Kvinna på asylboende hotats till våldtäkt av 30 män

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Silcan:

Jag vill avsluta med att, tacka Tumnus och alla dess lakejer för att jag numera kommer rösta SD helhjärtat. Låta dessa vaga motargument som att försvara den våg av gruppvåldtäkter som sker i vårat land av flyktingar år 2015 med att det förekommit (enstaka fall) av svenskar förr (samma typ av försvar hos Tumnus med lakejer sker systematisk). Tack ska ni ha för att ni återigen stärker SD och dess sympatisörer.

Att argumentera emot SD verkar ju vara det dummaste man kan göra? Eller inte.
Då blir det sura läppar, offerkofta och näven knyts för att "hämnas" genom att rösta SD. Som om du tänkt något annat egentligen? Dina åsikter var redan klara i tråden innan diskussionen tog fart. Ingen som tror att du är moderat, sosse eller något annat.

Skönt att du även tycker att alla argument är "vaga" för att vi inte kommer igenom din fördomsvägg.

Tack själv, du är medskyldig att rösta fram fascism, och vilka nu framtida brott mot mänskligheten det kan leda till.
Men visst, först ska väl yttrandefriheten, pressfriheten och medborgarskapet tas bort för dom som inte håller med, "i sinom tid". Det är du självklart värd!

Lite nytt från farliga hemska PK-media
http://www.dn.se/ledare/signerat/amanda-bjorkman-en-rost-pa-s...

Permalänk
Permalänk
Avstängd
Skrivet av anon4992:

Tror du missförstår medvetet för att du har slut på argument. Jag visade tom med citat vad du hade skrivit och vilken förolämpning jag visade på. Att inte hålla med mig är givetvis ingen förolämpning. Men du har även kommit med personangrepp mot andra i denna tråd och det bör du sluta med. Eller iaf inse när du förolämpar någon.
Vem som "började" med personangrepp är väl knappast relevant? Det här är inte en förskola.

Nej vår regering håller sandlåda, en barnslig nivå där man inte lyckas komma överens även om man vet vad som står på spel. Men de senaste veckorna har allting ändrats, och alla partier får nog snart tänka om och justera sin politik, tack o lov! Att bara mata SD med väljare samtidigt som man kör med öppna gränser verkar ha varit allas strävan. Men inte längre.

Återigen det här med "sanning" från en enskild individ :). Din åsikt gör det inte till sanning. Läste ett citat på DN tidigare idag, hade med Trump och amerikans media att göra. "Om ena sidan säger att jorden är platt och den andra att jorden är rund ligger sanningen inte däremellan".

Klar att diskutera med dig tills att du:
1. Slutar med personangrepp
2. Ändrar dig stup i kvarten om vad du sagt eller inte sagt. Allt finns ju"inspelat" här på forumet.

Helt onödigt att kommentera något du skriver om du ändå säger att du inte gjort det i inlägget efteråt. Stå för dina åsikter istället.

Ja, jag var kanske lite väl hård mot huzzbutt. Det kan jag hålla med om. Det var mest med glimten i ögat även om det kanske inte upplevdes så. Jag vet bara inte hur man helt ärligt kan säga att bilden ifråga föreställer ensamkommande flyktingbarn. Det är bara bortom allt vett, enligt mig i alla fall. Det är min åsikt.

Nu vet jag inte vad du menar att jag skulle ändra mig om stup i kvarten. Har jag sagt att jag inte sagt något jag sagt? Det kan du leta upp om du vill. Har gymmat under debatten här och har fått lite extra repetitioner ur den. Jag står alltid för mina åsikter. Det kan ju bli fel ibland, men tror inte att det blivit det.

Om du tror att regeringen har ändrat sig i asylfrågan så får du tro det. Det här kommer att gälla i 3 år från och med april, har jag för mig, och under tiden så hoppas dom på att bygga bostäderna som behövs, skapa jobben som behövs, behålla välfärden som går på sina knän och sen gasar dom på igen.

