Inlägg

Inlägg som markiiie har skrivit i forumet
Av markiiie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av infexis
det verkar ju ändå vara ganska trovärdigt tycker jag
moderkortet du nämnde har söd för acc har jag för mig
det brukar de flesta gigabytes 790 mmobos ha

sen det där med processorn är ju en fundering, eftersom den är ganska ny och därmed otestad så kan man ju aldrig veta bombsäkert, men i teorin borde det gå att låsa upp ju

Oj, är den ny? Eller jag kanske bara var otydlig! Jag menar denna processorn: https://www.inet.se/datorkomponenter/processorer/amd-phenom2-...

Är den så väldans ny?

Gött för dig!

Okej, får väl leta lite mer info om moderkortet då, om du inte är 100% säker (:

Av markiiie

Phenom2 550 x2.. x4?

Hej!

Jag letade rundor efter lite info om AMD's Phenom2 550 x2 och läste något väldigt intressant... att man kan låsa upp 2 extra kärnor!
Är detta sant? Och isåfall, varför har det inte snackats så mycket om det? Är det ostabilt eller är det något annat fel på det?

Enligt folket på de olika forum jag besökte så behöver man i princip bara ett moderkort som har stöd för ACC (Advanced Clock Calibration). Men de flesta skrev bara om något SB750 moderkort.

Själv har jag beställt ett Gigabyte GA-MA790X-UD3P, sAM3. Har detta moderkort något stöd för ACC?

Jag kunde inte hitta någon tråd om detta på sweclockers forum så jag gjorde en egen tråd.

Så, är det någon som har lite mer info om detta? Vilka moderkort som det fungerar på eller kanske någon liten guide på hur man låser upp de 2 extra kärnorna i BIOS med ACC?

Jag har precis gjort comeback i datorvärlden så jag har mycket att ta igen. Så det med att man kan aktivera 2 extra kärnor kanske är en självklarhet. Jag vet inte.. än (:

Mvh MarkiiiE

Av markiiie

Man får la grönt blod i CS om man väljer att man är under 13 år eller yngre när man installerar steam? Det har inte något med det att göra? (:

Av markiiie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blow
Modetkortet du valt är ett microATX och förstår inte riktigt meningen med att ha ett sånt.

Ärligt talat, inte jag heller. Men det funkar väl? (:

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Newklear
jag har för mig att 650W är rekommenderat om man vill köra SLI/CF, tror inte ett 550W räcker.

Det står på AMDs sida att de rekommenderar 550W för HD4770 i CF:

"450 Watt or greater power supply with one 75W 6-pin PCI Express® power connectors recommended (550 Watt and two 6-pin connectors for ATI CrossFireX™ technology in dual mode)"

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Newklear
SweClockers hade en nyhet där det stod att HD 48xx korten skulle sänkas i juli, dock kom det en sänkning redan i juni

Okej, då hjälper det inte mig så väldans mycket i.o.m att jag kommer att köra HD4770 Men jag ändrar till Phenom2 x3 710 och det andra moderkortet som inte är ett microATX (:

Tackar!

Av markiiie

Hopp, nu är jag väl mer eller mindre klar. Dessa delar är jag sugen på:

http://data.fuskbugg.se/skalman01/--dator.bmp

Moderkortet har stöd för två-, tre- och fyrkärniga processorer samt CrossFire X och nätagget klarar 2x HD4770. Så den är uppgraderingsvänlig.

Men jag funderade på att köra denna processorn istället: https://www.inet.se/datorkomponenter/processorer/amd-phenom2-...

Och då måste jag också byta till ett dyrare moderkort som ska ha stöd för CrossFire X: https://www.inet.se/datorkomponenter/moderkort/gigabyte-ga-ma...

Hur tycker ni att jag ska göra? Stanna eller byta? Har hört att det ska ske en liten prissänkning på grafikkort och annat i datorväg nu i juli. Är det lönt att vänta eller?

Av markiiie

Haha, nae jag hittade ett nätagg som kostade ~30;- mindre! Ingen större skillnad så jag behåller nog det du valde (:

Så, finns det någon datorkunnig som VET att en dator med ett corsair 550W nätaggregat kan köra 2x HD4870 i CrossFire X? (rek. 600W)

EDIT: Och jag glömde ju fråga, kan sätta en CRT skärm i sitt HD4870 med en DVI-VGA adapter? Eller ska man sätta i moderkortets VGA? Gör det någon större skillnad? (:

Av markiiie

Tackar så mycket blow (:

Men jag tänkte, finns det något moderkort som är snäppet billigare men har stöd för CrossFire X? Det är mest det jag är ute efter i ett moderkort. Sen så behöver jag "bara" ett 600W nätaggregat om jag nu tänkt feta in ett till HD4870, 1GB. Egentligen är det bara rekommenderat och jag har hört från folk som klarat sig på 500-550W fast av de lite dyrare märkena (: Men där kan man väl spara ihop någon slant till? ^^

Av markiiie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Choffe
Den där var ju sämre än föregående paket på precis alla sätt, utom möjligen pris är jag rädd. Långsammare processor och långsammare grafikkort, inget av det är att rekommendera.

