Inlägg

Inlägg som lethul har skrivit i forumet
Av lethul
Skrivet av scienta:

Men snälla, tänk ett steg längre.

Tanken designades väl ändå med den nya overmatch-regeln i åtanke, men när den sedan slopades - oavsett anledning - så gjordes däremot inget för att kompensera UDES undermåliga pansar.

Tycker du själv att det UDES har rimligt pansar?

UDES designades som en camosniper, något den är extremt bra på.

Jag skulle spontant säga att tycker man UDES är dålig har man inte förstått hur view range/camo funkar i spelet.

Av lethul
Skrivet av scienta:

Som sagt, jag har enbart spelat upp till UDES i vanliga spelet (körde de högre på test-server). Om man ska gå på dina stats så bekräftas ju det jag försöker säga: att WG har släppt en premium-tank som är duktigt mycket bättre än motsvarande original-tank.

Att de struntade i den nya overmatch-regeln gjorde ju att UDES fick en allt för stor svag punkt och därmed är sämre än andra tanks i lägre tier. Se här: http://tanks.gg/compare/udes-03?t=e-25

Den jämförelsen ser inte helt ok ut enligt mig.

I framtiden får du gärna lämna någon form av källa på det du skriver. Det finns mycket att diskutera kring själva listan du har radat upp, så det vore ju bra att veta vart ifrån den kommer och vart och när datan är tagen. Att de svenska tanksen ligger i topp just nu kan lätt förklaras med att de är populärast för tillfället, inte för att de är "bäst".

Förövrigt så har jag tröttnat rejält på spelet överlag med alla dåliga balanseringar och OP-premiums. Jag spelar enbart för sällskapets skull, med swec-klanen på ts.

Jag ber om ursäkt, jag antog att om man sitter och pratar balans på ett forum vet man att i princip att all statistik kommer ifrån http://www.vbaddict.net/wot.php (Data for this statistics is based on 1.21 million public random games of the last 30 days with 36.41 million tanks participated.)

Hade Udes haft armor hade den varit SJUKT op, det är därför den har bäst camo i spelet (dessutom har den bäst pen och aim av alla T8).
Om en tank skulle haft allt hade vi inte haft nån anledning att spela något annat. Den ligger ju redan högst average damage av alla tech tree t8 TDs. Dessutom kan skillnaden mellan prem tanksen och Udes kunna förklaras av att alla Skorpion/Strv matcher är eliteade, man kan nog anta att 20-40% av Udes matcherna inte är med elite tanks.

Jag förstår inte varför snittet skulle påverkas av vilka tanks som är mest populära, vi pratar snitt inte total damage. Du kan gärna förklara.

Av lethul

@scienta: Nu har jag inte spelat jätte mkt TDs men enligt mig är Strv 103B den bästa TDn i spelet. Kanske Grille 15 hade passat mig bättre men den orkar jag inte expa. Däremot kan jag säga att T5an är en av de värsta tanksen jag spelat (för min spelstil)

Här är average damage globalt på top 10 på t8+TDs. Att säga att dom är dåliga är lite strävt tycker jag. Jag förstår att man kan tycka illa om dom då de kräver en speciel spelstil, men absurd camo+dpm+aim gör mycket damage. Framförallt är det enormt lätt att farma mycket damage mot korkade fiender (vilket det inte finns nån brist på i randoms). 103B är väl dessutom en av de få TDs som används i CW.

Vad får dig att tycka dom är så dåliga?
(Däremot kan jag hålla med dig om att Strv S1 borde varit tech tree tanken då den är 103B/103-0's riktiga lillebror i spelet och Udes har en lite mer speciel spelstil som hade passat perfekt som premium)

T10
1. Strv 103B 2,418.98
2. Object 263 2,156.75
3. T110E3 2,086.65
4. FV4005 Stage II 2,057.82
5. AMX 50 Foch (155) 2,025.22
6. Jagdpanzer E 100 2,020.21
7. Grille 15 2,017.01
8. T110E4 1,967.30
9. Object 268 1,932.16
10. FV215b (183) 1,851.34

T9
1. Strv 103-0 1,816.69
2. T95 1,779.28
3. Object 704 1,700.61
4. Jagdtiger 1,624.72
5. T30 1,619.52
6. Waffentrager auf Pz. IV 1,595.29
7. FV4004 Conway 1,529.99
8. Tortoise 1,467.05
9. SU-122-54 1,427.46
10. AMX 50 Foch 1,340.12

