Inlägg

Inlägg som jocke92 har skrivit i forumet
Av jocke92

Fick du den installerad med Windows och så? Kontakta komplett och få den inskickad på garantin.

Det du kan göra själv är att ladda ner drivrutiner och se om det finns nyare. Främst till grafikkortet från nvidia och sedan från Asus till moderkortet från deras respektive hemsidor. Om du fått en nyare uppdatering till Windows än när komplett testade av dator så kan det uppstå någon inkompatibilitet mellan Windows och drivrutinerna.

Av jocke92
Skrivet av Näääk:

Hur menar du med vilken IP-adress har du gett den? Jag googlade på nätet och den ska tydligen ha IP-adress 192.168.1.100 eller 200 i slutet

Jag tänker att du säger att du valt att den ska accesspunkt, då borde du varit inloggad i den. Annars kolla i listan över enheter i din vanliga router

Av jocke92

Nu åkte han nog från Arlanda med tanke på att du bort i Uppsala. Men åker man från Köpenhamn så kanske man vill ha surf på eftersom där gäller "nya" EU-reglerna. Det räknas väl som roaming, även om kostnaderna inte längre blir högre?

Jag tycker det är schyst att operatören har en saldospärr som är lite rimlig, vilket 500kr är.

Av jocke92
Skrivet av Näääk:

Sorry för det sega svaret men haft mycket att göra på jobbet :(.

Jag har kopplat dem med Lanportarna men ändå så heter dem olika, jag har valt att den ska vara som en "accesspunkt" men ändå så heter dem olika. Jag kommer inte åt Technicolor TG234 fast att jag har testat alla möjliga olika IP adresser ex. https://192.168.1.100 och https://192.168.1.200.
Sjukt frustrerande att jag inte får det och funka

Har du provat med http istället för https? Vilken IP-adress har du gett den?

Av jocke92

Hur har du konfigurerat dem? Kopplar du ihop dem via lanportarna? Det låter som om du gett dem olika IP-adresser? Vilket är rätt. Har du stängt av så att bara den första routern har DHCP-server igång?

Av jocke92

Sitter du i telenors nät eller i ett öppet stadsnät?
Står så här i manualen
"Koppla nätverkskabeln mellan tv-boxen/
tjänstefördelare eller router. Använd port
märkt tv. På stadsnät och öppna nät måste
du koppla in din tv-box direkt till din tjänstefördelare/bredbandsuttag för att tjänsten
ska fungera korrekt”. Endast om du sitter i
Telenors egna nät kan du koppla via din router."
https://mediearkivet.telenor.se/Data/mw/Pdf/TA92990.pdf

Av jocke92

Vilken webbläsare använder du när du surfar runt med touchskärmen? Jag har ingen surface, men en laptop med touch. Tycker edge har bäst touchfunktioner, men att chrome är en bättre webbläsare överlag. Firefox fungerar sämst med touch tyvärr.

Av jocke92
Skrivet av CeeM:

Här kommer ett par frågor då
Har forskat lite i det nu och har fastnat för office lösningen och även dropbox som verkar ha en ny smidig klient med liknande funktioner.
Dropbox lösningen såg ut att ha ett enklare gränssnitt och snickarna extraknäcker inte direkt som hackers.

Är det något viktigt man får med Office 365 som man inte får med Dropbox eller tvärt om?
Är office 365 lösningen lika rörigt som det ser ut på bilderna?
Finns det bra support på svenska?

Fick intrycket att det finns mycket funktioner i office 365 som vi ändå inte kommer använda.
Båda verkar ha fått bra stöd för cad/dwg filer med förhandsgranskning mm även på datorer där Autocad inte är installerat.
Sånt är toppen då man kan dela en länk med kunden som kan se ritningen på sin dator och ge feedback.

Edit: Det jag tyckte såg krångligt ut var sharepoint.. Eller rättare sagt så förstår jag inte vad vi ska ha det till. Onedrive och office 365 verkar toppen.

Office 365 ger dig mejl och kalender samt teams för möten och samarbete. Det finns även Google gsuite som mejl-lösning om man föredrar gmail framför Outlook, då blir lagringslösningen Google drive. Kostnadsskillnaden tycker jag inte är så stor.

Jag tycker dropbox är bästa molntjänsten för lagring där man har en synk-klient. Nackdelen med synk-klienten är att alla filerna tar plats på hårddisken, ingen fil-låsning och är du offline är du inte garanterad att ha senaste version. Fördelen är att man kan jobba offline. I dropbox finns inte mejl

Av jocke92
Skrivet av Broken-arrow:

Ja, verkar dock som virtuella maskinen inte kommer åt internet samma vis som vanliga os:et. Så kör databasen på windows så länge (kommer köra det separat på linux senare, så jag slipper bråka med virtuell maskin).

