Inlägg

Inlägg som anteljungh har skrivit i forumet
Av anteljungh

Re: hjälp med Z-5450 sorroundsystem!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Spizzy
{...] Sedan har vi displayens sladd som man sätter in i subben och eluttaget.

Allt i den meningen är helt oförståeligt.. Displayens sladd kan ju inte kopplas in i subbben. Den skickar ju en VIDEO signal från en video källa. Har ingening med ljudet att göra.

Du saknar ju en ljudsignal in till surroundsystemet.
Räkna upp alla aparater och input + outputs som du har tillgång till så ska vi nog kunna lösa det här ganska så enkelt.

Av anteljungh

Har du använt någon "docklet"? .. och i synnerhet "KKmenu" (skapar menyer och nivåer efter egen konfig.)

Det programmet har en tendens att ställa till de mest konstiga saker med datorn.. Senast igår för min egen del. (Helt svart skärm efter inlogg och ingen möjlighet att köra utforskaren lr liknande basic mjukvara. Jag var lat och gjorde bara en systemåterställning.)

Om du har haft det så googla runt lite på just de problemen du har.. fler än dig har garanterat haft dom tidigare!

Av anteljungh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Moonglum
Alltså nu börjar vi snacka harcore här...:P

... "system-on-a-chip-Core" ;D

Det föds nya uttryck varje dag!

Av anteljungh

Ja ibland undrar man.. Vi har ett extremt lustigt problem hemma i vårt hus. Vi tittar på tv via boxer, en sagem box med antenn som står antingen bredvid tv:n eller ovanpå.. Den störs ut totalt när någon använder elvispen i köket på andra sidan väggen!! Första gången det hände höll vi på att få spader innan vi fattade vad tusan det va som hände med mottagningen.....

PÅ.. AV.. PÅ.. AV.. PÅ.. AV.. PÅ .. AV . Numera sker bakning planerat efter tv-tablån ^^

Av anteljungh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KTL
Vad gäller riksdagspartierna så är de lika stora fåntrattar hela bunten. Vänsterpartist eller moderat. Samma skrot och korn i slutändan.

Tycker inte du ska dra alla över en kam sådär. Hade alla varit likadana hade ju bara funnits ett parti..

Med det sagt.. så blir slutresultatet alltid lika dåligt. Spelar ju ingen roll vem som har makten för i slutändan klantar nån alltid till det. Varje gång handlar det ju om skadekontroll. Hemskt att det ska behöva vara så!

.. Någon "äldre" person här som kan minnas att man efter en valperiod sa att det va bra jobbat av den nuvarande regeringen den här gången?

Edit: Sorry att det blev så Off-topic. Jag blir alltid så engagerad och går igång när TPB rättegången diskuteras!

Av anteljungh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av emigrating12
Röststyrning med en central enhet bortgömd i ett skåp som styr TV, HTPC, satbox etc etc såklart.

+1

Allt har väl redan gjorts när det gäller utvecklingen av fjärrkontroller förutom att just göra fjärrkontrollen helt överflödig. Tänk att sitta i soffan och bara säga: BYT KANAN FÖR F*N! .. och så gör den det

.. Annars så vill ja ha "fjärrkontollen" som man kan vinna här på SWECs nya tävling: http://www.sweclockers.com/tavling/28-vinn_mediacenter_med_or...

Av anteljungh

Jag gick väldigt länge och bara väntade och väntade när jag funderade på uppgradering av grafikkort.. För efter årsskiftet har det alltid varit någon som snackat om "men vänta på next gen-korten" etc etc, när det blivit diskussioner om vad man borde köpa i dagsläget. Tillslut tog jag mig i kragen och köpte mig ett GTX 275 som kändes om en väldigt lagom nivå, och som jag idag är väldigt nöjd med.

Så att det nu cirkulerar lösa rykten om att det kommer dröja ännu längre bekräftade bara min insikt om att man kan gå och vänta hur länge som helst på det "allra senaste". Det dyker ju alltid upp något nytt rykte, och med de restriktioner alla företag har med sina hemligheter så kan man ju aldrig lita på den senaste infon.

Nexgen korten kanske kommer till sommaren, till hösten eller nästa år.. Eller så chockar Nvidia och släpper en modell nästa vecka, just because. Skulle inte precis förvåna mig. Allt för att slappa konkurrenterna med ytterligare in your face statements.

Den som lever får se...

Av anteljungh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ala_95
Jag kör optiskt till min förstärkare (3m) och mitt surround funkar perfekt.

Har redan sagts.. Men att säga att du använder det på 3 meters avstånd och säga att det funkar perfekt är ungefär som att säga att jag är säker på att solen kommer gå upp imorrn. (Bara för att den gjort det de senaste X antal miljoner årena behöver ju inte betyda att den ska göra det igen, men vi kan va relativt säkra ^^ )

Men vad jag menar är att alla kablar, oavsätt om de är för video, ljud eller både och, brukar ha en garanti på upp till 5m (stenåldersprodukter ej inräknat) . Det är när man letar sig längre upp i längderna som tillverkarna inte vågar lova nåt.