T8
1. Strv S1 1,352.56
2. Rheinmetall Skorpion G 1,342.89
3. UDES 03 1,234.16
4. Rhm.-Borsig Waffentrager 1,199.02
5. Charioteer 1,183.90
6. ISU-152 1,153.15
7. Ferdinand 1,139.74
8. T28 1,132.36
9. Jagdpanther II 1,083.51
10. T28 Prototype 1,078.25

Av lethul

@scienta: Har du spelat de svenska tanksen?

Av lethul

@kriller007: Ja de tycker jag, vill inte träffa folk

Av lethul

https://worldoftanks.eu/en/news/esports/gf17-in-goteborg/

Nån som har en aning om vad för give aways det brukar vara på sådana tillställningar?

Av lethul

@scienta: Varför skulle du fått en T71 tycker du?

Av lethul

Det nya artilleri siktet är ju katastrof mot modden. Blir till att snabbt ladda ner modden igen. Om man kör invert mouse som jag gör så byter den när man aktiverar arty aim, så inzoomad arty slår av invert mouse.

Samt så fladdar siktet nå outhärdligt och byter vinklar. Om jag inte kan träffa ett mål vill jag veta varför jag inte kan träffa ett mål. Inte att kameran ska byta vinkel så jag ser målet men inte kan träffa det. Kasst!

Av lethul

@HazZarD: Det läget (battle assistant) har ju iof funnits i princip i varenda modpack de senaste åren.

Av lethul

@scienta: Om du hvar kvar nån invite code är jag intresserad, försöker få min bror att hoppa på spelet

Av lethul

Lenovo y50-70 bootar inte - regedit

Hej

Jag satt och spelade lite igår och hade rätt återkommade lagspikes. Efter lite googlade fann jag en lösning att under nätverkskortet i regedit lägga till ScanningWhenAssociated och satte detta värde till 0. Jag startade om datorn och den vägrar boota.

Efter det återställde jag till en tidigare restore point men den vägrar fortfarande att boota. Beror det då på något annat än regedit värdet?

Jag kommer in på datorn i felsäkert läge så allt är ju inte kört.

Någon som har haft några liknande problem eller förslag på hur jag kan göra?

Av lethul
Skrivet av Yrch:

Slåss mot väderkvarnar här men får väl bjuda på det...

Folk kanske undrar vad jag menar med "winstreak" följt av det motsatta. Detta är vad jag menar med winstreak:

DMAX, Centurion, Tiger P & Hetzer. (Har samma för Type62 och Wz131/132 men orkar inte ladda upp det nu).

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/537/LwEWLT.jpg

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/661/nnvd1J.jpg

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/661/M7CTzl.jpg

Får man tro de som inte tror på riggad MM så får man bra winratio om man spelar bra. Simple as that. Spelar du dåligt, får du låg winratio. Vilket är logiskt.

Får man tro "randomness"-förespråkarna har ens insats väldig liten påverkan, utan det är mest randomness, och din skillnivå visar sig först efter ett par tusen matcher, gärna 10 000-tals.

Stämmer det förstnämnda, "skillnivån" avgör, och du får sämre winratio när du spelar dåligt borde man se att detta avspeglas i att Noobmeter indikerar att jag verkligen gör det. Kollar man på min "rating" för tidsperioden ovan är den såklart bra (speciellt som W/R är en faktor i formlerna). Men hur lyckas man då få efterföljande perioder av "inverterad" winratio till det ovanstående, där Noobmeter indikerar att min spelnivå är densamma som när det går bra?

