Inlägg

Inlägg som miscann har skrivit i forumet
Av miscann

Tack för all hjälp alla, det blev sennheiser pc 363! Precis köpt dem och testat dem och dem verkar än så länge riktigt nice!

Av miscann
Skrivet av Skonky:

Annars har du ju orginalet med ljudkortet som hör till från tillverkarens hemsida här... för 2200. Visst 300 kr mer än creative kortet, men deras externa ljudkort är riktigt snyggt måste jag säga... Det ska vara lika bra som ett internt ljudkort vad jag läst i reviews också...

Det blir väl ca lika mycket som pc 363D...

http://www.astrogaming.co.uk/a40-audio-system/A40-AUDIO-SYSTE...

Ja det är ett alternativ med, frågan är bara om det är bättre än sound blaster kortet. Utseende spelar ingen roll för mig dock.

Av miscann

Har tänkt om lite och är villig att lägga mer pengar på det.
Funderar nu på antingen Astro a40 + ett externt ljudkort creativ sound blaster z http://www.maxfps.se/headsets/astro-1/a40-pc-svart-sound-blas... ellet sennheiser pc 363 http://www.maxfps.se/headsets/sennheiser/pc-363d-71-gaming-he... alltså 1900kr vs 2200 kr. Men vilka av dessa två tror ni blir bäst? Är det värt om jag tar astro att ta bundeln med ljudkortet eller ät mitt interna (ni ser första posten vilket) typ lika bra?
Tack för hjälpen!

Av miscann

Nya gaming hörlurar, behöver hjälp

Edit: Står nu alltså mellan Astro a40 + ett externt ljudkort creativ sound blaster z http://www.maxfps.se/headsets/astro-...blaster-z-bulk ellet sennheiser pc 363 http://www.maxfps.se/headsets/sennhe...gaming-headset Astro a40 + astro usb ljudkort http://www.maxfps.se/headsets/astro-1/a40-audio-system-71-sva... alltså 1900kr vs 2200kr vs 2400kr
EDIT: Har tänkt om lite, se senaste post längre ner! Tack
Hej, jag ska köpa ett par nya gaming hörlurar och behöver lite hjälp vilka jag ska välja.
Jag har ett par Senheizer nu men som är många år gamla och dom får jag ont i örat av efter 2 timmars gaming då dem trycker mot örat och inte är stora nog så hela örat ligger i hörlurarna så att säga.
Det jag vill ha är : Hörlurar som ligger runt örat så man inte får ont efter någon timma. Bra ljud, bra mic och helst suround, dock inget krav och om det är suround har jag fått för mig att usb anslutning inte är lika bra?
En budget på runt 700-900 kr men kan gå högre om dem verkligen är värt det.
Mitt ljudkort är om det spelar någon roll: ROG SupremeFX 8-Channel High Definition Audio CODEC (ADI AD1988B Realtek ALC1150) - är ett inbyggt i mitt Asus Maximus VI Hero moderkort.

Tacksam för tips!

Av miscann

Chat med bredbandsbolaget angående detta:

Jag:
Hej, jag undrar om ni har slutat lagra data som man inte behöver längre efter en dom som nyligen kom. ( http://www.sweclockers.com/nyhet/18601-fritt-fram-for-operato... )

telia, comhem banhof osv har redan slutat med det
BBB:
Hej! Att skydda våra kunders integritet är av högsta prioritet för oss, liksom att följa befintliga lagar och regelverk inom detta område. Eftersom att det i dagsläget är oklart vilka skyldigheter vi operatörer har, har vi begärt ett tydligt ställningstagande från Post- och telestyrelsen kring hur myndigheten ser på operatörernas skyldighet att lagra viss trafikinformation. Vi har ännu inte fått ett tydligt svar och i väntan på det agerar vi i enlighet med svensk lag.

Jag:
post och telestyrelsen har redan gått ut med vad som gäller : https://www.pts.se/sv/Nyheter/Telefoni/2014/PTS-kommer-inte-i...

BBB:
Vi har dessvärre ej tagit något beslut om detta ännu.

Jag:
ok tack då vet jag

Av miscann

Mitt 290 tri-x sapphire ligger på 100% belastning även om jag kör intence 13 eller intence 20, det går även upp till exakt 78 grader och ligger där konstant så länge jag har igång miningen, är detta normalt? Fläkten rör sig mellan 40-55% tycker det är konstigt att graderna nästan låser sig på just 78 grader?
Någon som har tips på inställningar, får för närvarande 780 khash per kort när jag tar i20

Av miscann

Köpte min i usa för 200 kr typ, kopplade in den och testade med youtube från plattan en gång, sedan har jag aldrig använd den. Ser ingen användning för den förens dom fixat så man kan spegla bilden på mobilen/surfplattan.

Av miscann

En fråga sedan, när man har litecoins i sin plånbok man laddat ner, hur är stegen från det till att pengar sätts in på mitt bank konto?

Av miscann

Tackar den var riktigt bra!

Av miscann

Hur fungerar det med litecoins?

Hej, finns det nån bra guide hur man göt för att minea litecoins?
Vilken pool rekommenderar ni? Jag har 290 crossfire. Hur fungerar det med betalning? Jag har hittat nåt program som ska va nån typ av plånbok, kan nån beskriva hela vägen från att jag klickar start tills jag ser pengarna på mitt bankkonto?
Tack för hjälp!