Moderaterna kanske uppriktigt kan tänkas ändra sig i och med att dom svikit sina väljare genom att köra miljöpartipolitik så länge nu, men dom andra simmar runt i konsensusdammen som vanligt.

Visa signatur

http://iogt.se/
du blir ful och dum av sprit
flow är lek

Permalänk
Medlem
Skrivet av Googolplex:

Vad vill du ha sagt med det förutom att de som beter sig illa på filmen beter sig illa? Vill du att vi ska döma andra för deras agerande?

Synnerligen onödig inlaga.

Visa signatur

Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt!

(Huzzbutt Hatar Klubben nästa möte är flyttat till tisdag, men vi ses som vanligt bakom Statoil. Ta med Chips och glatt humör!)

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Silcan:

att försvara den våg av gruppvåldtäkter som sker i vårat land av flyktingar år 2015
Som en familjekär far med ljusa framtidsplaner tar jag också mitt ansvar.

verkligen inte alls det vi gör, ingen har försvarat våldtäkt här och det finns ingen flyktingvåg av gruppvåldtäkter heller.
Men du borde förstå vad det är du gör när du sprider dessa osanningar. Historielöst.
Du borde tänka till vad du släpper fram för något. Går din vilja vägen, och SD får som dom vill, så har ditt barn ingen rösträtt i vuxen ålder. Ingen fri media. För hens åsikt är väl något du värderar, även om den troligen inte blir som din?

Eller, vem tror jag att jag pratar med? För få tar det här på allvar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Silcan:

Var lite källkritisk istället, han kan mycket väl vara äldre en 17. Det går inte att ålderstesta enligt dig och födelsetesten kan vara falska. Tom hela nyheten i sig kan vara påhittad. Aftonbladet har ju mer fel en rätt. Källkritisk är du ju ialf inte men du vill att alla andra ska vara det.

Har du själv pratat med honom? Har du någon fakta som styrker hans ålder?

Så plötsligt ska man vara källkritisk, när något inte passar dig eller din världsbild? Fantastiskt.

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Skrivet av Huzzbutt:

Vad vill du ha sagt med det förutom att de som beter sig illa på filmen beter sig illa? Vill du att vi ska döma andra för deras agerande?

Synnerligen onödig inlaga.

Tycker hatet bara blir allt större och förhoppningsvis kan videon få någon att tänka till. Vi är alla människor, finns tyvärr ont folk ibland, ingen anledning att hata på etnicitet för det.

Permalänk
Medlem
Skrivet av chipw00t:

Nej, han stred för sitt hemland. Två gånger dessutom. Mot ryssarna och mot kommunisterna. Vad har du och din syltryggsläkt att komma med?

Jag har inget emot att ni säger emot mig. Det är ju ni som inte klarar av att jag säger emot er. Det är ju som om ni tvångsmässigt försöker övertyga mig om någonting. Jag tycker som jag tycker och ni tycker som ni tycker. Fint så.

Har jag pratat om källor? Det måste jag ha missat. Mina åsikter är fel? Jaha. Jag tycker att dina åsikter är fel. Klarar du av det?

Hur är jag arg? För att jag tycker annorlunda? Herregud, vilka problem ni har. Haha.

Här visar du prov på två saker som många vänt sig emot gällande dig i den här tråden. Generalisering och att döma andra baserat på just generaliseringen.

Det är kanske dessa vanor som skapar din rädsla för andra människor? Det är tråkigt att någon i Norra Europa ska behöva känna sig rädd, men jag tror att det handlar mer om en förvrängd världsbild än om meningsmotståndare eller elaka politiker.

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mizccc:

Ensamkommande ungdomar kanske hade varit mer passande, eller ensamkommande unga vuxna? I Sverige har vi ju så fint delat in barndomen i olika delar som man skulle kunna använda för att ge en bättre bild av hur läget ser ut. Men du vet nog lika väl som jag att pappa staten inte riktigt vill att vi ska ha full koll på invandringen och dess eventuella bieffekter.

