Inlägg

Inlägg som anon127948 har skrivit i forumet
Av anon127948
Skrivet av Esseboy:

Då måste de utveckla en minneskontroller kompatibel med deras CPU, lär nog kosta mer än det smakar.

Det låter perfekt för PS och xbox. Där uppgraderar man inte och det blir MS och Sony som betalar utvecklingen för att de behöver den.

Av anon127948
Skrivet av Cordinator:

ju snarare DDR5 kommer desto snarare kommer priserna sjunka.
personligen så vore det skönt att slippa DDR4, känns mindre roligt att investera i en utgående minnes standard i dagsläget så jag kör nog vidare på 32GB DDR3 tills 5an har kommit i alla fall

Mot slutet är när du får billigast och snabbast DDR4 minne samtidigt som du får dyrast och slöast DDR5.

Av anon127948
Skrivet av svolter:

De tyska bolag jag arbetat med har haft massa olika mjukvaror som bevakar vad som är installerat på datorerna, proxy servrar som kontrollerar var man surfar, IT/säkerhets personal som har access till all email, precis som många andra storbolag i andra länder.

Var det i Sverige eller i själva Tyskland? Det finns ett gäng amerikanska bolag som verkar här som inte verkar fatta hur man ska bete sig men jag har aldrig hört att Tyska företag skulle övervaka sina anställda i Tyskland. Det är fängelse straff på sådant...

Av anon127948
Skrivet av anon193054:

Pratade mest ur ett jobbperspektiv. Om man jobbar på ett storbolag så vet de allt du gör oavsett, att tro annat vore väldigt naivt

Kanske i Sverige. Här i Tyskland är det bra långa fängelsestraff för övervakning av anställda.

Av anon127948
Skrivet av anon193054:

Om uppkopplingarna kommer i kapp så är jag ett stort fan av denna lösning. Skulle mer eller mindre eliminera behovet av att ha en fet stationär dator så fort du jobbar med tyngre produktion. En vikbar skärm till det i ryggsäcken så är man hemma. Möjligheten att virtuellt kunna utforma datorer för olika behov på företag är nog en stor selling-point.

Men det ligger nog många år framåt i tiden.

Helt underbart för alla övervakningsivrare för att inte tala om manipulation när de vet absolut allt om dig. Låter ju helt jävla underbart...

Av anon127948

@Xinpei:

Jobbar du för FRA?

Det är intressant att alla som skriker sig hesa med "konspiration" och, favoriten, "den som inte har något att gömma" är jävligt duktiga på att komma på anledningar varför just de inte ska öppna sig mot allmänheten. Det är nästan så att de faktiskt har något att gömma...

Det är ju knappast så att svenska staten inte har en lång tradition av att övervaka och missbruka makten.

Av anon127948
Skrivet av Campaigner:

Kina håller inte med dig.

I just USA tror jag du har rätt. Det landet har jag länge sett som eliten mot folket.

Det är just Kina som håller med mig. Varför tror du att de har jobbat så hårt med att lyfta upp populationen ur fattigdom? Folk som lever bra är betydligt mindre benägna att störta sina parasiter på toppen. Det är vad alla politiker och deras rika herrar rädda för. Det är just därför som svenska politiker är så kåta på övervakning. Gäller att hålla reda på fåren medan man suger ut de eller säljer ut de till närmaste kusin/polare.

Av anon127948
Skrivet av Shudnawz:

Jag förstår argumentet för varför man vill ha detta.
Jag förstår också argumentet emot.

Jag är faktiskt lite kluven. Å ena sidan ska storebror Staten ge fan i mina förehavanden, å andra sidan måste polis och åklagarmyndighet ha tillgång till adekvata verktyg för att möta brott som alltmer utförs eller planeras i en miljö där de historiskt varken verkat eller haft insyn.

Sen kan man ju diskutera om ändamålet helgar medlen, men det är en avvägning för folk som har mer insikt i brottsbekämpning än jag. Det enda jag (och många med mig) ser är att farbror polisman på kontoret i Gislaved ska kunna snoka igenom mina emails. Men jag misstänker att verkligheten inte riktigt är så enkel.

Brott och liknande är samhällsproblem och inget som massövervakning kan lösa. Det massövervakningen ger är att man kan hoppa på folk med obekväma politiska idéer (när de börjar få följare). De rika fattar att allt fler har det allt sämre och då gäller det att polisen har mer och mer makt att skydda de rika mot resten av befolkningen. Det är därför man ser att ända facket som inte tappat makt i USA är polisens fack. Man måste skydda de som skyddar korrupta toppen från resten av befolkningen.

Av anon127948
Skrivet av MrAdde:

Om någon investerat tiotals miljarder i att utveckla något, och så stjäl någon denna teknologi och kan börja producera samma vara med en utvecklingskostnad på 0 kr, känns det som ett hållbart system?

Visst kan patent missbrukas, det sker hela tiden. Men utan dem skulle de flesta uppfinnare aldrig uppfinna något mer än en gång, eftersom de sedermera är ruinerade.

Bullshit. Det finns ingen riktig data som stödjer detta. Små uppfinnare blir hela tiden överkörda av stora bolag som har råd med domstolar och allt kring dessa. En gång i tiden kanske de fungerade som du beskriver men inte idag. De är endast till för att ta bort konkurrens och inget annat.

Företag utvecklar hursomhelst då de måste kunna sälja nya grejer och sedan är stöld av saker inte speciellt enkelt utom i fall där patent är triviala och aldrig bör ha blivit utfärdade.

