Inlägg

Inlägg som Massy har skrivit i forumet
Av Massy

Inte särskilt såld.

Jag gillar förvisso bra ljud men skillnaden mellan 320 kbit/s och lossless är i princip omöjlig att urskilja. Gemene man som inte ens har samma utrustning och lyssnar på säg Airpods kommer kanske inbilla sig att de får bättre ljud, men troligtvis kommer ingen i praktiken fatta skillnaden. Ser citaten framför mig "asså jag uppgraderade till Spotify HiFi och det är helt sjukt ljud asså"...

AI funktionerna låter ju mer intressant i så fall MEN Spotifys nuvarande AI DJ kan gör en enda sak. Spela 4 låtar på ett tema. Prata lite. Spela 4 låtar till på ett tema. Prata lite.

Spotifys AI är för tillfället i princip din "daily mix" + text to speech.

Av Massy
Skrivet av Zyriak:

Vad gör man när det inte finns några enkla lösningar tillhanda rent generellt?

a) Man söker en kompromiss för att i alla fall få fram en förbättring om än inte en heltäckande lösning
b) Man tar fram andra förslag som inte används idag som skulle kunna ge en likvärdig eller bättre lösning än kompromissen
c) Man gör ingenting

Om du är helt mot a), även om man kan modifiera vissa av punkterna, så antar jag att du förespråkar b)? I så fall vore det kanon om du kan lyfta fram dom alternativa förslagen?

Finns gott om sätt att förhindra brott som inte innebär att man skannar igenom allas privata konversationer och meddelanden. Spaningsabete? Riktad avlyssning etc.. Hur har man gjort tills nu? De chattjänsterna som FBI skapade och lurade kriminella att använda? Man har väl gripit dessa avskum sedan internet dök upp, men nu plötsligt ska vi avlyssna hela EU?

d) Man sitter fast i boxen

Av Massy
Skrivet av jan-banan:

De flesta röstat för att sänka benis, billigare starköl och lägre skatt då får man räkna med vissa problem.

Spelar ju ingen roll vilka dina hjärtefrågor vid valet var när politiker verkar stötta vilken dum skit som helst i slutändan.

Jag har tusentals goda skäl att personligen aldrig rösta på ex. MP eller V, men i just den här frågan får de rätt. Betyder det att mina enda värderingar är sänkt skatt på bensin och billigare starköl? Nja..

Skrivet av krEJZi:

https://chatcontrol.se/mejla/

Se till å maila KD, M och L.

Glöm inte S, som är nästan lika stora ensamt som ovanstående 3 partier.
Men de tycker väl allt som deras stjärna Ylva kommit fram till är skitbra.

Av Massy
Skrivet av Zyriak:

Är förslaget helt orimligt? Nej

Det här får du gärna motivera. Inte läst en enda intellektuell tanke kring detta förslag och det är uppenbart att politikerna som står på diverse presskonferenser och intervjuer och pratar om det inte ens från början förstår vad kryptering är.

Av Massy
Skrivet av mar3ld:

Trevligt för dig att du klarat dig utan problem. Men ser du hur problemet ändå finns där ute nu när jag förklarat det för dig, även om det inte är ett problem för just dig?

Ja men det är ju varken kontakten eller standardens fel. Om någon säljer en gräsklippare med bensinmotor som de säger ska tankas med diesel kommer folk såklart tanka den med diesel trots att den egentligen ska ha bensin... Ska vi skylla det på tanklocket?

Av Massy
Skrivet av TimmyQ:

jag har ständigt problem med det.

Har gömt 100W PD laddare överallt hemma så telefoner och laptops kan laddar snabbt och enkelt.

men mina tangentbord och vissa powerbanks VÄGRAR laddas med dessa. läst på laddarna att jo minsann stödjer de vanlig 5V 2.1A laddning men något i handshake bråkar

Skrivet av mar3ld:

Det är mer komplext än så, t ex att en 65W eller 100W-laddare inte nödvändigtvis kan ladda något så litet som en mobil.

Det har aldrig någonsin varit problem för mig. En korrekt PD laddare ska gå till 5V som standard. Så hur det ska kunna gå snett förstår jag inte. Felaktig implementation av PD förmodligen.

