Inlägg

Inlägg som ZalZeRoz har skrivit i forumet
Av ZalZeRoz
Skrivet av the squonk:

Behövs inte. Det är alldeles uppenbart hur fel han har. Min 3500+ beräknade SuperPi på nästan halva tiden jämfört med min Northwood 2.4GHz, den var _betydligt_ snabbare. Möjligen att han haft något annat som flaskhals i sin AMD-burk typ superslö hårddisk eller något, men det är knappast processorns fel.

Ja det är fel, men jag säger inte heller att den är sämre. Det jag säger är att jag personligen upplevde den som dålig. Körde en S-ATA 300GB HDD med 8MB Cache samt RAM ifrån Kingston 2GB och ett Geeforce 7800GTX. Problemet är väl att efter att fått höra så mycket gott om den så blev jag väl besviken över resultatet. Mitt inlägg beskriver hur jag själv upplevt AMD i jämförelse med Intel inte hur resultatet mellan en Intel P4 Northwood 2.4Ghz och en AMD Athlon 64 3500+ egentligen är.

Om detta ses som troll ber jag dock om ursäkt. Inte menat som något för att kasta skit på AMD, beskrev bara vad jag upplevt. Sorry bout that

Av ZalZeRoz

Kan förstå att sådana som klockar på allvar kan få en rejäl förlust på detta.
Men personligen så ser jag inte någon förlust i det då jag inte överklockar mina saker. Finns inte någon som helst anledning till att klocka CPUn eller annat då den bara är till för spel. Enda som skulle kunna tänkas klockas är mina 2st 3870x2 kort. Men om det är en ren speldator så behövs som många här på sweclockers sagt inte CPUn till 100%. Tror jag inte hittat ett ännu släppt spel som kräver 100% av min E8400 när den ligger på "Factory default"

Att man trimmar bilar kan jag förstå, att överklocka en dator...det kan jag inte förstå. I mitt fall är det sak samma hurvida AMD gör en "grym" CPU för nästa generation. Folk sa samma sak rörande AMD Athlon 64, hade en 3500+ och den upplevdes som sämre än min Intel P4 Northwood på 2.4Ghz. Athlonen kändes som en gammal Cyrix CPU. Snabb som attan vid nedförsbacke men slö och långsam så fort det blev lite tungt. Nej jag struntar i vad AMD gör, Intel har aldrig gjort något som jag blivit besviken över.

Av ZalZeRoz
Skrivet av Bockstensmannen:

Ok länkade fel.
Men hur stor skillnad är det igentligen på olika cl ?

Jag har varit i en diskussion om detta med några andra och vissa vill säga att det kan i spel ge mellan 2-5fps mer om man har lägre CL. T.ex. om man har DDR2-800Mhz minnen som ligger på CL6 och jämför med 800Mhz minnen som ligger på CL5 så enligt vissa skall man få en prestandavinst i spel på mellan 2-5fps,själv har jag bara märkt en vinst på mellan 1-2fps.

Sedan har vi just det där med storleken på minnet som också spelar roll.
Ju mindre ett minne är ju snabbare går data igenom minnet och inte ligger lagrat en längre tid. Vet inte om jag fattat det sista rätt dock, fick det förklarat för mig för ett bra tag sedan men kommer som sagt inte riktigt ihåg varför minnen med mindre storlek var bättre på något sätt. Men själv kör jag med 8GB DDR2 Corsair Dominator 1066Mhz minnen och det funkar helt underbart.

Men generellt sätt så är minnen med låg CL bättre än samma typ av minne med hög CL.

Av ZalZeRoz
Skrivet av Sgart:

Mja? Det är väl mer eller mindre standard att kommunerna gräver ner fiberkablar i samband med att fjärrvärme byggs ut.

Så har jag uppfattat det iallaf.

Helt sant att kommunerna gräver ner fiberkablage i samband med fjärrvärme, men om man kollar på en kommun så som Nässjö kommun i Småland där det är Nässjö Affärsverk som hyr ut fiber till olika så är det snordyrt och man kan som max få 8mbit per anslutning. Visst kostnaden är hög dels för att som eftersträvar högsta möjliga upp tid. Men annars har Telia nu gått in och grävt i samarbete med hyresvärdar i Nässjö och levererar 100Mbit till vissa hyresvärdar. ComHem har givetvis också fiber i Nässjö men andra leverantörer finns inte. Telia är dyra för 100Mbit och ComHem är billiga men sedan är ju deras support inte spec bra heller. Man får vad man betalar för..