Stämmer det andra, "randomness" är det en mycket märklig typ av randomness, som "oscillerar" på ett sätt som jag inte förväntar mig. (Vad förväntar jag mig då? Ja "average" insats från min sida bör leda till 50% +/- en rätt stor faktor (10%?). "Very good /excellent / unicum-insats bör leda till att man borde få det svårt att droppa under "averagenivå" (49,5%), men fortfarande möjligt såklart). Det här är väl det svåraste att kvantifiera, och kanske den svagaste punkten i mitt resonemang. Hur stor är "randomness-faktorn"? Är min W/R bara tur-baserad? (Som jag nämnt tidigare, det finns ett helt forskningsfält om detta inom nationalekonomin, där man tittar på "tur/randomnessfaktorn" inom aktieförvaltning. Slutsatserna därifrån är att tur/randomness spelar en mycket stor roll. "Det finns inget en framgångsrik fondförvaltare blir så irriterad över som när en professor i nationalekonomi säger att hans "performance" bara beror på tur).
Är det "randomnessbaserat" bör man dock se folk (utan platoon-spel-boost-av-bra-spelare) med urusla stats som får liknande winstreaks. (Visa mig gärna de om ni hittar några).

Det jag menade i tidigare inlägg är när en period av 30+ matcher med 60-70+ % W/R följs av en period med "BOT-stats" även fast noobmeter inte indikerar några större skillnader. (Bot-stat bör då omvänt kunna leda till långa winstreaks - som sagt, visa mig gärna detta).

Skall visa vad jag menar med "bra stats" usel W/R men det får bli vid ett senare tillfälle (nån vecka i bästa fall).

PS. Hur gör man "spoilers" nu efter att de gjorde om Sweclockers?

Bra stats!

Dock blir jag lite förvirrad, jag tycker det låter som att du i varannan post menar på att det finns riggat och i varannan att det inte är riggat? Eller så är jag dålig på att förstå vad du menar då det inte är första gången jag missförstår din post. Vi ligger nog helt enkelt på olika våglängdet Du har en tendens att skriva långa wall of text (wot lol!) inlägg och när man sitter på jobbet och försöker jobba/svara så blir de rätt mycket missförstånd, inget fel i det men kan förklara varför jag inte får ut något konkret.

Oscillerar?

http://i.imgur.com/UtAAtDg.png

Globalt på kontot beror nog eventull oscillering på vilka tanks man kör. Som det har uppkommit flera gånger så är t.ex Cromwell en extremt bra tank med tanke på vad den möter. Det går att hålla (enligt mig) väldigt mycket bättre stats med Cromwell än t.ex Chi-To.

Lokalt per tank så tror jag helt enkelt att det är random, jag har inte sett något som skulle indikera på något annat. Jag tror också att människans selektiva minne kan påverka lite. Får man 10 st matcher med 20-30% WR irad så kan man koka av ilska även om man lyckas vinna 2-3 av dem. Får man 10 matcher irad med 70-80% så är det bara en vanlig bra kväll. Randomness ska väl i princip "oscillera" runt en kurva, hade den legat spikrakt hela tiden så hade jag köpt riggning.

Av lethul
Skrivet av Yrch:

Vilket är fine.

Men om du hade en vagn med typ 60% W/R

Vad säger du om en sådär 30 matcher med en winratio som den som AFK-bots får?

När WGs egna ratingsystem säger better than 95% of players past 2 weeks etc etc

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/537/wgtT9X.jpg

Och noobmeter säger Unicum (or above) för session med BOT-winrate...

Edit: En rejält OP-vagn. Som man BÖR kunna påverka utgången av matcherna med.

Förstår inte, du har ju 60% i den?

60% innebär inte att du vinner 6 av 10 matcher hela tiden. 30 matcher med AFK bots väger nog upp de 30 matcherna du haft MOT afk bots

Av lethul

[quote postid="15448753" userid="3456" name="lolight"]
Du vet inget om hur jag spelade dessa veckor. Inget alls. Du bara gissar. Och som jag trodde du är med i en pluton. Jag kommer mixtra med olika saker. För att se om det får effekt.
[/qoute]

Enligt statsen du bjuder på så spelade du enormt dåligt under den tiden. Det är det jag baserar det på, ingen gissning.
Jag sa ju att jag inte spelar i pluton?

Skrivet av lolight:

En ensam TD i basen är ett oerhört lätt byte. Den har ingen eller liten möjlighet att göra så mycket skada alls. Den kommer dö fort.

Ja, han kommer förlora men han kommer förlora medans han sätter 5-6 skott på tanksen som rushar honom, vilket blir högre WN8 för lägre WR.

Skrivet av lolight:

Se ovan inte relevant.

Jo det är relevant, tror man inte att man kommer vinna pga av att redan är förutbestämt kommer man inte ge allt för att vinna...