Av Massy
Skrivet av mar3ld:

Det har inte nödvändigtvis blivit lättare för mina användare att välja rätt sedan fler och fler apparater laddas med USB-C. Snarare tvärt om blir de som fågelholkar när jag förklarar för dem varför deras nya USB-C-laddare inte fungerar ihop med apparat X. De har liksom fått höra från bekanta att nu är allt äntligen löst gnm USB-C-standarden, sist ut är "sega Apple". Så enkelt är det inte.

Jag har aldrig varit med om att någon pryl med usb-c port inte laddas med en USB-C PD laddare. Men det är klart att en laddare som klarar 10 watt inte kommer vara kanon att ladda en gaming-laptop med..

Av Massy
Skrivet av mar3ld:

Nu skrev du till Yoshman, men ...
Allt man behöver är USB-C PD ... som i vilken variant då? 😊 Det finns rätt många PD-standarder idag att ta hänsyn till när man ska välja rätt. Det har inte nödvändigtvis blivit enklare att välja rätt. I synnerhet som olika laddare har precis samma kontakt (USB-C) — men ändå kan fungera eller inte fungera beroende på vilken PD-standard de följer / är byggda för. Håller du inte med?

Jag har inte tid att svara på allt men USB-PD är USB-PD. Att diverse mobiltillverkare etc hittat på egna standarder har inget med USB PD att göra. USB PD är USB "organisationens" officiella sätt att förhandla ström på.

Edit: med ström menade jag inte ström utan strömförsörjning. Det är ju spänningen för som förhandlas främst...

Av Massy
Skrivet av mar3ld:

Tja Massy.
När du skriver så; "Det där för du backa upp med fakta" istället för att bara fråga mig, så låter du något befallande upplever jag. Hur som: Min fakta är min upplevelse / statistik genom mina år inom IT (ända sedan 90-talet) där jag hjälpt hundratals arbetande att byta ut deras kablar när de slitits ut .. och jag presenterar mina data såhär - helt enkelt med några ord i ett forum bara. Helt gratis för dig att ta till dig om du är öppen för det. Litar du inte på mig utan vill vända dig till t ex YouTubers för deras fakta så varsågod.

Inte för att vara helt nerdy Mr Obvious 🤓 men: En dator och mobil används inte på samma sätt. Därför kan Apple vilja sätta olika kontakter på dem. Min laptop står mestadels still medan den laddar, min mobil håller jag många gånger i handen medan jag laddar. Jag har behov av att ansluta till externa skärmar på veckobasis med laptopen, inte alls på samma sätt med mobilen. Det finns olika behov. Tips: Utgå inte bara från dig själv eller vad som finns tillgängligt idag när du försöker förstå hur andra tar eller tagit beslut genom åren.

Varför är det ointressant hur jag sliter på portarna? Ska mitt brukande inte inkluderas i statistik menar du? 🤔

Håller med: Wobbly kan vara en design för att kontakten ska hålla bättre i vissa miljöer / situationer. Det kan också vara en brist i designen.

Magsafe är så himla nice att ha tillbaka på laptopen igen. HUR kunde Apple ta beslutet att ta bort den några år ... Ja, det kan jag bara spekulera i 😄

Så du tycker jag ska fråga den som kom med ett helt godtyckligt tvivelaktigt påsstående om påståendet stämmer? Då kommer jag ju bara få höra samma sak igen.

Sen var det inte dig jag citerade gällande slitage på portarna.

USB-C samt lightning kablar har du knappast bytt ut sedan 90-talet. Jag tror dessutom du inte är ensam på forumet att ha använt kablar i 30 år.

Skrivet av Yoshman:

Generellt sett tycker jag USB-C fungerar utmärkt, det är en klar uppgradering från tidigare micro/mini-USB. De saker, undantaget möjligen dammsugaren (ingen aning vad den ska använda USB-C till), du listar lär alla fungera utmärkt.

Ladda den såklart. Det här med 86 olika "barrelkontakter" där man har en laddare med någon märklig spänning på 15.33 Volt till varenda pryl är historia. Allt man behöver är USB-C PD och en power brick på 150 Watt.

Av Massy
Skrivet av mar3ld:

Det är ju just det, att många vill ladda ofta — dvs ansluta kabeln många gånger fler än bara två per dag. Det blir många anslutningar per dag ... och USBC håller inte lika bra som Lightning-kontakten.

Det där får du backa upp med fakta. Går ju tydligen bra att ladda datorerna med USB-C, har Apple lägre kvalitetskrav på datorer för 47000 än telefoner för 15000?

