Inlägg

Inlägg som Ness har skrivit i forumet
Av Ness
Skrivet av Mr[M]:

Drömmen om oled gamingskärm verka aldrig hända.. Hade hoppas LG skulle släppa än mindre variant 38 eller 32 men det verka inte hända.
miniled verka kunna bli riktigt bra och kanske kommer gamingskärmen jag väntat på snart

Min 48" OLED håller inte med dig. The dream is alive!! Krävs dock att man har ett skrivbord som är minst 80cm djupt skulle jag säga.

Av Ness
Skrivet av svan_lind89:

Jag gillar faktiskt det här skarpt. Snyggt och cleant utseende samt en kylare som trycker värmen ur lådan, trevligt!

Hänger dock på ljudnivåer under belastning huruvida det blir ett inköp eller ej.

Fördelen med att ha datorn i ett annat rum!

Av Ness
Skrivet av EroHebi:

Undra vad alla epic ”haters” kommer göra

Vara kvar på en bra launcher?
Finns inget spel i listan som jag har något behov av att spela. Jag undrar hur många som tar del av dessa "erbjudanden" som faktiskt planerar att spela spelen också. Det är nog mest ett ha begär.

Har dock inget emot att Epic ger bort spel. Det är deras vidriga "anti consumer"-beteende att köpa upp spel exklusivt som ger riktigt dålig eftersmak. Finns inte en chans att jag stödjer företag som sysslar med sånt.

Av Ness
Skrivet av Haziza:

Förståelig, ger inte mycket för wannabe YouTubers heller för den delen!

650 000 prenumeranter, hur många behöver man ha för att sluta vara wannabe menar du?

Av Ness

Jag tycker att man kan sära på pris och prestanda i recensionen.
Generellt så vill man ju veta hur kortet presterar jämfört mot andra kort på marknaden.

Sedan om det är ett pris jag är villig att betala eller inte är ju upp till mig som konsument att avgöra. Det är inte heller som att alla kunder köper kortet samma dag det släpps. Väntar man på rea eller partnerkort så tappar man ju hela tanken med att priset ska spela in i slutbetyget. Man vill helt enkelt veta hur bra produkt X presterar i förhållande till produkt Y, that's it!

Priset kan vara en sidopunkt som man "betygsätter" separat. Där kan Sweclockers uppge vilka prisuppgifter man fått och om man anser att det är ett bra pris eller inte. Kanske med en liten jämförelse pris/prestanda mot kort i samma segment osv.

Av Ness
Skrivet av Sysop:

Så all produktion av film och serier skall göras tillgänglig till all världens befolkning, gärna dubbat på alla språk, textat på alla språk, syntolkat på alla språk. Allt i en tjänst, till ett överkomligt pris. Då är vi nöjda, men med ett av mig förmodat resultat att ingenting i princip längre produceras.

EXAKT! Jag trodde helt ärligt att vi var på väg dit när Netflix vad på uppgång. Men så bestämde man sig istället för att splitta upp innehållet på 40 olika tjänster. Sedan blir man förvånad när folk fortsätter pirata filmer och serier... Kolla på musikbranschen, hur många piratar musik idag liksom?

De olika strömningstjänsterna kan fortsätta att finnas, men konkurrerar med funktioner istället för exklusivitet. Majoriteten av intäkterna går oavkortat till filmbolagen oavsett vilken tjänst du som konsument väljer. Man skulle kunna ta ut en mycket högre kostnad och folk skulle ändå vara villiga att betala. Winwin, bättre för konsumenten bättre för filmbolaget.

Av Ness
Skrivet av Nudel:

Jag tillhör nog gruppen som inte bryr sig om eftersläp i just dessa scenarion, dvs jag är inte målgruppen för 120Hz.

Nä så kan det ju vara. Jag har själv inte en 120Hz-skärm på min telefon. Men jag kan tänka mig att det är en sån funktion som när man väl provat så är det svårt att gå tillbaka. På samma sätt som med datorskärmar.

Men till skillnad mot mycket annat så skulle jag personligen nog se en snabbare panel som en större uppgradering än säg, nästa version av Snapdragon eller bättre 5G-stöd. i mitt användande så är dessa saker mer eller mindre skitsamma, men att få flyt i bilden skulle däremot kunna bli en både märkbar och trevlig uppgradering. Sedan kan man ju välja att köra 60Hz om man vill spara batteri, så winwin.

