Inlägg

Inlägg som Nomu har skrivit i forumet
Av Nomu

Det skulle regna ~14mm och åska nu, med en temp på ca 20 enl SMHI. Det är 25+, har inte åskat eller regnat en droppe än. Kastar de ett gäng 1d20 när de ska förutspå vädret, eller?

Av Nomu

Kan ju bara hoppa in igen lite snabbt och säga att alla mina problem försvann efter att jag bytte ut skiten mot ett 2070 super. Har inte haft minsta lilla bekymmer med datorn efter bytet, inte så mycket som en svartskärm eller crash.

Det var värt en extra tusing att kunna använda datorn utan att oroa sig över nästa crash konstant.

Av Nomu

Galaxy tab S5e?

Hej!

Tänkte köpa mig en surfplatta för generellt ligga i soffan/sängen netflix, surf och kanske en del spel typ tower defense spel/minecraft. Spel är inte huvud-fokus, men vore trevligt om det inte var uteslutet i framtiden iaf.

Har tittat lite extra på galaxy tab s5e, och priset för den är mitt absoluta maxtak.

Prioriterar tillräcklig prestanda för att inte kännas laggig/ryckig i första hand, skärm/batteritid/lagring i delad andraplats.

Går det göra ett bättre köp för samma/mindre pengar?

Av Nomu

Allt sålt och annonsen därmed avslutad.

Av Nomu

Hade spotify igång när datorn låste sig den här gången. Musiken fortsätter låt efter låt samtidigt som musiken/ambience i spelet fortsätter som vanligt. Tangentbordet reagerar inte på några tryck, exempelvis som tidigare nämnda caps lock tänder inte lampan. win-ctrl-shift-b gör heller ingenting, det funkar nu när jag startat om så jag vet att jag tryckte på rätt combo.

Ändrat lite i BIOS bara för att se om det gjorde någon som helst skillnad, exempelvis gör XMP off/on ingen skillnad (har ej överklockat något annat). UEFI+legacy ändrat till UEFI.

Ingen skillnad. Jag har mer eller mindre gett upp och bett inet om återköp, får lägga mellanskillnaden till ett 2070 super och be till Odin att det funkar sen.

Av Nomu
Skrivet av Ratatosk:

@Nomu: av intresse, kommer det igång om man startar om skärmen?

Efter byte till HDMI kabel har det crashat en gång, den gången fungerade det inte.

Verkar finnas 2 typer av svartskärm: där datorn har låst sig eller inte. När den inte har låst sig funkar det att starta om skärmen, knapptryckningar registreras och jag kan höra eventuella ljud karaktären gör ifrån sig när man använder diverse skills etc. Vet inte ännu om jag fortfarande kan få den mildare versionen där datorn inte har låst sig fortfarande efter byte till HDMI.

Av Nomu

Jahopp, här har det funkat i ~2 dagar sen jag bytte till HDMI och nu gjorde den en dyngcrash igen med svart skärm (går i power save) och spelmusiken på i bakgrunden. Knapptryckningar registreras inte (capslock-lampan tänds inte exempelvis). Vet inte vad jag ska göra nu..

Av Nomu
Skrivet av Knotvillage:

Äntligen någon som svarar iallafall. Finns några till ute som jag mailat typ 3 gånger utan svar.

Skickades från m.sweclockers.com

Om den andra affären faller isär kan jag ta och PMa dig.

Av Nomu
Skrivet av Knotvillage:

Finns CPU kvar?

Skickades från m.sweclockers.com

tekniskt sett ja, men har bud på hela paketet

Av Nomu
Skrivet av elixyr:

Jaha ok synd.

1500 för det andra då.

Noterat. Prioriterar ditt bud isf eftersom du vill ha mer än en sak samtidigt av det som är kvar.

Av Nomu
Skrivet av elixyr:

@Nomu

msi 980 gaming/2600k kit/ax750w

2600, kan hämta.

Jag är ledsen men 980 är såld, inväntar betalning bara.

Av Nomu

Jag tänkte mig försöka avsluta detta till Söndag kväll runt.. 21-22? Vore trevligt om ni som budat kunde vara tillgängliga för kontaktdetaljer någon gång då, om ni vill ha det skickat ASAP.

Av Nomu

980 är preliminärt redan såld genom PM.