Skrivet av Yoshman:

Nu gillar jag skarpt att det är möjligt att nöd-ladda MBA/MBP via USB-C, men skulle hävda att det inte är den mest stabila kontakten för lite tyngre enheter...

Relativt ny Dell Precision (långt ifrån en "budget-laptop"...), USB-C kontakten har börjat bli rätt wobbly...
https://i.imgur.com/erCuWlS.gif

MBP 16", MagSafe är guldstandard för bärbara!!!
https://i.imgur.com/XFkXCS7.gif

Lightning är rätt stabil, även på denna ordentligt "beat:en up" Iphone 6
https://i.imgur.com/bB6W5aZ.gif

Alla filmer uppladdad via AirDrop, 600-800 Mbit/s över Wifi-6 är "tillräckligt" för egen del. Fick frågan relativt nyligen om man fortfarande kan koppla in en Iphone via USB för att föra över filer, insåg att jag inte lägre kunde svara säkert på den frågan då jag inte använt filöverföring via USB på väldigt många år (men testade och det fungerar än om man behöver det ).

Det skrivet: USB-C lär fungera utmärkt på Iphone, men knappast något som minskar/ökar "vill ha" faktorn för egen del.

Det är ju rätt ointressant hur just du har slitit på portarna. Jag kan lägga upp en video härnäst där USB-C kabeln sitter perfekt i allt från telefoner till bilar, laptops, batteriladdare, kameror, hörlurar, en dammsugare och till och med min kylbox.

Och om det nu är lite "wobbly" så säger det inte nödvändigtvis någonting om hur bra anslutningen är.

Men jag kan hålla med om att magsafe är trevligt. Allra helst när man är i stökiga miljöer med folk i rörelse. Lätt att någon fastnar i en kabel och drar 30k rakt ner i golvet annars. Sen håller jag även med om att hastigheten på kabeln är rätt ointressant när man kan föra över hela telefonens minne trådlöst i hundratals megabit per sekund. MTP och Windows är ju helt värdelöst ändå så knappast farten på kabeln som är begränsande faktorn.

Av Massy

Vet inte hur det är på Volvo, men som tidigare nämnt är det en klassiker att tröskeln blir fylld med vatten om dräneringshålen blivit tilltäppta.
Ex.
https://www.youtube.com/watch?v=LrKvOLN0ukw

Av Massy
Skrivet av izzie:

Bra tecken på att man blivit gammel att dagens ungdom tycker det är dyrt med 99kr/mån för tillgång till miljoner och åter miljoner album...

Kostar ju hela 119 nuförtiden!

Men nej, det där hade man inte orkat krångla med.

Av Massy
Skrivet av Keneay:

Vad bråttom alla verkar ha. Man behöver inte få en leverans samma dag eller tidigt dagen därpå för även om jag hinner hämta ut det så har jag ju ingen tid att använda det eller har ni andra inga jobb eller skola att gå till? Är det väldigt viktigt att få något snabbt så går man väl bara till affären och får ut det direkt istället.

Nästan allt jag köper på Amazon köper jag där för att det inte går att hitta i butik och alternativet är 3 veckor från Kina. Så ett par dagar är såklart bra, men att få det snabbare från butik är helt uteslutet.

Av Massy
Skrivet av Lodisen:

"I Sverige är det fortfarande prioriterad leverans som är det snabbaste sättet att få paket via Amazon, vilket tar 1-2 dagar"

Nja, same day delivery för mig om jag beställer före kl 10 på morgonen via Airmee med hemleverans. (Bor i Stockholm)
Beställde ett paket 22:00 på en Söndag, var framme vid utlämningsstället 08:00 på Måndag.

Står också att det bara gäller över 229 kr men med prime finns ingen beloppgräns.

Citat:

I Sverige är det fortfarande prioriterad leverans som är det snabbaste sättet att få paket via Amazon, vilket tar 1-2 dagar, men priset på beställningen måste ligga över 229 kronor.

Av Massy
Skrivet av Specias:

Vad jag läst om så har till exempel flera banker i usa ett skyddsnät som stoppar eventuella större överföringar om aktiviteten inte hör till det vanliga och att banken faktiskt ringer upp och kollar så att överföringen faktiskt ska göras, annars görs inte överföringen. Vi borde ha ett liknande system här kan jag tycka.

