Inlägg

Inlägg som saturday_sun har skrivit i forumet
Av saturday_sun
Skrivet av peter_n_gbg:

Ok, vill handla på inet och ingen annanstans. Men då får det bli en 4790S istället med tanke på värmeutvecklingen.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7878742/nufanhttp://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png
http://www.inet.se/kundvagn/bild/7878742/nufan

/Peter

Inte dumt med I7:an du valde, men den är ju lite dyrare.

Av saturday_sun

Kan tipsa om i5 4690S som har en TDP på 65W istället för 84W i den du valt nu. Men tanke på den lilla chassit. Bygger själv mITX och min 4670K är på gränsen när det gäller värmeutveckling.

Finns på Dustinhome.

Av saturday_sun

Vad är du intresserad av?

Jag är webbutvecklare som en del av mitt jobb, men inte utbildad till det. Har läst ca 30 HP webbutveckling (CSS, HTML5/XHTML och lite PHP), men har en helt annan bakgrund i övrigt.
Sysslar med webbgränssnitt för digitala bibliotekstjänster och det är där jag har min kompetens, har en magister i biblioteks- och informationsvetenskap men har läst en del på masternivå (digitala bibliotek) också, men har ej masterexamen.

Jag hade nog inte tyckt om att jobba uteslutande med webbdesign, dessutom är jag inte lagd åt det estetiska hållet på det sättet. I så fall är jag mer intresserad av serversidan.

Det finns många vägar in i IT-branschen, den rakaste är inte alltid intressantast..

Man kan ju t.ex. arbeta med interaktionsdesign (finns en del utbildningar inom det) och då får man ändå en del av "kakan" när det gäller webbutveckling. Webben är mycket mer än "programmering".

Av saturday_sun

När du installerar Debian kan du välja vad som ska med under installationen. Testa det.

https://www.debian.org/index.sv.html

Av saturday_sun

Jag kör Samba för filer och Apache, PHP och MySQL för min blogg (Wordpress) och även Owncloud. Kalaset går på en Intel Atom samt en motsvarande Celeron. Funkar hur bra som helst. Hostar dessutom en TS-server med cirka 30 användare.

Operativsystemet är Debian, kör det utan grafisk gränssnitt och ansluter till den från min Mac eller Windows (Putty). Funkar väldigt bra, kan rekommendera varmt.

Av saturday_sun

Jag tycker också att det är en kul idé. Har en gräslig C64C som är i akut behov av skönhetsvård...

Av saturday_sun

Det kommer funka fint att spela, men kanske inte på högsta inställningarna.

Av saturday_sun

Ät ordentligt och sov... Drick vatten och inte läsk. Ta med trevliga kompisar. Det är blandade åldrar och bra stämning tycker jag.

Av saturday_sun
Skrivet av zxhosting:

Poängen är att jag har haft uppe sidor sen när jag var 14 - 15 och fram till och det är första gången som någon gör en attack just på en sidan som jag hosting så jag trodde att Pfsense skulle blockad det.

Men om ni vet något bra sätt att skydda sig så skriv det gärna.

Fail2ban. Ta reda på hur det funkar, det går att googla sig fram till regler för varje tjänst du kör. Jag hostar en Wordpress-blogg, som typ ingen besöker. Men varje dag attackeras servern av botar. 1-10 probes varje dag.

Installera Logwatch också, det håller koll på systemets loggar och mejlar dig varje dag en rapport om vad som har hänt det närmaste dygnet. Det rapporterar också när Fail2ban har stoppat intrångsförsök.

Se till att blocka t.ex. Phpmyadmin om du kör det, du kan göra det i .htaccess-filen, t.ex. så att du bara kommer åt det från ditt interna nätverk.

Uppdatera systemet så ofta du kan.

Av saturday_sun
Skrivet av Oldskool:

Varför är IpAd överlägsen när det finns konkurrenter som har bättre skärm med bättre färgdjup och högre upplösning, har bättre prestanda, kostar mindre, har samma vikt och tjocklek, och har ett öppnare operativsystem ?

Testa en Ipad så får du se.

Av saturday_sun

Hur mycket RAM har du i din Mac?

Försök se till att bara använda Photoshop när du jobbar, inga andra program. Webbläsarflikar t.ex. använder mängder av minne.

Du bör ju ha minst 10-20 GB ledigt på hårddisken så att det virtuella minnet ska kunna expandera om det behövs.

I Aktivitetskontroll (Program - Verktygsprogram - Aktivitetskontroll) kan du hålla koll på minnesanvändningen.

Av saturday_sun

Kör sudo dpkg-reconfigure postfix så får du lite hjälp med att ställa in det.

Annars är det bara att googla. Postfix och mail är inga enkla grejer att ställa in på ett korrekt och säkert sätt.

Här har du något att börja med:
https://help.ubuntu.com/lts/serverguide/postfix.html

Av saturday_sun

Du ska konfigurera postfix att använda en "smart host", alltså din leverantörs SMTP-server. Telia t.ex. har smtprelay1.telia.com.

Av saturday_sun

"... själva hjärtat i hårddisken"...

Modermodemet alltså.

Av saturday_sun

Jag fick 8237 poäng med i5 4670k (på 4.0GHz) och Radeon R9 270X.

Av saturday_sun

Sitter med en iPad 2 16GB Wifi. Låg upplösning och seg, men funkar för det jag vill göra - läsa PDF:er.. typ. Så jag antar att det är upp till vad du ska ha den till.

Av saturday_sun
Skrivet av Subzero299:

Någon som vet om det är värt att byta ifrån en första generationens NUC (DC3217IYE) till en RPI 2?

NUC och Raspberry Pi går inte att jämföra på det sättet, de har olika användningsområden. Den NUC som du refererar till är många, många gånger snabbare än en Raspberry Pi 2.

Pi:en har du till att bygga elektronikprototyper, medieuppspelare, enklare servrar för automation, utveckla idéer till IoT, styra sensorer, läsa data m.m. Jag har t.ex. använt Raspberry Pi för att bygga en router för IPv6. Den kör ju linux så du kan göra nästan vad som helst, av det enklare slaget. Skulle du vilja testa hur det är att konfigurera en linuxdator för mejl eller webbserver? Det går perfekt. Det är mer åt det hållet du ska tänka.

Av saturday_sun

Inga problem med min Macbook early 2009 med Yosemite och Iphone 5S.

fg
Av saturday_sun

Jag är också kass på alla spel, men det hjälper lite grand med en dator som är OK. Bara spara på du, kanske ta ett extra jobb på sommaren? Måla staket? Klippa gräs?

Av saturday_sun

Jag returernade ett trasigt moderkort till Dustin en gång. Det kom ett nytt efter cirka en vecka. Funkade väldigt bra.