Av Ness
Skrivet av Nudel:

Är det bara jag som inte förstår vitsen med 120Hz skärm på en mobiltelefon?

På en laptop och stationär osv absolut, men på en telefon förstår jag inte riktigt vitsen.
Skall jag spela ett spel där jag har nytta av 120Hz så slukar den ju batteriet på nolltid = jag sitter sannolikt där jag har ström. Då kan jag lika gärna spela på en Platta/Laptop/Stationär?

För vid rent telefonanvändande, ringa, smsa surfa etcetera kan man ju inte ha någon direkt nytta av 120Hz?

Tanken är väl att du får ett helt annat flyt i bilden. SMS:a och Ringa, ja nä där är vi nog ganska överens om att det inte blir någon märkbar skillnad. Men surfa däremot, skrolla på instagram, skrolla på Reddit, etc. Egentligen överallt där du "skrollar" eller swipar runt bör du se extremt stor skillnad, och det är ju normalt det man gör på en smartphone.

Av Ness
Skrivet av Xinpei:

När alternativen faktiskt blir att en konsol får agera som en stoppkloss för utvecklingen så kan exklusiva titlar bli något positivt om sagda stoppkloss inte får effekt på utvecklingen av dessa.

Well, jag vet inte. Dels så kan det få precis motsatt effekt också. Det handlar i så fall om vilken konsol som köper upp flest/bäst exklusiva titlar. Oavsett så kommer majoriteten av alla spel att finnas till båda så jag tror att det är ganska långsökt att se det som en potentiell positiv effekt på utvecklingen. Är det inte mycket troligare att utvecklingen går snabbare ifall konkurrensen faktiskt låg i hårdvaran och inte vilka spel man lyckats roffa åt sig?

Men även om vi bortser från det, och låtsas att det faktiskt var positivt för utvecklingen så skulle jag ändå säga att det negativa med exklusivitet överväger den lilla positiva detaljen alla dagar i veckan.

Av Ness
Skrivet av Swedman18:

Varför är det "så" sjukt? Jag tycker att du överdriver, konsolkriget har funnits sedan början av 1970-talet annars skulle vi vara med en pc. Microsoft har redan gett upp, om något så bör du vara arg på dom

Nämen det jag menar med "sjukt" är just det jag nämner, alltså att man hejar på ett beteende som är kontraproduktivt och enbart negativt för dig som konsument. Du vinner ju inget på att sakna valmöjlighet om vilken plattform du ska köpa, eller hur?

Säg att du (som säkert många på Sweclockers) har en väldigt påkostad dator. På vilket sätt är det då en fördel för dig att spelet du vill spela släpps exklusivt till en konsol? Eller om alla dina vänner spelar på Xbox, men spelen du vill spela kommer bara till PS? Är det en fördel att du inte kan spela med dina vänner då? Eller att du tvingas köpa 2st konsoler istället för en?

Nä sorry, men jag tycker det är väldigt konstigt att så många ser det här som en bra grej? Men jag förstår varför, precis som du säger så har konsolkriget funnits jättelänge och det är väl i grund och botten där beteendet grundar sig. Man vill att "sin" konsol ska vara bäst så man blundar för ett "anti consumer"-beteende och inbillar sig istället att man tillhör ett lag som ska "vinna". Men vad vinner man egentligen? En sämre upplevelse? Den enda vinnaren i sammanhanget är Sony som företag.

Personligen bryr jag mig varken om Xbox eller PS, och är inte delaktig i "konsolkriget". Däremot tycker jag det är kasst att vissa spel aldrig kommer till PC av just precis denna anledning och att jag ser hur samma beteende börjar leta sig över till PC nu i samband med Epic och deras uppköp av titlar exklusivt till sin plattform. Kort sagt så tycker jag att man som konsument ska visa sitt missnöje över exklusivitet, inte uppmuntra.

Av Ness
Skrivet av elajt_1:

Kan väl ha menat PS5 exklusiva som i att dom inte görs kompatibla till dom tidigare konsollerna (PS4, PS4 PRO).

