Inlägg

Inlägg som ZalZeRoz har skrivit i forumet
Av ZalZeRoz
Skrivet av medbor:

Men kan dom inte bara dra tillbaka betaltjänsten som fick dom att bli blockerade från början medan rättsprocessen fortgår?

Tror nog att detta är ett val dom gör för att få stöd ifrån andra utvecklare för att sätta press på Apple som annars inte lyssnar.
Det kan till och med vara så att dom drar tillbaka betaltjänsten i sista stund bara för att se till att få med sig så mycket officiellt stöd mot Apple som möjligt inför rättsprocessen.

Av ZalZeRoz
Skrivet av Fenrisulvfan:

Unreal engine känns gammal och unken, den bör kanske inte bannas, men att spelutvecklare skulle skadas är en rejäl överdrift. Det vore istället en frisk fläkt om spelutvecklare kunde utveckla fler spelmotorer, och för omväxlings skull, göra sitt jobb istället för att ta genvägar.

Ja visst! Om du är sugen på att börja pröjsa den dubbla kostnaden minst för spel så fine. Jag är det då rakt inte.
Beroende på vad för spel och plattformar som motorn skall kunna köra på så kan det kosta allt ifrån 100k USD till 30Miljoner+ USD.
En senior utvecklare kostar mellan 8-15k USD per månad, tittar man på Unity motorn som exempel så är det över 200 utvecklare.

Göra sitt jobb?
Nej det är två skilda saker att utveckla en spelmotor och att utveckla ett spel.
UE är en bra motor och som många utvecklare använder sig utav, så att spelutvecklare skulle skadas är definitivt sant.
Du kan ju ta en titt historiskt och se hur många spel som använt UE sedan första motorn släpptes, där kan du även se spel som är TBA som använder UE4 motorn.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Unreal_Engine_games

Av ZalZeRoz

Jag handlar inte ifrån Amazon ändå så jag kommer inte hjälpa dem undvika skatter som dom borde betala.

Av ZalZeRoz

SSD kommer garanterat bli standard i samband med att konsolerna får det som standard. I dagsläget så känns det som att det dock är väldigt få spel där laddtiderna blir långa med mina WD Black diskar så dom får leva vidare ett tag till. Men planen för min del är att köpa en 1TB Gigabyte Gen3 till min dator inom närmaste månaden då priset är 1.59:-/GB samt en TBW på 1600

Av ZalZeRoz

Nja, jag köpte mitt MSI GTX 1080 Sea Hawk X för 6800:-, så länge som ett kort för max den prislappen inte slår mitt grafikkort med minst 50% i prestanda blir det ingen investering för min del.

Av ZalZeRoz

Har fått berättat för mig att spelet är dåligt portat och kraschar konstant till PC, stämmer det? Har inte skaffat spelet själv då jag är väldigt tveksam på om jag vill lägga den summan pengar på ett dåligt portat spel.

Av ZalZeRoz

Kul att Intel går framåt någonstans. Lite bekymrande att deras 10nm process enbart är för laptops och inte för stationära som fortfarande får dras med 14nm+++++++++++++++++ eller hur många plus det nu är uppe i.

Jag tror helt klart på att Intel kommer återhämta sig och ta upp kampen igen. Men oroande att 10nm för stationärt är som först vid 2021 Q3/Q4 någon gång. Sedan är det imponerande hur mycket dom har kunnat göra med 14nm tekniken och hålla prestandan på samma nivå som AMD när AMD är nere på 7nm redan(Tack vare TSMC så klart).

Av ZalZeRoz

Förr kunde jag dricka vilken sönderrostad kaffe tjära som helst exempelvis Zoegas, men när jag fyllde 30 bestämde jag mig för att bjuda in på ett kafferep istället för att ha en stor fest och köpte hem Jamaican Blue Mountain som då kostade 1500:- / kg, så är numera min lägsta nivå på kaffe Arvid Nordquists SVEA som är inte är sönderrostat utan har en smak. Om jag ska dricka med något vitt (händer ytterst sällan, 1 gång per 10 år) så är det grädde som gäller, mjölk förstör kaffet.