Av Nomu

msi 980 gaming/2600k kit/ax750w/u3415w

Har efter en större uppgradering följande till salu

MSI 980 gaming 4g. Utmärkt skick vad jag kan avgöra, har aldrig hört nåt coilwhine etc från den. Värt att nämna att den satt i en FD R4 dock. Inte kört den klockad, mer än att jag småtestade lite de sista dagarna medan jag väntade på de beställda prylarna. Har kvar kartongen.
1000kr+

Corsair AX750. Ca 4 år gammal, utmärkt skick. Tyvärr försvann kvittot i flytten. Har ej kvar kartongen men har kvar den tjusiga påsen med alla extrakablar.
500kr+

I7-2600k + MSI P67A-GD55 + 4x4GB Corsair LP 1600MHz CL9. Körts på en konservativ 4.2-4.3GHz OC de senaste åren, visar inga tecken på att börja ge upp eller liknande. Har kvar kartongen och IO skölden. Kommer självklart rengöra processorn innan sakerna skickas.
1000kr+

Har även en intressekoll på en Dell u3415w 3440x1440@60 34" skärm som jag tänkte byta ut till något mer lättdrivet för spel. Har har vad jag antar är IPS glow i en mindre mängd i alla hörn utom det övre vänstra som har en.. mellan(?) mängd. Kan ärligt talat säga att jag bara märker av det om jag letar efter det med en svart skärm då skärmen är så stor att hörnen bara finns i perifersynen. Förutom det i mycket bra skick, inga döda pixlar etc. Går på strax under 7k idag. Har ej kvar kartong och kan därmed ej skicka den.

Tänkte försöka kunna skicka det som behöver skickas på Måndag om det finns ok bud på sakerna. Betalning via swish.

Läs hela annonsen här

Av Nomu

@GuuFi: Funkar det inte att alltid lämna skärmen på? Eller funkar det inte om datorn väcker den från powersave?

Jag är inne på början av dag 2 utan att det strular nu, väntar till ikväll innan jag avlägger min dom på om det funkat eller ej då jag var uppe i flera timmar utan svartskärm innan. Har funderingar på en 1440p 144Hz i framtiden, finns det nån hdmi-kabel som klarar det nuförtiden?

Av Nomu

1x NF-A14, 100 + frakt

Av Nomu
Skrivet av Ratatosk:

@Nomu:
Jag har ett RX5700 med blåsutkylare och ett RX5700 XT Pulse.
Samma fenomen som du har med mitt RX5700 blåsut.

Det fungerade bra tillsammans med min nyare LG skärm, det krånglar bara med min äldre Samsungskärm, så skärmen har betydelse.
Min Samsungskärm fungerade dock bra med mitt Rx460, så kombon har betydelse.

HDMI fungerar, men min Samsung saknar freesync via HDMI.

Dispalyport krånglar som fan med Freesync, men om jag stänger av Freesync, låter skärmen bli strömlös och startar om datorn verkar även Displayport fungera.

Så det verkar, enligt min erfarenhet, som att kortet har problem med vissa skärmar, när man kör med Freesync och Displayport.

Börjar förstå varför folk kallar sig själva för beta-testare åt AMD nu... Undrar om det inte är värt en extra tusing för 2070 super istället.

Av Nomu
Skrivet av thomson:

Har du samma problem om du skulle köra med HDMI?
Hittade denna på Dells sida
https://www.dell.com/support/article/us/en/04/sln295763/how-t...

Testar HDMI-kabel nu. Skärmen har varit inställd på DP 1.2 sedan början, jag hörde talas om problemet du länkade till då.

Det roliga med mitt problem är att det kan ta 1-2 dagar innan jag vet helt säkert om kabel-bytet löst problemet eller inte. Tack till alla som tagit sig tid att försöka hjälpa mig! Jag uppdaterar tråden när jag vet något helt säkert.

Av Nomu
Skrivet av Belzader:

@Nomu:
Kan vara en DP-kabel som har pinne 20 kopplad läs om det här hur du ser om en kabel är certifierad eller inte kan du läsa om här

Skulle det inte då ha strulat med min 980 i de år jag använt samma kabel?

Av Nomu

5700 xt drivrutinsproblem, sista hoppet nu

Hej!

Jag ger snart upp på mitt Gigabyte 5700xt gaming oc.

Lite då och då svartnar skärmen och går in i power saver mode, men jag hör fortfarande spelet i bakgrunden. Ibland går det stänga av och sätta på skärmen och det går att fortsätta med det man höll på med, ibland hörs spelet i bakgrunden men det går ej starta om skärmen eller höra ljud från karaktären när knappar trycks ned. Detta gäller WoW främst. I RDR2 har jag haft en svart skärm och total låsning av systemet. När det händer verkar helt random, 30 min eller inte alls under flera timmar.

Jag har provat 19.9.2 och 19.12.1 med DDU mellan
"förbättrad synkronisering" som jag antar är enhanced sync är ej på
Varken CPU eller GPU kommer upp i höga temperaturer. Har testat med både ryzen master och GPU-Z
Discord är det enda som är igång på datorn, hårdvaruaccelerering avstängd

Systemet:
MSI B450M tomahawk MAX, senaste BIOS
r5 3600x
Corsair 2x8GB 3200MHz
Corsair RM750x
Dell u3415w, använder dp-kabeln som kom med skärmen. Har aldrig haft problem med den i förra datorn med ett 980 i.

Ni är mitt sista hopp, det här börjar förstöra mitt zen nu.

//Edit. Startade upp wow igen och skärmen svartnade efter 1 sekund, nytt rekord. Det gick starta om den, dock.