Inlägg

Inlägg som Googolplex har skrivit i forumet
Av Googolplex
Skrivet av Terrell:

Om man kör samma hastighet som alla andra bilar så kan man ju inte köra om till att börja med då man aldrig kommer ikapp bilen man skall köra om.

Sedan nämnde han motorväg så om det är t.ex en klassisk 2-fil motorväg utan mötande trafik så kan du köra om en bil som kör i 105km/h medan du kör i den max tillåtna hastigheten(t.ex 110km/h eller 120km/h) med all rätt.
Om det sedan kommer bilar bakom som kör i högre hastighet än tillåtet så är det inte du som orsakar osäkerheten i trafiken utan dom.

Ja det är tillåtet att temporärt överskrida den angivna hastigheten för att göra en säker omkörning men detta gäller på t.ex vanliga landsvägar, m.m där man har mötande trafik då en faktiskt olycka kan hända om du gör en för långsam omkörning.

Mmh, men ibland kanske det är bra om du började se trafiken som helhet istället för att fokusera på någon kilometer hit eller dit, dessutom visar din bil troligen fel hastighet på instrumentbrädan så när du pratar om att köra om en bil som kör 105 km/h i 110km/h är verkliga fallet snarare att två bilar tar upp båda filerna på motorvägen i 95-105 km/h. Skulle vilja påstå att det är trafiksäkrare att temporärt höja hastigheten för att ta upp så lite tid som möjligt på omkörningsfilen, och på så sätt bidra till en mer strömlinjeformad trafik.

Av Googolplex
Skrivet av lorgix:

Vill du ha maximal värme i burken kan du testa att köra IBT på två trådar istället för samtliga.
Baserat på din uppgift att Furmark tar 30-40%. Då lär du få rejäl last på både CPU & GPU.
Höj "Stress level" i IBT också.

Känner lite grann att det räcker med värme som det är, så det får vara

Tack för alla tips och all hjälp gott folk.

Av Googolplex

Testade att ställa ner prio och höja prio för Furmark, det är fortfarande likadant. Däremot såg jag att processoranvändning uppgår till 30-40% när jag kör Furmark ensamt så det kan mycket väl vara precis som ni säger att Furmark inte kan funktionera som den ska pga IBT tar all räknekraft.

@Klena
https://www.pixeltopic.com/image/uulljghynzoirv/

Av Googolplex

GPU throttlar vid hög kombinerad belastning - för svagt nätagg?

Mitt 1070's usage dippar från 100% då jag kör igång IBT samtidigt som Furmark. Med Prime95+Furmark sker inte detta fenomen. Se bild så kanske det blir tydligare, där kör jag Prime95 och Furmark för att sedan stänga Prime95 och köra med IBT+Furmark istället, då börjar grafikkortet nästan omedelbart svikta från 100% belastning, se tidslinje på GPU-Z.

http://forumbilder.se/G829E/furmark-ibt-4-5ghz.png?width=150

Jag använder ett Corsair HX520w som snart fyller 10 år och en 3570k i 4,5GHz.

Beror detta på att nätaggregatet är underdimensionerat? 520w bör räcka gott och väl, men kruxet kanske ligger i att den inte har fullt den effekten i 12v-linorna (12v*3 rails á 18A ger 480w enligt spec.). 480w bör visserligen också räcka, men har inte full koll på ellära och vänder mig därför till någon kunnigare. All hjälp är välkommen.

Av Googolplex
Skrivet av deepah:

Körde nu utan sidopanel en session, den jämnar ut sig på 74 grader och 59 % av fläktkurvan. Ska sägas att 59 % är betydligt tystare än 79 %. Tror du det är värt att experimentera med en till fläkt i t ex botten? Vill helst inte ta bort något av det ljuddämpande materialet.

Låt det ljuddämpande vara kvar, det gör ingen skillnad. En fläkt i botten hade nog hjälpt! Vet inte om det blir obalanserat men tror inte det ska vara några större problem iom att chassit har många hål för detta

Av Googolplex

Användare: @molliz
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Posten, jag swishade i förskott
Produkt: GTX 1070 Gigabyte

Positivt:

Bra packad, snabb leverans o kommunikation

Slutbetyg: 5/5

Av Googolplex
Skrivet av deepah:

@Googolplex: Sitter på MSI:s utgåva av 390:t, har funderat på att eventuellt byta kylpasta men inte längre än så då jag fortfarande har garanti.

Isåfall så testa spela/belasta med öppen sidopanel, för att se om grafikkortet blir väsentligt tystare, så märker du om problemet är luftflödet i chassit eller om det helt enkelt är ett för varmt kort för att hållas tyst.

Av Googolplex

Är målet att få ner ljudnivån mest så överväg att byta ut grafikkortskylaren istället

Av Googolplex

Vill bara inflika att jag provkört Focus ST eller RS (osäker på namnet, men den hade en turboladdad Volvomotor på 2,5l) och det är den i särklass roligaste bilen jag kört, och då har jag kört massvis med bilar, bl.a. en jagga med 510hk. Inget slår Focusen, med manuell låda givetvis. Idag kör jag en vanlig dieseldriven Golf 6.

