Inlägg

Inlägg som Woodlauncher har skrivit i forumet
Av Woodlauncher
Skrivet av ggalaxyy:

Gå in i BIOS och stäng av den interna grafiken helt.

.
Går inte, får ingen bild överhuvudtaget :/

Av Woodlauncher

Nytt moderkort trasigt efter inkoppling av grafikkort (ingen bild till skärmen)

Datorn låg i viloläge, när jag startade den så vart det ingen bild (grafikkortsfläkten drog igång rejält). Felsökte och kom fram till att moderkortet var trasigt. Böt till nytt moderkort, kopplade in och startade (med inbyggda grafiken) och datorn fungerade. (den sa till om att hibernate.sys inte kunde användas, valde det markerade alternativet och den kom in i Windows). Stängde av datorn och kopplade in grafikkortet (och USB-mus och hörlurar). Startade datorn. Ingen bild men fläktarna osv går igång. Flyttade bildkabeln till inbyggda grafiken, ingen bild. Stängde av och tog ur grafikkortet och återställde CMOS. Fortfarande ingen bild.
När jag håller in power-knappen så går det inte att stänga av på det viset (precis som när gamla moderkortet var trasigt).

Hur tusan kan det här ha hänt? Kan det vara något fel på grafikkortet så om jag byter moderkort igen så går det också sönder när jag kopplar in grafikkortet? Eller kan det vara något problem med nätaggregatet som har sönder moderkortet när det drar för mycket watt (när grafikkortet är inkopplat).

Gamla moderkortet: Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H
Nya moderkortet: Gigabyte GA-78LMT-USB3
Nätaggregat: Fractal Design Tesla 450W
Grafikkort: PowerColor Radeon HD5770 1GB PCS++

Av Woodlauncher
Skrivet av anon127948:

Det är GB (byte) och Gb (bit). Fattar inte varför det är så jävla svårt att folk måste slänga in i. Stor bokstav vs liten bokstav bör även PR idioter kunna hålla isär.

Nej, det var inte vad han pratade om. Om du ska kalla folk för idioter så får du väl se till att du har rätt först.

Skrivet av Alling:

Det lustiga här är att G i själva verket betyder två olika saker i samma mening

Av Woodlauncher
Skrivet av Zotamedu:

http://en.wikipedia.org/wiki/OpenGL

Borde kanske förtydligat att vi inte behöver fler stängda standarder som bara stöds av vissa eftersom det bara fragmenterar marknaden.

Men OpenGL är väl inte en motsvarighet till DirectX, bara Direct3D. Det är väl också möjligt att Mantle använder OpenGL?

Av Woodlauncher
Skrivet av Zotamedu:

http://imgs.xkcd.com/comics/standards.png

Det där var min första, spontana tanke. Vi behöver inte fler konkurrerande standarder när det gäller sånt här, vi behöver färre. I och för sig snällt av AMD att ha det öppet till skillnad från Nvidia som tycker om att saker ska vara stängda. Fast det är ju teorin det. I praktiken lär det finnas ungefär noll intresse från Intel och Nvidia att implementera det här. Kanske om de lyckas muta Gabe med tillräckligt många tårtor för att det ska bli en del av Steams satsning. Då kanske de får med sig fler utvecklare så det används till mer än bara spel som drivs med senaste Frostbite.

Färre? Det finns väl i princip bara DirectX?

Av Woodlauncher
Skrivet av Yoshman:

Har dålig koll på GDDR5, men är inte det typ DDR3 där man optimerat gränssnittet på ett sätt där man totalt ignorera latens och endast bryr sig om bandbredd?

GPU och CPUer skiljer ju sig rätt mycket i att en GPU vill ha massor med bandbredd men latens är rätt irrelevant. För en CPU är latens det absolut viktigaste + en hyfsad bandbredd.

Största vinsten med DDR4 verkar vara som mycket annat som lanserats på senare tid: det drar mindre ström än föregående teknik om prestanda hålls konstant.

Xbox 360 använder väl 512MB GDDR3 minne för både CPU och GPU. Så det borde väl fungera för PS4 också.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Woodlauncher

Var in till Elgiganten idag och det var inga problem att byta ut den, gick riktigt smidigt! Så fått en helt ny nu, har inte kollat om den är hel men man får väl hoppas det

Av Woodlauncher
Skrivet av avm:

Har också fått sms att jag kan hämta den nu

Okej. Så ni rekommenderar att man ska köpa en kylplatta? Men det finns hur många olika modeller som helst, finns det någon som är känd för att vara bra eller har ni någon att rekommendera?

Jag har aldrig använt en kylplatta men om det är problem med värmeöverföringen från CPU till kylflänsen så spelar det väl ingen större roll med en kylplatta.

Har hämtat datorn nu iallafall och första intrycket är väl bra. Den är relativt tyst i idle och sval än så länge men då har jag inte gjort någonting med den än (håller på och resettar den så man slipper allt bloatware).

En sak jag märkte var att min C-tangent är trasig, den går inte ner platt om man trycker på ovandelen av tangenten och det är där jag trycker när jag skriver C vilket gör den väldigt svampig med en slaglängd nära 0 så tror jag ska lämnar tillbaka den.

Det borde väl gå på garantin så man kan få en ny? Skulle inte vilja ta det på öppet köp.

Irriterande.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Woodlauncher
Skrivet av Lemmythekiller:

Fick meddelande nyss av Elgiganten att min dator är skickad

Paketet kom till Stockholm kl 6 i morse så kanske får det idag om man har tur, men troligtvis imorgon.

