Inlägg

Inlägg som anteljungh har skrivit i forumet
Av anteljungh

Jag hoppas mer på de trådlösa teknikerna.. Inte ännu en ny kabel och nya modeller som klarar av den senaste kabeln. Intels nya bildöverföring till valfri display ser ju riktigt nice ut!

Av anteljungh

Håller med om att det varit alldeles för tyst om den här tjänsten.. Men samtidigt så är det svårt att motivera folk att använda nåt som försöker bryta så många mönster på en och samma gång.

Någon annan än jag som fick psykbryt på deras sätt att scrolla? Var kanske bara i betan som det inte funkade.. men jag slutatde använda Wave efter ett par veckor. - If it's not broke, don't fix it!

Av anteljungh

Ja där ser man. Fick jag lära mig något nytt idag igen. Aktiv dp för konvertering hade jag inte koll på

Av anteljungh

Rätta mig gärna nu någon då jag inte har tid att kolla upp detta förrän på några timmar..

Men tror inte det finns något kort som klarar av det du är ute efter? Två skärmar ja, Men inte dela upp det till tre olika via två dvi + hdmi. Men kan tänka mig att det finns någon typ av mjukvara som kanske löser det?

Det blir nog till att köpa två st kort om du ska ha din setup.

Av anteljungh

.. nu har jag lite tid framför datorn igen.

Båda de nya sakerna du tittat på funkar ju.. men enbart som de paketen. Du kommer inte kunna koppla in/ut till alla dina grejor. Vill du ha så du kan driva allt: PS3 ljud, DVD ljud, TV ljud osv så behöver du en reciever. Dom billiga jag länkade till funkar till det. Plus att du har möjlighet att köpa in upp till 5 högtalare + subwooofer om du skulle vilja det i framtiden. Du får alltså ett 5.1 system som driver alla dina grejor, både bild och ljud. Dessutom så kan du ju koppla in dator och liknande grejor för att titta/lyssna på allt från en sån med, samtidigt som du får bilden på tv:n.

Lite dyrare? Ja. Men oj så mycket bättre ljud och smidigare växling mellan alla dina prylar.

Av anteljungh

Nu har jag fixat länkarna..

Av anteljungh
Skrivet av lazerlarz:

Vad kan jag köpa för högtalarpaket/hemmabiosystem för att kunna få ljud från dem till DVD:n, PS3:et och TV:n?
Vad tror ni om till exempel detta paket: Högtalare, Hifi och Hemmabio på Fynda.se Vad skulle jag behöva för kablar, sladdar osv för att få mina grejer att funka med dessa?
Tacksam för hjälp!

Saxat från din länks beskrivning: "Litet, smidigt 2.1-paket från Dynavoice med 2 pelarhögtalare och en aktiv subwoofer. Detta paket är perfekt för dig som vill bättre på tv-ljudet, men inte vill ha stora "fula" högtalare. Det fungerar även mycket bra som musikpaket. Glöm ej köpa förstärkare om du inte har det!"

typ en sån här från samma sida skulle funka Högtalare, Hifi och Hemmabio på Fynda.se

eller en super budget Högtalare, Hifi och Hemmabio på Fynda.se (OBS! Kan ej ta in ljudet via HDMI.) Bara att använda optisk eller koaxial för ljudet istället

Vet inte vad du redan äger.. men drar en chansning på resten: +1 HDMI kabel (från reciever till TV) +1 Optisk eller Koaxial kabel (beroende på vad din "gamla" DVD har för utgångar) + 2 högtalarkablar (Doh!), valfri längd och tjocklek.

Sen är det ba att köra på!

MVH / iAngeL

Av anteljungh
Skrivet av nussse:

Sedan vill jag bara meddela (utan att framstå som en språkpolis men...) att det heter hembio.

Vi kan inte klandra honom allt för mycket.. Jag gick in på philips.se för att kolla specsen på det han titta på och vad tror du dom listar sina grejor under?..wait for it.. "Hemmabiosystem" !
(Högtalarpaneler (9) Hemmabiosystem, 5.1/7.1 (20) Hemmabiosystem, 2.1 (5) Receivers och förstär... (1) Hemmabiotillbehör (10)

tillbaka till trådskaparen då:

Philips HTS3520

Främre anslutningar/sidoanslutningar USB
Anslutningar bak Komponentvideoutgång, Kompositvideoutgång (CVBS), Easy-Fit-högtalaranslutningar, FM-antenn, SCART, AUX-ingång, HDMI-utgång
Ljudförbättring Nattläge, Diskant- och baskontroll
Ljudsystem Dolby Prologic II, Stereo, Dolby Digital 5.1

Alltså.. som tidigare personer skrivit. Köp nåt annat! Förstår inte att så stort företag lurar på kunder såna skitprylar fortfarande. Läser jag av dessa specs rätt så måste man alltså koppla in till detta system med SCART eller AUX (?!) Vafan har de HDMI-utgång till då? För att skicka samma fejkade 5.1 signal ut till nåt annat? Bahh

Av anteljungh

Snälla Swec.. använd inte uttrycket "sweet spot" i era texter. Detta påfund har skapat många diskussioner och bråk inom andra områden. Inte minst på hembio forum. Man måste inte alltid försöka vara så "inne" för att det ska bli intressant att läsa...