Inte stor chans att vi kommer nå en Gbit standard i Sverige de närmaste 15 åren minst.

Av ZalZeRoz
Skrivet av Meto:

Fortfarande aldrig sett en film på blue-ray. Har jag missat något?

Jag har sett Twillight i både DVD och Blue-ray.
Det är en ganska stor skillnad i vissa scener, men det är ändå inte så att jag måste ha blu ray kvalle på filmer. Testade 3D tv för två veckor sedan, häftigt var det men gav mig rejäl värk i ögonen efter att ha använt dem i runt 10 sek. Inget som jag kommer skaffa mig. Enligt mig har du inte missat ett dugg.

Av ZalZeRoz
Skrivet av hasenfrasen:

En E8400 med 6 MB L2-cache lätt klockad till 4 GHz räcker tills nästa generation Intel släpps - och då köper du näst-nyaste generation så slipper du betala "lida-för-att-vara-fin" pengar. Den riggen räcker iaf för att föda 2 x HD3870

är 2st 3870x2 om man skall vara petig ^^
Klockar dock inte mina prylar Är för okunnig när det gäller den delen så är mer orolig för att sakerna skulle ge upp på mig om jag satte igång med det

Av ZalZeRoz

Kan någon snälla förklara för mig varför man skall ha en Iphone?
Skulle inte någonsin slänga så mycket pengar på en mobiltelefon som kan göra en massa annat med när en HTC eller Samsung kan göra samma saker för flertalet tusenlappar mindre. Nu iofs skulle jag aldrig skaffa en sådan heller. Jag vill bara ha en mobiltelefon, inte en leksak som innehåller en massa saker som jag aldrig skulle ha användning för i vilket fall. Så länge som den inte kan göra så jag kan jobba med mitt jobb ifrån vilken plats jag vill så kan det vara.

Av ZalZeRoz

Att testa i ett lokalt nätverk till att börja med är att vara väldigt naiv. Internet är långt ifrån lika "snällt" som ett LAN. Dels kan man ränka på att alla switchar och routers är fulla med anslutningar, sedan fick jag reda på via min utbildning att man i princip förlorar 1ms per hopp, dvs per router som man går igenom. Jag som har BBB Adsl har skandal dåliga svarstider då jag är tvungen att göra två hopp inne i Sverige innan det går vidare till Norge där man gör ytterligare 4 hopp innan man kommer ut i Sverige igen, då Norges anslutning mot Internet går via Sverige. Sedan kan man även ränka på sträckan som datan är tvungen att färdas för att nå en viss server. Om jag inte missminner mig helt sa dom även att per 10 mil så ökas latensen med 1ms. Minns inte riktigt just den föreläsningen så bra. Så latensen på Internet är fullständigt annorlunda än på ett LAN. Sedan givetvis ger ju ett "stand-alone" kort bättre resultat än ett integrerat, men räkna inte med att få resultat som en sjättedel utav vad man fick med den integrerade, då är man bara rent naiv och dum.

Av ZalZeRoz

Jag har haft olika upplevelser av både NVIDIA och ATI.
Senaste köpet jag gjorde som var Nvidia var ett 7800GTX ifrån Gainward. Funkar riktigt fint samma sak med 8k serien. Men sedan efter det har jag sett att Nvidia halkat efter när det gäller "bang for buck". Nu när fermi är ute och GTX460 är ute så är det verkligen så det kliar i mina egna fingrar att köpa ett bara för att få testa. Sitter själv med 2st 3870x2 och har en tredje PCI-e kvar att använda. Men det är ju tyvärr för mig att glömma. Men som dom säger ovan, både 5770 och GTX460 är bra och prisvärda. Enda som jag stött på som problem är just stödet för OpenGL för ATI kort. Därför börjar jag bli mer och mer sugen på ett nytt Geeforce kort för dom har jag aldrig upplevt ha problem med OpenGL stödet. Men nu har jag ju iofs inte haft ett sådant kort sedan 7k serien så det kan ju ha ändrats....

Av ZalZeRoz

Intel Xeon Quad Core X3360 vs. Intel Core 2 Quad Q9650 vs. Intel Core i7 930?

Hejsan på er allesammans.
Jo det är så att jag införskaffade mig ett Asus P5B-Deluxe sockel 775 eftersom jag sålde mitt gamla moderkort o cpu (Asus P5B-e & E6600). Fick tag i en E8400 för en billig peng av en god vän.
Nu är det så att jag vill helst inte behöva gå upp till ett moderkort med sockel 1156 eller 1366 utan fortsätta köra på 775 men höja prestandan en bit på cpu sidan.