EDIT: Paketet är framme

Skrivet av avm:

FIck också mail om att den blivit skickad. Står också om man spårar paketet att den har blivit sorterad i jönköping. Hoppas man kan hämta den på torsdag eller fredag.

Då jag inte har så stor erfarenheter av laptops undrar jag hur kylningen är i dagsläget på laptops? Beror självklart på pris och märke men behöver man köpa en kylplatta, kommer den att hjälpa mycket eller har tekniken gått nu framåt att de kyler tillräckligt bra. Menar då när man spelar spel.

Datorn kommer nog inte ha den bästa kylningen. Om man kör full load så kommer den definitivt att throttlas och kanske även på lägre nivåer, om inte nu direkt så om något år. En enkel fix brukar vara att byta kylpasta för den som är fabriksapplicerad brukar inte vara bra.

Av Woodlauncher

Någon som fort sin order packad och ivägskickad? Står fortfarande "Under behandling" för mig.. Blir lite irriterad om jag inte får datorn innan helgen.

Av Woodlauncher
Skrivet av Lemmythekiller:

Vad ska du använda din Easynote till?

Inte mycket tungt, kanske något spel. Mest surfning och textredigering.

Skrivet av robber:

Såg detta precis men nu är den slutsåld

Tänkte att jag skulle köpa datorn och det där 32GB USB minnet dom hade för 99 kronor men det tog slut när jag höll på och vela.

Av Woodlauncher

Den här datorn har samma CPU och GPU men 2GB dedikerat minne till GPUn istället för 1GB på EasyNoten.

http://www.notebookcheck.net/Review-Samsung-NP355V5C-S05DE-No...

Här är test med grafikkortet (står inte vilken CPU det utförs med så kan ju flaska mer/mindre än EasyNoten)

http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-7520G-HD-7670M-Dua...

Köpte själv en EasyNote nyss.

Av Woodlauncher
Skrivet av wRRM:

Varför ska dem skita i det om dem stjäl deras idéer?

För att du inte kan patentera idéer?

Suck.

(nu handlar ju inte detta om en idé men det är konstigt att så många tycker idéer är något speciellt)

Av Woodlauncher

Samsung 900X3C för 8000 kr. Ingår i erbjudandet: Trådlös mus, HDMI-kabel, och fodral.

13,3" Ultrabook 128GB SSD, 4GB RAM (ej uppgraderingsbart), 1600x900 matt PLS skärm.

1.16KG och 12.9mm tjock

http://www.inet.se/produkt/1970171/samsung-np900x3c-premiumpa...

Av Woodlauncher
Skrivet av ArakanI2:

Jag sa aldrig att det inte finns folk som vill kunna öppna sina prylar, allt jag sa var att ->jag<- tycker att det är HÖGT osannolikt att så många som 75% av alla som svarat här på sweclockers skulle sätta sig ner och skruva isär en mobil/surfplatta/laptop för att göra en reparation/uppgradering av hårdvaran.

Det kan däremot ha att göra med det DrGixxer sa, att bara de som bryr sig om man kan öppna "mojängen" eller inte har svarar på "enkäten".

Skrivet av ENKÄT:

Vill du kunna reparera din surfplatta i hemmet? (Byta batteri, genomföra uppgraderingar etc.)

Ja det VILL jag men det betyder inte att jag definitivt kommer att göra det.

Herregud människa.

Av Woodlauncher

Skulle skaffa en bara för GPSen. Behöver inte kolla bort från vägen.

Av Woodlauncher

Mycket kortsiktig tänkande i den här tråden.

Av Woodlauncher
Skrivet av joshoa:

Bra talat min vän, jag känner att jag fått onödigt hat i denna tråd

Haha. Det han säger och det du säger är ju inte i ens lite lika.

Av Woodlauncher

Kollade nyss på inet och såg att 3TB är den storleken med bäst pris/gb! Undrar hur lång tid det tar innan 4TB blir det?

Av Woodlauncher
Skrivet av Beginner:

Sätter foten i pottan frivilligt men måste fråga.

Lirar alliance på en server som nästan drunknar i horde. Går nästan inte att lira/questa. Får räkna med varje gång att mycket "hämta lik" kommer det bli.

Jag erkänner, jag kan inte pvpa och spela roll när man kan få många på sig. Till och med erfarna pvpare i guilden börjar tröttna.

Tänkte lira idag på morgonen med tanke på att det kanske skulle vara lugnare men hej. Första som hände var, in i grotta i kun-lai med altgubben. Möter en hordehunter, level90 som kommer med hela grottan efter sig. Han/hon släpper allt för att nita mig när jag slogs med mobs i grottöppningen.

Spotta inte på mig nu men jag bara undrar vad meningen är annat än just min reaktion idag, att lacka ur till ingen nytta. Lirade ett par timmar och har dött åtta gånger på hordes.

PvP-servers på WoW är ju så jäkla dumma, vad är poängen? Det enda skälet att aktivt välja en PvP server (aldrig spelat på annat än PvP server, men då kom jag ifrån spel där world-pvp faktiskt fungerade) är för att man vill griefa. Har inget problem med griefing men när man inte kan ta ut någon vedergällning senare så är det bara drygt. WoW funkar inte för World-pvp.

Det kan vara riktigt roligt när det är en jämn fight men det är det väldigt sällan. Skillnaden mellan högsta level + lite gear mot lägre level (eller högsta level med sämre gear) är ju helt jävla sjukt stor. Det ger inga positiva effekter alls, bara idioter som vill ha OMG MORE NUMBERS! BIGGER NUMBERS! tycker det är bra. Skulle vara så mycket roligare om det var mer skill än item-based. (hur mycket HP är normalt i MoP nu? 500k mot 5k i vanilla? lol)