Inlägg

Inlägg som anteljungh har skrivit i forumet
Av anteljungh

Alltså jag har nu i dagarna haft konstiga problem med mitt internet med. Jag har samma router som du men det behöver ju inte alls vara relaterat till dina problem.

För mig har det varit så att jag inte kan surfa på webben.. men Utorrent kunde tanka hem torrents!

Iaf.. det jag gör är att dra ur strömmen till routern i 5-10 min. Sen koppla in igen. Då funkar allt som det ska... Ingen permanent lösning, jag vet. Men jag tro det kan vara T3 som levererar linan som har problem med.

Av anteljungh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gymmarn
Skulle vilja se en jämförelse mellan priserna för Androids market och Apples appstore. Misstänker att med Android (vilket säkert kommer till nån läsplatta snart) har fler gratis apps.

Du skojar va? Nästan ALLT till Android är ju gratis! Open Source FTW!

och till Apple vill jag bara säga... Ruttet enda in till kärnhuset, fyfan.

Av anteljungh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av astrob0y
undra om depå bilforum sitter och drar paralleller till datorbyggen de kanske sitter istället och funderar på flygplan istälet

*haha* Ja det var en bra fråga!

För övrigt så måste jag bara säga att det är trevligt att läsa igenom en tråd som inte spårat ur pga av attacker från olika håll! Kritik och stimulerande åsikter och funderingar är det ganska sparsamt med nu för tiden tyvärr. Men det här var riktigt trevligt

OT: Svårt att tillägga så mkt mer teknisk kunskap eftersom jag inte kommer upp i samma nivå. Men slutsatsen vi börja hamna på är väl precis som jag känt de senaste året lr så när jag funderade på vattenkylning till ett nytt bygge. Luft (heatpipe lösningar) vs vatten till processorn har planat ut och är generellt sätt mer tycke och smakt än prestanda vinst på dagens marknad. Den stora boven när det gäller ljudnivå är och förblir GPU:n/erna som förvandlas till jetplan när de börjar svettas lite. Vad vi nu vill se är bättre och framför allt att priserna på dessa kylnings system hamnar på en nivå som medel Svensson också har råd med!

Fram till dess nöjer jag mig med att ha GPU-fläkten på belastningschema för att inte störa mig. Och när det vankas spel så skruvar jag ändå alltid upp surroundsystemet så högt för att komma i stämning att den får vråla hur högt den vill. Den drunknar ändå mot motståndet! (förutom i dom där J*#£@ laddnings sekvenserna )

/ [ AngeL ]

Av anteljungh

Ett par riktigt nice in-ear

Klipsch Image 2

/ [ AngeL ]

Av anteljungh

Massive FAIL i den andra reklambilden iaf! "Buzz" kanske låter som ett coolt ord att ha brevid sitt fina nya OS. Men är det nu tänkt att MS ska konkurera med Google så är det väl ingen höjdare att ha BUZZ bredvid där eftersom det är Googles senaste sociala nätverkstjänst

/ [ AngeL ]

Av anteljungh

Nu har jag dålig koll på hur man ska lösa sånt här med laptops.. Men tror du det skulle hjälpa att ladda hem nytt bios på en annan dator, USB lr CD boota på laptopen och se om det hjälper?

sry.. Skjuter bara från höftet här. Det bästa jag kan komma på i nuläget.

Av anteljungh

*haha* .. Härlig längd humor det blev i den här tråden.

Av anteljungh
Citat:

[i]Försökte ta reda på om HTPC stöds eller inte via DP eller inte men hitta det inte, över DVI och HDMI stöds det ju. [/B]

Svar Ja. Här är en bra kort förklaring om DP:

http://www.cnet.com.au/videos/please-explain/please-explain-d...

Enjoy

Av anteljungh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Caveo
Tror han menar iput lag på TV´n. Här är en sida som mätt upp 60ms i "game mode" på en Samsung 8000 serie.

http://www.dday.it/redazione/220/DDa....html#pagina-2

OMG.. kan det där stämma?

Och hur kan jag ha missat den tråden på Minhembio forumet. Trodde jag hängde där så mkt att jag i princip läst allt.

Nu blev jag inte alls lika sugen på Samsungs LED serier. Har legat i toppen på min lista inför stundande TV inköp ett bra tag nu.

Av anteljungh

Ok.. Men så jag antar att det har gått att "spela online" tidigare då eftersom ni funderar på en systemåterställning?

Har ni testat flera olika spel också? Om det är nåt speciellt spel så googla runt lite på det spelet och se om fler har problem med online delen av det.

Eftersom ni kan logga in på PSN och ladda hem demos och låtar så känns det som att det antingen är Spelet i sig, eller nån konstig inställning som bråkar... Antar även att ni använder senaste mjukvaran? Det säger ju PS:et till om själv när man ska uppdatera.

Av anteljungh

Att bara skriva "gå ut på nätet med den o allt men icke spela online." hjälper inte så mkt vid problem lösning..

Du får utveckla lite mer i vad som kontrollerats och testats innan vi kan hjälpa er.