Dock vet jag inte om det där testkontot finns och i så fall man blir av med det (enklare i linux fixa det).

Har du nätverksadaptern i virtualbox på bryggat läge?

Av jocke92

Jag hade kört på afraid. Har satt upp det åt en vän i en edgerouter och det fungerar bra. Hade lite strul att få igång det i början eftersom jag hade en stor bokstav i DNS som egentligen inte är skifteskänsligt.

Av jocke92

Koppla ur telias IPTV-box och starta om router och switch. Koppa in alla andra grejor i tv-hyllan och se om de får internet. Koppla sedan in IPTV-boxen och se vad som händer.

Min teori är att Asus-routern känner av att det sitter en IPTV-box där och då bara skickar den trafiken och hoppar över internet-trafiken

Av jocke92

Det kan vara så enkelt att du inte har publik IP-adress på routern och att det därför inte fungerar

Av jocke92
Skrivet av riley6:

Ok, tänkte så här då:

- Kan man genom routern på något vis se de lokala IP-adresserna som användts/delats ut och vilken dator(namn) de tillhör?

Om routern har startats om brukar den tappa sådana loggar och statistik eftersom man inte har någon nytta av det hemma. Annars kan det finnas loggar som visar på vilken mac-address som har haft en viss IP-adress. Ibland står även datornamnet. Samt att man alltid kan se vilken som har en viss IP-adress för tillfället, och ofta hur länge man haft adressen

Av jocke92
Skrivet av Don_Tool:

Alltså.... Inte riktigt samma sak. Detta är en simulator så det är antagligen en hel del mer avancerat än att slajda runt i luften i GTA.

Själv så ser jag fram emot denna version väldigt mycket, har hållit mig borta från Microsoft flight simulator sen dom halkade efter en hel del och har nu flygiot och hållit mig till X-Plane 11 men nu kommer jag absolut köpa denna version. Jag är redo! Jag är så redo, detta ser uber ut

Nej, det förstår jag. Men vill inte att det ska vara så avancerat som en riktig flygning med en kvarts pre-flight check som man ser i simulatorer på Youtube.

Av jocke92

Tycker det är rätt kul att flyga plan i GTA så är sugen på flight simulator, men det får inte bli för avancerat.

Skickades från m.sweclockers.com

Av jocke92

Du behöver inte switchen med 150W, det räcker med 60W. Sedan behöver du ingen cloudkey, du behöver bara mjukvaran när du konfigurerar så den kan du köra på en dator. Vill du ha en cloudkey så köp gemeration 2. Den är stabilare.

Du får samma nätverk på alla accesspunkterna direkt när du ställer in det via kontrollermjukvaran.

Av jocke92

Mitt förslag är att titta på en tillverkare som heter Teltonika.

Av jocke92

Jag googlade lite på problemet och om man vill notifiera flera på en beställning finns det här pluginet, men risk för att det blir rörigt när de får beställningar som inte berör dem.
https://wordpress.org/plugins/wc-multiple-email-recipients/

Sedan finns det här pluginet, men det kostar pengar och jag är inte hundra på om den kan filtrera på frågan du har i kundvagnen om "din funktion". https://docs.woocommerce.com/document/advanced-notifications/

Sedan om man vill in i php-koden så ska det också gå att få till enligt de googleresultat jag fick. Men kan du inte programmera själv känns det inte optimalt.

Av jocke92
Skrivet av stoffe_83:

Vad är cts-3106 och vad är free seating?

CTS Hes-3106 är en CPE, vilket i detta fallet är fiberswitchen/konverteraren från fiberleverantören/stadsnätet.

Free seating innebär att portarna på CPE:n inte är tingade för olika saker. I en del stadsnät har man så att port 1 är internet, port 2 Tv och t.ex. port 3 IP-telefoni. Då har man bara 1 port. Med free seating är det bara plugga in vad man vill och vi vilken port man vill.

Av jocke92
Skrivet av stoffe_83:

Jag har inga andra fel på fibern, Fibern är nyinstallerad och har inte märkt av någon ned tid alls. Endast IP-telefoni som krånglar.

En egen port på medieovandlaren? Vilken har du valt då? Jag kanske inte har samma medieomvandlare men jag är ansluten till IP-Onlys nät via en fiberförening.

Har inte ip-only men vårt stadsnät använder cts-3106 med så kallad free seating

Skickades från m.sweclockers.com