Sedan är det väl inte direkt i det första skedet jag motsätter mig att dom kallas för flyktingbarn, snarare när en 17-årig flykting begår ett brott och fortfarande kallas barn. Medens en helsvensk dito är "ung vuxen" eller "ungdom".

Det är inte egentligen benämningen i sig som stör mig, snarare medias och statens försök att mörklägga allt som har med bieffekter av invandringen per se att göra. Och där ser jag benämningen "ensamkommande flyktingbarn" som ett problem.

Jag baserar mina åsikter på framförallt personliga erfarenheter, känner flertalet invandrare (varav tre stycken väldigt väl) som kom hit på 90-talet, och redan då fuskades det friskt med åldrarna. Kan inte tänka mig att det blivit bättre sedan dess nu när fördelarna är så många fler med att vara under 18.
Har dessutom två vänner som jobbar med ensamkommande flyktingbarn, och enligt deras erfarenheter ser många rent utseendemässigt ut att vara en bra bit över 20 år. Självklart är det svårt att bedöma exakt ålder på någon enbart utifrån utseende, men att se skillnad på en "standard" 15-åring och en "standard" 25-åring är inte speciellt svårt.

Problemet med ensamkommande är just att spannet på åldrar är stort, någonstans finns en nedre gräns för att kallas ungdom vilket gör att man i så fall får dela upp i ensamkommande barn och ensamkommande ungdomar...vilket iofs skulle vara möjligt. Att ensamkommande kallas barn vid brott är antagligen precis lika vanligt som att helsvenska personer kallas det vid samma ålder. Även unga vuxna, ungdom och yngling är vanliga begrepp, det går att hitta exempel på alla dessa varianter oavsett ursprung på gärningsmannen. Utan någon statisk över hur ofta de olika termerna används så är det en uppenbar risk "confirmation bias"

Sedan är jag övertygad om att det fuskas med åldrar, ser man tillräckligt ung ut så finns det ju klara fördelar med att klassas som ensamkommande barn. Problemet är dock att alla inte ser ut som standard 15- eller 25-åring vilket gör det hela lite svårare.

Skrivet av chipw00t:

Sen är det nog rätt sällan sajter som avpixlat har fel i något i och med att dom granskas så kritiskt. Det är vanligare mainstream media hittar på. DN sysslar ju som bekant med agendasättande journalistik och expressen, aftonbladet, SVT, metro o.dyl. ljuger sig själva blåa.

Avpixlat kommer ibland med direkta faktafel, precis som annan media. Största skillnaden är dock att i princip allt som publiceras där är kraftigt vinklat åt det invandringskritiska hållet till skillnad från övrig media som ger en mer mångfacetterad bild med artiklar som är klart invandringsvänliga till mer kritiska plus en massa annat material som inte är invandringsrelaterat alls. Läser man endast avpixlat och dylik media så får man bara läsa om allt hemskt som har med invandringen att göra vilket ger en klart skev bild av verkligheten och omvärlden.

Skrivet av chipw00t:

Men mainstream media gör ju det motsatta? Vinklar allt till invandringens fördel. Är det okej enligt dig? Folk som inte konsumerar annat än SVT, DN och aftonbladet får ju inte all information.

Att avfärda avpixlat helt och hållet bara för att dom haft fel nån gång är ju bara dumt.

De som läser mainstream media får som sagt en mer sammansatt bild av verkligheten än de som endast läser avpixlat som huvudsakligen fokuserar på allt som är invandringskritiskt och då gärna vinklar det så hårt det går. Ur den synvinkeln så är gammelmedia mer neutral, även om det såklart även där förekommer kraftigt vinklade artiklar och krönikor, dock inte i tillnärmelsevis samma utsträckning.

