Inlägg

Inlägg som Googolplex har skrivit i forumet
Av Googolplex

Woohoo! Nytt ppd-rekord igår, strax över 11 000
Inte illa för en mellanklassdator från 2007..

Jag tackar M3tr0, hans vmware-guide har höjt mig rejält.

Av Googolplex

Jag som varit så kritiskt mot Chrome har numera gått över till just Chrome =D Jag tycker det är så kvickt och snyggt, men jag hatar verkligen att det inte finns smoothscroll, därför jag fortfarande har kvar Firefox på skrivbordet. Finns alltid där när jag behöver den.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Benkaboy
Hur var det med Google och deras rätt att logga alla användares surfvanor och använda dessa hur de bäst behagade för de som använde Chrome? Väldiga skriverier om detta när Chrome kom.

Finns ett alternativ där det står "Help make google chrome better by automatically sending usage statistics and crash reports to google", om man bockar av den så antar jag att inget skickas, men är inte säker.

Av Googolplex

Nu är det fixat. Jag kopplade syrrans hårddisk till datorn, men boota med min egen, precis som jag gjorde första gången. Problemet var som sagt att jag inte kunde "se" hårddisken väl inne i Windows. Jag googlade lite och hittade att problemet kunde vara att båda hårddiskarna associerades med samma bokstav, C. Därför skulle jag byta bokstav på syrrans hårddisk, genom Computer Management->Disk Management(windows 7). Men det gick inte till en början. Så jag klickade runt, och om jag ska vara ärlig så vet jag inte själv vad jag gjorde eller hur jag lyckades, men till slut blev hårddisken "aktiv" eller "online" som det stod. Då kunde jag äntligen byta bokstav på den.
Är otroligt glad just nu, 33gb bilder(tjejer..) räddade
Tack så hemskt mycket Sweclockers, ni räddar mig ännu en gång.

Av Googolplex

Det med den så kallade usb-lådan låter väldigt bra och enkelt, det får nog bli ett köp den janee länkar till. Men först testar jag O&O DiskRecovery, kanske sparar 200 kr på det sättet. Men hellre 200kr fattigare än att höra på min systers gnäll, haha

Tackar så hemskt mycket för alla tips, ni har varit väldigt hjälpsamma
Jag rapporterar vad som händer efterhand, blir nog imorgon. Gott nytt år på er alla:)

Av Googolplex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jdad
Det är en sata-disk så inga byglar att ändra. Du kan testa med att sätta boot-priority i Bios till din egen disk. Funkar inte uppstart ändå finns det ju billiga externa usb-lådor att sätta systers disk i och föra över filer

Min hårddisk är högst prioriterad, jag bootar med min hårddisk, och jag vill härifrån ta mig in i hennes hårddisk.
Vad är det för usb-låda du pratar om? Aldrig hört talas om det
Menar du något i den här stilen? http://www.inet.se/artikel/4301833/fractal-design-cluster-box...

Om jag köper en sån där, varför skulle den fungera då men inte fungera vanligt?

Av Googolplex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Thxsen
Om disken är hel så är det barfa koppla in disken och kopiera över filerna..

Kolla på din systers dator om hon har senaste Bios, om inte uppdatera bios från moderkortets hemsida.
Är inte säker men tror att det kan hjälpa emot crcsys.

Hennes dator är sönder, går inte att starta längre. Bara piper om man försöker starta. Jag antar att det har att göra med att ett av nätaggets sladdar hade smält fast i moderkortet.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av chander
Troligen är HDD jumprad som "master", ändra till "slave"eller CLS cableselect.
Då hittar du HDD i den här datorn.

Du kan inte bota upp en HDD, med ett annat os på, du måste installera om os.

Jag försökte att ändra på det i BIOS, men det gick inte. Kan testa idag igen, men tror inte det är lönt. Jag googlade lite igår, eller imorse, och hittade en sida där det stod hur man ska få fram hårddisken. Jag gick in i "Disk Manager" under "Computer management", och där var den. Problemet var att båda hårddiskarna hade bokstaven C, och det var det jag skulle ändra. Men det går inte att ändra bokstav på min systers hårddisk Vet någon vad felet är?

Det finns ovärderliga bilder på hårddisken som hon verkligen inte vill bli av med..

edit: Här finns en bild på hårddisken; http://data.fuskbugg.se/skalman01/DSC01580.JPG
Jag gissar att man inte ska ändra det med slave/master fyiskt, alltså via bygel då den inte har några "tänder", eller vad det är. Am I right?

Av Googolplex

Föra över filer från gammal hårddisk

Jag vill flytta över bilder och musik från min systers gamla hårddisk till min dator. Problemet är att hennes dator är sönder (ett av nätaggregatets sladdar hade bränts fast i moderkortet). Kan jag då koppla hennes hårddisk till min dator, och därifrån slänga över filerna?

