Inlägg

Inlägg som anteljungh har skrivit i forumet
Av anteljungh
Skrivet av Sweina:

nu såg jag ett slutsteg som hade hoppas in i listan, så nu blev det genast mycket dyrare..?

Sorry. Jag trodde listan jag delat var "fixed" med länken. Så efter la jag till samma som Blaxxor hade bild på för att jag blev nyfiken på vad han ska använda. Den behöver du inte för att välja alternativet jag skickade. Plockade bort den nu.

Skrivet av Sweina:

Men säg att jag köper ca 4st takhögtalare och drar kablar för att koppla in i något som driver dessa.
Måste det vara en stor dyr receiver/förstärkare, utrustad för allt möjligt med HDMI osv osv

det beror ju såklart på om jag ska använda den till tv också?
Men för något man hade planerat gömma i en skrubb typ, och bara koppla in chromecast audio i?

Nej. Du kan välja en billig "Wish stärkare" av valfritt kinamärke, om du så vill. Jag bara tog billigaste receiver på prisjakt jag kunde hitta för att visa på ett flexibelt exempel. Det behöver inte vara för bild. Men jag tycker att du ska välja lösa produkter som du själv gillar. Åk runt och lyssna lite! Behöver bara ha optisk in eller RCA in och en Chromecast audio. Sen gömmer du i skrubben.

Här är ett färdigt paket som från butik som expemel:

https://www.brl.se/sv/artiklar/dayton-audio-dta-120-system-on...

/Andreas

Av anteljungh

Här kommer en snabb lista på hur man kan göra med mindre budget än Blaxxor

Chromecast är ju sjukt smidigt med multiroom. Möjligheten att köpa till fler zoner och chromecast gör ju att man inte behöver spendera allt man äger. Många små enheter börjar få chromecast inbyggt. La in en JBL som man t.ex kan ha ute på altanen eller i kökert/sovrummet.

Så om du inte är låst till Iphone (apple) för att det är vad familjen använder så är nedan ett billigt och bra alternativ.

Det roliga med en billig receiver är ju att du kan använda den till annat också. Eller så gömmer du undan den och köper en IR-förlängare så du kan styra den fritt.

4 stycken infällda lade jag i listan.

https://www.prisjakt.nu/list.php?l=3728750&view=l

Av anteljungh
Skrivet av Tekoppar:

@anteljungh: Läs svaret från Zcenicx #12016503

Tack för länken. Tolkar det som att så länge en butik lägger in (liknande) ovanstående del som jag citerade från deras avtal så har dom alltid rätt att backa ur en försäljning.

Tråkigt att lagen gör det så lätt för onlinebutiker att lista priser som dom inte sen behöver följa.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anteljungh

@anon131444: Tack för att du tog din tid.

Läste deras "Försäljningsvillkor Privatkund" Villkor Asedo

Tyvärr står det så här:

"Vid orderläggning skickas en mottagningsbekräftelse rubricerat som ”Tack för din beställning” via e-post. Detta mail utgör information om innehållet i beställningen. I samband med att ordern expedieras från Asedo Online AB´s eller aktuell distributörs lager, erhåller Kunden via e-post besked att ordern är på väg. Bindande avtal kommer till stånd när ordern är på väg till kunden, inte tidigare än det. "

Vilket betyder att jag inte har något att komma med alltså? Dom kan i teorin locka kunder till sin webbshop med vilket underpris dom känner för, och sen backa ur när dom kollar marginalen på X produkt?

Too bad. Trodde jag gjort ett klipp.

/A

Av anteljungh

ASEDO försöker backa ur mitt SSD köp och byter produktsida.

