Inlägg

Inlägg som anteljungh har skrivit i forumet
Av anteljungh

Eftersom du inte angivit någon budget så får du allihop.. Men din dator hade ju både koaxial & Optisk sa du. Så jag gjorde en sån sökning och la till några kriterier.. svårare behöver det inte vara!

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=40#rparams=k=s43612719

ps. Själv kör jag med koaxial från datorn till min 7.1 reciever. Har haft den setupen i några år nu och kommer aldrig gå tillbaka till nåt annat.

MVH / [ AngeL ]

Av anteljungh

En lite dum fråga kanske.. Men vad för lina sitter du på? Bredbandshastighet. Och använder du trådlöst nätverk eller kabel direkt..

Det är endå ett MMO spel vi talar om. Fler saker som spelar in i prestande och lagg vid sånt. Tänkte bara så att du kollar alla saker innan du köper på dig något nytt som kanske inte kommer att hjälpa mot just ditt problem.

Meeen.. Helt klart så börjar ditt paket att bli lite till åren. Grafikkortet ger väl störst skillnad i Prestanda/Pengar vågen.

Av anteljungh

Om detta fungerar som de lovar så snackar vi ju om The Holy Grail för alla med dator intresse. När de första testerna gjorts av oberoende så kommer det antingen bli totalt omöjligt att få tag på detta kort.. eller om det floppar så blir det utförsäljning lagom till jul.

Go Go HYDRA säger jag bara!

Av anteljungh

3DMark är bara ett poängsystem.. Kan ge olika resultat från gång till gång. Ingenting att hänga upp sig på tycker jag.

Få kortet stabilt i Furmark lr liknande program och sen kör du på.. Skit i vad du har för "poäng"

Av anteljungh

Håller med alla föregående talare... Men vill bara tillägga:

Skippa att spela via ett separat ljudkort från datorn. Du ska inhandla en ny förstärkare och då kommer skillnaden mot ett ljudkort ända upp till 2-2,5k klassen inte ge någon skillnad.

Satsa hellre på en hyfsad förstärkare och kör sen via datorns digital-out via koaxial eller optiskt. (min röst på Koaxial)

edit: 3 Väldigt prisvärda förstärkare. (har själv yaman)

Onkyo TX-SR606

Yamaha RX-V663

Marantz SR 4001

Av anteljungh

Ja herre gud vad ni har krånglat till det i den här tråden

1. En koaxial kabel från output på datorn till förstärkarens input.

2. Ljudinställningar - Ställa om till "Digital Out" som standard.

3. Klart.

Sen så handlar det ju om vilken källa som spelas upp, vilken signal den kan skicka via digital out, och vad förstärkaren klarar av att koda av. En digital out är en digital out... Skickar alltså bara vidare datan och låter mottagaren koda av det. I det här fallet blir det förstärkarens DAC (digital to analog converter) som sköter det.

Av anteljungh

Det vore intressant att få veta hur mycket data som vid ~any given time~ finns på nätet.. Det är ju mycket snack om "cloud computing" nu, och att vi i framtiden kommer ha all vår data lagrad direkt på nätet.

Av anteljungh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fönstrputtsaren
koppla ur datorn och ta ut batteriet på moderkortet, starta upp datorn, vänta nån sekund, stäng av, koppla in batteriet och starta.

+ att flytta plast grejen ett snepp åt sidan, vänta 5-10 sec, flytta tillbaka..

Beror väl på vilket moderkort du har. Kolla din mobo manual hur du rensar cmos, resettar till fabriksinställningar helt enkelt.

Av anteljungh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vondell
Nej det tror jag inte, ekar mellan "hemmabion" och mina vanliga datorhögtalare

Om du nu har kopplat ljudet från datorn till hembion är det väl bara att koppla ur de gamla du hade till datorn. Blir väl lite överflödiga nu?

Av anteljungh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vondell
Ifall man köper nytt system, kan man använda de existerande kablarna till högtalarna eller blir det sämre ljud?

Så man slipper riva ner skiten?:)

Och med ett nytt "system" så menar du vad?..

Av anteljungh

Om jag nöjer mig med att prata rent ljudmässigt efter de kriterier (musikstilar) du nämnde så tycker jag du borde kolla lite på några "Marantz" förstärkare. De ska nog passa din typ av musik. Jag talar inte av egen erfarenhet eftersom jag inte ägt en av det märket.. Jag lyssnat mer på bas och mellanregister. Men snacka runt lite med oss som också hänger på: http://www.minhembio.com/ så får du bättre feedback än på Swec

Av anteljungh

Det beror ju på vilka "Outputs" du har på din dator.. Men de flesta nyare har alltid en "digital out". Så utan mer ingånde info om vilket sorts system som ska kopplas ihop med vilket så skulle jag säga att det inte är svårare än att köpa dig en Koaxial kabel för en 50 lapp, koppla den från datorns digital out till DVDns digital IN (input). Sen är det nog bara att köra

edit.. Du måste ju ändra "source" på DVDn så att den spelar upp från datorn.. men det fattade du nog ^^

Av anteljungh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aphex
Hur mycket pasta använde du?

Så länge han inte ÅT eller sniffade något av den spelar det väl ingen roll om han tömde ut en hel tub...

Av anteljungh

Mediamonkey! hands down.

Kan allt, och lite där till. Älskar hur man kan organisera alla filer in i minsta detalj på datorn, direkt i programmet. Sen kan man få minst lika bra output som i t.ex Foobar genom ASIO eller Kernel streaming. Dock inget som rekomenderas att pilla med för newbies. Att hitta just den rätta .dll filen för ditt system är ett rent h*lvete.

Av anteljungh

My Desktop

Simpelt, vackert, funktionellt..

Av anteljungh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aeqvist
Får nog säga Diablo 2

Där måste min röst oxå hamna för det är det ENDA spel som gjort att jag blev beroende... Kunde helt enkelt inte sluta och under en sommar levde jag D2-LOD. Det första jag tänkte på när jag vaknade, och det sista jag planerade för innan jag somnade..

Det slutade med att jag, med en eller annan tår i ögat, knäckte skivan i två delar! Vilken drog det var en gång i tiden...

Av anteljungh

Även fast det inte är många spel som i dagsläget utnyttjar fler kärnor i prollen så ska man ju inte glömma att det blir en rejäl prestanda skjuts i det "vanliga" användandet..

Kan slänga upp x-antal program samtidigt innan processorn blir trötter, jämfört med single-dual cores.

Av anteljungh

Var någon här på forumet som ställde frågan "om hur många år kommer hårdvaran att passera mjukvaran i prestanda, om ens någonsin", för ett tag sedan.

Jag skulle vilja säga att när den här lanseras så har den väl kanske gjort det.. Iaf för privatpersoner. Forskning och andra tunga beräkningar kommer nog alltid att behöva mer än vad hårdvaran enskilt presterar. Men just för en Svenson som sitter hemma och spelar, surfar, videoredigerar, rar:ar, komprimerar, codar etc etc.. så är nog den där kraften lite over the top.

Av anteljungh

Vem är så dum att de laddar ner något via 2-3 parts källor när man kan få det gratis, i "full" download speed från tillverkaren..

.. Att den också släpptes redan innan den riktiga versionen borde väl gjort en del lite skeptiska? Think before you act people!

Av anteljungh

Guuuuud va klockrent!

Tänk att ba ta med den där runt på mötena och koppla in i dataskärmarna eller tv/projje när man kommer dit.. Sen är det ba att köra!