Av anteljungh

5) What NVIDIA hardware will support OpenGL 3.0 or OpenGL 3.1?

[...]

* Quadro FX 370, 570, 1700, 3700, 4600, 4700x2, 4800, 5600, 5800, Quadro VX200, Quadro CX
* GeForce 8000 series or higher; Geforce G100, GT120, 130, GTS 150, Geforce GTS 250, GeForce GTX 260, 280, 285 and 295, any ION based products.

.... Varför står inte mitt GTX 275 med där!!! ^^ Antar att dom glömde skriva in sin senaste skapelse

Av anteljungh

Ingen annan en jag som som reflekterade över kommande händelse:

Man har ett system med en Intel Prolle, men ett AMD grafikkort. Då sitter jag alltså med en AMD logga nere i högra hörnet för det är mjukvarans nya namn på kortets kontroll/system! .. Ve och fasa, vilken sida tillhör jag då!!
[ *ironi* ]

edit: ^ said by him same minute

Av anteljungh

Re: Spela In Gitarr I Cubase

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ferdii
[...] Jag kan koppla in min gitarr i output på ljudkortet, då får jag ljud men kan inte spela in.

Hur tusan kan du få ljud då?.. Menar du att du spelar upp ljud via cubase som sedan går ut i din förstärkare? Eller omvandlas din "output" till en input så att du faktiskt får ljud från din gitarr i cubase? Antar att du kanske bara formulerat dig lite knasigt

Av anteljungh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Humper
Gick väl inte så bra för just 940 heller.
920 klockar alldeles för bra för att 940 ska ha någon chans.

mm.. Skulle tro att det ligger mycket i det du säger. Alla i7 modeller ligger ju faktist i ett segment där de flesta köpare är entusiaster som vet tillräckligt mycket för att köpa den billigare, och sedan få den bättre än den dyrare.

OverClock ftw!

Av anteljungh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av _Segas+
Intressant är även hur merparten av Sweclockers är specialister på aerodynamik helt plötsligt. Jag tror inte den här fläkten är ett resultat av Barn-geniet" tävlingar.

Precis.. känns plötsligt som att alla antingen är ingenjörer eller raketforskare

Ge nytänkande och innovation en chans innan ni sågar det.

Av anteljungh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av grasfer
Tycker de bara ska stänga av RC:n utan sådant där tjaffs.

Så att dom som är glömsk av sig och inte planerat i förväg helt plötsligt inte kan komma in i sin dator och spara all den viktiga informationen innan man köper den riktiga W7:an?..

Det skulle säkert bli populärt och bra reklam för MS!? .. *ironi*

Av anteljungh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Chrillan
Kan dom inte ge sig på google, det är också en sida som man kan söka sig till torrents. Det hade vart så kul

Said and done! .. Det ligger redan en stämning inne mot Google (som är känd iaf, kan ju finnas fler) på samma grunder som TPB åtalades för. Om det leder nånstans är ju en helt annan sak. Men jag tycker det är bra initiativ av dom som gjort det!

Av anteljungh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hojte
är lite n00b på det med OS men kan man bara ladda ner 64bitars och installera det och sen så finns alla installerade spel/program kvar?

eller måste man installera om alla program och sånt igen?

Om du läser info så ser du att du rekomenderas att göra en backup på separat plats för att det krävs en ren installation..

Men visst är det värt det.. Några timmars förberedande jobb för ett års gratis W7.. Det kan man ju inte argumentera emot, om man nu inte föredrar annat OS än windows då. . .

Av anteljungh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av niro_the_crazy
Kunde de inte lägga upp en torrent fil istället. Skulle kännas lite säkrare att ladda ner också.

Säkrare? Jo jag är åxå livrädd att ladda hem något från microsofts egen hemsida!! ... eller inte

OT: Äntligen! Har kört på med betan (7000) skarpt och det funkade över förväntan. Så nu när "alla" buggar är fixade ska det bli skönt. Fast jag hade nog inte en enda blåskärm lr liknande under hela tiden som inte berodde på mitt egna pillande.

Av anteljungh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gluttonous
[....] Så småningom kommer man gå upp över 1 Gbit.

Jag citerar den man som formulerar sig bäst i alla situationer, mr Barney Stinson.

" Niiiiiiiiiiice! "

;D

Av anteljungh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fesen
Riktigt snålt att man bara kan ploppa in 1gb ram.

Min första tanke med.. Man tycker ju att moderna mobos av alla modeller borde klara av iaf 2gig. Om man nu vill ha lite mer krävande OS som Vista - W7 osv så krävs det ju för mer än bara minimalt basic användande.

Av anteljungh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SkunkFunk
Är det bara jag som tycker att "Super Computer" låter lite...halvtaskigt?

Inte bara lite heller.. Som att en ny sportbil skulle vara byggd på en platform som heter supersportcar. Det handlar ju om bara en del i hela konstruktionen som plötsligt får bära hela samlingsnamnet.