Inlägg

Inlägg som Naxos har skrivit i forumet
Av Naxos

Den leder inte till nyare Intel Atom processorn, dock har dom halverat priset på MCU(media-processor) uppgradering med halva priset. Förmodligen då för att slippa laga den gamla minnesmodulen helt och hållet.

Av Naxos
Skrivet av VikkeB:

Fick hem mitt nya ps5 i fredags, men är något problem med den.
Fungerar felfritt i dashboarden, men så fort jag startar ett spel så fryser hela konsolen och stänger av sig. Har provat alla möjliga "lösningar" i felsäkert läge, men händer samma sak varje gång. Blir väl till att kontakta Sony imorgon för reparation...

Usch vad tråkigt... (har själv varit med om världens jäkla otur med en Acer skärm, I feel you..).

Har du provat fabriksåterställa?

Av Naxos

Vart kan man få tag på 12mån PS+ billigast?

Av Naxos

Väldigt bra support från Oculus. Hade knarrande batterilucka på min högra kontroll. Trodde att dom skulle ev. skicka ny lucka. Men får en helt ny kontroll nu. Snabba på att svara också.

Det var ändå så pass irriterande att man hörde konstant knarrande när man spelade vilket förstörde immersion lite.

Av Naxos

Jag beställde 2020-03-19 från Webhallen. Står nu för mig att den är på väg till butik, "Beräknat leveransdatum är Söndag 2021-01-31"

Av Naxos
Skrivet av matt76:

Testade under gårdagen

Med Link Kabel

  • Oculus app satt på 1.7 (native) resolution och 90 hz

  • Oculus Debug tool satt på 400mbps i bitrate

  • SteamVR satt på 100% (default)

  • Alyx satt på Ultra

Allt flöt på smidigt och såg perfekt ut.

Med Virtual Desk

  • Alyx med tidigare nämnda startup kommands (tillagda i konfigurationen för Alyx i Steam klienen innan VR startades)

  • VD streamer satt att använda HEVC

  • Virtual Desk satt med 90 hz, sliced encoding on, extra latency och buffering off. Därefter testades:

- High och 100-150 Mbps = Samma resultat med medel på 50 total latency och 14-15 Game latency (även under lugna partier)
- Medium och 125-130 Mbps = Ungefär samma resultat som med High, där Game latency fortarande ligger runt 13-15, men total latency på ca 40
Att sätta Quality Low gjorde inte saken bättre (samma Game latency där med)

Det mest irriterande är dock att det kommer lag spikes, där antingen network eller encoding latency skjuter i höjden (inkl. total), där värdena helt plötsligt blir 300ms under en kort stund och FPS ner mot 10-20. Skedde även vid "Medium". Att det även laggar när man böjer sig ned för att plocka upp något på marken o.s.v.

Känns överlag som att det är Routern, en AC68U som inte riktigt hänger med.

Har för övrigt inga direkta GPU krävande applikationer igång samtidigt (stängt av en del som startar automatiskt, såsom Dragon Center, Winfo64, Gamepass etc). Såg att streamer appen klagar på att "Norton" är installerat, men oklart om antivirus/brandvägg
kan påverkar prestandan på det sättet jag upplever.

Dold text

Jag har exakt samma problem. Spelet flyter på med kabel. Men med VD, så är det konstanta micro stutters. Spelet ligger stabilt långt under 8ms för mig. Har en ny 5GHz router, där Questen är ensam på, få grannar, så inga störningar. Datorn har RTX 3080, yada yada, den är bra.

Så det är något magiskt med Alyx som gör att någon komponent i VD får jobba hårdare, kanske är det någon CPU kärna som slår i taket...

Av Naxos
Skrivet av TobiasStockholm:

Nu finns det ju visserligen flertalet elbilar som är både roligare (tack vare den låga tyngdpunkten) och snabbare än även dina avgasbilar... När t.o.m petrol-heads som Jeremy Clarkson kan erkänna det borde väl även du kunna det. Men visst, elbilar är någonting nytt och därmed dyrare än äldre avgasbilar, det kommer man ju inte undan.

Sen får vi inte glömma att en bensinbil, speciellt en med 400HK... 🙄, kostar en jävla massa i bensin. Kör man dessutom mycket, 2000+ mil per år som jag, blir lätt bensinkostnaden per år 35.000:-+. Hemma kan jag ladda på natten när elpriset är lågt, ibland kostar en kWh ett par ören.

Som jag nämnt tidigare i tråden, en Hyundai i10(liten skräpbil enl mig, kostar ca 110.000), blev dyrare per mil, med skatt, soppa, försäkring, värdeminskning, service, däck, medräknat givetvis, än en 500.000kr+ elbil.

Va? En elbil för en halvmiljon är billigare per mil än en 100.000 ICE? Ja.

Prislappen är ganska irrelevant när man ska prata om ekonomi, för man kör bilen så kostar det pengar. Hade man köpt bilen och inte kört en meter, ja då hade prislappen på själva bilen varit en viktigare faktor.

Av Naxos
Skrivet av Lagerlöf:

Det låter ju dock inte som ett postnord-problem om jag ska vara ärlig. Låter som Amazon fuckat dig.

Skrivet av ToddTheOdd:

Det där är ju uppenbart Amazon som är de skyldiga. De har helt enkelt aldrig lämnat ditt paket till postnord så hur kan du klaga på postnord i det här fallet? Haft haft mina problem med amazon nu under hösten/vintern. De skriver att de har skickat vidare det, var bland annat en nvme som jag köpte under black friday, vilken de så fint skrev att de skickat iväg. Det de hade gjort var att de hade lämnat av den till något transportföretag som skulle få den till postnord. Och det företaget i sin tur var rätt slöa och fick inte iväg paketet på 1 vecka. Det skylldes på covid och svårt med transporter och så. I mitt fall så kom den till slut över en vecka senare än när det skulle levereras men i ditt fall så kanske de helt enkelt skickade tillbaka den till amazon istället för att leverera den. SÅ ta du och kontakta amazon och skyll inte på postnord i det här fallet.

