Inlägg

Inlägg som madshrimp har skrivit i forumet
Av madshrimp

@Falcon: Den är senast tillgängliga. Likaså för min Samsung SSD

Av madshrimp

BSOD byter skepnad

Hejsan alla sweclockare. Min dator har definitivt varit gladare än den är idag. Stommen i systemet är cirka tre år gammalt och sedan några veckor tillbaka så har problemen avlöst varandra. Trodde jag kommit tillrätta med dessa sedan jag lyckats härleda felen tillbaka till korrupta RAM-minnen. Men så fick jag nya BSOD idag efter ett par dagars frid och nu har mina färdigheter för felsökning nått världs ände.

Skall försöka fatta mig kort då historien går några veckor tillbaka i tiden:
1) Hade en Intel 910 series SSD (SSD över PCIe slot) som havererade
2) Reklamerade denna och fick en Intel P3700 SSD som ersättning.
3) Då detta tog tid hade jag dock dessförinnan skaffat mig en Samsung 850 EVO och smackat in i chassit
4) Denna P3700 visade sig dock var inkompatibel med mitt system och supporttråd i Intels forum för detta går att finna HÄR.
5) Fick flertalet BSOD under felsökningsprocessen och det var inget konstigt med det men de fortsatte efter den hårdvaran skickats tillbaka (väntar på ekonomisk ersättning istället).
6) Problemen fortsatte som sagt och i första steget konstaterade jag att RAM-stickorna måste tagit stryk av att fara in och ut några gånger så har beställt nya. Windows minidump loggar (ETT, TVÅ) som låg till grund för detta antagande.
7) Datorn tycktes fungera fullt normalt då jag tagit ur alla utom en som inte gav några tecken på att vara korrupt och trodde allt var frid och fröjd tills idag så en ny omgång BSOD gett sig till känna. Minidump loggar (ETT, TVÅ)

Mitt system:
Operativsystem: Windows 7 x64 home premium (betald licens)
Processor: Intel Core i5 3570K
Processorkylare: Noctua NH-U12P SE2
Moderkort: MSI Z77MA-G45
Minne: Hade 2x(2x4Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz (KHX1600C9D3X2K2/8GX) numera nere på en sådan sticka
Grafikkort: ASUS 980 STRIX DC2OC-4GD5
Hårddiskar: Intel 520 series 120Gb (system), Samsung EVO 850 500Gb (spel, temp, pagefile), okänd mekanisk för lagring 1Tb
Nätaggregat: CoolerMaster 550W bronze
Chassi: Fractal design ARC mini (tror jag det heter i vart fall)
Övrig kylning: 1x200mm utblås i taket och 1x120mm inblås i botten
Övriga komponenter: Creative SoundBlaster Z-serie, blu-ray brännare av okänt fabrikat.

Så vad gör jag nu? Fått skriva detta inlägg två gånger då datorn fick en ny BSOD under skrivandets gång (Vadå vilja kasta eländet ut genom fönstret när det tagit 20 min att författa detta så att det blir någorlunda greppbart)

Av madshrimp
Skrivet av Phantomcave:

Alltså jag har ett 980 Ti(men konstruktionen är väl likadan) och vid 70% fläkthastighet snurrar mina fläktar i 3120 RPM. Jag vet ingen fläkt som är tyst vid 3120 RPM.
Dock är det väl ytterst sällan fläktarna behöver ligga på 70%? Sen så är det så att 980 och 980 Ti blir varmare än tidigare kort, det är bara så helt enkelt. Den tekniska förklaringen till varför de blir det har jag dock inte.

Tack för svar! Har tyvärr inga statistiska data från mitt gamla kort men i LOAD ligger mitt nya och pendlar runt 79 grader med en Fläktprocent på 70% som lägst och runt 85% som högst. Det ger en fläkthastighet på cirka 2300-2800 RPM.

Har dock flyttat på en chassifläkt nu som efter flytt blåser mer direkt mot grafikkortet. Vid snabbtest (=starta Witcher 3 och slåss med första bästa) kom jag aldrig över 67% (~2200 RPM) men skall pressa kortet lite hårdare i morgon.

Vad gäller designskillnader så vill jag minnas att Ti varianten har tre fläktar på kylaren så högre fläkthastighet för din del låter logiskt (förutsätter att fläktarna är lite mindre för att det skall få plats tre på följd)

Av madshrimp

Lånar tråden då min fråga handlar just om detta kort som diskuterats.