Av anon127948
Skrivet av cyklonen:

Japan gjorde samma sak fram till för 60-70 år sen. Det har gått rätt bra för dem efter det.

Alla har gjort det i sin historia. Man måste vara idiot för att inte göra det.

Det ända patent och liknande lagar har för syfte är att skydda stora företag och deras monopol mot konkurrens. Ingen intelligent människa bryr sig om dessa.

Av anon127948
Skrivet av KiiWeee:

Dem pratar mycket om bandbredd, men kommer prestandan utnyttja bandbredden till fullo eller är detta bara en marknadsförings grej?

Beror nog på vad man gör och hur exakt data behövs. Första inladdning bör gå snabbt då det är oftast någon form av sekventiell historia, men senare är det nog mer latens som är det viktiga och USB är ju inte direkt känd för det.

Det jag inte förstår är varför ansluta till USB när även laptops har bra intern anslutning för diskar.

Av anon127948
Skrivet av mikgus:

Det kommer att gå lika bra som för OpenSPARC.

Enda open source processorn som jag tror har någon chans är RISC-V. Speciellt om trump fortsätter vara trump.

Så säger folk att Trump är dålig. Det är tack vare honom som vi kanske får nu öppen ISA och kanske också en ersättning för skiten som heter Android. Hur kan man bli sur på en person som gör allt detta för oss

Av anon127948

Det var väl knappast oväntat. Inte ens nvidias PR budget kan ändra verkligheten.

Av anon127948

Det skulle vara mer intressant om de skippade glaset och la in lite disk platser eller annat användbart.

Av anon127948
Skrivet av Kamouflage:

Förstår inte poängen med en sån här produkt.
Vad gör den här som DS218+ inte klarar för mycket mindre pengar?
Alternativt:
Vad motiverar att den här ska kosta nästan lika mycket som DS918+ som har fyra hårddiskplatser?

@lefty44: Det är väl inte dumt i sig, men man får många fördelar med 4 slots. T.ex. möjligheten till raid 5/10, enklare uppgradering (köp med två diskar, slotta i en till..) m.m.
Men ja, absolut inga fel på att köra en tvådiskars för normala husbehov.

BTRFS, så att du kan skryta med att använda en dålig kopia av ZFS som kommer kosta dig all din data förr eller senare?

Av anon127948
Skrivet av SvanteP:

Fast det där uttalandet känns mer riktat mot svensson som bara köper och monterar.

Gemene man på det här forumet här kör nog inte password som lösenord och okrypterad kommunikation.

Så fort det är cloud någonting kan man vara säker att säkerheten är identiskt med noll. Det är det cloud betyder, du betalar för att ha noll säkerhet och för att någon annan ska ha kontroll över all din data.

Det är ganska få övervaknings system som är bara lokala och säkra. Så fort man kör WiFi kan man i princip vara säker att det finns säkerhetsbuggar i den. WiFi alliance är inte precis välkända för bra specifikationer eller säkerhet.

PoE baserade system som pratar med lokal dator och är helt bortkopplade från internet kan nog anses relativt säkra men det är knappast sådant folk köper.

Av anon127948
Skrivet av Nivity:

Nackdel: Vikten
Löjligt tung mus.

Jag lägger till vikter i mina och har gjort det i evigheter. Det är inte alla som gillar fjäderlätta möss.

Vet inte hur fötterna är på denna men min senaste G502 spectrum glider absurt bra på min hårda musmatta. Helt underbart att den rör på sig så fort man bara tänker tanken.

Av anon127948

Jag har dessa https://www.flareaudio.com/collections/isolate (titan version) för bio och liknande. Fungerar helt underbart för att de dämpar ljudet utan att förvränga den. Har flera kompisar som använder samma när de spelar just för att ljudet inte blir förvrängt. Lite dyrare men de håller länge.

Av anon127948
Skrivet av AndersBlomdahl:

Haft 2 Huawei på raken, får väl gå tillbaka till Nokia nästa telefoninköp. Ne hoppas att de får tillbaka rättigheterna, att blockaden bryts.

Skickades från m.sweclockers.com

Var försiktig med nokia. Deras telefoner är kåta som fan på att stänga av alla slags appar (inklusive IM, mail klienter och liknande) så att du får inga notifikationer...

I ärlighetens namn kan det också vara idioter i Google med Pie som sabbar en hel del med. Men Nokia lägger på sina egna som gör saken ännu värre.

Av anon127948
Skrivet av rektor:

Helt rätt av USA. Det vore väldigt dumt om myndigheterna förlitade sig på utländska leverantörer av produkter och tjänster när dom bygger sin säkerhetskritiska informationsinfrastruktur. Speciellt när dom har inhemskt kompetens som t.ex. Cisco och Qualcomm.

Om Huawei vill att bli betrodda att sälja sina produkter för säkerhetskritisk informationsinfrastruktur till andra stater så bör dom försäkra kunderna om säkerheten via öppenhet och transparens; via öppen hårdvara och öppen källkod.

Borde du inte kräva samma från Cisco och Qualcom? Cisco har hittat mängder med bakdörrar i sin kod på senare tid.
Speciellt med tanke på att vi vet att NSA installerade bakdörrar i Cisco's utrustning.

Sedan så gör faktiskt Huawei det du kräver. De har tillåtit flera stater att undersöka koden. Till och med brittiska GCHQ lyckades inte hitta något där (förutom vanlig skit kod som alla tillverkare har).