Hmm, ja kanske? Det var inte så jag tolkade det med tanke på vad nyheten handlar om. Men jag kan såklart ha fel.

Av Ness
Skrivet av Utopolitan:

Detta är dock en förenkling.

Vad man än tycker om exklusivitet på kort sikt så tjänar det ett syfte sett ur ett större perspektiv. Exklusiva titlar bygger plattformarnas varumärken, skapar konkurrenskraft, och driver följaktligen på industrin på sikt. Det är främsta anledningen till att Sony varit så framgångsrika denna generation, och varför MS lägger grova pengar på uppköp av tunga studios/publishers.

I flertalet fall är exklusivitet rent av en nödvädnighet, där plattformsägaren själv har gått in som finansiär av ett spel, och utan vars hjälp spelet i fråga aldrig hade existerat. Se Bloodborne för Sony/PS4, Bayonetta 2 för Nintendo/Swtich, som exempel.

Det är alltså inte så enkelt som "EVIL COROPRATION BAD!!!!!!!!!!!11". Faller lite under samma paraply som det felaktiga och sedan länge uttjatade påståendet "konsoler håller tillbaka utvecklingen".

Det här är precis vad dessa företag länge försökt få oss konsumenter att tro. Fast det stämmer ju inte inte öht.
Konkurrens och exklusivitet är två helt skilda saker. Bra konkurrens hade varit om spelbiblioteket var samma men att man konkurrerar med pris och funktioner. Här är du mer eller mindre tvingad att köpa en konsol med de spel du vill spela även om konkurrenten har bättre prylar till ett bättre pris. Samma sak med Epic och deras uppköp av titlar exklusivt på PC. Att du som konsument tappar valmöjlighet är inte = bra konkurrens.

Sedan att det finns spel som eventuellt behöver en publisher, eller inte hade kunnat vara lika ambitiösa ifall de inte fått backning är en helt separat fråga och har inget med mitt argument att göra.

Av Ness
Skrivet av Swedman18:

I bästa fall blir fler ps5 exklusiva så vi får riktiga next gen spel

Det är verkligen helt sjukt hur många som ser exklusivitet som en positiv sak. Snacka om att bli totalt grundlurad av dessa företag.
2020 i ett nötskal, när man ser en splittrad spelarbas, med efterlängtade speltitlar bakom helt galna paywalls som en anledning att klappa dessa företag på axeln.

Av Ness

Fick bli 5:e. Även om 4:e kommer på en stark andraplats.
Känns som att mycket av det vi tar för givet idag började där med spel som Super Mario 64, Zelda: OoT samt Goldeneye.

Med tanke på hur totalt värdelösa vissa spelserier blev i övergången till 3D så tycker jag det talar ännu mer för hur imponerande det var att lyckas så bra med dessa titlar direkt.

Av Ness

Jag och sambon gick från lägenhet till hus förra året.
Har två enkla tips som vi haft mycket nytta av. Inget unikt för hus egentligen, men ju större man bor desto mer värt är det.

1. Skaffa en robotdammsugare. Första månaderna i huset så saknade vi det, och jag kan säga att dammsuga ett par gånger i veckan kanske inte låter som att det ska ta så mycket tid. Men med jobb och alla andra projekt som du garanterat kommer ha med huset så är det extremt mycket värt att bara kunna starta den och göra något annat. (här kan det vara värt att köpa någon lite bättre modell där du inte behöver vara orolig för att den ska fastna överallt, vi har en Roborock S6 som gör jobbet galant, men det finns garanterat andra lika bra eller bättre modeller).

2. Smart belysning. Det kanske redan är något du har, men om inte så är det väldigt värt det av många olika anledningar. Dels är det drygt att behöva springa runt hela huset och tända/släcka lampor. Samt att om du inte är hemma så står huset helt svart vilket känns mindre kul (både för att det ser tråkigt ut samt att risken för inbrott ökar får jag för mig). Med smart belysning kan du tända även om du inte är hemma eller sätta upp scheman för hur det ska tändas/släckas.

Av Ness

Gött!

Av Ness
Skrivet av Sveklockarn:

SweClockers prestandaindex placerar 2080 ca 18-19% högre än 1080 Ti, det är mer relevanta tester som ligger till grund för det än vad enskilda användare rapporterat in.