Uppgraderade för en vecka sedan från ett ASUS GTX 680 till ASUS GTX 980 STRIX. Spelen flyter på fantastiskt men jag tycker det väldigt konstigt att ett tre år nyare kort låter MER än mitt gamla. Så fort flätarna börjar tugga i 85% eller högre så låter kortet väldigt mycket.

Jag har bra luftflöde i chassit med en 200mm fläkt i taket och 2 120mm fläktar till placerade i fronten och baktill och kortet ligger runt 30 grader i idle.

Känns bara så udda att ett tre år nyare kort skall låta så hysteriskt mycket mer vid load. Mitt gamla märkte jag aldrig ens av...

RÄTTELSE: Det är redan vid 70% fläkthastighet som det börjar surra störande mycket... Va e de frågan om egentligen?! :S

Av madshrimp
Skrivet av Användarnamn?:

...

Får nog bli att lämna tillbaka denna och köpa mig en Asus g751 istället

Apropå ASUS G751 så har jag precis lämnat tillbaka en sådan. Nu är ditt inlägg några månader gammalt men skadar inte med lite input ändå tycker jag. Exemplaret jag köpte var av modell "G751JT-T7005H" och led av ett för denna modellserie vanligt problem.

Nämligen att de tappar wifi-anslutningen och/eller får skyhöga ping titt som tätt. Det roligaste(/mest tragiska?) är att det dessutom råder någon konflikt med antivirus (i mitt fall Avast) så med det installerat så eskalerade problemen.

Så jag funderar på att skaffa en MSI GE72 2QF-054NE därav att jag hamnade i denna tråd vid mina efterforskningar

Av madshrimp

OpenVPN på D-Link DIR-825 med DD-WRT

I enlighet rubrik så är det ovanstående jag försöker mig på. Skapade ett konto på OVPN.se häromdagen och har följt deras guide slaviskt men utan att det fungerar. Loggen under "Status > OpenVPN" i routern är helt blank så bevisligen startar inte tjänsten alls.

Har senaste firmware för dd-wrt installerad... Any ideas were to start?

Av madshrimp

Dagens i-landsproblem...

Har letat till förbannelse nu efter kabel "usb 3.0 19-pin hona till USB typ-A hane". Har liknande problem att jag har en USB 3.0 port i chassit men så har jag skaffat en multiläsare för minneskort, även den med en USB 3.0 port. Har hittat ett kontrollerkort hos proshop som löser problemet men är inte överdrivet pigg på att lägga nästan 500kr på den.

Sedan finns ju den här hos dx.com. Lång leveranstid men billig skit som (oftast) fungerar Där har jag dock en liten fundering... Behöver man använda båda hankontakterna för att det skall fungera korrekt?

EDIT: Kontrollerkort var inget för mig insåg jag först nu... Har ju ingen ledig PCIe-port hur som helst *facepalm*

Av madshrimp

SynoMiner, BitCoin mining på din Synology NAS

Hittills har skaparen Jonathan Poland brottats med drivrutinsproblem som orsakade att man bara kunde använda en ASIC erupter åt gången. Om ens någon och detta enbart om ännu en tredjeparts applikation installerades (SynoZware).

Till hans senaste version (3.10.0-29) hade han löst problemet och implementerat drivrutinerna i sin egen applikation.

Bara det att för egen del gick det från dåligt till värre. Kunde använda en erupter men nu kan jag itne använda någon trots att NAS:en känner igen både huben och stickan utan problem.

Någon mer som använder denna applikation med samma problem? Noteras bör att det i samma veva kom en DSM uppdatering som lika gärna skulle kunna vara orsaken till att det inte fungerar men vad vet jag...

Av madshrimp

Jag upplever att om man skall gräva bitcoins enbart så måste man ha ganska mycket beräkningskraft för att det skall vara lönsamt. Har precis börjat leka med några ASIC miners som tuggar på i sammanlagt ~3GH men det gör verkligen inga pengar. Tog flera dygn innan jag ens kommit upp i 0,001 BTC X( (Hos btcguild.com, tips på andra BTC guilds mottages tacksamt i PM)

Nu har jag dock avsatt grafikkortet att gräva på clevermining.com och där rullar det på desto bättre trots att jag sitter med ett nvidia kort (cudaminer is the shit!). Synd bara att grafikkortet låter så förbannat (detta trots att det inte är ett referenskort utan har ASUS Direct CU II kylare).

Har precis börjat men som nybörjare skulle jag helt klart säga att det är vettigare att börja leka med scrypt baserade valutor. Ingen extra hårdvara behövs om man har ett hyfsa grafik kort

Av madshrimp
Skrivet av Flamso:

Du ska nog byta... Clevermining kör samma koncept. Middlecoin har varit dåligt i två månader nu, så det är ingen sida jag rekommenderar. Och jag mineade där i två månader.
http://poolpicker.eu/

Apropå dessa multipooler. Som jag skrev så kräver dessa parametern --scrypt när cgminer skall starta men cgminer själv säger att kommandot inte finns.

