Inlägg

Inlägg som markiiie har skrivit i forumet
Av markiiie
Skrivet av nik_lin:

Jag har fortfarande inte fått något mail, inte ens när jag anmälde mig, så kanske slösar bort min tid att ens kolla mailboxen...

Har inte fått varken något positivt eller negativt här 🤷🏻‍♂️ Jag var redan med i kundklubben så jag skulle inte fått något bekräftelsemail och den biten uppskattar jag inte.

Av markiiie
Skrivet av nik_lin:

Nä, har inte fått något. Varken positivt eller negativt

Dragningen är över för 5 minuter sedan enligt deras Instagram 😌

Av markiiie
Skrivet av Martiin82:

Nope. Förra gången hade man blivit informerad vid denna tiden om man blivit utvald (så man kanske ska sänka förväntningarna)

Tydligen blev man också informerad om man inte blev utvald. Så om de nu gör exakt samma som förra gången så är det ju inte över förrän man får ett svar 🤷🏻‍♂️

Av markiiie
Skrivet av Red Onion:

"SMA Sweden" la precis upp några PS5:or på engelska amazon. Billigt pris dessutom (400 pund), men kändes lite för fishy....fanns inga omdömen alls. Hehe med det namnet förväntade jag mig nästan att de skulle sälja på svenska amazon, men icke

Hur fungerar det med Amazon förresten. Är man skyddad som köpare om man väljer faktura?

Spännande! Jag får inte fram en enda bra träff när jag söker på det namnet varken på Amazon eller på Google.
Även om PS5:orna har sålt slut så borde väl användaren eller butiken ligga kvar?

Av markiiie
Skrivet av ml9l:

Elgiganten har inga köer. Såfort de får in en leverans kommer alla kunna köpa. Troligtvis kör de samma som senast med utlottning. USA hade många retstocks förra veckan och det ryktas om att EU kommer restockas denna vecka. Vågar också spekulera att medarbetare i affärerna ej besitter nödvändig information men att högre upp i ledningen vet man om leveranserna. Däremot lär det stämma det de sa i Media Markt då de sålt jättemycket ”förhandsbokat” att de kommer säkerligen behöva kränga alla leveranser till förhandsbokningarna innan de är ikapp. Om jag ska gissa och ryktena stämmer om leverans denna vecka så kommer CDON och Elgiganten bl.a. kunna sälja de direkt.

Låter inte alls orimligt att de i butik inte sitter på mer exakta leveransdatum.

Jag följer några Twitterkonton som påstår sig ha kontakt med flera kedjor bl.a. i Storbritannien och där skrevs det att man trodde att det skulle komma leveranser 7/1 men att det blev försenat till 14/1.
Såg inga leveranser i svenska affärer förra veckan i alla fall.

Informationen kan de ju ha hittat en decimeter upp i ändtarmen, det vet ju inte jag. Men flera verkar vara överens om tiden. Får väl bli att sitta och uppdatera sidorna på EG, Power, NON och CDON i dagarna.

På MediaMarkt stod där en PS5-låda bakom disken när jag pratade med henne där. Kändes så nära 😩

Av markiiie

Var nyss inne på MediaMarkt och Elgiganten i Kristianstad.

Killen på Elgiganten knappade lite på datorn och sa att de vet inte säkert, men att det sista de har hört är att nästa leverans kommer i mars. De kommer inte att sälja några i butik som det ser ut nu, men det kunde komma att ändras. ”Många” konsoler kommer gå till de som har förhandsbokat.

Tjejen på MediaMarkt sa att den också förväntar sig en leverans i februari eller mars-ish men att de kommer gå till alla som har gjort förhandsbokningar för att de ligger så mycket back. Det låter som att man kan tolka det som att även ifall det kommer leveranser till mars, så kommer man inte kunna köpa en konsol ändå eftersom att de har många som står på kö.

Kommer vi som inte har bokat inte få tag i någon konsol förrän till sommaren? Taskigt 😵

Av markiiie
Skrivet av Makomicevic:

Blir de restocks idag?

Inte på Kjell & Co i alla fall. Supporten sade att de inte hade något säkert datum än.

Av markiiie

Jag monterade ihop en white russian med smak av salted caramel. Något min sambo snubblade över på nätet som hon tyckte att vi skulle prova nu under vår ledighet.

https://i.imgur.com/MYiFES9.jpg

Av markiiie
Skrivet av amZor1:

Troligen inte, med tanke på att Sony inte tillåter försäljning i butik. Det var ju anledningen till att EG kunde sälja ut så många på release dagen, dessa var ämnade att säljas i butik - men fick som sagt inte för Sony.

Det var intressant och det har jag faktiskt helt missat.
Tack så mycket!

Jag sökte lite efter att jag hade läst ditt inlägg och det är precis som du säger, endast online. Det jag funderar på, som kanske bara är en dum teknikalitet, är att både i Kvittret och på bloggen så står det att det gäller releasedagen. Utöver det så kan jag inte hitta något om att de även kräver att de andra vågorna av konsoler endast får säljas online också. Även om det kanske är att föredra i dessa tider.

Av markiiie

När Switchen släpptes så var den också slut överallt. Jag gick rakt in på Netonnet på releasedagen och plockade mitt exemplar direkt från hyllan.

Hoppades kunna göra ungefär samma sak denna gången, men ett mega-tji fick jag 🤷🏻‍♂️

Tror ni de sätter ut i butik också på t.ex. Elgiganten om det trillar in några konsoler nästa vecka, eller är det bara online som gäller?