Hejsan! (kunde inte lägga denna under "butiker" pga formulärfel så flytta gärna om den inte passar här)

Jag har haft bevakning på Samung EVO 500GB 850 SSD och igår droppade ASEDO ner den till 1 006 :-

Jag lade en beställning direkt och valde Klarna och fick en bekräftelse: (saxat från mail)

Antal | Artikelnr | Namn | Pris | Pris totalt

1 | MZ-75E500B/EU-C2 | SSD 850 EVO 500GB | 1 006 SEK | 1 006 SEK

Frakt: 99 SEK
Pris exkl. moms: 884 SEK
Moms: 221 SEK
Att betala: 1 105 SEK

Nu fick jag precis ett mail som lyder: 2018-04-20 10:53

Hej Andreas, tack för att du beställer av oss på Asedo. Tyvärr har den produkt du beställt utgått ur sortimentet och vi kommer därför att makulera din order, samt din betalningsreservation på Klarna. Vi ber om ursäkt för detta och önskar dig välkommen åter.

MVH
Asedo Kundservice

Men den finns kvar i sortiment. Har bara flyttat den och bytt till ett MYCKET högre pris än det jag köpte min för. Jag antar att dom insåg att dom går back på 1006 kr: ASEDO produktlänk och ny artikelsida.

Samma artikelnummer förutom att dom tagit bort ändelsen "-C2"

Så. Finns det något jag kan göra?

Tack på förhand

/A

Av anteljungh

@Threepwood: Senheiser Momentum är mina vardagslurar. https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2789924

Har haft mina i över ett år och använder dom dagligen (ganska vårdslöst med mycket i och ur plockande ur jackfickor). Jag är rätt så kräsen när det kommer till neutralt ljud. Väldigt nöjd än så länge.

Det finns en modell för Android och en för iPhone så att du kan styra alla funktioner.

ps. Förstår inte riktigt dom senaste recensionerna på prisjakt som dykt upp sen jag köpte mina. Jag har inte haft några problem iaf!

Av anteljungh

@Wipen: Ja som jag tror du vet så spelar "watt" inte så stor roll när det gäller välljud. Bara om du vill att det ska låta mycket.

Ja jag tycker du ska börja med ett par fina golvhögtalare. Tänk hur du vill att ditt system ska se ut om några år och välj en tillverkares serie som du kan tänka köpa till resterande i framtiden när ekonomin tillåter. Kolla så att den receiver du väljer orkar driva dom högtalare du väljer också. Detsamma gäller här egentligen. Man ska inte stirra sig blind på siffrorna men går man på ett par stora feta golvare som egentligen är grymma, men bara lägger typ 2000:- på det som ska driva dom så kommer det inte funka så bra. Som i dom flesta fall när det gäller teknik så är steget före i kedjan alltid viktigare än det som följer: 1. Kvalité på källmaterialet (musiken) 2. Förstärkaren (DAC+RMS) 3. Högtalare

Hoppa in på https://www.minhembio.com/ en kväll och läs runt lite i forumet. Sidan är inte så aktiv som den var för några år sedan, men där hänger Sveriges kunnigaste ljudnördar. Finns mycket matnyttigt här.

Av anteljungh

@Wipen: Tänkte slänga in mina 5 cents från en som jobbar inom branschen.

Dom senaste åren har det ju blivit en djungel av prylar som kan kopplas upp mot varandra -på gott och ont. Om man har noll koll på dagens marknad, vad som finns och hur olika produkter presterar (låter), så ska man gå runt och lyssna lite. I slutändan så är ljudkvalité något väldigt subjektivt och börjar du komma upp i >15,000kr så kommer man höra stor skillnad på olika alternativ.

Utan att veta din uppdelning av TV/Ljud i budgeten så är det svårt att ge direkta alternativ. Så jag ger istället några övergripande tips.

Om rummet/möblering tillåter så ger en receiver störst flexibilitet och ljudet kommer även att kunna blir "bäst". En 5.1 receiver från valfritt märke har idag redan vid instegsmodeller helt OK ljud, tillräckligt med in/ut gångar och bluetooth. Men det räcker ofta att kliva upp bara till 4-5 tusen klassen och så har man en riktigt kompetent maskin som har inbyggt stöd för multi-room/spotify/sonos etc. Här börjar även support för framtida ljud och bildformat finnas (4k,hdr,dts-x osv)

Sen kan man då efter budget och isolering (läs grannar) välja precis hur stort ljud man vill ha. Köp lösa högtalare eller i paket. Ska du köpa löst och lite eftersom tycker jag att man ska gå i ordningen 1. golvhögtalare 2. center 3. surround 4. sub. Jag brukar försöka trycka lite extra på att man inte ska glömma vikten av en bra centerhögtalare. Många tänker inte på att typ 70% av ljudet från tv/film hörs mest här, så lägg gärna lite extra krut på den.

