Allt går inte skriva ner. Så det gäller också att det finns tid till att dela sina uppgifter med kollegor.

Man måste också ha lite förståelse för att det tar lite längre tid att lösa problemet/slutföra uppgiften om ordinarie person som brukar göra något är ledig/sjuk och en kollega ska hoppa in.

Tycker man att arbetet missbrukar att man är ledig och det inte hjälper att säga till så får man helt enkelt göra sig oanträffbar. Nackdelen att det blir lite irriterad stämning och sämre läge i löneförhandling. Kommer det en lag så blir det mer lika för alla. Men tycker att vi ska klara oss utan en lag, så att man kan hålla det på en lagom nivå. Har inget emot att de närmsta kollegorna ringer, och oftast räcker det med en kort push i rätt riktning.

Av jocke92

Alltid kört två telefoner. Har inga problem att bära runt på dubbla telefoner under arbetstid. Även om det finns bra funktioner för att både stänga av notifikationer för jobb-appar och sim-kort när man vill vara ledig, så är det smidigast med två. Flygplansläge över helgen och tystar den automatiskt vid kl.22. Samt lämnar den hemma efter arbetstid. Har inte haft problem med att folk ringer och stör, så tycker det är ok att svara.

Ser det som en fördel med batteriet, om man pratar mycket eller grejar mycket med telefonen någon dag på jobbet så har man fortfarande batteri i den privata. Och jag har turen att ha olika operatörer med olika nät så kan dra fördel av det, i de fall jag har båda telefonerna med mig. Brukar ha jobbtelefonen med i flygplansläge under resor, som backup och om man behöver lösa en kris på jobbet.

Nu tvingar nuvarande jobb att man har iphone. Så då är det ytterligare en anledning att ha en privat med Android. Och de är snåla med mobildatan och vill därför inte att man använder den privat i någon större utsträckning.

edit: De närmaste kollegorna har såklart det privata numret ifall det skulle vara något. De tänker efter innan de ringer, när man är ledig.

Av jocke92

Ganska nöjd