Fast nu trollar du med siffrorna rejält. Du kanske menar 0-19% snabbare? För absolut finns det ett fåtal titlar där 2080 drar iväg lite mer. Men normalt vad jag kan se är 0-5%. Sedan vet jag inte riktigt om jag håller med om att bara för att det är SweC så är det mer relevant än 100tals inrapporterade siffror. Jag gillar också SweC, men det är fortfarande vettigt att kolla på flera olika sidor och jämföra.

Skrivet av Sveklockarn:

Det vet jag inte om jag håller med om generellt, men visst finns det titlar som av olika skäl haft dålig prestanda med raytracing beroende på att det är en omogen teknologi. Att det inte är värt att ha det påslaget definieras nog av vilken typ av spelupplevelse man förväntar sig och vilka spel man spelar. Att första iterationen av en ny teknologi inte är perfekt kan man ändå ha visst överseende med, för hur skulle man övertyga någon om nyttan med en teknologi som inte går att demonstrera?

Sure, men det kändes som att man tog betalt för funktioner som i princip var i ett betastadie, Korten pallade helt enkelt inte med det, och då tycker jag inte man ska lägga upp det som världens bästa funktion som alla måste ha.

Skrivet av Sveklockarn:

10-serien blev obsolet mycket snabbare än 20-serien, tack vare nämnda stöd. Minecraft är nästa stora titel jag förutser får ett uppsving tack vare raytracing, finns oerhört mycket att bygga där som är sjukt mycket snyggare med raytracing, om de bara lyckas dra tummen Minecraft med RTX ur beta-hålet.

Ja med 30-serien så kommer nog RTX att blomma tror jag också. Håller med om att Minecraft ser fint ut med raytracing.

Av Ness
Skrivet av Sveklockarn:

Vem mäter FPS med CSGO? Det säger det mesta om validiteten i deras "test". Men ok, jag köpte faktiskt mitt sent. Det som kom ut vid releasen är ju dock bara marginellt långsammare.

De stora nyheterna med 20-serien är som sagt ett knippe teknologier vi kommer få se implementerade större utsträckning framöver, vilket är svårt att kvantifiera eftersom de saknar stöd på 10-serien.

Hur menar du? Det är 12 olika spel med i jämförelsen, CSGO är bara ett av dessa. Men man kan nog kolla på vilket test som helst för att se att skillnaden snarare (i spelväg) ligger någonstans 0-10% beroende på spel osv. Med tanke på att det var en ny generation så skulle jag säga att man kunnat förvänta sig högre prestanda. Det var bara 2080 TI som var en faktisk förbättring prestandamässigt, och det kostade över 12 000:-.

Ny tech, så som RTX är såklart välkommet, men drog ju ner prestandan till sån grad att det aldrig var värt att ha påslaget.

Jag vidhåller iaf att det är helt korrekt att beskriva 2080 som en knapp förbättring av 1080 TI.

Av Ness
Skrivet av Sveklockarn:

Nja, ett 2080 är ju närmare 20% snabbare, så det var nog snarare ett fall av folks högt uppskruvade förväntningar. Övergången från 980 Ti till 1080 var inte direkt något att jubla över heller.

Detta drabbar ju tyvärr AMD också eftersom deras releaser ofta kännetecknas av en nära religiös hype kring prestandaförbättringarna de nya produkterna ska föra med sig, och när de lägger sig strax under Nvidia så verkar många bli så besvikna att de inte köper dem bara p.g.a. glappet mellan förväntningar och verklighet, trots att skillnaden kan vara obetydlig.

20% snabbare?
https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-RTX-2080-vs-Nvid...

Av Ness
Skrivet av Unaim:

Nu kommer alla Kina sympatisörer ut, trevligt man måste ju lätta sitt samvete.
Sen att det är helt fel att andra länder gör precis som Kina "same same lixom", jaja låt oss inte förankra det i verkligheten.

En Kinasympatisör är någon som tycker det Kina gör är bra. Tror inte att det va det du menade?
Sedan vet jag inte vilka länder du menar som gör "precis som Kina"? Det finns inget land som går att jämföra med dem.