Inlägg

Inlägg som Googolplex har skrivit i forumet
Av Googolplex

Jag betalar 175 kr/mån i 36 mån inkl abonnemang med fri surf för min Iphone 13 Pro (familjeabonnemang). Blir totalt 6300kr inkl abonnemang. Kan idag sälja mobilen för över 8000 så den har ju gått upp i värde med 2000 om man räknar så😉

Av Googolplex
Skrivet av Googolplex:

Fick nyss lönen höjd med 7000. Samma arbetsplats, samma arbetsuppgifter, 26 år gammal. Från 27 till 34 loppor i månaden. Trevligt med 25% ökning - känns verkligen som arbetsgivaren värdesätter en. Snart ett års erfarenhet, byggnadsingenjör. 6,7% i tjänstepension. Nu är jag nöjd 👍

1,5 år senare löneökning om 3%. 33750->34770. 4,5% tjänstepension då och nu, hade fel i förra inlägget. Ingen övertidsersättning och 25 dagar sem. Nöjd med jobbet men missnöjd med löneutvecklingen.

Av Googolplex

@Dimman
@Blomman90

Tack för er input och räkneexempel. För min del tar jag mer än gärna en lägre grundlön och resultatbaserat arvode, tror dock inte detta är vanligt i min bransch. Är medveten om att bolaget har en kraftig marginal på mig och för mig känns det logiskt mht tryggheten ni talar om. Dock är det inte på något sätt uttalat vad som händer om jag skulle hamna på bänken, får man sitta kvar en månad eller tolv? Naiva sidan inom mig säger det sistnämnda just pga den overhead som är inbakad i min lön.

Oavsett så kan jag utifrån ovan räkneexempel ta med mig att bolaget fortsatt har en stor (!) marginal på mig om jag så skulle gå upp till betydligt större summor än först tänkt.

För kännedom är vi 10 anställda och 950:- är standarddebit, kan ligga lägre också. 1650h är rimligt antagande/år.

Av Googolplex
Skrivet av Tarasus:

Har ni kollektivavtal? Utifrån de fackliga förhandlingarna så kommer vi att få en löneförhöjning nu, men retroaktivt från nov 2020. Så vi får 5 mån retroaktivt på nya lönen, med en något högre % än om det varit för ett år, men lägre än om vi fått två löneförhöjningar.
Vi hade å andra sidan många konsulter som fick gå då deras uppdrag gick om intet i samband med Covid-19.

Tyvärr inget kollektivavtal. Vi får retroaktivt från januari, alltid något 😅

Har du någon %-siffra att förtälja?

Av Googolplex
Skrivet av Mitchymojboj:

Vilken bransch och vad är din roll och vart (geografiskt) jobbar du?

Baserat på mitt nuvarande och föregående ställe samt info från kompisar så ska man inte låta företaget påstå att dem inte kan ge en skälig löneökning pga pandemin. Sen är det ju tyvärr så att medelökningen enbart ligger på några procent, så kan trots allt bli svårt att påstå att man ska ha högre. Störst chans att verkligen bumpa lönen är ju trots allt genom att byta jobb

Byggbranschen, jobbar som projektledare och arkitekt/projektör, Malmö. Även om ökningen bara är 2% så blir det en schysst ökning utslaget över två år, så jag resonerar. Föregående revidering låg på 25% så det finns undantag i regeln om att det alltid är fördelaktigt att byta jobb. Kan vara värt att nämna att jag snart blir farsa och gärna drar ner på risker.

Av Googolplex

Har löneförhandling i veckan. Senast lönen reviderades var juni 2019 (pga pandemin, men vi har gått bra och t.o.m nyanställt). Sitter på 33750kr/mån, jobbar som konsult ca 950kr/h ex moms. Ingen övertidsersättning, 25 dagar sem.

Undrar hur folket här tänker, kan man tänka låt säga 2% höjning för 2020 och 2% för 2021, eller är det bara att glömma 2020? Menar alltså inte retroaktiv lön 12 mån bak, bara att denna revidering också innefattar 2020. 2%+2% ger strax över 35000.

Kan man använda detta som argument månntro? Är uppskattad på arbetet men just nu går branschen lite småtrögt vilket knappast är till min fördel.

