Inlägg

Inlägg som ZalZeRoz har skrivit i forumet
Av ZalZeRoz

Kör en 120GB Samsung 840 Evo som OS disk men användarprofiler läggs på mekanisk disk. Bootar Win 11 tillräckligt snabbt

Av ZalZeRoz

CMOS batteri för HP Probook 640 G1

God kväll.
Har någon ett tips för vart man kan få tag i CMOS batteri kompatibla med HP Probook 640 G1?
Kollade på HPs egna sida och tycker att 600:- för ett batteri är lite väl att ta i därav letar jag efter alternativ.

/Z

Av ZalZeRoz

Kör egentligen med både routern från ISP och egen.

Av ZalZeRoz
Skrivet av martinot:

Är ingen "prepper", men en klassisk analog radio tycker jag är vettigt att ha om det blir krig, eller störningar (naturkatastrofer, eller terrorism), av vår infrastruktur.

TV har vi, men använder inte tunern i den (har aldrig kopplat in antennkabeln sedan vi flyttade till hus för fem år sedan). Tycker de är bättre färger och trevligare än datormonitorer.

Jo egentligen har du rätt. Blir det krig så kommer mycket vanlig infrastruktur slås ut. Så en radio är egentligen vettigt att ha.

Av ZalZeRoz

Har inte ägt varken en tv eller radio sedan 2010.

Av ZalZeRoz

Hade garanterat tittat på den OM dom hade släppt den på Netflix, Amazon Prime eller HBO. Men att skaffa ytterligare en streaming tjänst känns inte lockande. 3 räcker och egentligen är det för mycket.

Av ZalZeRoz

Någon som vet ifall priserna för SKU1-3 dykt upp någonstans ens ryktesvägen?

Av ZalZeRoz
Skrivet av skanepiraten:

Ja måste man betala 1800 spänn så är det helt galet dyrt men frågan är då är detta hos auktoriserad verkstad?
Och vad för jäkla telefon har du som isåfall kan kosta så mycket ^^

Iphone användare här o kostar inte då några 1800 plus batteri på apple iallafall.

//skane

Telefon = Nokia 6.2
Skickade in den till Nokia.
Tyckte också priset var hutlöst men fick då som svar att iom att telefonen tappats så kontrollerades samtliga delar i telefonen så att inget mer var skadat som skulle orsaka att telefonen inte uppfyller vad som lovats. Vad exakt det skulle vara som specifik är utlovat kring den telefonen vette fasen, bad jag dom inte att specificera. Men utöver kostnaden för reperationen så är jag väldigt nöjd med den. Batteriet är fortfarande i gott skick och orkar 6-8h via relativt tungt användande.

/Zalle

Av ZalZeRoz
Skrivet av skanepiraten:

Eller en vild idee.. Bara lämna in den o få det utbytt ^^ folk är bara snåla eller inte villiga av att betala den lilla kostnaden, samma fenomen som fri frakt ^^

//skane

Vet inte om det är en så liten kostnad.
När jag skulle få min skärm bytt efter att tappat den gick det på 1800 spänn i arbetskostnad och 400 spänn för själva skärmen.
Vet inte om jag tycker det är en så liten kostnad. För att byta batteriet på min telefon skulle samma jobb behöva göras plus lite till vilket innebär högre arbetskostnad.

Av ZalZeRoz
Skrivet av Nucky:

En av anledning till att man låser in allt i en ”kapsel” har att göra med IP klassningen. Ska bli intressant om miljönördarna tänker på detta.

Hmm menar du IP68 klassningen nu?
Finns redan idag smartphones med utbytbara batterier som har IP68.

Av ZalZeRoz

Jag är ju inte ens klar med Skyrim ännu, måste ta upp det igen någon gång och bli klar.
Har för mig att jag inte hade så mycket kvar för att nå 100% eller så har jag inte hittat allt ännu. XD

Av ZalZeRoz

Det jag blir fundersam på är ju huruvida detta ens är okej? Vad händer om Denuvo går i konkurs och deras servrar tas ner? Då kommer man aldrig mer kunna spela de spel som använder detta om jag tolkar det korrekt. Spelutvecklaren kommer ju garanterat inte patcha och ta bort skiten på gamla spel om det skulle hända. Går det att ta bort skyddet utan en väldans massa krångel för slutanvändaren?

Av ZalZeRoz

Ser i dagsläget inte nyttan med att skapa fler modeller. Efterfrågan på redan befintliga modeller är skyhög och priserna är sinnessjuka i jämförelse med MSRP vilket åtminstone är rimliga priser.

Av ZalZeRoz

Håller hårt i mitt 1080 som kommer fortsätta leva tills priserna är på rimliga nivåer.
Kan bara hoppas att 4000-serien inte blir lika extremt dyr som 3000-serien har blivit.

Av ZalZeRoz

I och med den lilla kostnadsskillnad som det är mellan dem så skulle jag gå med Intel CPUn iom att den är bättre.
Jag noterar dock att du valt högre effekt på PSU för AMD burken och jag er inte riktigt anledningen till det?
Däremot är Corsair TX650M halva kostnaden gentemot Corsair RM750X 750W v3(använder inet.se som källa för priskoll), så du hade garanterat fått ner priset med 700:- spänn ytterligare genom att ha samma PSU för båda byggen om det är från inet du byggt dem. I ett sådant fall så hade prisskillnaden varit nästan 1000:- och då hade jag gått med AMD burken iom att 11400F inte är så mycket bättre än 3600 att jag personligen skulle känna att det är värt 1000:- extra. Men det är min syn på saken och upp till var och en att avgöra vad man anser.

Av ZalZeRoz

Jag gick spelutveckling - programmering vid Skövde Högskola. Dice kom på besök och gjorde klart för oss att utbildningen är för dålig för att vi ska bli anställda av dem eller någon annan spelutvecklare. Dödade min motivation till fullo så lade ned studierna och skolade om mig till IT tekniker. Jobbar numera som IT tekniker och gjort sedan 2010.

Av ZalZeRoz
Skrivet av Thomas:

Hm? Kortet har ju inte blivit sämre, så varför?

GPU tillverkarna upphörd att optimera drivrutinerna för ett grafikkort efter en viss tidsperiod. Så en del av pengarna man betalar är ju för det. Blir ju lite samma sak som om man köper en ny bil som säljaren ställt på 6 månader innan du köper den. Säljaren kan då inte sälja bilen för samma pris som för en som precis kom ut ifrån fabriken.

Av ZalZeRoz

Intresset nej, men suget på att köpa är på botten. Extrema överpriser, 3080 var värt MSRP när det släpptes, nu skulle jag inte ens vara villig att betala MSRP för det kortet.

Av ZalZeRoz

Måste dock säga att det är imponerande att Intel lyckas dubblera antalet transistorer gentemot andra tillverkare.

Av ZalZeRoz
Skrivet av Defender:

Och av dom 5 miljonerna köpte tre st ett spel.

Fel jag har köpt fler än så och jag innefattas i en av de 5 miljonerna.
Epic Games är en helt okej store. Är bra att dom finns som konkurrent mot Steam.