Av Googolplex

Användare: @molliz
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Posten, jag swishade i förskott
Produkt: GTX 1070 Gigabyte

Positivt:

Bra packad, snabb leverans o kommunikation

Slutbetyg: 5/5

Av Googolplex

Även jag gick från P182 till R5. Hårddiskupphängningen är inget vidare på R5, själv har jag använt de tjocka gummiringarna från mitt gamla P182 då de medföljande är helt värdelösa. Detta till min WD Red-disk, den andra hårddisken fick gå i pension delvis pga chassits oförmåga till ljuddämpning.

Av Googolplex

Bjussar 3000+frakt

Av Googolplex

Så länge stugans temperatur är någorlunda konstant ska det inte vara några problem (bortsett från HDD som inte gillar för låga temperaturer), problem blir det om du har -15 i stugan och sedan värmer upp luften i stugan, då blir datorn kallare än omgivningen och kondens kan bildas.

Av Googolplex

Det beror på att ju kallare temperatur ju mindre förmåga har luften att "bära" vatten innan det faller ut som ånga/kondenserar. T.ex. så kan du kyla ned en fuktfylld träkloss(men torr att ta på) från 30 grader till 0 så kommer hela klossen att bli fuktig.

Edit: anledningen att ångan känns kall på handen är, nu gissar jag lite, för att vatten leder värme bättre än torr luft, och att mer värme leds bort från din hud. Samma anledning som att det känns kallare att gå på ett betonggolv än trägolv.

Av Googolplex
Skrivet av Huzzbutt:

Vad vill du ha sagt med det förutom att de som beter sig illa på filmen beter sig illa? Vill du att vi ska döma andra för deras agerande?

Synnerligen onödig inlaga.

Tycker hatet bara blir allt större och förhoppningsvis kan videon få någon att tänka till. Vi är alla människor, finns tyvärr ont folk ibland, ingen anledning att hata på etnicitet för det.

Av Googolplex
Av Googolplex
Skrivet av Printscreen:

Har din mamma allriskförsäkring (ofta kallat drulleförsäkring)? Jag misstänker det eftersom självrisken var så hög. Med en sån försäkring kan du i princip kasta ner telefonen från balkongen med flit och ändå få en ny. Ring försäkringsbolaget istället för din lokala skojarfirma som sätter ditt plexiglas istället för gorilla3

Det stämmer att hon har det. Det blev som @2000+ skrev självrisken+värdeminskningen på 500kr för att få en ny så det är väl ok i slutändan. Hela ärendet sköttes dock fel från början, mobilen borde lämnats till 3 eller Sony, efter att vi pratat med försäkringsbolaget.
Det finns dock seriösa företag som sätter på originalpaneler, för det priset tror jag även att detta ställe köper in GG3.

Nåväl! För sent att ändra det som redan skett det blir en ny mobil hos dem.

Av Googolplex

Lämnade in mobil för sprucken skräm, ber mig köpa ny mobil

Tjena, ska förklara min situation och höra om någon mer kunnig har åsikter om ärendet.

Morsans mobilskärm sprack nyligen, hon lämnade in den hos en lokal mobilreparatör. De tog 1995 kr (självrisk 1500+495kr från försäkringsbolaget) för ett byte och det gick hon med på. När hon fick tillbaka mobilen så fungerade inte wifi längre. Hon lämnade åter tillbaka mobilen, då påstod de att de inte kunde göra testkontroll på bl.a. wifi eftersom skärmen inte fungerade, och att wifi gick sönder samtidigt som skärmen sprack.

De började visa sökresultat på google där folk klagar på Z3C wifi problem, det har ju dock inget med saken att göra då den fungerat perfekt fram tills de pillade i mobilen, dessutom var mobilen fortfarande ansluten till wifi när skärmen var sprucken så det är bara snack.

Morsan (som har skött alla inlämningar, och hon är godtrogen av sig) gick tillbaka till butiken och där kom de överens om att hon får tillbaka sina 1995kr men butiken behöll mobilen, som fungerar till fullo bortsett från wifi som knappt fungerar. Butiksägaren och mamma hade då pratat med försäkringsbolaget och de gick med på att hon skulle få ny mobil, som de värdera till 3000kr (1500självrisk+1500). Så just nu sitter hon med 1500 kr från försäkringsbolaget och utan mobil.

Jag gick då personligen dit och frågade hur de kunde ta hennes mobil bara sådär. Vi pratade länge och till slut kom vi överens att han kan sälja en ny Z3C för 3500kr till oss, vilket är en bra deal tycker jag, men borde inte butiken från första början stå för all kostnad då vi bara ville få skärmen utbytt och nu är tvungna att köpa ny mobil?

Av Googolplex
Skrivet av makn:

haha japp..ser ut som det men de snrurrar åt andra hållet..så de blåser IN

Om de gör det så kan de knappast vara särskilt effektiva, det är som en vanlig fläkt ska börja rotera åt andra hållet. Men ja, EVGA måste ju ha tänkt på detta, men det förbryllar mig varje gång jag ser kylaren..

Av Googolplex

Har aldrig förstått fläktarna på ACX kylaren, är det bara jag eller ser det ut som de blåser ut luften ur kortet?

Skrivet av skog1s:

* Tycker synd om medlemmen som köpte ett begagnat Titan X för 8000Kr på marknaden, för ca tre veckor sen **

Tycker mer synd om dig som sitter på 8800GT a la 2007