Vill du sen ha ljudet ut på balkongen så köp till en chromecast audio för 300:-, koppla in valfri aktiv högtalare och bang! Fest i hela hemmet. Det finns även många multi-room system från diverse tillverkare nu. En kompetent och prisvärd lösning tycker jag är Yamahas musiccast. Så väljer du en av deras receivrar kan du välja på massor av aktiva högtalare som har det inbyggt. Appen är lätt att förstå och funkar bättre nu än vid lansering förra hösten.

"Vad ska man ha? Soundbar + sub? Golvhögtalare? PC-högtalare/monitorer? osv."

-Soundbar är en smart lönsing för dom med begränsad plats. Men helt ärligt så kommer ljudkvalitén aldrig i närheten av en äkta surroundlösning. Även om dom på senare år har blivit ofantligt mycket bättre. Och dom trådlösa subbarna som ofta följer med ger ju ofantligt mycket mer möbleringsalternativ, allra helst i en etta.

-PC-högtalare/monitorer: Är just precis som namnet antyder. Dom har ett väldigt begränsat användningsområde. Just "monitorer" är oftast konstruerade för att låta fantastiskt -men bara om du sitter på 60cm avstånd och har dom EXAKT i öronhöjd. Så fort du hamnar
fem cm ur position så kan hela ljudbilden förändras. PC högtalare tänker jag inte ens gå in på

"Hur är märken som Sonos? Bose? Harman Kardon?"

-Sonos: Bra multi-room lösning. Har på senare år fått massor av native stöd från diverse tillverkare och produkter som kan streama media. Men kostar lite mer än det smakar och du har en väldigt låst och litet ekosystem att välja högtalare från. Sen känns det lite overkill i en etta med balkong.

-Bose: Ljudvärldens "Apple". Funkar skitbra, kostar därefter.

- Harman Kardon: Man fick så mycket mer förr! Har på senare år tappat fart och verkar fokusera mycket på OEM lösningar och avtal med tillverkare av andra produkter som vill ha "bra ljud". Överlägset den tillverkare vi fått lämna in mest saker på service.

Så slutligen. Gå och lyssna på ett par golvare i den prisklass du tänker dig. Ett tips kan vara JBL. Har ofta ganska basigt och "stort ljud".
Bor du i en stad som har fler butiker en dom stora kedjorna så skippa Elgiganten, Mediamarkt etc. Gå till ett ställe där inte samma personal som precis visade dig en hårtork/tvättmaskin sedan tar dig till "ljudavdelningen" och säger att X-produkt is the shit! Den är bäst oavsett!

/Ante

Av anteljungh

@Kson88: Jag skulle börja med att uppdatera drivrutinerna. Sen så tror jag inte att det kan ha nånting med en biosinställning att göra. Men du kan ju testa att byta USB port i så fall?

Testa att låsa/ändra din buffersize i ljudkortet. Vet inte hur det funkar på en scarlett, men någon typ av sådan inställning borde finnas. Testa att minska/höja värdet från default och se om det gör skillnad.

/Ante

Av anteljungh

Hej @N_Micke: Jag har läst igenom ditt inlägg ett par gånger och blir lite förvirrad i vilket slutresultat du ber få löst. Men jag gör ett försök på hur jag tolkar detta.

Du behöver inte köpa en ny receiver bara för att du köper en ny 4K TV. Slingan går fortfarande PS4 -> Receiver -> 4K TV i det fallet. Allting är ju bakåtkompatibelt så det är när/om du vill ändra slutresultatet till något annat än vad ditt ljud idag klarar av att spela upp, som du behöver ändra det som driver dina högtalare. Utan att veta vad du har för enheter idag så listar jag lite olika nya scenarion (simplifierat för punktformens skull) :

PS4 -> Receiver -> 4K TV = Uppskalad bild från 1080p till 4k med 5.1 ljud i det format PS4:an spelar upp.