Jag kör med en elbryggare som gör det tillräckligt bra, inte perfekt men acceptabelt för vanligt alldagskaffe.

På jobbet rör jag inte kaffet, dom har en racer kaffemaskin som maler och där dom lagt ner tid och energi på att hitta den absolut bästa maskinen men sedan slänger ner billiga kaffebönor ifrån Lidl som inte kan räddas oavsett hur bra maskin man har.

Av ZalZeRoz
Skrivet av hasenfrasen:

Min 3900x hänger sig (varken blåskärm eller annat) med SMT aktiverat på ett MSI x570 Pro. Utan SMT kan jag plåga den hur som helst men inte med SMT. Udda. Well, man loosar ju bara 10% så be it. Dess VID är plågsamt hög så en manuell sänkning sänkte temperaturen rejält. SMT-hänget verkar inte relaterat till vcore öht efter många plågsamt tidsödande tester.

Vad har du för setup?
Min är 3900X, 2x16GB Corsair Dominator LP Black CL 16, MSI X570-A Pro. Kör med SMT "on" utan några som helst problem.
Har du varit i kontakt med MSI support gällande felet? Kan tycka att det låter som garanti åtgärd?

Av ZalZeRoz
Skrivet av Nightcrawler:

Har funderat rätt rejält ett tag på uttalanden från kända Youtubers som verkar lite blivit väldigt kritiska gentemot AMD och dess moderkort/drivrutiner/Bios.
Den första riktiga sågningen kom från en herre vid namn Carey Holzman som i stort sett sågade AMD jäms med fotknölarna och nu senast var det kanalen TechDeals och båda säger att AMDs system är så struliga och att Intels system bara fungerar.
Sitter själv med en 2700X på ett Asus B450 moderkort och minnen från corsair utan att haft några som helst strul sedan jag byggde datorn, har inte behövt pilla med något utan allt är orginal, undrar om jag är unik?
Min fråga till er alla som kör på AMD system, upplever ni att era system uppvisat mycket strul?

TechDeals ger jag inte mycket för.
Tycker det är mycket tomt prat och mycket "fan boy" beteende samt en gnutta "Jag är bäst".
Kanske bara sett fel videor ifrån TechDeals, men jag håller mig till LTT, JayzTwoCents & Gamers Nexus fortsättningsvis.

Sitter själv med följande:
AMD Ryzen 3900X
32GB Corsair Dominator LP Black 3200Mhz CL16
MSI X570-A Pro

Har inga som helst bekymmer med min setup, inte ens det VRM värme problem som många både här på Swec forum och på nätet skriker om skall vara ett problem med MSI X570-A Pro.

Av ZalZeRoz

Jag har min Nokia 6.1, ifrån 2018. Den fungerar för precis allt jag behöver den till. Så att köpa ny vore slöseri med pengar och resurser.

Av ZalZeRoz

Tips/råd för framtida spelserver

Hej på er!
Sitter idag med 2st HP DL380 G6or med 2st E5530 (2.4Ghz) och driver lite dedikerade spel servrar åt vänner.
Dock börjar jag märka att dom inte riktigt orkar med att driva lite nyare spel, exempelvis ARK.

Så jag är inne på att bygga något eget istället för att begränsa mig till var HP/DELL/IBM osv erbjuder.
Med tanke på att det är för spel känner jag att riktig server hårdvara kanske inte behövs? Rätta mig gärna om jag har fel.

Men min fråga är, vad skulle ni rekommendera att jag skaffar för CPU, ram och moderkort att ha till för just spelserver bruk?
Som jag förstått det så är det bättre med högre frekvenser än många kärnor för spel servrar?

Min budget är max 10000:- för dessa 3 delar. Resterande delar har jag redan här hemma om det är till för en vanlig PC.
Bör jag öka min budget för att kunna framtidsäkra eller räcker det för att kunna drifta spelservrar för 5 år framåt?

Hosten kommer köra Hyper-V Server 2016/2019 (Gratis versionen ifrån MS) så CPUn måste klara virtualisering. (Det gör väl alla CPUer idag väl?).

