Inlägg

Inlägg som ortopeden har skrivit i forumet
Av ortopeden
Skrivet av loefet:

Äter normalsaltat smör med iblandad olja (Bregott, Gårdsgoda, ICAs motsvarighet, etc.) på mina smörgåsar.

Köper dock bära när det är extrapris, och alla extra paket åker i frysen, så man har ett litet lager hemma. Tar absolut ingen skada och smakar exakt som vanligt när de är tinade. Samma sak gäller det rena smöret, köp när det är extrapris och i frysen bara tills man behöver det.

Bra idé med frys, dock brukar erbjudandena bara vara "Max 3 paket", i min familj så går det lätt åt 3 paket innan datumet går ut. Kommer det fler erbjudande/sorter ska jag köpa och lägga i frysen och testa. Annars håller jag med, brukar köra det billigaste alternativet med stor del mjölkfett. Gårdsgoda är brukar ha bra pris så det blir ofta det. Rent smör är inte riktigt min grej, då vill jag smaksätta den.

Av ortopeden

Skulle absolut inte vilja jobba där. Mest på grund av kraven. Du måste vara på plats inom vissa tider, om du så ens ska gå på toa behöver du någon som täcker för din frånvaro. Väldigt ofta beredskap, beredskap som ger kasst betalt för hur mycket frihet man får offra (enligt mig). Dessutom dåligt betalt imo. Nej, inte ett jobb för mig som föredrar fria arbetstider och bra betalt.

Av ortopeden

Orbitel 902 GSM, 1994. Tog 12 timmar att ladda och hade typ 4 timmars stand by. Riktigt usel hehe.

Av ortopeden
Skrivet av Snubb1:

Jag har letat runt efter ett bra over-ear headset med väl fungerande multipoint connection (dator + mobil) samt lite PNC (Passive Noise Cancellation) som stänger ute ljudet runt om.
Jag har nu blivit medveten om att väldigt många hörlurar har problem med multipoint connection eller har begränsat stöd, det känns lite som ju dyrare headset ju sämre verkar det fungera, testade Sony WH-1000XM4 senast och det fungerade sådär den kunde schabbla bort sig själv på telefonen.
Förstår inte varför det ska vara så svårt med multipoint connection då det fungerar utmärkt på ett lätt blåtandsheadset från lidl för 179kr men som tyvärr inte dämpar omgivande ljud.
Är det någon som har rekommendation av ett over-ear headset med välfungerande multipoint connection som även stänger ute visst ljud?
Använder headset till musik, film och mobilsamtal.

Jag rekommenderar Bose 700, om det räcker med 2 bluetooth anslutningar så fungerar den ypperligt. Jag har fler än så och då verkar den komma ihåg de två senaste du använde och du får ofta (inte alltid) ansluta den manuellt en gång. Det kan hända att det beror på skillnader mellan olika bluetooth standards också då vissa av mina enheter är av det äldre slaget. Normalt kopplar jag mellan min Iphone Xr och min Macbook M1, inga problem alls. Ibland använder jag min gamla Macbook Air från 2011 och då kan det trilskas ibland och jag manuellt måste koppla den, antagligen för jag redan har två enheter kopplade.

Av ortopeden

Jag har kört med "Sony WH1000XM1" och "Bose NC700" länge. Jag använder/använde dessa OTROLIGT mycket varje dag.

Bästa ljud: Sony
Bästa Mikrofon: Bose
Bästa batteri: Sony, mycket snabbare laddning
Bäst Bluetooth: Bose, enda av mina som klarar mer än 1 device. Kanske nyare Sony har bättre bluetooth, ej kollat.
Bästa räckvidd: Bose, återigen bättre och nyare Bluetooth.
Bästa NC: Sony har bättre noice canceling imo.
Hållbarhet: Bose, utan tvekan. Har förstört så många lurar, inklusive mina WH1000 pga att plasten till slut spricker. Bose är i metall. precis beställt nya öronmuffar då sömmen har gått upp på mina Bose. Slitage helt enkelt, men det finns nya muffar att köpa.

Mitt val: Bose, skulle Sony släppas med metallbågar skulle jag nog testa ett par igen.

Av ortopeden

Microsoft, Xbox game pass och alla deras studions.
Iron Gate, Valheim skaparna, skulle vara väldigt intressant.

Av ortopeden

Vassego, Sweclockers!

Av ortopeden

suck..