Ace-aggen har jag ingen större tillit till, men det var några här som var nöjda med dem trots allt. Jag skulle plocka ihop ett, men måste rusa iväg till jobbet nu, återkommer när jag hittar hem!

Okej tack, då vet jag (: Men det var lite kul att sitta och plocka ihop delar själv. Det svåraste var väl moderkortet då

Funderar verkligen på det paketet som tim2k har plockat ihop. Är det ett bra köp eller? Någon sa emot och påstod att den inte hade några uppgraderingsmöjligheter. Snicksnack eller sanning?

Av markiiie

Jo jag kollade rundor på forumet igår och hittade en tråd som hette Revolve-IT. Ägaren där har tydligen varit ägare på flera mindre företag som gått i konkurs. Han har runt 3 miljoner kronor i böter och kopierade och sålde Windows-licenser förr. En go' liten kille det. Där var 2 pers som hade svarat i tråden som har jobbat på Revolve-IT snackade skit om företaget.

Iallafall, jag följde en liten guide på mikrodatorn.idg.se där de byggde ihop en billig speldator. Efter att jag hade plockat klart så såg det ut såhär:

http://data.fuskbugg.se/skalman01/dator21.bmp

Borde jag satsa mindre på HDDn och mer på någon annan del? Är chassin med inbyggda nätaggregat bra? Det blir iallafall billigare än att köpa chassi och nätaggregat var för sig! Hur vet man om ett moderkort har stöd för tre- och fyrkärniga processorer?

Så, kommer min dator att fungera med de delar jag har plockat ihop?

MvH MarkiiiE

Av markiiie

Jag tycker att lualians alternativ ser väldigt bra ut.

En fråga bara, har alla chassin plats för extra fläktar som den har?

Av markiiie

Oj, har nästan bara hört positivt om dessa innan. De har också varit väldigt trevliga och snabba på att svara i kundtjänsten.

Men fy vad mycket skit de håller på med Jag var riktigt sugen på en spelburk därifrån men nu vet jag inte om jag vågar chansa längre. Har aldrig läst något om att det skulle vara fel på burkarna mer än att de har satt i fel grejer och glömt att skicka med drivrutinsskivor. Skivorna är ju inte hela världen sålänge man har Internetuppkoppling, är värre med grejerna som sitter i dator :/

Av markiiie

Spel- och arbetsburk för ~6k

Tjenare!

Det är så att jag har märkt att min gamla fina burk har börjat sacka efter lite när det gäller spelande. Den är ca 8 år gammal och kostade ~8000;- på sin tid. Det var en riktig värsting! För den som är nyfiken kan jag dra några av de delar som jag vet att datorn innehåller:
Intel Pentium 4, 3,12GHz
ATI Radeon Excalibur 9600xt, 256MB (Tror ni det är antikvärde på grafikkortet?)
512MB RAM
150GB HDD

Jag känner att jag kan skänka min kära ägodel till mina småsyskon och byta upp mig till en något vassare dator (:

Jag ska börja på högskola efter sommaren och jag hade tänkt köpa mig en dator som både klarar av att jobba som arbetsdator samt speldator. Jag kommer använda bl.a. PS, Word, PowerPoint och Excel, helst samtidigt. Jag kommer i princip endast att lira CS 1.6 och där kör jag alltid 640x480, 32 bit. Det kan hända att jag någon gång lirar HL 2 eller något lite mer krävande spel, men jag hade inte tänkt maxa inställningarna där så det behövs nog inga överdrivet starka grejer i datorn.

Jag har kollat rundor lite på revolve-it.se och hittat ett par datorer för ~5,000;- exkl. frakt på 250;- som faller mig i smaken, och då har jag ju såklart XP på skiva hemma så jag slipper köra Linux! Men mina polare säger ändå att jag ska kolla med folket på sweclockers innan jag köper något, för att de kan plocka ihop bättre datorer till samma pris.

De datorer jag har siktat in mig på är:
http://revolve-it.se/view_item.php?item=73
http://revolve-it.se/view_item.php?item=676

Jag undrar också om det är någon som har köpt något ifrån revolve-it innan? De har fina priser men jag har hittat så många fel på sidan att de lika gärna kunde ha anställt mig! Eller så är det kanske sant att den sista datorn jag länkade har ett 512GB grafikkort? (:

Nå, skulle ni vilja plocka ihop något liknande för ~5000-5,500;-? Mina önskemål är 500GB HDD (men det går bra med 320GB ifall ni känner att någon annan del är viktigare), 4GB RAM och ett hyfsat grafikkort. Jag bryr mig inte så väldans mycket om märket på grejerna och jag har inte tänkt klocka delarna så att de drar ström som ett gammalt element i en liten lägenhet med öppna fönster. Kanske låter som att jag sitter och dagdrömmer här men jag har hört så mycket gott om er att ni inte får göra mig besviken! ^^

Tack på förhand!
/MarkiiiE

EDIT: Jag ändrar topic till ".. för 5,5k" men det visas inte när man kollar i översikt över "Köpråd", sorry!