Ja, ni har rätt. Jag kontaktade deras support och enligt dom var paketet "lost in transit". Om det ligger någon sanning i det vet jag inte. Sen att dom gör en refund utan att fråga mig om jag vill ha ny vara, är skitdåligt. Och jag kunde givetvis inte beställa produkten med rabatten, utan fick betala för vad den kostar idag.

Av Naxos

Må PostNord brinna i helvetet.

Köpte en present, (som dessutom råkade ha bra rabatt just då), från Amazon UK.
Jag har gått och väntat nu 2,5 vecka, i PostNord appen har det stått "Vi har fått en beställning på en leverans till dig. Info uppdateras här(ish)". Inget mer, har som sagt väntat tålmodigt...

Och nu i morse får jag mail från Amazon UK, "Thank you for your return". 🤬
Presenten uteblev & nu är rabatten på den produkten borta.

Av Naxos

Köpte också precis MX300 mk2, fan va bra dom är. Antar du har provat lurarna med alla olika ljudkort du köpte, vilket ljudkort gjorde sig bäst tyckte du?

Av Naxos
Skrivet av Skrotnisse92:

Sånna här citat blir fort märkliga. Tänker du likadant när det gäller datorkomponenter? Seasonic, ryzen och fractal design tillverkas väl i kina

Och din logik är följande(eller? Nä kanske inte är allt svart eller vitt), "Mitt 700kr chassi är tillverkat i Kina, så då är jag OK med att miljoner av muslimer förföljs av CCP.".

Av Naxos
Skrivet av Gainsgoblin:

Vad fick du ge för Id3an? Jag tyckte inte rabatterna här uppe var så otroliga för en max, lite för liten för mig men den var trevlig att testa.

Jag prutade lite också, ordinarie pris 560, jag fick den för 440. Sen minus supermiljöbilspremien. Känner jag hade riktig flyt

Av Naxos

Har tidigare haft en Tesla Model 3. Men är sedan "december-rean" på elbilar, en glad ägare till en VW ID. 3 1st Max. Skulle egentligen plocka ut en ID. 3 Life eller Business först i April. Men rabatten på bilen var så jäkla bra så jag ville inte gå miste om den.

Någon annan nybliven ID.3 ägare?

Av Naxos
Skrivet av afx12:

Löste du problemet? Har typ samma problem.
Tror jag ger upp och kör på link istället

Löste det tyvärr inte. Min bror med helt annat grafikkort och biffigare CPU, hade också samma stutters. Han beställde en kabel.

Av Naxos

Dag 6

JavaScript

Brukar inte skriva ren JS, TS som gäller annars.
(Ja, lite anti-pattern med &&, men kort o gott. )

const dataSet = ` abc a b c ab ac a a a a b` const alts = ["a", "b", "c", "x", "y", "z"] let result = 0 dataSet.split(/\n\n/).forEach((group) => alts.forEach((alt) => group.indexOf(alt) !== -1 && result++)) console.log(result)

Dold text
Av Naxos
Skrivet av Schiznit:

Har du testat att rensa drivrutinerna på riktigt och installerat om? Bara så du inte blir utan kort i onödan tänker jag.

Angående standalone skulle jag säga nya star wars: https://www.oculus.com/experiences/quest/3484270071659289/
Samt Även Vader immortal 1/2/3.

Lone echo talar många gott om och är på 50% rea. Inte kört det själv dock.

Till och med ominstallerat Windows. Provat gamla drivers. DisplayPorts krånglar, verkar helt kass.

Av Naxos

Kommer snart behöva skicka tillbaka mitt defekta RTX 3080... vilket är det stand alone spel på Quest 2 ni rek. mest? Pistol Whip ser smutt ut.

Av Naxos

Mina problem med HL: Alyx verkar ha och göra med att mitt ASUS TUF 3080 verkar defekt på ett eller annat sätt... Har också problem med att min skärm som kör DisplayPort blinkar under boot, stänger av o på sig ett par gånger. Kopplade bort den skärmen nu, och kör med en gammal HDMI skärm. Så vips är dom problemen borta.

Misstänker något inte mår bra i min GPU. Blir nog RMA till Komplett, kul

Av Naxos
Skrivet av Exydia:

Dom senaste drivarna från Nvidia har haft problem med VR, jag kör på 446.14 med 1080 Ti med följande inställningar:

HEVC, High, 70Mbps, Increase color vibrance, Buffering

Ligger på blank 40ms, men jag märker ingen skillnad från ~30ms om jag stänger av buffering.

Ok. Vilken kvalité inställning har du HL: Alyx?

Jag spelade vidare i spelet nu, 10 minuter, det är fortfarande stutters för mig. Förstör totalt inlevelsen... kanske får vänta på någon ny Nvidia driver eller så. För nu har jag fan provat allt känns det som.

Av Naxos
Skrivet av danskjefel:

Jag kör också Medium, det löste en del stutters. SteamVR tror jag inte kan ändra resolution on the go, så du måste ändra res, sen starta om spelet för att se någon skillnad (kan ha tokfel här, men prova det).

Ja medium verkar vara det enda som är spelbart i HL: Alyx, trots mitt RTX 3080. Jag har 3-4ms buffer med High VD setting, trots det hackar det. Mysko.

Kör nu Medium i VD med dessa launch options, och nu är det spelbart.
https://www.reddit.com/r/OculusQuest/comments/jsf5ki/psa_if_y...