Jag har testat så, men jag hittar inte hennes hårddisk i "Den här datorn", men i BIOS finns den. Jag har också testat att boota från hennes hårddisk, men då blir det BSOD, även i felsäkert läge, då den stannar upp vid "crcsys.något"(kollar upp imorgon vad det står exakt).

Vad göra?:confused:

Av Googolplex

Jag har nu fått igång foldandet verkar det som, processorn används till 100%. Men, jag vill se hur stor skillnad det är mot vanliga SMP-klienten, och jag vet inte hur jag ska fixa FahMon. Jag hittar ingen Fahlog.txt.

Jag kan dock gå in på internet och se att den fungerar. Jag hitta även hostname där men det gör ingen nytta verkar det som.

En sak jag märkt är att grafikkortets PPD är nere på väldigt liga nivåer, får se om det är en dålig WU eller om det är pga SMP-klienten.

Tack för en bra guide

edit: ska man inte köra två klienter? har nämligen försökt googla om detta med Fahmon, och på vissa sidor står det att man ska köra med två klienter.

Av Googolplex

Jag använder Windows 7, och nej, det går inte.
" <- de teckena försvinner när jag trycker på OK.

Jag antar att det är 6.22 MPICH jag kör.

edit: tar det gärna i pm, och tack

Av Googolplex

En liten konstig sak här.

Jag blev inspirerad att börja folda igen när jag läste nyheten på förstasidan, inte minst nu när vädret är som kallast.
Jag installerade det program som fanns på förstasidan, gick enkelt och bra, men processorn stressades knappt. Jag gissade att det var för endast en kärna användes, och installerade därför smp-klienten som ska använda alla fyra kärnor. Men det är samma nu, ca 30% cpu-användning, jag antar att det fortfarande är en kärna som arbetar.

Vad gör jag för fel?
CPU-PPDn ligger på 500, är inte det rätt lågt för en Q6600?

Av Googolplex

Haha, bästa svengelska brytningen på länge!

Av Googolplex

http://data.fuskbugg.se/skalman01/DSC01757.JPG

http://data.fuskbugg.se/skalman01/DSC01759.JPG

Har förbättrat kabeldragningen sen bilden togs.
Fick använda mig av solljus för att få en ickekatastrofal bild med denna mobilkamera.
Tar bättre bild med digitalkamera annan gång.

Av Googolplex

Må du vila i frid Michael, jag kommer alltid lyssna på dina låtar och kommer aldrig glömma dig
Synd att förlora en sån här stor man.

Sanazin mfl, dra åt helvete! Om ni är så störda, håll det för er själva.

Av Googolplex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Leinhart
Tycker detär jävligt dåligt av Intel att göra sådär... Alla har ju inte 5-6000kr att lägga ut på EN processor, vad ska jag göra när jag vill uppdatera mitt i7system, Köpa nytt mobo för i5? Hade det inte varit bättre att ha samma socket för i5 och i7?

Nej, det är sånt här som gör att man tappar lusten att köpa från Intel.

Hur ska du kunna uppgradera ditt i7 system till ett i5?
Intel ompositionerar processorerna eftersom i5 presterar för _nära_ i7, inte bättre. Så lugn du.
(och nu när jag tänker efter så kanske Intel släpper bättre processorer för i5 som utpresterar i7 920, och då är det väl bara att bita i det sura äpplet:))

Av Googolplex

Jag har låtit datorn startas om uppemot 20 gånger så tror inte det gör någon skillnad. Och att jag varje gång måste välja att Vista ska starta gång utan signerade drivrutiner gör det inte bättre.

Jag har googlat och googlat, hittat en del lösningar men fastnat. T.ex. så har jag repair-skiva som jag kör i, jag kan välja system restore via skivan, CMD och lite annat. Men jag har (tydligen) ingen restore-point så det går inte.
Ett annat alternativ är att gå in i Command prompt och radera/byta namn på c:\windows\winxs\pending.xml, men jag har ingen aning om hur jag går till väga för det.

Ska googla vidare för att ta reda på hur man fixar det.
http://www.eggheadcafe.com/software/aspnet/31682358/step-3-of...

Okej, Spotify fungerar på Linux har jag läst, men Steam står det inget om, vill verkligen vara säker då jag är väldigt sugen på att dumpa Microsoft.
Tack för svaret:)

edit: Microsoft skriver mer avancerat på sin hemsida, ska försöka mig på alternativ tre nu, skriver förhoppningsvis nästa post genom Vista.
http://support.microsoft.com/kb/949358/en-us

edit2: Avinstallerade Vista, och ersatte skiten med Linux, älskade Linux<3 Så otroligt mycket bättre än sist jag installerade det, mycket enklare att använda.
Kan meddela att både CS och Spotify fungerar finfint.

Av Googolplex

Körde windows update och nu är operativsystemet åt helvete?

Jag kör nästan aldrig windows update, men nu när jag gjorde det så började problemen direkt.

Det var flera uppdateringar som skulle installeras, det mesta var säkerhetsrelaterat, men cirka 50 "saker", om det gör någon skillnad.

