Inlägg

Inlägg som markiiie har skrivit i forumet
Av markiiie

Så här ser det ut hemma hos oss

https://i.imgur.com/5Y7ahUW.jpg

Av markiiie

Blev en Nissan Leaf e+ Tekna för oss.

Den var väldigt mycket större än vad vi trodde att den skulle vara. Inte så tafatt töntig heller som vi har tyckt när vi tittade på den innan. Fullt deckad inkl. vinterhjul för 3800;-/mån i 24 månader var inte helt hemskt heller. Sprillans ny och rullar in senast i slutet av februari.
Vi var egentligen ute efter en MG ZS EV eller en e-Niro, men leveranstiden gjorde dem till ett nej-nej.

Blir troligtvis en låda från Easee också. Alla säljare vi pratade med i Kristianstad rekommenderade den, till och med framför sina egna lösningar.

Av markiiie

Körde 2022 års modell av MG ZS idag.

Första elbilen jag puttar runt i, så jag hade inte direkt något att jämföra med.
Det närmsta har ju varit en vanlig automatare annars. Trevligt tryck i bilen i sportläget.

Måste säga att ljudet den ger ifrån sig när högerfoten helt sporadiskt blev sex gånger tyngre och kör pedalen i golvet var ganska trevligt. Sätena var på gränsen till bredden men känslan i övrigt i bilen var väldigt bra.
Jag tänker att det inte är mycket att gnälla på för den pengen. Mitt största problem är att de inte får in den här förrän Q2 2022, annars hade vi nog varit en familjemedlem större idag.

Vi gick över och körde en Kia Ceed Plug-In hybrid och den var väl inte heller helt fy. Trevligt att kunna ladda den direkt i ett vanligt uttag hemma också om man känner för det. Problemet här var att jag bara precis kommer till jobbet på el, sen får den slå över till annat drivmedel på vägen hem. Då tar jag nog hellre en vanlig liten elis istället.
Tanken var att klämma på en e-Niro, men den kunde de inte heller få in förrän ungefär samma tid nästa år.
Sen var det lite tråkigt att gå tillbaka till att känna bilen växla efter man fått leka av sig i en elbil.
Lite nykär.

Av markiiie
Skrivet av KlyfftPotatis:

Jag vill få min sambo att byta till elbil. MGs elbilar är ju löjligt billiga att leasa... Vet att kinesiska staten subventionerar dom som in i men missar jag någon annan stor nackdel? faller de ihop efter 2000 mil?

Har inte läst just deras broschyr om leasing, utan jag läste på om ett annat märke men det är llöjligt när ett stenskott inte får gå ner till plåten för då räknas det som orimligt slitage.

Vi ska åka och provköra en MG ZS nu på lördag. De verkade även ha en Kia e-Niro som vi också skulle kunna testa där.

Tänkte sätta mig och läsa mer om dem idag, men jag har fått intrycket av att 2022 års modell av MG ZS är ett ganska bra kliv framåt. Sen är det ju en billig elbil så mina förväntningar är inte skyhöga, men jag blir ju inte ledsen om den kan överraska för det priset.

Någon som faktiskt har en MG ZS och kan lägga ett par ord om den?

Av markiiie

Nu när folk ändå föreslår spelkonsoler istället och om Minecraft och Fortnite är favoriterna, så skulle kanske en Nintendo Switch fungera. Inte på långa vägar lika kraftfull, men är väldigt att flytta mellan föräldrarna om det är viktigt. Bara en tanke.

Av markiiie
Skrivet av rareixarna:

Trist att du ens anmälde dig när du redan har en konsol och där dom tydligt har gått ut med att koder inte får ges ut. Nu kunde en person som inte blivit utvald ha blivit det istället blir det en längre väntetid

Min plan var så klart inte att prova min tur i onödan och att koden skulle gå oanvänd.

Skrivet av Huttius:

Ja det är tråkigt, du kunde ha köpt den ändå och sålt den till inköpspris på Sweclockers, eller till polare.

Nåväl, din kod lottas ut igen så det jämnar ut sig.

Det var min tanke ifall ingen hörde av sig innan tiden gick ut. Det är kanske en liten tröst men det borde ju resultera i att åtminstone en extra konsol finns vid nästa utlottning.

Av markiiie

Fick en kod av Elgiganten denna gången. Eftersom jag lyckades klicka hem en konsol i februari så kollade jag med några vänner som har varit intresserade och jagat länge, men de som nappade hörde av sig för sent. Kändes onödigt att koden gick i graven.

Av markiiie

Finns där möjlighet att skicka sakerna, eller du vill endast att man kommer och hämtar?

Av markiiie
Skrivet av IsaaKeN:

Hur gör ni när distill gränsen på 30 mail går över? Skapar nya konton eller finns det något annat fiffigt sätt

När jag använde det så försökte jag fixa så att den inte sände falska positiva mail till mig. Fick byta en gång, och då loggade jag bara in med annan gmail.

