Inlägg

Inlägg som jocke92 har skrivit i forumet
Av jocke92
Skrivet av Bascule666:

Jag tänker inte på något sätt dissa Er som tycker det är kul med smarta hemlösningar men för min egen del är det inte det minsta intressant.

Jag har en lägenhet på lite drygt 75 kvm och antalet lampor jag behöver tända kan räknas på ena handens fingrar, väldigt enkelt att trycka på en kontakt på väggen. Inte heller har jag någon möjlighet att justera någon termostat för temperaturen, inte heller kan jag påverka min strömförbrukning. Jag kan inte inse vad ett smart hem skulle ge mig för fördelar.

Hela min hembioutrustning (TV, stärkare, HTPC, Digitalbox och Nintedo Switch) funkar redan med fjärrkontroller så varför lägga till ett led till?

Om man vill att lamporna ska tändas vid en viss tid (eller när det blir mörkt) oavsett om man är hemma eller ej. Annars är det att satsa på klassiska (timers), vilket är tidsödande om de inte har astro-ur.

Om man vill ha ett visst läge på belysningen när man ser på tv eller är i ett annat läge. Speciellt om man håller på och dimrar belysningen. Då spar man lite tid. Men det är inte nödvändigt.

Av jocke92

Vad en ny skärmpanel kostar kan du kolla upp, ifall du inte kan leva med skadan. Sedan att den inte startar kan antingen med lite tur vara hårddisken, eller trasiga lödpunkter på kretskortet efter det troliga fallet som skadat skärmen.

Av jocke92

Så länge man inte bara har spel igång så är det nog 16GB som krävs. Slippa stänga ner webbläsaren, ha en stream på andra skärmen, streama själv, chattprogram osv. Man ska inte behöva stänga ner allt för att man startar spelet, det ska bara vara att starta utan att tänka.

Skickades från m.sweclockers.com

Av jocke92

Jag tycker det är trevligt när man öppnar paketet och få lite snacks. Gillar man inte smaken finns det något annan i huset som gör det och som man kan glädja. Finns det ingen i huset som gläds åt det kan man alltid ta med det till jobbet? Risken med att lägga till kryssrutor vid beställningen är att det kan bli för många frågor till slut.

Av jocke92
Skrivet av bjoen:

Hejsan, jag ska flytta till en lägenhet på ca 60 m2 och har planerat att köra på en Edgerouter X och en av alla Ubiquitis alla APs. Har dock insett att jag behöver fem portar. Ska nämligen med tråd koppla
- TV
- Dator
- Server
- Philips hue
- AP

Ska man bara sätta en switch som klarar gigabit och koppla i.e. TV och Huen där eller är där något annat bättre alternativ?

Ja antingen en switch eller en edgerouter med fler portar

Av jocke92

Ansluter du med namn eller IP-adress mot servern? Tänker att det kan bli problem om du går mot den publika IP om man inte har hairpin nat eller vad de kallar det. Sedan kan du behöva öppna för trafiken i båda riktningarna.

Av jocke92

Frågan är om adblock blockerar google analytics? Ghostery kör jag med för att minska spårningen och sedan ublock

Av jocke92

Kolla i routern så att din WAN-ip matchar den du ser på whatismyip. Annars kan det vara så att bredband2 kör NAT och då behöver du prata med dem. Sedan måste du öppna rätt portar i din router också

Av jocke92

Frågan är ur ofta man behöver springa runt och byta batteriet i sina kameror och hur mycket solpanelen hjälper. Men det är smidigt att man inte behöver dra fram ström.

Nackdelen är att de bara går via Arlos egen hubb och inte på wifi där man ofta har bra täckning över hela huset, men antar att det har att göra med att de ska vara strömsnåla och inte störas av annan nätverkstrafik.

Har de onvif eller annat protokoll för att plocka ut videoströmmen? Om man vill koppla ihop det med en befintlig kameraserver/NVR?

Av jocke92

Vad man ska ha för kameror och upplösning beror på syftet med övervakningen. I butiker har man ofta vissa ställen butiken (typ entrén) med kameror där man kan identifiera personen och sedan på övriga kameror kan man sedan följa personen och handlingen. Tappar man personen i bild och inte täkt in hela butiken med kameror tappar materialet värde som bevis.