Hosten kommer startas om ca 1 gång per vecka för uppdateringar av firmwares och pachar.

Tips/råd på CPU, moderkort och RAM och varför de delarna skulle uppskattas.
Ah! Kom på nu att ett raid kort kan nog vara vettigt med, tips på ett sådant skulle också uppskattas, där har jag inte en aning om vad för budget jag borde ha. Kan jag återanvända de befintliga raid korten som sitter i nuvarande servrar?

Tack på förhand!

Av ZalZeRoz
Skrivet av phedd:

Tycker kritiken mot Win10 är så överdriven. Alla problem går ju att åtgärda - datainsamlingen, påtvingade uppdateringar, all bloatware etc. Finns program som gör det åt en ifall man inte gillar att mecka med registret.

En del saker är bara skumma - som den värdelösa startmenyn. Men då laddar man ner ClassicStart.

Går att få riktigt snyggt också, tycker jag
https://i.imgur.com/bu9W4nb.jpg

All bloatware blir man av med genom att köpa Win 10 Enterprise. Men de flesta företag kör med Win 10 Pro ändå och då likt med Home versionen kommer all bloatware och skräp. Dock tror jag inte man som privatperson kan köpa Enterprise versionen? Inte kunnat hitta den i vart fall. Men jag byggde ett PS script som jag kör vid ominstallation som avinstallerar allt skräp direkt. Har dock lyckats tappa bort det så får bygga nytt igen :/

Av ZalZeRoz

Det enda OSet som tog mig tid att hoppa över till var ifrån XP till Vista, men väl när jag gick över till Vista Ultimate ifrån XP Pro så var jag riktigt nöjd. Jag var mer nöjd med det än övergången ifrån 7->8/8.1 som gjorde att jag gick tillbaka till Win7 Pro i väntan på Win 10 som jag gick över till via uppgradering.

Av ZalZeRoz
Skrivet av Chrisj:

Detta är snarare helt avhängigt av mjukvaran man tänkt använda. Licenskostnaden är ofta mångdubbelt högre än hårdvarukostnaden.

Jo sant.

Av ZalZeRoz

Alldeles oavsett så blir ju bara en sådan kombination av intresse om 2st sådana Intel CPUer hamnar på samma pris som 1st Epyc Rome 64 kärnig, möjligen något lägre i pris till och med. Samt att den totala kostnaden för server hårdvaran inte kostar mer än vad motsvarande hårdvara med 1st Epyc kostar.

Av ZalZeRoz
Skrivet av roxkz:

Descent: FreeSpace I/II
Mechwarrior II/IV Mercenaries
Systemshock II
Marathon
etc

Decent: Freespace I/II finns på Steam att köpa. Inte testat dem nu på ett tag så vet dock ej om dom garanterat fungerar på nyare hårdvara osv.

Av ZalZeRoz
Skrivet av Defender:

Freelancer.
Jag har det men det är för mycket meck med filer o skit för att få det att funka bra.

Har det med, men nu väntar jag på Star Citizen istället

Av ZalZeRoz

@Fors3n: Om du inte skall överklocka och det ingår en cpu kylare ifrån AMD så räcker den helt klart. Onödigt att spendera pengar på en annan kylare om du inte har någon speciell anledning till det.
I mitt fall skaffade jag en Dark Rock 4 Pro till min 3900X för att VRMen på mitt moderkort kan bli rätt varma så jag ville få till ett bra luftflöde och hålla varmluft borta.

Av ZalZeRoz

7st - Men då räknar jag in 3st servrar.

2st HP DL380 G6or med dubbla cpuer och 24GB RAM i vardera server.
1st Egen byggd "server" som är tänkt att bli en OpenNAS och fungera som iscsi åt mina 2 HP servrar. Ännu ej klar.
1st Spel dator (3900X, 32GB RAM, GTX 1080)
1st kontorsdator för flickvän för titta film/studier
1st bärbar till flickvän för studier i skola
1st bärbar till mig för administrering av servrarna när jag inte är hemma.