Det har vi många gånger men det skyddar inte mot allt eftersom livet som vanlig bankkund inte ska bli ett helvete och man måste tripoelkolla allt och stå redo att köpa något och kortet vägrar samarbeta.

Men just bankid är ju svårt för detr ju då i princip banken som kontrollerat att det verkligen är du och du har fyllt i att du verkligen vill föra över. Sen blir det såklart problem om den som håller på att bli lurad inte kan läsa det de skriver på...

Korttransaktioner brukar gå att stoppa på vägen. Banköverföring är bökigare tror jag.

Av Massy
Skrivet av Nozomi:

Men Linus har ju en myyyyyyycket större fanbase som kommer invadera GN så om något har GN bara att förlora?

Nej? Lyckas GN vända 1% av LTTs fanskara så är väl deras typ dubblerad?

Av Massy
Skrivet av Nozomi:

På vilket sätt höjer detta GNs status?

Det är väl rätt uppenbart att det finns att vinna på att peka ut fel och brister hos en av sina största konkurrenter. "Lyssna på mig istället, jag vet vad jag pratar"

Skrivet av tintinj:

Det är lustigt (eller kanske mer olustigt) att se hur många här som försvarar LMG när de ljuger i tester, stjäl prototyper som de sen auktionerar ut och attackerar de som kritiserar dem. Moralen är låg bland många här. Speciellt när de viftar bort lögnerna i testresultaten med att "jag ser det som underhållning och inte testfakta"

Fast det är väl också ganska lustigt då hur vissa köper kritiken från en konkurrent rakt av? Jag tror knappast att de har haft för avsikt att stjäla några prototyper exempelvis. Det kan bli fel. Det blev fel.

Sen skulle jag gissa att merparten av testerna är betydligt bättre än de som tas upp i kritiken. Varför har han valt just dessa? Troligen för att det är i just dessa tester man hittat problem.

Tänker inte bry mig mer om detta nu då jag är rätt ointresserad av bägge parter. Men summa summarum är att det blir partiskt från bägge sidor och "fan-skaror".

Av Massy
Skrivet av Anders9110:

Tog upp det i mitt svar att fråga LMG för en kommentar när det kom till Billet labs situation är vad Gamersnexus borde gjort och tagit upp det i videon.

Edit Försvarar fortfarande inte LMG men journalister brukar alltid fråga alla parter om sin version av en händelse för att ge en så bra bild som möjligt av vad som har hänt.

Ja, en riktig journalist hade kontaktat bägge sidor. Nu har man vad det verkar inte pratat med någon utan använt publikt material och rykten som källa. Troligen för att höja sin egen status i sfären dessutom. Det är inte heller proffsigt.

Av Massy
Skrivet av macmann1:

Bra att veta att man inte är ensam iaf. Tycker det är makalöst att dom inte bara misslyckas med att få till stabil prestanda, utan även lyckas sänka den. Fokus tycks iofs ligga på att pressa ut hutlöst dyrt kosmetiskt innehåll.

Det är synd, för PUBG är ändå ett spel jag återkommer till, och för min del så skulle jag vara villig att uppgradera datordelar om jag visste att jag skulle få en stabil upplevelse, men i fallet PUBG kan jag lika gärna få sämre prestanda om jag köper värre grejer.

De har överlag förändrat prestandan åt det mycket mycket bättre hållet på senare år. Däremot har det vi ett antal patcher blivit problem med prestanda. Sen rätt vad det är kommer en patch där prestandan blir bättre än den någonsin varit. Tycker ändå det flyter på rätt bra och då spelar jag på något så klent som 1660 Ti.

Av Massy

Tänker inte se hela videon, men i de delar jag sett så finns det helt klart ett par punkter som stämmer men också pajkastning, ex med motivation från någon video LTT lagt upp för att ÖKA transparansen men man vänder det till minskad transparans och blandar det med egenpåhittade konspirationsteorier och något enstaka mätfel.

Sen använder de rättelser de lagt in i efterhand vid felsägningar som något negativt. Så man klagar alltså på att rättar sig själva men det duger inte, man skylla rättat sig själva annorlunda...

100% att man kan gå igenom Gamers Nexus alla videos från x antal år sedan och hitta fel där med.

Detta:

Skrivet av Molotov:

Lol dramatik på nördmedia 🤪😁