Måste man använda någon moddad version för att kunna använda dessa multipooler?

Skickades från m.sweclockers.com

Av madshrimp

Testade clevermining men insåg ganska snabbt att admins där stängt av var diff så jag får inga jobb :/ Försökt få igång wafflepool och några till men samtliga kräver parametern "--scrypt" till cgminer vilket cgminer själv säger är en ogiltig parameter... WTF liksom?

Av madshrimp

Använder hubb ja... Den har egen strömförsörjning och har varit noggrann med att den skall kunna driva alla fyra erupters. (2A / 4 erupters)

EDIT: En av de fem erupters på skärmdumpen sitter inte i hubben.

Av madshrimp

Detta börjar seriöst gå mig på nerverna... En efter en stängs mina erupters av och startar jag om dom manuellt slutar dom bara i status "DEAD" *morr*

Tillräckligt med ström finns det för att driva samtliga så däri ligger inte problemet...

http://s9.postimg.org/e0r6wzqxn/Screenshot_2014_03_11_19_49_10_A...

Av madshrimp

Får inte cgminer att fungera korrekt

Jag har precis skaffat några bitcoin erupters att experimentera lite med. Så till en början vill jag få igång dessa i Windows (7) så jag får ett hum om hur det fungerar. MEN...

1) Jag kan inte starta vare sig cgminer eller bfgminer via genväg på skrivbordet. Med eller utan parametrar spelar ingen roll. Ett kommandofönster dyker upp i några millisekunder och försvinner sedan igen.

2) Cgminer får jag igång via kommandopromten och har installerat de drivrutiner som finns i "zadig_v2.0.1.160". Allt startar utan problem med fyra erupters igång. Kort efter start listas två som "OFF" och startar jag om de manuellt listas de som "SICK" och efter tio minuter "DEAD". Samma sak varje gång. Har åtta erupters (men ingen hub som kan driva alla) och det spelar ingen roll vilka fyra jag stoppar i min hub. Som sidonotis här kan tilläggas att bfgminer hittar inga erupters alls...

Vet inte riktigt vart jag vill komma för jag vet inte själv så alla förslag på åtgärder är välkomna...

Av madshrimp

Vart kan man hämta den uppdateringen? Samma för mig att det bara står "offline is coming" på startskärmen...

Av madshrimp

Med risk för att det reda tagits upp men orkar inte sitta och älga igenom alla sidor

Har inte spelat Som City på flera månader men så när jag startade det härom dagen och efter att ha uppdaterat i 40 min fick jag äntligen igång det.

Dock visade det sig tämligen omgående att kortkommandot för PAUS var bytt till ' ~ ' vilket innebär att det inte går att pausa från ett svenskt tangentbord då man måste använda ALT GR tangenten.

Går det det att ända association manuellt via någon config-fil eller liknande? Vill självklart ändra tillbaka till ' § ' bredvid ettan...

Sedan har jag alltid enorma problem att få upp tätheten på mina städer vilket resulterar i att när har 70,000+ invånare får jag slut på utrymme och allt går sakteliga åt helvete... Måste suga stenhårt för det händer varje gång. tycker jag bygger parker som en tok men inte hjälper det. Några grundläggande tips till denna amatör??

Tack för ordet

Av madshrimp

Hade varit värt om man inte redan köpt just det paketet under steam summer sale

Av madshrimp

Oh no!

SORG! Har använt Winamp sedan MP3's begynnelse och spelade min första MP3 i Winamp. Har använt den sedan dess till all sorts musik och numera framförallt i mobilen. Suverän app!

Vad ska man nu använda för att spela musik?

Av madshrimp

Vadå värdelöst att få hem ett spel på releasedagen men inte kunna spela?! Dessutom envisas skiten med att ansluta till nordamerikanska servrar när de finns i Europa! AAAAAAAAH! När man väl är inne går det inte att spela för "staden kan inte skapas, försök igen". Gå o dränk er EA!

Av madshrimp

Kommer bli gryyyyymt svårt för BioWare att skapa en ny historia som lever upp till den förra när man så hårt associerar Mass Effect med Shepard och alla karaktärer omkring honom. Älskar dynamiken så hoppas de inte förändrar den alltför mycket. Ser fram emot att lira fyran även om slutet på trean var en grym besvikelse.