Av Googolplex

3700+ frakt

Av Googolplex
Skrivet av carlbanan:

Menas att fläktarna till fuma 2 inte ska gå åt samma håll? Jag har både fläkten i mitten samt den främre som blåser luft mot chassits baksida, vilket när jag tänker på det innebär att mittfläkten får den luft som redan passerat den främre kylardelen.

Menar du att mittenfläkten ska blåsa luft bakåt, och den främre fläkten ska blåsa luft framåt i chassit?

De ska blåsa åt samma håll men fläktarna ska rotera med- och moturs respektive, se länk:
http://www.scythe-eu.com/no_cache/en/pressrelease/product/scy...

Av Googolplex
Skrivet av carlbanan:

Jag gjorde som så att jag bytte plats på den tunna cpu-fläkten och en chassifläkt, så jag har nu två 25mm fläktar till fuma 2 och en 25mm + en tunn fläkt i chassits topp.

Kan du montera sidobracketen med fuma 2? Den tar ju heatpipesen för mig. Kan det skilja på moderkorten?

Det känns som absolut bästa lösningen, kommer att göra så. Tänk på att fläktarna i CPU-kylare helst ska rotera åt motsatt håll.
Tänkte inte på att du har en Fuma, då går det definitivt inte.. Buntband löser biffen. @CM_Fredrik möjliggör vertikal montering av sidobracket till nästa revision? 😅

Av Googolplex
Skrivet av carlbanan:

Helst skulle jag få till en chassifläkt till som ser till att det är kall luft framför cpu-fläktarna, men ser inte någon naturlig lösning för det. Förslag?

Sätta en fläkt på sidobracketen, och köra med den perforerade sidoplåten?

Jag har liknande bekymmer med fläkt ovanför CPU, Nexusfläkt (25mm tror jag) går precis in och kan inte snurra, det beror på vilket moderkort du har. Själv tänkte jag sätta dit en tunn fläkt, kanske till o med byta plats med kylarfläkten, fast det sabbar ju enhetligheten. Det finns tester på t.ex. youtube där de testar olika fläktkonfigurationer, se länk. Jag har lagt två fläktar i botten som trycker upp luft genom chassit, har en annan GPU idag men den har aldrig ens nått 70 grader.

https://youtu.be/HcZxU_wlhB0?t=779

https://www.bildtagg.se/file/thumb/54uoltxj43sstpcm8p4j1q

Av Googolplex
Skrivet av CM_Fredrik:

Hej allihop! Wow, 20 sidor om NR200P - vem hade kunnat tro det? Vi är otroligt tacksamma för det varma välkomnandet. Nu när ni har hunnit känna och klämma på chassit är jag nyfiken på vad ni känner att vi skulle kunna göra ännu bättre. Och har ni någon favoritfunktion eller egenskap som ni känner gjorde det till en vinnare? Jag tar all feedback, ris som ros, och för det vidare direkt till teamet som utvecklat NR200/NR200P.

För de som fortfarande väntar kan jag meddela att vi har en skeppning på ingång som borde landa hos flera stora ÅF inom någon vecka.

Väldigt nöjd med chassit men allt kan bättras.

- Ett par urgröpningar på moderkortsplåtsbaksidan så det inte blir så klämt när sidopanelen är på plats.
- Bättre HDD upphängning, om jag inte misstolkat installationen så är nuvarande metod direkt bristfällig.
- Älskar att man kan ta av alla täcksidor, speciellt att de flesta är verktygsfria. Hade dock gillat om man har möjlighet att kunna skruva fast sidorna om man ska flytta på chassit.
- USB Type C
- Skruvhål i botten/toppen för 140mm fläktar. De får plats! Har fäst mina med buntband. (Ej testat placera dem i toppen dock).

Ros:
- Plats för höga tornkylare! Vill säga att jag hade uppskattat ännu mer höjd men vill samtidigt inte ha bredare dimensioner än det är nu. Ganska perfekt med andra ord!
- Diskret och snygg utan att tumma på luftflöde, ett bra chassi helt enkelt.

Av Googolplex

Bjuder 4100, hämtar

Av Googolplex

Nu är bettan såld! Tack för visat intresse.

https://www.bildtagg.se/file/thumb/axhiwoe5gnctgx9zuzihya3

Av Googolplex

@Sampii - låter bra! Har dock en intressent som vill köpa enbart datorn för 3500 redan ikväll, håller du fast vid ditt bud så behöver jag meddela honom att jag väljer ditt bud snarast. Vi kan ta vidare detaljer i PM i så fall.

