Inlägg

Inlägg som Googolplex har skrivit i forumet
Av Googolplex

Perfekt

Av Googolplex

De förtjänar det verkligen.

Av Googolplex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DataNusse
Du kör med en singel tråd F@H.
För att utnytja din Q6600 så måste du köra två SMP klienter.

Gå in här så kan du läsa mer: http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=7...

...det säger ju en del:)

Får se om jag fortsätter med CPU-folding. Hur mycket PPD ger en Q6600 som körs i 3ghz i runda siffror? Är det ens lönt?

Av Googolplex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KjM
Vilken CPU-klient använder du?
Hade gärna velat ha en...

tack på förhand.
Mvh Kjm

Jag kör "Folding@Home Windows CPU client version 6.23".
Kan se om jag hittar länken senare, har riktigt mycket arbete tills imorgon att lämna in:(

Citat:

Ursprungligen inskrivet av EoZ
Det tar lång tid att folda en omgång.

Gpu: X/10000 tar la runt 16h för mig med mitt skräp, men jag ligger ju relativt bra i listan ändå trots mina 700PPD eller vad jag brukar ha. Fast rasade i listan förra månaden då det inte fungerade. Men kör ju 24/7 då.

GPU-klienten känns snabb och okej, det är CPU-klienten jag tycker går för långsamt. Mest eftersom processorn inte överstiger 50*c och den ligger runt 20-30% användning.

5700/10 000 på ca 3h på GPU låter det rimligt? eller spökar det programmet också?...

Av Googolplex

Jag hade visst installerat fel klient, nu kör jag GPU-klienten och det flyger i jämförelse. Kärnan på grafikkortet blir ~55*c varmt så lite till kan jag väl trycka? 700/10000 efter en kvart eller något.

Någon som vet vad jag gör för fel på CPU-klienten? 220/2000 nu.

Av Googolplex

Fan vad glad jag blev när jag läste rubriken, aah! Hoppas det går bäst för er!

Av Googolplex

Blev sugen på att hjälpa till så jag installerade GPU-klienten. Men det känns som något är fel. Jag installerade klienten, skrev in lagnumret och mitt foldingnamn som är Googolplex-swec. Nu finns det en liten ikon i "trayen" eller vad det heter, det står "CPU-F@H: Working 180/2000" efter en timmes foldande eller något. Är det inte GPUn som ska folda?
Varken processorn eller grafikkortet blir varma så vad säger ni?
Q6600 o 8800GTS G92, kan överklockas extra mycket om det gör betydlig skillnad. Datorn står på dygnet runt förutom omstarter.

CPU klienten vill jag gärna också köra men det verkar vara sjukt mycket att göra.

Av Googolplex

Inet helt utan att tveka.

Billigast på det mesta, billigast frakt, enklast att navigera sig(bra design) och riktigt snabba leveranser gör dem till min favoritbutik.

Av Googolplex

T240
brightness ~35
contrast 75
MagicColor: off
Color tone: warm
Color control: 50, 40, 29
Gamma mode 3
Coarse: 1760
Fine: 0
Sharpness: 70
Tycker att ni bör testa dessa inställningarna, tycker att de är grymma.

Av Googolplex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Toivo83
Ok ok, vad är det för skilland på HR-01 & HR-01 plus då?

men i värsta fall är det ju bara att sätta en fläkt på lågvarv?
Ska ändå inte överklocka.

Samma som skillnaden mellan Thermalright Ultra 120 och Ultra 120 extreme, HR-01 plus har 6 heatpipes och vanliga HR-01 har 4 heatpipes. Betydlig skillnad i temperaturer.

Men det går ändå att kyla E8400 passivt med ultra 120 så länge du har okej luftgenomströmning.

Av Googolplex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av menigen
Jag tror ändå på att det blir bättre med 1200, de guider jag har sett använder uppemot 2500. Då vet jag inte ens om det behövs nån kylpasta? Tror på att det är bättre att använda 1200 och få den för slät istället för att den är för grov. Jag skulle gärna hört en förklaring utav någon med djupare kunskaper som kan besvara den andra frågan jag har. Om en kylpasta är bättre "anpassade" för en viss grovlek.

Jag tror inte att du gör någonting värre när du sandpapprar med så små korn så kör du på det. Kylpasta kommer du alltid behöva, det blir småsmå luftfickor trots att du planslipar både kylare och processor. Men du ska ha en väldigt liten mängd kylpasta, ungefär ett halvt riskorn eller ännu bättre om du applicerar genom ett finger i en påse.

Lycka till

edit: Har aldrig hört och jag tror inte heller det finns speciella kylpastor för extra fina ytor, iallafall inte i datorvärlden. AC MX-2 räcker låångt.

Av Googolplex

Det är väldigt onödigt att köra med något mer än 800-1000. Det viktiga är att både processorn och kylaren till processorn är helt plana. Vid 800 kornigt sandpapper så är den redan "mjuk" nog, knappt några hål för kylpastan att fylla i.

Jag har själv planlslipat min processor och min processorkylare. Kommer inte ihåg om det var 400,800 jag använde eller 400,1000.

Av Googolplex

Eftersom du underklockar grafikkortet genom mjukvara, så kommer din underklockning att raderas, om du avinstallerar programmet som gör det, ja. Men det finns säkerligen några grafikkortsprogram(nTune?) som fungerar till Linux. Annars finns Wine som med lite tur kan köra Windowsprogram i Linux(..Ubuntu?).

Av Googolplex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Voidhanger
Har en MS3.0 som jag köpte pga hypen, men det är en av de sämsta möss jag testat. Bak/Fram-knapparna är sjukt plastiga och hänger löst i musens skal, hela musen är för lätt och plastig, och scrollknappen ska vi inte ens tala om

Känner exakt likadant. Tidigare har jag kört med tre mx518, när den tredje gick sönder(oftast brukade kabeln glappa) så köpte jag en MS 3.0, alla dessa människor kan väl inte ha tänkte jag. Ångrar mig sjukt, bak- och framknapparna är skit, känns inte stabil(plastig), scrollknappen och den är för liten, inte alls bekväm.

Ska köpa en MX518 snart, kan nog få nån hundring för Intellimousen.

150kr för en 3.0a någon?

Av Googolplex

Jag tycker att fotboll och basket är mycket roligare än allt som har med dator att göra, men ändå har jag suttit mycket mer vid datorn än jag spelat fotboll. Datorn finns alltid där för dig, du är inte för tjock eller för klen för datorn, som det kan vara med exempelvis fotboll. Så det låter logiskt att datorn är populärare, alla kan ju använda den. Dygnet runt.