Efter allt detta installerats så startades windows om, och då fick jag se "Uppdateringar konfigureras steg 1 av 3, omstart, uppdateringar konfigureras steg 2 av 3", men när steg 3 av 3 skulle/ska konfigureras så går det inte. Den står på 0% i ca en minut för att sedan startas om, och fortsätta så hela tiden. Vad ska jag göra?

Värt att nämna är att jag körde

bcdedit /set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS

samma kväll, men jag testade att starta om datorn efter jag körde koden och då fungerade allt felfritt.

Så här ser det ut; http://data.fuskbugg.se/skalman01/-DSC01615.JPG

Jag har XP på min andra hårddisk som tur är så datorn är inte helt obrukbar. Jag har sparat värdefulla saker som bilder som backup i XP-hårddisken, så det gör inte alltför ont om jag måste installera om operativsystemet.
Snabb fråga: kan man köra counter strike 1.6 och Spotify på Linux?

Av Googolplex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CazeW
Och du ser dom där plastskydden som sitter fast framför 5.25" platserna? I alla dem sitter det ett dammfilter, även den som sitter framför platsen för diskettenheten.

Visst hörs det normalt mer när man flyttar fram fläkten men jämfört med P182:n som var mer resktriktiv (mer ljud), så skulle jag säga att göra gallret mindre rekstriktiv gör upp för det att man flyttat fram fläkten i ljudnivå (dvs det blir ungefär samma i slutändan). Nu kan jag ju inte säga detta med garanti eftersom jag aldrig hört hur P182:n låter men detta är vad recensionerna antyder. Sedan så ska man alltid ta det med en nypa salt vad man läser på olika forum, de flesta personer som säger att det låter högre har aldrig hört eller testat P183:n själva. Som jag citerade före, om personerna på SPCR som recenserat chassit säger att det inte låter högre så litar jag mer på deras åsikt än några slumpmässiga personer på forumet.

Imponerande av Antec att sätta dammfilter även där. Det framgår inte i SPCRs recension(har iförsig inte läst så noga).

P183s galler är lika restriktivt, då menar jag inte plastgallret utan det som stansats ur chassit.
Det med att de har jämfört tror jag inte på, han(SPCR, möjligt att andra sidor har jämfört) nämner bara att dörren fortfarande utesluter mycket ljud.

Av Googolplex

I värsta fall startar inte fläkten. (..och då är det bara att skruva upp fläktkontrollern)

Av Googolplex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CazeW
Vilka hål tänker du på? Enda hål som jag kan se damm flyga in genom är de ventilerade plåtarna för expansionskort platserna och de går lätt att byta ut.
Ok, du gillar inte vad det gjort med DVD-platserna men jag faktiskt föredrar att de är ventilerade.
Sedan hur kan du kommentera om ljudnivån när du förmodligen aldrig ens hört hur den låter i verkligheten?
Som de skrev på SPCR:

Förlåt för dubbelpost men jag ville inte göra den redan långa posten ännu längre.

De hål jag menar är 5.25" platserna. Att man kan byta ut dem vet jag inget om, men jag avskyr dem. Som du sa, smaken är som baken. Jag föredrar dem igentäppta, iallafall sålänge det inte finns dammfilter. Eller de kunde iallafall gjort något snyggare.

Angående ljudnivån så menar jag fläktgallret som kyler de fyra hårddiskarna. Jag vet att det låter mer genom att sätta fläkten längre fram, har själv testat. En väldigt stor del av ljudet var pga restriktivitet, alltså fläktgallret. Men fläktens ljud har kortare väg till öronen när den är monterad i fronten, så även det påverkar, om än försumbart vid lägre varv.

http://www.silentpcreview.com/files/images/antec-p183/11-vents.j...

ps; jag har aldrig haft problem med värme eftersom jag valt energisnåla produkter, kan vara därför jag är lite emot alla hål, och för det känns ovant att se detta älskade chassi så ihåligt

Av Googolplex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fesen
Om man bortser ifrån designmissarna som jag kan leva med så har dom fixat till ventilationen alltså mindre fläktgaller, plastluckorna är mer öppna vilket i sin tur medför lägre ljudnivå samt bättre/högre luftflöde.
Sen framflyttningen av fläkten nere gör ljudnivån marginellt högre, knappast märkbart.
SPCR hyllar ju chassit så det är svårt att klaga.

Att de fixat till plastluckorna gläder mig(jag har själv fått tunna till det), men DVD-slotsen? ueh. Får rysningar. Och Antec verkar inte ha tänkt på allt damm som flyger in genom alla små hål.
Ljudnivån blir faktist ganska mycket högre, så länge man inte kapar av fläktgallret, tycker jag iallafall.
Hos SPCR råder det delade meningar. Det har blivit lite av ett "gamerchassi".

Och det där med toppfläkten, man(ljudnördar, som mig) klarar sig inte utan att kapa av gallret. Stor miss av Antec.