Åsså kollar vi priserna nu.. Det är bara löjligt. Samtliga grafikkort ur 30xx från nVidia och 6xxx från AMD borde bli av med alla sina utmärkelser. Hoppas Sweclockers tänker på att inte ge ut utmärkelrser till bluffpriser som det varit som det varit allt sedan releasedagen.

Av ortopeden

Fy fasen vad bra Thomas! Tack för denna video, gav svar på väldigt mycket för mig.

Av ortopeden

Men snälla Sweclockers.

Är inte Red Devil ett kort med en "värsting kylare" alla Asus Strix? I så fall är det ju i princip samma pris. Jag vet att ni inte har recenserat 3080 Strix, men jag är tveksam att detta kort inte skulle få en utmärkelse av er trots det högre priset.

Jag köper att ni inte ger detta kort en utmärkelse pga det höga priset, men då borde inte ett motsvarande 3080 kort få det heller. Tillgängligheten är ju precis lika usel från båda leverantörerna så det borde spela lika stor roll. 3080 är ett bättre kort, men inte med stor marginal. Tycker ni är inkonsekventa här...

Och nej, jag är ingen "fan boy". Jag är nöjd ägare till ett 2080 idag och inte spekulant på något av de nya korten..

Av ortopeden

Blir lite fundersam att Sweclockers (i mina ögon) kommer fram till en annan slutsats än flera andra recensenter. Beror det på urvalet av spel eller att Sweclockers testar på något annat sätt? Eller har "alla" andra fel och Swecklockers "rätt"?

Jag brukar lita blint på Sweclockers tester, men denna gång, håll med om att det ser konstigt ut; eller?

Av ortopeden

lol

klockan 15.00 spammade jag F5, högg Gigabyte 6800xt under sekunden efter att den blev upplagd. Klickade direkt på lägg till i varukorg. Den lades inte till, för den var redan slut. Så, slut på under en sekund eller max en sekund på Webhallen.

De kan inte ha fått många kort alls, under 10 skulle jag gissa. Om det inte är så att de folk som står vid centrallagret och köper dem över disk och blir prioriterade av Webhallen.

Av ortopeden

kompabilitet

Vår familj är storförbrukare av allting Apple och för oss är väl den största frågan kompabilitet. I övrigt så ser det riktigt bra ut på pappret, väntar lite på ordentliga tester innan jag blir riktig sugen.

Ett problem som Apple har är att deras maskiner bara går och går, lite som en Volvo 240. Vi har 2st 9år gamla airs, 1st 6 år gammal, 1st 3 år gammal samt en 5 år gammal Macbook 12". Alla fungerar utan problem, bytt batteri i 3 av dem. Ser ingen anledning att ersätta dem ännu.

Av ortopeden

Förhandsbokade en Xbox Series X med Microsoft All Access, på Elgiganten, och jag får fick ett SMS igår klockan 19.56 att jag kunde hämta den mot mitt kvitto och leg i servicebutiken idag.

Av ortopeden

Bjuder 6000:-

Av ortopeden

Jag bjuder 5000:- för den.

Av ortopeden

Stay Atari!

Startade med familjens Apple-II, min första egna burk var en C64. I tur och ordning:

C64 -85
C128 -86
Atari 520 STM -87
Atari 520 STE -90
Atari Falcon030 -93
PC, Pentium90 -94(?)

Använder fortfarande en Atari Falcon030, ställde upp i en demotävling med polaren och vann för en månad sen, wooohoo!
Här har ni en länk: Joy / New Beat

Anders / New Beat

Av ortopeden

Var länge sedan jag köpte en EA produkt, har helt enkelt inte varit intresserad av utbudet de har för tillfället.

Men jag hade faktiskt riktigt, riktigt roligt tillsammans med vänner i Anthem. Första gången jag brände av en "värsting attack" så höjde jag faktiskt ögonbrynen en aning och kände mig ordentligt mäktig hehe.

Visst finns det lite buggar men inget som var direkt game breaking, fick starta om ett uppdrag en gång det var nog det värsta.

Blir absolut ett köp på detta spel, bra jobbat EA, mer sånt!

Av ortopeden

Det som alltid vinner... Jack & Cola.

Av ortopeden

Bara väntar på att mitt Netflix utbud, inspelat i USA, drastiskt minskar tills det är 70% amerikanskt och 30% EU-skräp kvar.

Suck... funkar det att låtsas att man sitter i USA eller har de spärrat det? Är det spärrat så tappar de nog mig som kund iaf.

Tack EU!