Inlägg

Inlägg som Naxos har skrivit i forumet
Av Naxos

Allt grundar väl sig i hur vida man är en "bra" eller "mindre bra" förälder.
Jag tänker att en iPad som brukas på ett antisocialt och icke-konstruktivt sätt kan förmodligen stjälpa barnets utveckling. Medans en förälder som ser till att iPad:en används sunt och pedagogiskt, kan kanske isåfall hjälpa barnets utveckling.

Men sunt förnuft är som känt, inte en egenskap alla föräldrar innehar. Det är väl i dom fallen som rekommendationerna kanske kan komma att göra nytta.

Av Naxos

Sonos Arc är jag väldigt nöjd med, men enl mig är subwoofer ett måste. Om dom inte lyssnar mycket på musik, så kanske man klarar sig utan subwoofer.

Av Naxos
Av Naxos

Köpte en Legion 5 17,3" Ryzen 7 5800h, RTX 3070. Jävla nöjd!

Eftersom man haft MacBook Pro som skol, och nu arbetsdator, så är man van vid den fantastiska byggkvalitet. Men här gör Legion 5 en inte besviken! Väldigt stadig och fin konstruktion, bra tangentbord som dessutom håller sig svalt vid hård belastning.

Var lite skeptiskt till att bara köra 1080p, men det känns OK med den pixeltätheten. Ganska bra ips-panel annars, bra färger. Jag har tidigare kört 4K 144hz Acer(förövrigt, köp aldrig något från Acer, skit kvalitet), men tror jag kan leva med pixeltätheten på denna laptop. Annars kan jag alltid koppla in datorn till OLED 4K 120Hz TV:n HDMI 2.1 finns.

Köpte dessutom datorn på NetOnNet som fyndvara, så betalade 13500. Såg inget fel på laptopen, eller döda pixlar etc etc. Någon som bara ångrat sig kanske, den är ju stor för att vara bärbar. Men går ändå ner i en vanlig rygga, ganska slim profil.

Iallafall, väldigt nöjd än så länge, speciellt med tanke på priset. Ska man ha en egenbyggd stationär, landar delarna och motsvarande skärm på ~21.000:-.

Av Naxos

Funderar på en spellaptop.
En 17" känns som ett måste? Om man inte ska ha en extern skärm.
(Är så trött på alla "gamingskärmar" på marknaden, när OLED finns på 32" blir jag nöjd.)

Av Naxos
Skrivet av Def_Dog:

Fast det kan ni ju inte. Om ni inte tänkt sitta och frysa och få immiga rutor för Kian startar nämligen fossilaren för att värma kupén.

Vet inte vad det har med denna tråd att göra dock.

Det stämmer, när det är riktigt kallt måste förbränningsmotorn gå på tomgång i ett par minuter. Men bor i södra Sverige, så inte hela världen dom få dagar den gör det för mig.

Av Naxos

Efter ha ägt 3 elbilar och sagt att jag aldrig ska köpa en sunken fossilare igen, så har jag nu gjort det.. 🤪
Så om ett par veckor hämtar jag och sambon ut en Kia Ceed Sports wagon Plugin hybrid, så "lite" elbil är det i den.

Anledningarna är följande:
Sambon kan pendla fram och tillbaka på jobb, på ren el. Vi kan köra in till stan och härja runt på ärenden, på ren el. Jag jobbar hemma och kommer önska göra det även efter pandemin. Och... jag är sjukt orolig för hur vår sommarsemester skulle bli så otroligt mycket jobbigare nu när det explosionsartat har sålts elbilar, och så >relativt< få snabbladdare byggs.

Men.. har redan börjat planera in om vi behöver en 2a bil. Då kanske jag köper mig en Model 3 Performance igen, tredje Teslan 🙄. Eller om det nu kommer något ungefär lika roligt, kanske Xpeng P7.

Av Naxos

Köpte en X också nu. Har inte haft Xbox sedan, Xbox "1".
Ska flyga Flight Simulator, that's it Lite som min PS5, den står I källaren nu och väntar på nya Gran Turismo.

Av Naxos

Vad står där, för oss som inte har Facebook? Printscreen kanske? Tack.

Av Naxos

Skrev tidigare i tråden att kanske skaffa Xbox för enbart för MS FS. Men kanske ännu bättre och skaffa en liten Windows maskin/sticka bakom TVn och strömma MS FS via Xbox Cloud, när det väl släpps där. Någon mer som funderar på att göra samma sak?

Av Naxos

Tror det blir en X i höst enbart pga Microsoft Flight Simulator. Men lite synd att Xbox verkar inte kunna använda PC kompatibla joysticks? Har redan en del från Thrustmaster liggandes, som inte verkar kompatibelt.

Hade gärna sett att dessa fungerade, men ser heller inte ut att göra det.
http://www.thrustmaster.com/sv_SE/products/tca-officer-pack-a...

Av Naxos

Porta numret till Vimla, sen pausa ditt abonnemang.

Av Naxos
Skrivet av AplAy:

Fan du fick mig att köra ut och köpa en. Förlåt men tyckte den var som alla GB glass. Kass. 🤷

Av Naxos
Skrivet av Homer_S1:

Någon som spelat Gran Turismo Sport på sin PS5 ännu ?

/Homer_S

Det enda spel jag spelar faktiskt, i väntan på nya GT. Det fungerar bra. Men ingen "PS5 patch", utan spelet kör PS4-pro patchen, så att säga.

Av Naxos

Verkar inte gå att streama från NRK längre, man behöver Norskt BankID... finns det andra ställen att se matchen på?

Av Naxos

Gjorde mig av med min 7 månader gamla ID3 Max dels för att Volkswagen kan ha den sämsta kundservice på planeten och att jag saknade min Model 3 lite, så i tisdags hämtade jag ut en...

Tesla Model 3 Performance, med favoritfärgerna rödlack och vit interiör.
Jag är så jääävla nöjd och glad.

https://i.imgur.com/8rNEA3M.jpg

Dold text
Av Naxos

Tror det är någon inställning i skärmen, typ "Pixel+" eller "Super sharpness", något som påverkar bilden helt enkelt.
Kalibrera skärmen efter någon vettig guide på nätet så kanske dina fenomen försvinner.

Av Naxos
Av Naxos
Skrivet av ztenlund:

Hur dyrt är det att reparera Tesla jämför med t ex VW? Detta har också betydelse och Tesla är i vart fall kända för att hålla hårt i allt på den fronten. Jag har ingen aning, men om försäkringsbolaget är av uppfattningen att en bil är mycket dyrare att reparera än en annan, allt annat lika, så kommer även detta slå på premien.

Bra mycket dyrare att reparera på Tesla, givetvis när garantin har gått ut. Det finns inga andra verkstäder än Teslas egna, det är ruttet. Men det Teslas affärsmodell.

Kanske det som driver upp priserna.
Det är bara kolla på Tesla club sweden och se vad reparationer kostar. Kollapsad luftfjädring, bara det är 30 papp.

Av Naxos
Skrivet av DaBone:

Lite som att jämföra äpplen med päron vad det gäller bilar också...
Den ena har prestanda som en sportbil och försäkras därefter också och den andra är en gubbil...

Jag har ägt båda, nej det är inte så olika. 6,9 vs 5,5. Kalla bilarna vad du vill, min poäng var att det är omotiverad och orimligt hög försäkringskostnad på Tesla.