Min rigg i dagens läge ser ut så här:

CPU: Intel Core 2 Duo E8400
RAM: 8GB DDR2 Corsair Dominator 1066MHZ
GFX: 2st ATI Radeon MSI 3870x2
Moderkort: Asus P5B-Deluxe

Nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra.
Helst vill jag fortsätta med det moderkort jag har för det är inköpt under senaste nyåret.
Men min fråga är hur stor skillnad det är mellan:

1. Intel Xeon Quad Core X3360 vs. Intel Core 2 Quad Q9650 (värt att lägga lite mer pengar på Q9650?)
2. Intel Xeon Quad Core X3360 vs. Intel Core i7 930 (Hur stor skillnad är det mellan dessa i bang for buck?)
3. Intel Core 2 Quad Q9650 vs. Intel Core i7 930(Bang for buck? Vilken är att föredra?)

När jag undrar över bang for buck så menar jag att man även ska räkna in kostnaden för ett moderkort motsvarande Asus P5B-Deluxe för i7 cpu istället.

Är lite delad över hur jag borde göra och skulle behöva lite råd för vad som är "smartast" att göra.

MvH Peter

Av ZalZeRoz

Ett råd uppskattas

Hejsan på er.
LägeT? Hoppas det är bra för er
För mig är det lite värre.
Har ett MSI 3870x2 OC i burken men har fått tillgång till ett till.
Problemet är att jag inte fick med ngn Crossfire brygga och sådan kostar 97:-
Vill gärna testa köra Crossfire X med dubbla 3870x2 men vet ej om det är värt att köra dubbla 3870x2 istället för 1st 5870 XT. DX11 är långt ifrån ett intresse för mig alls faktiskt, inte något som jag känner att jag har ett behov av. Men tänker mer om det är värt att lägga 500:- på ett 3870x2 kort samt 100:- på en brygga. Har ett 700W Cooler Master ngt vet att den har 80+ silver och funderar på om det ens räcker för att driva 2st 3870x2 fullt ut?

Lite tankar och skulle vilja höra vad andra tycker.

/Zalle

Av ZalZeRoz

HP ProLiant ML350G4

Hej på er.
Som rubriken säger så handlar det om en server ifrån HP.
Visste inte riktigt vart jag skulle skriva men antog att en diskution om rena servermaskiner tillhör lite mer av det udda sortimentet här.

Jag har en HP ProLiant ML350G4 och funderar på att sälja den.
Men vet inte riktigt vad för pris jag kan ta för den.
Har tittat lite på olika ställen och fått leta efter någon site som säljer denna begagnad. Har hittat lillebror G3 på blocket och dessa säljs för 5000 där.

Vill höra lite med folk som är insatta vad för pris man kan ta för en sådan här maskin. Specsen på denna maskin är följande:

CPU: 2x XEON 3.2GHz, 800MHz FSB, 1.2Mb L2, 64 bitars, hyperthreading
RAM: 2048Mb ECC
2 diskar via raid kort på pci-x slot, vet ej till 100% vad det är för storlek eftersom de registreras som 64Gb i operativet
men raid verktyget identifierar de som 320Gb / st
Hddarna är ATA.

Tack i förhand!

MvH Peter

Av ZalZeRoz

Senaste drivarna

Har redan kört in dem och testat. Samma problem med dem.
Så dom har inte fixat det problemet tyvärr :/ Ja det kanske dom gör Var mer skämtsamt än något seriöst vettu

Av ZalZeRoz

Fixade problemet

Hej, jo det var windows som hade ballat.
Hittade efter mycket testande vad som var felet.
Hittade i loggarna rapporter om att jag hade minnesläckage på en tjänst som hade med drivrutinerna för nätverkskorten som man får till Asus P5Q Deluxe. Innan dess hade jag testat att både rycka mina minnen samt köra memtest.
Efter att jag avinstallerade dessa drivrutiner och kör med windows egna fungerar systemet helt felfritt. Sorgligt att japanerna kan göra de med tekniska lösningarna men inte kan klara av att göra mjukvaran till dem ;=) Nej skämt och sido.

Men tack för hjälpen!