Kika på milestone som mjukvara. De har en enklare version som är gratis. Angående kameror så verkar hikvision vara ett stabilt budget alternativ

Av jocke92

Om 2.4 är igång i routern borde kamerorna hitta det. Du kan prova att dela på SSID till ett per 2.4 och 5ghz. Tänk också på att inte ha några konstiga tecken i namnet eller lösenordet.

Vad är det för kameror?

Skickades från m.sweclockers.com

Av jocke92

Vad är det du vill lösa? Du kan inte både stänga av datorn och ha den på. Vill du ha något strömsnålt, kolla om en Raspberry pi kan göra det

Skickades från m.sweclockers.com

Av jocke92
Skrivet av scienta:

@enoch85: Nu är det kört igen! Min VM har börjat rapportera fel efter någon uppdatering. Det verkar som att Postfix har gått och dummat sig. Detta dyker upp:

configure-instance.sh[1550]: postconf: fatal: open /etc/postfix/main.cf: No such file or directory

Mycket riktigt finns inte filen. De flesta förslag på fix som jag hittat säger att man ska installera om Postfix, men jag funderar på om det är några andra inställningar som kan gå förlorade då?

Du kan kopiera in en sådan fil från en annan VM.

Skickades från m.sweclockers.com

Av jocke92
Skrivet av Vzano:

https://www.youtube.com/watch?v=jebcce1vCdM

Tänkte lite när jag kollade på videon, är det möjligt för att apple att once and for all ta död på hackintosh och blockera all användning av macOS som inte apple tillåter?

Med tanke på att de återlanserar mac pro med sin "cheese grater" så känns det helt logiskt

Skickades från m.sweclockers.com

Av jocke92

Prova att avinstallera alla grafikdrivrutiner med DDU och installera dem igen

Skickades från m.sweclockers.com

Av jocke92

Ta och gör ett USB-minne med installationen på en annan dator med hjälp av media creation tool. Boota från stickan och installera om

Skickades från m.sweclockers.com

Av jocke92
Skrivet av Lagers:

Det låter som en bra lösning med Essentials eller G-suite. Om jag inte hade en hemsida på samma domän skulle detta vara mycket intressant. För det finns väl inget sätt att dela en domän.

Sedan är ju frågan om man får ha det som privatperson?

Om jag inte hade en bra mail-adress så skulle jag nog kunna gå över till gmail inom snar framtid.

Det är inga problem med DNS att tala om att mejlen ska gå till G-suite/Office365, hemsidan till leverantören av webbservern (www.mindomämn.se), ftp-server hemma hos dig själv (ftp.mindomämn.se) och ytterligare saker. Allt handlar om olika records i DNS-servern. Sakerna behöver olika namn och mejlen går via det som heter MX-record.

Av jocke92
Skrivet av Racertomten:

Hmm jag kollade nu med att hålla in input knappen och alla högtalare brusar utom subben.

"Vad kan du göra under avancerat och spatial-ljud?"

Kan ändra mellan 16 och 24 bit dvd resp studiokvalitet samt att spatialt ljud står på av, vad nu dessa är för nåt??

"Kommer inte ihåg om du kollade vad de olika lägena på effekt-knappen på högtalarsystemet gjorde med ljudet i spel/problemscenariot?
[/quote]"

Inget nytt under solen där utan samma problem med spel/problem senariot trots test med att välja olika från 1 - aux

Spatialljud har något med surround att göra. Kolla vad som händer när du slår igång den.

Blanda nu inte ihop input och effektknappen. Genom att ändra input byter du ingång. Genom att ändra effekt talar du om ifall den ska mixa on 2.1-ljud så att det kommer i alla högtalarna tex.

Av jocke92

Om du sitter bakom routern kan du köra privat. Annars kör offentligt. Det har med hur öppen brandväggen är och ifall du kan dela filer i nätverket via hemgrupp

Av jocke92

Det finns någon molntjänst där man köper deras grunka och kan ansluta många internetlinor till den. Sedan skapar den tunnlar över alla linorna till deras datacenter. Då kan du få ut all hastighet och går internet ner på den ena så märker du knappt det hemma, förutom i sänkt hastighet. Vet dock inte vad det heter och det är nog inte så billigt heller