Skrivet av lolight:

Grejen är den att jag relativt bra på detta redan. Men visst man kan alltid bli bättre. Det finns inga gränser där.
Du kanske kan länka några spel där du spelar? Vore tex kul att se dina val när du kör Cromwell.

Jag har inget inspelat överhuvudtaget, jag kan se om jag kan recorda något i veckan. Jag är ju dock inte i närheten av ovan nämnda spelare så jag tycker att det vore mer vettigt att kika på deras matcher.

https://www.youtube.com/watch?v=JVqwfF-LqoY

Detta tycker jag är en i näst intill perfekt spelade match av en absurt bra spelare.

Skrivet av lolight:

Nja, som scout är ett liv under risk, det du lever med. Det hela är alltid ett för stunden övervägande. Dock brukar jag klara mig länge som scout. Även att jag gör mitt jobb.

Scout är ju dock en klass (extremt rolig, jag har nästan mest spelade games i scouts) som är mycket mer beroende av laget. Du kommer aldrig kunna vinna lika mycket i en perfekt spelade scout som i en perfekt spelade medium, tyvärr. Så om man (som vi gör nu) stirrar oss blinda på statistik är det inte ett optimalt tankval.

Av lethul
Skrivet av lolight:

Så du vet formeln för MM, nu också?
Du borde ta och tagga ner lite. Fokusera på att hjälpa folk med hur de ska spela. Om vi som inte får bra WR, anser att det är riggat eller har misstankar om det. Så låt oss ha det. För faktum är att du har ingen som helst aning om hur spelet är uppbyggt. Du sitter bara och gissar utifrån dina egna funderingar och hur det har gått för dig och hur andra du snackat med känner.

Jag kan slå mig i backen på att du, dels alltid kör premium och dels är med i en Pluton.
Att vi har lite lösa funderingar och byter erfarenheter kring lustigheter är inget du ska uttala dig tvärsäkert om. Jag hade också 70% WR och sedan dök det när jag passerat 500 matcher. Då låg jag konstant på mellan 18-22% WR under 3 veckor. Så jag tappade 200 matcher cirkus.
Då spelade jag även bra. Vilket WN8 också visade för den ökade. Och det är inte enkelt att öka WN8 när man har dåliga matcher. Då brukar den gå ner. Att folk inte vill lufta sina namn får du ta o respektera. Vad har du för ping när du spelar? 46% kan man nog förbättra det kan jag lova.
Från 50% verkar knepigare som jag skrivit om.
Ja, tom många YT kändisar kring WOT har haft runt 51-52% har jag sett. Och det är ganska märkligt att det är så, de borde haft bättre. Om sommaren inte blir bättre så kanske jag spelar lite tank. Och då ska jag banne mig söka mig till ett lag. Så har du några lag man kan gå med i?

Spontant känns det som att det är lönlöst att fokusera på att hjälpa folk om dom har bestämt sig att spelet är det som begränsar deras WR till 48-50 (medans dom samtidigt diskuterar med folk med högre WR). Jag har allt som oftast Premium nu, sett över mitt konto har jag väl haft det ca 20% av min speltid. Jag spelar nästan aldrig i pluton då jag endast har tid att spela ca 5-10~ matcher per dag i snitt. (PS. Spelar man bra har man inte 18-22% WR under 3 veckor DS.). Min ping varför det skulle vara relevant for diskussionen ligger på ca 70, BBB ADSL :(.

Att WN8 ökar betyder inte att WR ökar, som Johnny tidigare nämnde är det i regel lättare att få hög WN8 i en förlust (kallas populärt chai sniping), tänk att du står i egna basen med en TD och skjuter på fienden när det bara är du kvar. Det lättast sättet att öka WN8 generellt för en spelare är att spela defensivt som tusan, farma damage i slutet av spelet. Detta leder inte till högre WR i någon större utsträckning då 1000 dmg de första 3 minutrarna är mycket viktigare än 1000 dmg de sista 3 minutrarna. Spelar du i en _bra_ pluton är det ännu svårare att få hög WN8 då det är fler bra spelare som skjuter på dina mål.