MvH Peter Carlstedt

Av ZalZeRoz

CPU på 35% vid idle per kärna

Hej på er allesammans,
Håller på att felsöka min dator för tillfället.
Har skaffat precis nyligen en E8400 & ett Asus P5Q Deluxe och har märkt att varje kärna används till 35-39% vid idle vilket inte borde vara.
Använder Windows Vista Ultimate och har prcis gjort en ominstallation av datorn efter att jag införskaffade den nya cpun o moderkortet. Har testat det mesta i mjudvaru väg för att få bukt på problemet dvs kollat datorn för virus, trojaner o malwares. Den är helt fri ifrån det så är inte det som drar kräm.

Funderar på vad felet kan vara.
När jag kör prestandaövervakaren och kollar vad det är som kräver tid ifrån cpun så pekas det mot svchost.exe bland annat. Kan det vara så att windows ballat ur på något sätt?

Har kollat så att kylningen sitter korrekt på cpun och det gör den. Ska kolla ännu en gång när jag kommer hem. Hade aldrig detta problem med min E6600 på vista, så är lite fundersam på vad det kan vara.

Nätdelen jag använder är ny sen igår. Cooler Master Silent Pro 700M
så strömen borde ju räcka och bli över. Vet inte riktigt vad mer jag kan göra i felsökningssyfte och vad för åtgärd jag måste göra för att få bukt på problemet. Tänkte göra ännu en ominstallation och installera Win 7 Pro och testa om det går bättre med detta OS.

Om det är någon som har ideér på vad jag kan testa mer innan en ominstallation så är dessa välkomna

Här är specsen för min dator:

CPU: Intel Core 2 Duo E8400@ 3.0Ghz
RAM: DDR2 PC-8500 Corsair Dominatior 8GB @ 1066Mhz
Moderkort: Asus P5Q Deluxe
GFX:MSI Ati Radeon HD 3870x2 OC
Kylning: 80mm i front, 120mm bak, insug till cpu ifrån sidchassie, 20mm centrifugalfläkts kylning på fläns för bios o northbridge.
CPU kylning: Stock

Tack på förhand!

MvH Peter Carlstedt

Av ZalZeRoz

Gigabyte vs MSI?

Okej. Nej jag tyckte väl det lät lite udda.
Har läst att OCZ ska vara mycket bättre än Corsair och grejer när man ska ha en gaming rigg. Men jag tyckte själv det lät lite konstigt.

Dock undrar jag lite om Gigabyte som grafikkorts tillverkare.
Visst dom är billiga men är dom bra?
När jag har köpt grafikkort så har jag hållt mig så uppdaterad som möjligt när det gäller Nvidia Geforce, och där är det skillnader mellan tillverkarna.
MSI, XFX och BFG ligger i toppen nu medans under 7serien så var Gainward en utav de som gjorde de bästa prestanda korten.

Men hur är det på ATI fronten? Samma sak där att MSI som exempel gör bra prestanda kort medan Gigabyte inte gör så bra kort?
Skiljer ju bara 20 spänn men samtidigt nyfiken då jag inte vet något om ATI korten eller hur arkitekturen ser ut i dessa kort.

Men åter till frågan.
Skiljer det något mellan Gigabytes HD4870 och MSI HD4870?

Av ZalZeRoz

Hjälp med att hitta rätt moderkort

Hej på er alla.
Håller på att hjälpa en polare att bygga upp en dator.
Fick en gräns på 15k att bygga för.
Dator+skärm+mus&tangentbord

Så mitt problem nu är att jag vet faktiskt inte ett dugg om vilka moderkort som går bra ihop med Intel cpuer och ATI som grafikkort.
Tanken ifrån början var att köra på Intel och Nvidia vilket jag har lite bättre koll på. Men eftersom ATI gått om på grafikkortsområdet så ser jag ingen anledning till att spendera mer pengar på ett sämre grafikkort.

Det som jag har satt ihop till honom är:

CPU: Intel Core 2 Duo E8400
RAM: OCZ Flex II 2x2048MB (tot. 4096MB) DDR2 PC2-9200 1150MHz 5-5-5-18
GFX: ATI Radeon HD4870, tyvärr inte X2 p.g.a annat som kostar som han ville ha.
Moderkort: ?

Så vad fungerar riktigt bra till en Intel CPU och ett ATI grafikkort?
Undrar också lite rörande OCZ minnen. Fick höra ngt om att dessa minnen ska man ha om man vill ha ett Nvidia gfx. Men tycker det låter konstigt. Funkar inte OCZ lika bra till ATI som till Nvidia grafikkort? Om inte, vad skulle rekommenderas för att få cpu och ram så synkat som möjligt?

Tack på förhand!

/Zal