Av markiiie
Skrivet av sundetsparla:

Fick hem min PS5 från Power igår också. Overklig känsla. För er som tvivlar - konsolen är precis så bra att man önskar att den ska vara, så håll ut!! Jag lider med er, vet hur det känns. Nu ska man bara leta upp en ny TV...

Äntligen! Glad att det har löst sig för dig också

Av markiiie
Skrivet av -AgamemnoN-:

Förmodligen är det väl så tyvärr. Dom pratade igår om att dom hade någon lösning på gång, men vem vet. Hade varit intressant att veta om/hur dom går tillväga om dom nu försöker förhindra att folk anmäler sig flera gånger.

När någon frågade på Instagram om de kan göra så att folk som tidigare har vunnit inte kan vinna igen, så svarade de att de gör vad de kan inom ramen för vad som är möjligt 🙄 Ganska vagt.
Samt att de inte kan använda sig utav BankID.

De hade inte ens orken att plocka bort den raden där det står att de som är klubbmedlemmar sedan tidigare inte kommer att få någon bekräftelse, trots att det är ändrat till denna gången och alla ska få bekräftelse.

Skrivet av sundetsparla:

Så gott att du fick en tillslut, gläder mig! Mycket nöje!

Tackar! Knep en förra veckan på NON under andra släppet. Fick den på fredagen 😁

Av markiiie
Skrivet av babboska:

Ni som fått era ps5, upplever ni att den har mycket coil whine? Har läst att många ps5 har skapligt med coil whine och funderar därför på att avvakta med jakten tills sony har löst det problemet.

Inget gnäll, bara en fläkt som jobbar flitigt 😁

Av markiiie
Skrivet av Fartenburg:

Jag tror också det är obegränsat via webbläsaren. OK, men då kör jag en webbläsarlösning! Tack för svar! Hade du sms-notifikation eller vilken typ av notis använde du?

Jag körde endast mail. De kom som prioriterat till min hotmail så fick en notis direkt.

Begränsningen med det är 30 mail per månad.

Av markiiie
Skrivet av Fartenburg:

Är det någon idé att köra distill över helgen? Leveranser lär väl främst reggas under veckodagarna tänker jag. Vill inte slösa mina uppdateringar.. Har 30 000 och jag bränner runt 1200 på en dag med molnuppdateringar var 10:e minut. Hur har ni satt upp era?
Eller ses det som en hemlis, svampskogshemligt, hur man sätter upp den?

I webbläsaren och uppdatera var 30:e sekund, hade jag. Någon annan hade tätare. Lät bara datorn stå igång och jobba med det.

Du kommer missa någonstans mellan de flesta till alla drops om du har 10 minuter mellan uppdateringarna. Jag hade mitt igång i nästan en vecka så det är antingen ingen begränsning på hur många uppdateringar man kan göra när man kör det genom webbläsaren, eller så är antalet bara väldigt, väldigt högt.

Av markiiie
Skrivet av Moninjo:

Han inte göra ändringar. 😂 körde på bara.. ville genomföra köpet så snabb som möjligt.

Hah förstår. Hade samma taktik första släppet men det gick inte fort nog. Råkade panikfumla på express vid andra tillfället.

Av markiiie
Skrivet av Moninjo:

Har pratat med NON idag. Min är också fort. Mottagen. Föratt vi valde fri frakt då står den i kö föratt ska packas. Måndag blir skickad för oss alla. Hon kunde se beställningen gick genom och dom absolut hade varan på lagret.

Kul! Gjorde ni inga ändringar i fraktsättet medvetet eller? Kände att det var risky att börja peta bland olika alternativ kanske? 😂

Av markiiie
Skrivet av babboska:

Kanske går lite OT här, men hur gör ni som använder distill? Gratisvarianten tillåter ju bara att refresha var sjätte timma om man ska använda sig av deras cloud funktion. Eller har ni permanent era webbläsare igång? 😊

Precis, jag hade webbläsaren igång på datorn hemma.
Sedan kan man bara ta emot 30 mail per månad med gratisversionen också. När jag provade tillägget första dagen så gav den mig många onödiga notiser under natten, så jag fick byta konto andra dagen

Av markiiie
Skrivet av Xabba55:

Fick du något mejl från NoN att din order skickats också?

Ja jag fick mail samtidigt som notisen i postnords app om att de skickat min order.

Hur går det för dig?

Av markiiie
Skrivet av Boozer87:

Fick äntligen tag i ett PS5 idag via NoN Följt tråden sen i November och stort tack till dig som Posta här att NON har i lager tidigare under dagen

Ni som beställt, har ni också fortfarande orderstatusen "Mottagen" ?

Fick precis en notis från postnords app om ett paket från NON. Stått mottagen fram till nu!

Av markiiie
Skrivet av azcii:

Lider med dig, det var jag som skrev att jag kände några på kjell ett par veckor sen . Hoppas det löser sig denna gång så du får ditt ex. Unnar dig verkligen ett ex

Förstod ditt inlägg bättre efter att jag hade pratat med några på Kjell om min order. Det här med att webbkunder skulle gå före som hittade en köpknapp vid ett tillfälle, och de som hade bevakat som du nämnde, lät bara inte rätt hos mig.

Tack igen 😌