Vilka "YT-kändisar" som har 51-52% vet jag inte. Jag har inte så jätte bra koll på det. Den enda YT kanalen jag följer är Zeven (som ligger på 67% över 36000 matcher, han måste ha en jävla tur med matchmaking), https://www.youtube.com/user/ZevenNA där är hans kanal och den enda jag kan rekommendera om du faktiskt vill bli bättre. Andra noterbara spelare är spelare som Garbad som ligger på 72% wr över 27000 matcher, Sela 73% över 24000. Att man har en kanal på youtube innebär inte att man automatiskt är bra. Sen har vi Straik (som jag tror anses som den bästa?) som brukar snittra runt 5000 WN8 på de ryska servrarna.

Det kan mycket väl finnas någon riggning som ser till att man får svårare och lättare matcher samt riggning för att få hyffsat jämt med tanktyper. Det som det inte finns är en riggning som tvingar spelare till 50%. Det är bara en ursäkt för folk som inte klarar av att påverka de svåra matcherna i någon större utsträckning.

Jag är med i i en klan, vi kör nästan uteslutade Strongholds vilket inte räknas med i statistiken så det är inget som nödvändigtvis förbättrar vare sig WN8/WR.

Så, vill du bli bättre:
1. Sluta tro att MM sätter dina gränser.
2. Kolla lite hur en bra spelare (på riktigt, inte nån 51-52%) spelar, vilka beslut han tar och hur han rör sig med olika tanktyper.
3. Spela smart, gör tidig skada men utsätt dig inte för onödiga risker.
4. Åk inte för långt ifrån dina lagkamrater, du skall alltid ha minst 1 flyktväg så försätt dig inte i några situationer du inte kan fly ifrån.
For fun: Spela lite OP (läs rysska) medium tanks, en medium har nästan alltid bäst förutsättningar att vara där denn behövs när den behövs.

Av lethul

De enda personer som tror på riggad MM är dom som är för dåliga för att påverka den. Enkelt förklarat.
Ligger man på 46% är man dålig. Du säger att MM har kastat dig i flera hundra ofrånkomliga förluster, jag törs garantera att den även kastat in dig i lika många undra oförtjänta vinster när någon bra mycket bättre spelare har burit dig och ditt lag.

Folk borde lära sig lite om statistik överlag...

Ett tydligt tecken att man är kass är att man inte svarar på vilket spelnamn man har när man sitter och spyr galla över MM.

Av lethul
Skrivet av VideoyGTX:

Jag tror han överdrev, eftersom då måste han ha 40% WR vilket är extremt dåligt. Har man en okej dator och internet finns ingen ursäkt till att man inte kan ha 50-51% WR eller liknande.

Hehe, förlorar han 80% borde han ju rimligtvis ligga på ca 20% WR +- lite för alla draws.

Sjävklart vet jag att han överdrev, men att överdriva när det finns faktiskt statistik svart på vitt gör det ju bara dumt och onödigt.

Faktum är att nå 20% WR så måste man i princip aktivt motarbeta laget.

Av lethul
Skrivet av Broken-arrow:

Är asus rt-n56u för dyr att köpa eller räcker inte till?

Jadu, du får ursäkta mig. Jag kan absolut ingenting om routrar. Räcker den till och har inga kända fel så vore den perfekt

Av lethul
Skrivet av HazZarD:

Tycker spelet är så förbannat ojämnt hela tiden, man förlorar ju 80% minst av alla matcher nästan.. så jäkla värdelöst Man gör massa skada och får kills eller det går åt skogen verkar inte kvitta spelet har lagt in dig i riggade matcher där man förlorar oavsett.. roligast är ändå när man kör xvm och den visar 27% chance to win eller 35% only och oftast så förlorar man såna matcher.. bullshit

Vill inte vara den som är den, men förlorar du 80% av matcherna skulle jag tro att du är totalt värdelös med mycket team damage inblandat. Du förlorar mer än en idle bot (dom brukar ligga runt 40%).

Av lethul
Skrivet av supahh:

Också läst det, men är inte så petig tror jag kanske byter lite senare kan ju vara värt. Bara det du har inbändningar på? Känns bra

Den finns i 2 varianter kan vara värt att känna till, är det tillverkade från och med april 2015 har den en helt ok ISP panel. Samtliga med 960m har denna skärm och tydligen vissa med 860m har jag läst. Så om du är orolig för skärmen kan du försöka hitta en med 960m (blir väl iof lite dyrare)