PS4 PRO -> 4K TV -> Receiver = 4K bild men maximalt DD eller DTS ljud i det format din nuvarande receiver klarar av.

PS4 PRO -> NY Receiver (med alla nya format) -> 4K TV = 4K bild med alla ljudformat

Om vi tar delen med "Har med nuvarande tv testat att koppla ps4 direkt till tv och sedan ljudet vidare till hemmabio via optisk men detta blir inte riktigt rätt med 5.1 delen". Du behöver ändra din TV's audio output så att den släpper igenom rätt codec. Jag gissar att det kan heta "PCM". Jag har mina grejor kopplat så, och det funkar. Har det alternativet eftersom jag miracastar/WiDi video direkt till TV'n från en stationär dator och får då ut 5.1 ljud.

Om produkttipset du fått.. Känns som en produkt som inte borde existera. Det den gör att att ner-sampla ALLT material den får till "HDMI audio at 720p or 1080p" vilket är den konstigaste formuleringen jag läst. Man anger inte ljud i bildformat. Detta känns som en produkt som försöker fånga in en grupp användare som inte är så tekniskt kunniga och har problem med att deras nya fina apparat inte skickar vidare ljudet/bilden till deras äldre apparat. Vilket man egentligen ska kunna justera i menyerna om man har problem med handskakningen/apparaternas beslut om vilken upplösning/övriga format som ska skickas. Så då ska man köpa deras "mirakelprodukt" som gör detta automatiskt. MAO gör om alla nya format till 1080p/720p för att nästan alla äldre produkter klarar av det. Jag är bara en glad amatör så någon annan mer kunnig får gärna rätta mig eller förklara när en sån här produkt behövs. Men jag tycker det känns som snake oil.

Jag saxar in lite wiki bara för sakens skull. https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Audio.2Fvideo

"For digital audio, if an HDMI device has audio, it is required to implement the baseline format: stereo (uncompressed) PCM. Other formats are optional, with HDMI allowing up to 8 channels of uncompressed audio at sample sizes of 16-bit, 20-bit and 24-bit, with sample rates of 32 kHz, 44.1 kHz, 48 kHz, 88.2 kHz, 96 kHz, 176.4 kHz and 192 kHz.[6](§7) HDMI also carries any IEC 61937-compliant compressed audio stream, such as Dolby Digital and DTS, and up to 8 channels of one-bit DSD audio (used on Super Audio CDs) at rates up to four times that of Super Audio CD.[6](§7) With version 1.3, HDMI allows lossless compressed audio streams Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio.[6](§7) As with the YCbCr video, audio capability is optional. Audio return channel (ARC) is a feature introduced in the HDMI 1.4 standard.[41] "Return" refers to the case where the audio comes from the TV and can be sent "upstream" to the AV receiver using the HDMI cable connected to the AV receiver.[41] An example given on the HDMI website is that a TV that directly receives a terrestrial/satellite broadcast, or has a video source built in, sends the audio "upstream" to the AV receiver.[41] "

/Ante

Av anteljungh
Skrivet av phla:

Okej, så istället för rca från tv till högtalare, vilka alternativ finns det? Sprillans ny tv, har alla möjligheter... vad är bäst? Adapter till rca?

Skickades från m.sweclockers.com

Hej.

Att svara "sprillans ny tv, har alla möjligheter" säger egentligen ingenting. Lite som att säga "jag har ny bil, har alla saker -hur får jag den att gå snabbare?"

Skriv vilken modell TV:n är. Alltså HELA produktnamnet (länk?) , och sen vad för Logitechsystem du försöker koppla in på. Då blir det lätt för folk med kunskap att ge förslag.