Av markiiie
Skrivet av makatech:

Frågan är om inte Norrlands Guld är Sveriges mest överskattade öl by far? Folk ser ner på tex Carlsberg och Heineken här i tråden men dricker Norrlands Guld, wtf, lever vi på samma planet? Överskattad och överskattad, den marknadsförs hårt varje fall. Även en sådan öl som Coops egna Signum utklassar den totalt om man räknar 3,5% öl från mataffären. Ur ett marknadsföringsperspektiv är det dock intressant, helt klart, man kan framgångsrikt marknadsföra och branda vad f-n som helst. Men jag ska ändå ge Norrlands Ljus en chans, den kanske smakar hmm något?

Jag är själv inte mycket för öl, utan det kan bli till mat ibland men det är sällan jag tar en för att jag är sugen. Jag tycker just att Norrlands Guld är ganska lättdrucken och fungerar när det behövs (bjuds 🙄), men skulle ett sug slå mig så är det oftast efter något ljusare.

Av markiiie

Sitter i baren och avnjuter en Lordson dry gin med Schweppes lemon. Citronen är från egna trädet här hemma.

https://i.imgur.com/VxTCMUW.jpeg

Snart är det god natt!

Av markiiie
Skrivet av danielengdahl:

Hej allihopa!

Är det någon som bokat på Cyberphoto och fått sin än? Vore intressant att veta datum för bokning osv isåfall. Jag har en bokning sen september på Webhallen men bokade på Cyberphoto nu i december sen jag läst här att det fortfarande går att boka/beställa där.

Jag tycker att det låter ganska skumt att Cyberphoto håller öppet för bokningar fortfarande. Det kan ju inte betyda annat än att deras kö är lika lång som Berlinmuren.
De skriver själva att efterfrågan är väldigt stor men att tillgången och leveranserna är begränsade, trots det så har de hållit bokningarna öppna länge.

Det kanske ser lockande ut med en knapp som äntligen är grön och säger köp, men jag tror tyvärr inte att det är någon större idé. Det kostar ju så klart inget att sätta upp sig på listan, men troligtvis är det lättare att få tag på någon när leveranserna börjar trilla in under våren nästa år istället.

Av markiiie
Skrivet av GamerGertzy:

Remake skulle jag inte kalla det, då "Yellow" i stort sett var "Red/Blue" med en Pikachu springandes efter dig.
Pika/Eevee är mer Pokémon Go fast på Switch (utan att du går runt och AR-momenten då).

Yellow var en enhanced version av Red och Blue, vilket i sig inte har något med detta att göra.

GO Pikachu/Eevee är en remake i allra högsta grad. De är komplett uppbyggda från grunden med originalet som blåkopia, med modernt ljud och grafik. Skapade i stort syfte för att introducera originalen för en publik som inte existerade eller var för unga när de spelen var aktuella, men även som nostalgi för äldre gamers.
Typiskt för remakes.

Spelen faller långt utanför en simpel re-release eller remaster.

Skickades från m.sweclockers.com

Av markiiie
Skrivet av tjobbo:

Det har jag faktiskt kollat lite på Så komma nog att köpa det lite senare!

Tackar ska kolla på in dom
Tack för tipset, ska kolla

Har sneglat in mig på Pokémon, men finns ju en hel drös av olika spel? spelar det någon roll vilket man köper av tex Lets go pikachu eller Eevee och shield/sword?

Let’s GO Pikachu/Eevee är remakes på Pokémon Gul som spelades på Gameboy. Har du fina minnen från den tiden så kan de säkert vara intressanta för dig. Skillnaden mellan dem är att din starter är just Eevee eller Pikachu.

Sword och Shield är de två senaste som släpptes i slutet av förra året. Jag har inte full koll på det men tror att de är åttonde generationen nu. Har du inte spelat allt däremellan så har du missat en del fickmonster så då kanske det inte lockar, men man behöver inte ha spelat något tidigare för att plocka upp dessa eftersom att de inte är direkta uppföljare till föregående spel.

Skickades från m.sweclockers.com

Av markiiie

Jag och sambon avnjuter ett sista glas champagne innan sängdags. Gott nytt år på er!

https://i.imgur.com/IYICplU.jpg

Nicolas Feuillatte Brut Réserve.

Av markiiie

Jag jobbar inte med IT idag men skulle nog vilja göra det i framtiden. Jag läste lite mer än ett år på IT-driftteknikerprogrammet med inriktning systemmanagement i Kristianstad för några år sedan, men valde att hoppa av eftersom att jag upplevde det sköttes så förbannat dåligt och slösade bara på min tid Nästan hälften av vår grupp hade slutat eller bytt skola efter första året, så jag tror att den känslan delades med fler.

Jag funderar på att börja läsa igen, och kanske försöka avsluta det jag har påbörjat, så fort sambon blir klar med sin utbildning

Av markiiie
Skrivet av HC-8315:

Jag har precis skaffat ett TV med Ambilight. Gillar de skarpt, och har även kopplat in mina Philips Hue lampor till den.

Behöver man en sync box också för att få det att funka?

Skickades från m.sweclockers.com

Av markiiie

Jag går in med 3600 + frakt, om det inte ännu är för sent 😌

Skickades från m.sweclockers.com

Av markiiie

Har redan en kontroll sen några år tillbaka. Tänkte plocka en till igår för min sambo använder min kontroll, men frakten för mig blev 3 gånger mer än priset för kontrollen.

Skickades från m.sweclockers.com