Inlägg

Inlägg som saturday_sun har skrivit i forumet
Av saturday_sun
Skrivet av burkabu:

Har jobbat med att montera datorer i 6 mån, så hann ju bli några stycken. Inte en gång använde jag ett ESD-band och inte en enda gång gick något sönder. Men det är ju många som har historier som går tvärt emot min.

http://techworld.idg.se/2.2524/1.146312/statisk-elektricitet-...

Av saturday_sun
Skrivet av ViktorTE1:

@Cooling23: Ok bra att veta! tack så mycket för info!

Du kan inte gå från AMD-CPU till Intel på samma moderkort. Moderkortet måste vara anpassat för just den processor du ska använda.

Av saturday_sun

Lite OT, ser på bilden att du inte har minnena monterade rätt, de ska sitta antingen i par i de svarta eller i par i de blå.

Av saturday_sun
Skrivet av sexlaxar:

Hejhej.
Jag har länge funderat och haft ideer på 2 sidor som jag ensam vill skapa ifrån grunden.

Jag har i otaliga timmar försökt att skapa en webbdesign till 1 av sidorna utan resultat. Det ser inte proffesionellt ut överhuvudtaget hur mycket jag än försöker.
Jag kan alltså SKAPA sidan dvs. Jag kan html,css,js,php osv. Det är designen som jag verkligen inte får till, jag vet helt enkelt inte hur man gör.

Kan jag på något sätt bli bättre på att skapa webbdesigner? Hjälper det att läsa nån 7.5poäng kurs på uni tex? Vilken?
Jag avstår helst från att läsa kurser inom det på uni om jag på något annat sätt kan bli bättre på det.

Har försökt ta inspiration från andra sidor osv. Men det går endå inte.

Tacksam för lite förslag.

Hej!

Webbdesign är inget enmansjobb, ofta är man ett team som har olika färdigheter när man arbetar med en webbplats. Satsa på det du är bra på om du tänker dig en karriär. Det andra kommer.

Av saturday_sun
Skrivet av RedbullF1:

Jag slängde upp mina Nintendo 8 bitars spel på blocket. Förväntade mig inte att få 25+ mails på 1 timme! Så nu undrar jag... Hur mycket är alla dessa spel värda :S? Haft 2 pers som sagt 1000 för allt och en som vill ge 1500....

http://www.blocket.se/stockholm/Nintendo_8_bit___Super_Ninten...

Du ligger ganska lågt i pris! Vissa spel kan du nog få ett par hundra kronor för eller mer. Det är lite olika. Kolla gärna runt på Tradera och andra ställen vad titlarna ligger på. Lion King t.ex. till SNES kan du nog få mer än så för.

Skrivet av Mr.Borka:

Det har nog med att göra med dels att annonsen är upplagd under tiden folk knappt hunnit komma till jobbet och sedan att spelen överlag inte är värda mycket. Duck Hunt kan du köpa för 2,5 USD på Amazon, till exempel.

När jag kollar upp styckpriset på spelen, jämfört mot amerikanska priser, så är priset du valt rätt högt. Spelen är också extremt vanligt förekommande.

Jag tror du missuppfattade TS inlägg. Han har ju fått massor av mejl!

Av saturday_sun
Skrivet av DAME:

Alright, tack! Ska fixa en sådan då. Ska man köpa en särskild kabel till denna?

Det är vanligt SATA-gränssnitt till dem, så bara vanliga SATA-kablar duger bra.

Av saturday_sun

T.ex. WD Red är avsedda för NAS, det är diskar som är gjorda för att köras 24/7. Har en sådan i min hemmaserver och den rullar på fint.

Av saturday_sun

Det här använder jag som server-chassi med mITX. Det har plats för just två st. 2,5"-diskar:

Antec ISK 110 Vesa
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1073374

90W nätadapter ingår, kanske precis att du klarar dig. Jag använder moderkort med intel Atom. Funkar bra för ett par webbplatser, TS-server för 64 pers, och lite annat smått och gott, så det kan jag rekommendera.

Av saturday_sun
Skrivet av shivers:

Självklart ska rätt vara rätt. Blev bara förvånad och förbannad att dom kan lägga över ansvaret på någon annan än personen som står på huset och nyttjar tvn.

Du får helt enkelt räcka över fakturan till din morsa.

Av saturday_sun

Jag kör Windows 10 på en dator med AMD Athlon X2 och 2 GB RAM. Syftet är att testa Windows 10 IoT Core till Raspberry Pi 2 och Galileo.

Windows 10 funkar ändå hyfsat på en så gammal dator. Använder Geforce 8400 GS och Nvidias Win 8-drivrutiner fungerade perfekt. Det mesta funkar out of the box trots åldern på prylarna. Lägger just nu in Visual Studio 15 Community Edition. Denna version av VS är också Technical Preview om jag inte missuppfattat saken.

Av saturday_sun

Gå från AX till CX rekommenderas verkligen inte.

Av saturday_sun

Koppla in i ett moderkort och dra igång? Då märker du om det fungerar eller ej.

Av saturday_sun

Över 80 grader ska man inte vara på den CPU:n, inte långvarigt. Vid 80 grader är den alltså ordentligt varm. Vad har du för chassi egentligen? Jag har kör en 4670k i stock-hastighet i ett litet litet mini-ITX-chassi och vid stress ligger den runt 70-75. Jag använder kylaren Scythe Shuriken v2, inte förstahandsvalet för den CPU:n egentligen, men acceptabelt för mig.

Av saturday_sun

Om du lirar 1080p, Geforce 960 kanske? Svalt... Vet dock inte vad det duger till riktigt. Ligger på runt 2000. Själv har jag ett Radeon 270X, kostar också runt 2000, lite billigare beroende på fabrikat. OM det duger med 2GB minne vill säga.

Av saturday_sun

Testa att uppdatera drivrutinen till nätverkskortet i enhetshanteraren, testa att inaktivera och aktivera. Du kan ju också testa att använda ett annat nätverkskort om du verkligen vill veta om det är fel på det interna.

Av saturday_sun

Om du vill kan du få hjälp av din kommuns konsumentvägledare (om din kommun har, inte alla som har). Du kan söka här:
http://www.hallakonsument.se/sok-din-kommuns-konsumentverksam...

Jobbar ihop med min kommuns konsumentvägledare och hon är riktigt bra. Konsumentvägledaren kan t.ex. hjälpa dig att ringa upp butiken och denne har också koll på "vad som gäller". Om ni inte får rätt på det kan du också få hjälp med att anmäla till ARN (Allmänna reklamationsnämnden) http://www.arn.se/. Du får hjälp med att skriva brev, ringa m.m.

Av saturday_sun

Du behöver med största sannolikhet inte vara orolig för att bli stämd för att du inte ville köpa eller ångrade dig.

Att få ett mobilnummer eller vad som helst ger en trygghet när det gäller att köpa saker, särskild dyra grejer, på nätet. Att kolla upp ett telefonnummer är verkligen inte att vara en stalker. Vem vill inte veta vem man gör affärer med!

Vid köp på nätet, överför aldrig mer pengar än du har råd att bli av med. Nu var det här helskumt, men allt kan verka perfekt, ändå är det en bedragare.

Av saturday_sun

Köp ett nytt trådlöst nätverkskort (extern eller internt) är mitt tips.

Av saturday_sun

Nvidia 960 kanske? Runt 2000:-

Av saturday_sun

$ sudo raspi-config

Här kan du ställa in allt som behövs. På menysteg 4 har du "Internationalisation options", här kan du ställa in tangentbordets layout.

Lycka till med din Pi!