Skrivet av oeloe2:

Denna statiskt är lite intressant då det brukar hävdas att detta dels beror på en ändring i lagen och att anmälningsbenägenheten har ökat. Det som faktiskt talar för detta är att siffran för sexualbrott i NTU legat hyffsat konstant under de senaste 10 åren jämfört med kurvan för anmälda våldtäkter som ökat drastiskt. Har för mig att trenden för just våldtäkter ökat de senaste åren, men inte alls på samma sätt som kurvan för anmälda våldtäkter.
https://www.bra.se/bra/brott-och-statistik/statistik/utsatthe...

Permalänk
Medlem
Skrivet av chipw00t:

Nej, han stred för sitt hemland. Två gånger dessutom. Mot ryssarna och mot kommunisterna. Vad har du och din syltryggsläkt att komma med?

Jag har inget emot att ni säger emot mig. Det är ju ni som inte klarar av att jag säger emot er. Det är ju som om ni tvångsmässigt försöker övertyga mig om någonting. Jag tycker som jag tycker och ni tycker som ni tycker. Fint så.

Har jag pratat om källor? Det måste jag ha missat. Mina åsikter är fel? Jaha. Jag tycker att dina åsikter är fel. Klarar du av det?

Hur är jag arg? För att jag tycker annorlunda? Herregud, vilka problem ni har. Haha.

Min släkt slogs mot nazister och facister.

Klarar du ens av att diskutera utan att blanda in personangrepp?

Deltog din morbor i strid på samma sida som nazister?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Googolplex:

Tycker hatet bara blir allt större och förhoppningsvis kan videon få någon att tänka till. Vi är alla människor, finns tyvärr ont folk ibland, ingen anledning att hata på etnicitet för det.

Det har du helt rätt i, jag ber om ursäkt för mitt onödiga tonläge.

Visa signatur

Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt!

(Huzzbutt Hatar Klubben nästa möte är flyttat till tisdag, men vi ses som vanligt bakom Statoil. Ta med Chips och glatt humör!)

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Här visar du prov på två saker som många vänt sig emot gällande dig i den här tråden. Generalisering och att döma andra baserat på just generaliseringen.

Det är kanske dessa vanor som skapar din rädsla för andra människor? Det är tråkigt att någon i Norra Europa ska behöva känna sig rädd, men jag tror att det handlar mer om en förvrängd världsbild än om meningsmotståndare eller elaka politiker.

Ska jag bara ignorera att folk förolämpar mig? Får jag inte ge svar på tal för att jag har en annan åsikt? Jag kan leta upp otrevliga epitet som jag blev tilldelad före jag sade någonting alls tillbaka. Brukar strunta i sånt men någon måtta måste det väl ändå få vara?

Rädsla har inget med saken att göra. Ideologi har allt att göra med saken. Jag anser att nordiska länder har rätt att bevara sin särart. Vi nordbor är en minoritet i världen.

Skrivet av Frispel:

Avpixlat kommer ibland med direkta faktafel, precis som annan media. Största skillnaden är dock att i princip allt som publiceras där är kraftigt vinklat åt det invandringskritiska hållet till skillnad från övrig media som ger en mer mångfacetterad bild med artiklar som är klart invandringsvänliga till mer kritiska plus en massa annat material som inte är invandringsrelaterat alls. Läser man endast avpixlat och dylik media så får man bara läsa om allt hemskt som har med invandringen att göra vilket ger en klart skev bild av verkligheten och omvärlden.

De som läser mainstream media får som sagt en mer sammansatt bild av verkligheten än de som endast läser avpixlat som huvudsakligen fokuserar på allt som är invandringskritiskt och då gärna vinklar det så hårt det går. Ur den synvinkeln så är gammelmedia mer neutral, även om det såklart även där förekommer kraftigt vinklade artiklar och krönikor, dock inte i tillnärmelsevis samma utsträckning.