Av Googolplex

Komplett dator m GTX 1070

Dator med följande komponenter säljes:
Fractal Design Define R5
Intel I5-3570K @ 4.20 GHz med kylare Thermalright Ultra 120 eXtreme
Gigabyte GTX 1070 G1 8GB
Samsung 830 256 GB SSD
Corsair Dominator DDR3 2x8GB
Asrock Z77 extreme4
Corsair HX520W
ASUS Xonar DGX Ljudkort
Nätverkskort med WiFi
Zalman ZM-MFC1 fläktkontroller
Fläktar: 140mm Noctua NF-A14
2x120 mm Cooler Master Sickleflow
Display: Crossover 27" IPS 2560X1440
Kommer med äkta Windows 10 Home (retail) installerat.

Chassit är försett med bitumenplattor & akustikmattor för att dämpa ljudnivån, går väldigt tyst. Kan skicka fler bilder om så önskas.

Prisförslag 3500kr för endast dator, 4500 inkl display. Kan även tänka mig sälja komponenter styckvis om det är tillräckligt många delar som önskas köpas.

Finns i Malmö men kan levereras mot ersättning. Mycket otympligt att skicka.

Läs hela annonsen här

Av Googolplex

Kanske till någons hjälp; Fuma 2 med glassidan stängd, med MSI MPG B550. Nedersta heatpipen (som är lite längre än övriga heatpipes) är dock i direktkontakt med glassidan, så skulle inte kalla det fullt kompatibelt. 140mm fläktar i botten.

https://i.ibb.co/XScgJ2q/IMG-0893.jpg

Kanske inte är många som fortfarande kör HDD och därför jag inte läst om detta, men infästningsmetoden för hårddisken är inte det minsta pålitlig. Fyra korta, smala skruvar som förväntas hållas kvar av friktion. Dessutom alldeles för tunt gummi för att hindra fortplantning av vibrationer från HDD. Återanvände gamla silikonkuddar från Antec P182 och skruvade fast hårddisken istället.

Av Googolplex

Jag är principiellt inte emot att betala överpris om behovet finns. Problemet för mig uppstår när detta inte på något sätt gynnar tillverkare (=pengar till utveckling) eller återförsäljare(=skattepengar), men en privatperson som utför detta för egen vinning. Jag kan exempelvis köpa loss flera 3080 kort på kredit och om jag inte lyckas sälja alla så utnyttjar jag ångerrätten, som dessutom ofta betalas av ÅF. Ligger ute med 0 risk till skillnad mot vad flera använt som argument i tråden. Det missgynnar precis varenda led förutom den enskilde, girige individen, som i sammanhanget tjänar småpengar på det. Tycker beteendet är oetiskt och helt rätt av Sweclockers att stå upp för vad som är rätt.

Av Googolplex
Skrivet av Rådström:

Du råkar inte ha möjlighet att slänga på glassidan och återkomma med resultat? Kan inte hitta bilder någonstans.

https://www.reddit.com/r/sffpc/comments/ib6xqn/nr200p_with_sc...

https://www.reddit.com/r/sffpc/comments/i8xq9p/fuma_2_in_nr20...

Bör funka, ska också testa när jag fått min. Glaspanel känns som den tystaste lösningen vilket är prio 1 för mig.

Av Googolplex
Skrivet av Betty (Kung Pow):

Stock får väl plats om du flyttar på övre fläkten?

Nej, den slår i moderkortets kylfläns, som är ganska väl tilltagen. Smått orolig att Fuma 2 också har samma problem.

Finns det någon här testat stoppa i 140 mm fläktar i toppen/botten?

Av Googolplex

Stjärnorna radades upp och jag lyckades under torsdag-fredag-lördag få ny PSU från RMA, genomföra köp samt få nya Ryzen-generationen levererad och ny M.2 SSD levererad från Postnord på en lördag(!). Status:

https://i.ibb.co/8jSv399/IMG-0825.jpg

Tänkte köra stock-kylare tills jag klurat ut rätt lösning, men den fick inte ens plats. Jag sitter alltså på en obrukbar Ryzenburk 🙃 Beställt Fuma 2 nu.
Grafikkort, SSD & hårddisk ska in från gamla burken.