( "är vi inte inne så är vi ute.. det är inne att vara ute!" )

Av anteljungh
Skrivet av lundstrom.emil:

+1

Va det inte ANSI som man skulle kolla på?

ANSI är ju bara ett medel värde på ljusstyrkan över hela bilden. Kanske inte det allra viktigaste delen.. men vid 1vs1 liknande specs kan ju det få väga över beroende på användningsområde av skärmen.

Av anteljungh

Lite OT.. men bilden av någons mamma som sitter och lirar Dungeon Keeper snurrar (ha!) på i min skalle nu och kommer göra det länge Fist bumpa din morsa från mig.. Respect!

Skrivet av soderkvist:

-99 köpte jag en Western Digital 13,6 gb som fortfarande snurrar i Mammas dator. Den har varit använd sedan den var ny och har aldrig legat och samlat damm. Nu sliter den iofs inte så hårt då hon bara lirar Age of empires 2 eller dungeon keeper nån enstaka gång i veckan.

Av anteljungh
Skrivet av rymliga-minnen-fran-mach-xtreme:

Läs artikeln[/url]

Nu kanske jag bara är trött.. men vad menas med "rymliga minnen" ?

4GB helt enkelt? möjligheten att pressa in mycket data information? Plats för att stoppa in två backar öl?

Av anteljungh

Får hoppas att detta inte är ett misstag utan ett första steg från nvidia att gräva ner yxan.. sträcka ut handen gest typ. Men jag drömmer nog bara

Av anteljungh
Skrivet av Derox:

Tror att du skulle behöva byta allt faktiskt, jag själv är för stativhögtalare i den prisklassen. Men vad har du för källa och ser den setupen ut? Kan ju vara nått så enkelt som att du har problem vid källan.

Varför skall ha ha en reciever (de flesta 2-kanalsförstärkare har ingen inbyggd D/A-omvandlare)? Inget fel alls med analoga system.

Nej absolut inte.. men precis som du säger till han innan.. har man inte bra uppspelning från steg 1 (källan) så kan man ju inte ha ett analogt system som i ett sådant fall har funktionen att driva högtalarna. Jag kanske gjorde fel i att ta för givet att han inte har några high end grejor men men brukar kunna läsa av en persons setup överlag när man ser högtalare/förstärkare som han visat.

Edit: Derox han med emellan där.. jag är lite seg. Men jo ett första steg är ju att ha bara byta ljudkort alt. en DAC. Eller så införskaffar du en förstärkare/receiver som du skickar ljudet digitalt till från datorn och låter den sköta ljudet

Av anteljungh

Kolla "services" på alla datorer.. mer specifikt "file and printer sharing" + alla med "network .... " Se till att såna som hanterar nätverks trafik, delning etc är på auto.

Ledsen att jag inte kan vara mer specifik.. hade liknande problem förut men minns inte exakt vad jag gjorde för att fixa det.

Av anteljungh

Förstärkaren behöver bytas ut helt klart...

Om uppgifterna jag hittar stämmer på denna model så har den inte ens en egen DAC.. vilket snabbt förklarat betyder att om du spelar musik från datorn så används bara datorns egna ljudkort.(99% riks att du har ett realtek basic kort)

bara annaloga in/ut.. och 60 watt vid 8ohm gör den inte dina högtalare rättvisa skulle jag tro. Sätt en budget så kan vi tipsa på bra modeller... och berätta lite mer utförligt vad de används till som oftast. Music, film, spel osv

MVH / iAngeL

Av anteljungh
Skrivet av Devrer:

Sen är det ju inte meningen att man ska kolla på HD-film på tangentbordets skärm retards;) Man kopplar den ju till tvn via trådlös hdmi vad jag läst, så man kan sitta i soffan med tangentbordet. Tror detta blir en cool pryl

Nu är jag lite stressas så jag har inte tid att googla upp infon själv just nu.. Men menar du att den klarar av att mata ut full HD material via trådlös hdmi? I så fall är jag lite imponerad.. men inte 7000kr impad riktigt O.o

Av anteljungh

Ville bara önska congratz! bra jobbat hela gänget

Av anteljungh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hejsann
Lås tråden nu.

+1

Jag tycker inte nya radeon grafikkort inte är värt pengarna.. ska vi spy över det också? (detta var IRONI/SARKASM, eftersom inte många på swec förstår sådant krävs även en förklaring till min förklaring)

Av anteljungh

April april?! Annars så är det ju fail.. snälla nån?!