Med det sagt.. Om din tv har RCA (left, right) UT så kan du behöva gå in på TVns inställningar och aktivera "ljud ut". Brukar vara noll från fabrik. Om jag gissar lite på vad du försöker koppla så tror jag det billigaste alternativet är att köpa en 3,5mm > rca adapter och tappa från hörlursuttaget. Kolla först så att du kan separera dom volymerna ut innan du väljer detta alternativ. Alltså att du kan stänga av TV.ns högtalare och fortfarande höja/sänka volymen till 3,5 UT.

MVH /en AV-service tekniker.

Av anteljungh

Funkar säkert bra. Tänk dock på att om du kopplar in dom på befintligt steg/system så kan du behöva ett filter eftersom kopplingen (till origiginal i instrumentbrädan) kan vara frekvensdelade i "premium 70" systemet.

Sen så hade många SAAB ett optiskt system ett tag som ställer till många bekymmer när man börjar byta ut delar (såsom cd-spelare/växlare/övrigt i panelen). Tror dock inte det gäller efter 06-07 modellerna typ. Så om du vill göra mer än bara byta högtalare måste du efterforska en del.

Allt detta kan du nog googla dig till rätt snabbt.

Bor du hyfsat nära ett BRL skulle jag åka förbi och be dom om hjälp. Kostar ingenting att fråga, och köper du hos dom och inte blir nöjd får du alltid lämna tillbaka. Onlinepriset skiljer sig inte från butik.

(jag jobbade där förut)

Av anteljungh

jaha.. Då har dom cappat antalet spelare tills de fixat några fel. = ingen chans att logga in på X antal timmar. Godnatt!

Av anteljungh
Skrivet av Krass:

Mitt meddelande var inte enbart riktat till dig, utan många här på forumet verkar få panik för att servrarna inte fungerar eftersom det var utlovat att det skulle kunna spela kl 21.00.

Panik tror jag ingen får. Men besvikelse resulterar ju i att man gärna klagar på saker och ting.

.. Jag tackade nej till homemade pizza och brädspel hos flickvännen med 15 av hennes vänner. Känns ganska ovärt att i 1h30minuter klickat på en "login" knapp.

Av anteljungh

Nu går det betydligt snabbare mellan varje inloggningsförsök (Error 37)

edit: Nwm.. nu tar det ~30 sekunder vid varje försök igen.

Av anteljungh

Jo min fläkt går konstant hårt också. Konstigt när man bara är vid inloggningsmenyn

Av anteljungh
Skrivet av Tigerhamster:

En bättre idé för plattor vore väl att splitta tangentbordet i två, så att man kan sitta och slippa flytta händerna, bara använda tummarna på var sin sida av skärmen? Ie, man kan skriva med tummarna utan att behöva sträcka sig, då de är separarerade på de nedre hörnen?

Skrivet av facedark:

Rätt säker på att man kan få det såhär på Android, men har glömt vad appen heter..

Skrivet av omega:

Det heter Swiftkey Tablet X. Helt oslagbart just nu. Det har funnits i beta länge men hade skarp release för nån månad sedan.! Äger du en surftplatta med android så är det det här du ska ha:

http://www.swiftkey.net/

Av anteljungh

Nordisk docka listas..

Nu har den nordiska dockan börjat dyka upp på några butiker..

1200-1300 kronor vill dom ha för den! Bra pris! Hade räknat med minst 1500:-

Första veckan i Juli beräknas leverans hos dom som vågat sätta ett datum. En del skriver bara "Leveransdatum ej bekräftat"

Av anteljungh
Skrivet av FrieR:

När beställde ni era?

Den 17/5 beställde jag.. min har också plockats och ska skickas just nu.

Av anteljungh
Skrivet av SwedishGojira:

Nja, fredag är ju vanlig dag och skickas den idag så rör den sig nog imorgon också. Har vi tur så kommer den fram till uthämtningsstället på fredag.

Really? Hoppet lever . Jag trodde fredagen var körd, men nu blev det annat. Fan vad svårt att planera inför lördagens spelning nu Ska DJ:a på en bröllopsfest och även fotografera lite. Tänkte väva in en Pad på ett coolt sätt för gästerna.

- Liten lokal + trådlös router + dator --> musik och bilder > Transformer. Hoppas hoppas!