Av anteljungh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LennyV
Wut?

Knappast ett påstående som gjordes, eller ens antyddes, i inlägget du svarade på. Till exempel verkar inte Google på desktopoperativsystemsmarknaden, musikspelarmarknaden, spelkonsollmarknaden, virusdödarmarknaden eller ett flertal andra affärsområden där MS har intressen.

That's what you think.... *Mooahahahaha*

Nej men om vi ska vara lite seriösa så tror jag att många gillar att attackera google för att de på så kort tid blivit så ofantligt stora. Vilket leder till att de har makt att bossa runt en hel del..

Som någon finurlig person uttryckte sig:

"We'll all regret this when we are all working down in the Google mines" ^^

Av anteljungh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dooleys
Anledningen till att längre kablar är så väldigt mycket dyrare än kortare kablar beror på att ledarna måste vara finare och ge lägre motstånd. Ska man köra över referensramarna behöver man dyrare kablar.
Men det går alltid att prova att köpa t.ex 2 st 10meters kablar av billigare märke, t.ex deltaco och sedan handla en https://www.inet.se/kablar/bildskaerm/dvi-repeater--dvi-i-ho-...

Tack för tipset på den.. Med en sån blir det ju iaf ett alterativ. Känns liksom inte värt det när kabeln kostar mer än sjävla tv:n

Av anteljungh

Eftersom du bara kan få 2 kanaligt analogt ljud via 2xRCA så spelar det ingen roll vad du kopplar via.. Ljud kommer du självklart att få. Men det kommer inte vara det "Äkta 5.1" ljudet du är ute efter. Systemet kommer att dela upp det på nåt halvtaskigt sätt för att skicka det ut i alla 5 högtalarna + subb signalerna..

Så koppla direkt med en 3.5mm --> 2x RCA så kommer du att få ljud.

Av anteljungh

Tyvärr så tror jag det där bara är bullshit i specsen från Logitechs sida.

"Kompatibilitet -Anslutning Kabelansluten 3 x 3,5 mm Stereo (med adaptern: 2 x RCA) "

Om det är den "Kompabileteten" som menas med PS & Xboxen så är det ju bara 2 kanaligt analogt ljud.. Dvs --> Inte äkta 5.1

Sorry..

Av anteljungh

HDMI kan vi räkna bort eftersom TV:n inte har sådan ingång..

Men hur är det med signalen vid VGA? Klarar den sig bättre på långa avstånd. Analogt kanske gör det? Fast det blir inte lika bra som om man har DVI. . .

Av anteljungh

VGA vs DVI - 20m

Hejsan!

Jag skummade igenom forumet men blev tyvärr inge klokare så jag slänger ut frågan:

Vad ska man använda för kabel från datorn om den ska skicka bilden ca 15-25 meter till en 24 tums LCD?

Vad jag förstår så är ju DVI det klart bättre valet. Men när vi går upp i längder på denna typen av kabel så rusar priset iväg nåt ofantligt!

En snabb prisjakt sökning: DVI-DVI så kostar den billigaste(!) 1 140:-
DVI-DVI prisjakt.nu

Medans VGA:n kostar från ca 200:- och uppåt.

Vad säger ni? +, - , förslag?

Någon annan lösning kanske? Anledningen till det långa avståndet är att jag vill gömma kabeln i rummet. Har inte mätt exakt än eftersom jag inte bestämt var TV:n ska stå. Men tyvärr klarar jag mig nog inte under 18-20m

Av anteljungh

Alldeles för segt och för mkt lvl grinding för min smak.. Spelade en Scout till lvl 11 och var nästan shockad över hur "seg" känsla av utveckling jag hade.. Så jag bytte karaktär i hopp om att jag kanske passade bättre i nån annan. Spelade upp i lvl 10-11 på några till... Samma sak.

Lirade WAR i typ 1,5 års tid och där kunde man iaf hoppa direkt in i "the action" så att säga. Köra lite PvP, public Quest osv..

Även om man inte orkar grinda i 100 tals timmar så ska ett spel oavsätt genre ge en känsla av att det händer något.. Det fick jag inte all i AION.

Av anteljungh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Movement
Något som kommit i skymundan men är lite småhett är:
http://www.apple.com/macmini/server/

Haha!.. Finns bara en tillverkare på denna jord som vet att dom har överpriser och "nästan" står för det i svart på vitt:

"Introducing Mac mini with Snow Leopard Server. It’s easy to set up. Easy to run. And even easy to afford. Just $999.

När det gäller server kan man iaf inte försvara priset med att den har snygg design..

Av anteljungh

Okej.. Ja jag ser inga problem med din setup.. Du kör ju via kabel och har ju en bra lina.

Nätagget ska nog inte heller ha några problem med ett bättre grafikkort. Så vill du ha en lösning här och nu (där alternativet är en helt ny dator)
så sätter du en budget på hur mycket du vill spendera och lägger det på ett grafikkort. Mer än 1500:- behöver du inte lägga ut..