Avpixlat är ju i alla fall uppriktiga med vad dom håller på med. Man vet vad man får. DN och SVT myglar med att dom vinklar och utelämnar fakta som är relevant.

Bilden som diskuterats i tråden är ju dessutom inte problemet utan bara symptomet av att det fuskas. Det jag stör mig mest på är att ingen vill ta i att det fuskas med åldrar. Det är ju ett problem som finns på riktigt och som kostar oss skattebetalare massvis med pengar som egentligen borde gå till annat.

Skrivet av Gropenator:

Min släkt slogs mot nazister och facister.

Klarar du ens av att diskutera utan att blanda in personangrepp?

Deltog din morbor i strid på samma sida som nazister?

Hur menar du nu? Skulle han ha slagits mot sitt eget land med ryssarna? Morfar var med i finska armén.

Visa signatur

http://iogt.se/
du blir ful och dum av sprit
flow är lek

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av chipw00t:

Ska jag bara ignorera att folk förolämpar mig? Får jag inte ge svar på tal för att jag har en annan åsikt? Jag kan leta upp otrevliga epitet som jag blev tilldelad före jag sade någonting alls tillbaka. Brukar strunta i sånt men någon måtta måste det väl ändå få vara?

Rädsla har inget med saken att göra. Ideologi har allt att göra med saken. Jag anser att nordiska länder har rätt att bevara sin särart. Vi nordbor är en minoritet i världen.

Avpixlat är ju i alla fall uppriktiga med vad dom håller på med. Man vet vad man får. DN och SVT myglar med att dom vinklar och utelämnar fakta som är relevant.

Bilden som diskuterats i tråden är ju dessutom inte problemet utan bara symptomet av att det fuskas. Det jag stör mig mest på är att ingen vill ta i att det fuskas med åldrar. Det är ju ett problem som finns på riktigt och som kostar oss skattebetalare massvis med pengar som egentligen borde gå till annat.

Mycket bra skrivit! Håller med dig fullt ut..
När man säger något är det hat eller så blir man stämplad rasist.

Permalänk
Medlem
Skrivet av chipw00t:

Ska jag bara ignorera att folk förolämpar mig? Får jag inte ge svar på tal för att jag har en annan åsikt? Jag kan leta upp otrevliga epitet som jag blev tilldelad före jag sade någonting alls tillbaka. Brukar strunta i sånt men någon måtta måste det väl ändå få vara?

Rädsla har inget med saken att göra. Ideologi har allt att göra med saken. Jag anser att nordiska länder har rätt att bevara sin särart. Vi nordbor är en minoritet i världen.

Avpixlat är ju i alla fall uppriktiga med vad dom håller på med. Man vet vad man får. DN och SVT myglar med att dom vinklar och utelämnar fakta som är relevant.

Bilden som diskuterats i tråden är ju dessutom inte problemet utan bara symptomet av att det fuskas. Det jag stör mig mest på är att ingen vill ta i att det fuskas med åldrar. Det är ju ett problem som finns på riktigt och som kostar oss skattebetalare massvis med pengar som egentligen borde gå till annat.

Hur menar du nu? Skulle han ha slagits mot sitt eget land med ryssarna? Han var med i finska armén.

Du vet vad du får från avpixlat. Vinklat och rena lögner. Och trots det så fortsätter du att läsa vad de skriver. Som sagt, du vill inte lära dig något, du vill bara läsa vad du själv tror.

Massvis med pengar? Hur mycket pratar vi om? Tror du. Alltså.

Permalänk
Hedersmedlem

*Tråd låst*

Tyvärr har denna tråd har spårat ur alldeles för mycket nu (personangrepp/tjafs).

Citat:

§1.1 Var trevlig och respektera andra.
§1.2 Uttalanden som kan uppfattas som stötande eller kränkande är inte tillåtna. Argumentera gärna, men låt det inte spåra ur till pajkastning.

/moderator

Visa signatur

Danskjävel så krattar som en skrivare...