Av miscann

39 000 i månaden före skatt + förmåner på cirka 6000 i månaden + kvartalsbonus på 0 - 70 000 kr
Teknisk Säljare

Av miscann
Skrivet av SSGS:

LLC= Load line calibration

Tack, du verkar kunna en del.
Jag har inte fått mitt grafikkort än så just nu kör jag med det inbyggda hd4600.
Tror du det kan ha en in verkan att jag har så svårt att nå 4.3ghz+ utan att ha överdrivet hög volt?

Av miscann
Skrivet av SSGS:

Kör på manuell istället för XMP profil.
LLC har jag på steg 3
Sen kör jag adaptive volt
Där har jag petat in 1.248.
Det är allt jag ändrat i Bios. Mina minen kör jag på 1866 MHz.
Mvh

Tackar får testa det!
En fråga, vad är LLC ?

Av miscann
Skrivet av SSGS:

På mitt mobo finns där så jag kan välja 4,2 4,4 4,6 (cirkus)
Och på dem lägre blir min volt riktigt hög. Kör jag på 4,6 så får jag en volt på 1.295 så den fungerar rätt bra faktiskt. Kör dock manuell klock med volt på 1.248 @ 4.6 Ghz. Men som Elajt_1 säger så är det bättre att lära sig klocka manuellt.
Sen är det inte svårt att Överklocka. Det svåra/jobbiga är att hitta en volt som fungerar. Ju lägre volt ju mindre värme.

Lycka till.

Mvh SSGS

Kan du ge din resterande inställningar i bios, för med den volten når jag max 4.1 ghz..
Och det är inte värmen som är problem jag har bra kylare utan att det blir felmeddelande så fort windows laddar..

Av miscann
Skrivet av CusmaR:

jasså? så gjorde inte jag, kollade på en youtube video från asus själva och jag ändra multiplen till 45 och sen vcore till 1,225 eller vad jag har. Körde manual, aldrig ens sett overvoltage reglaget. Vad gör det?

Värt o nämna är att man inte ska köra prime95 eller liknande på adaptive voltage då det kan ökas alldeles för mycket!

(Har 4670k, men tillvägagångssättet borde ju vara samma!)

edit: http://www.youtube.com/watch?v=Z7zPu9255ZI

denna videon följde jag

Hmm om det bara vore att ändra vcore till 1.225 vilket jag har fått sätta betydligt högre för att klara äns 4.3 ghz så antar jag att jag fått ett dåligt exemplar...

Av miscann
Skrivet av WoG:

Bah. Är det bara jag som har problem med CF?
Har väldigt många problem som inte SLI har, många spel fungerar konstigt eller inte alls.
Senaste jag kollade var Neverwinter Online, mängder av grafikbuggar och skit som inte fungerade alls. Även Dota2 samt andra spel använder CF väldigt konstigt. Vet ej om det har att göra med PCI-CF eller allmänt. Dålig fps i vissa spel (Max Payne 3 klarar inte maximal grafik på 120fps).
Det blev visserligen bättre efter att jag slog av ULPS i regedit, innan dess så användes inte alls CF i många spel.

Vad är ULPS?

Av miscann
Skrivet av gronbek:

Hej,
Håller på och planerar ny dator.
Har tänkt köpa ett maximus hero samt corsair platinum pro 2133 1.5v.
Kylare hade jag tänkt Be Quite Dark rock 2 pro.

Vet någon om det blir problem med hjden på minnena? För att minska höjden kan man ta bort heat-spreadern om man vill.

Alternativt ett maximus extreme om det finns mer utrymme?
Eller i värsta fall en Noctua single tower 14u. Den täcker väl inte minnesplatserna?

Tack för info.

Jag har ett maximus hero med en stor kylare (se min signatur)
Jag har 2x8gb och det gick och sätta dem i socket 1 och 3 men då låg kylaren imot ram minnet precis så jag satte dem i socket 2 och 4 vilket gick utmärkt. Så ja det går men var lite orolig om kylaren ger lite vibrationer mot första minnet så det kanske fanns risk för lite skada så jag satte i 2 och 4 istället.

Av miscann
Skrivet av Ridebird:

Med denna länk får man bf4 till för samma pris med: http://www.dustinhome.se/product/5010763585/sapphire-radeon-r...

Av miscann

Överklocka med 4770k och asus maximus hero.

För 4.4 ghz med 4770k så testade 1.305v gick inte. Kör manual mode just nu på volten innan jag hittar nåt som funkar. Vid 4.3 gick det med 1.296.
Kan det påverkar att jag inte har ett grafik kort så just nu kör med inbyggda hd4600 ?
Har 1866 minnen men kör dom än så länge i 1333. Har noctuas nya kylare och tempen är aldrig några problem, maxat 78 grader vid test med aida 64 och idle på 25-30.
Har asus maximus hero VI som moderkort, borde jag ändra nån av dem alla andra volten som står på auto? Som tex cpu cash voltage, cpu agent voltage offset mode sign, cpu system agent voltage offset, cpu analog i/o voltage offset sign, cpu digital i/o voltage offset mode sign, initial cpu input voltage, eventual cpu input voltage?

Tacksam för hjälp!

Av miscann
Skrivet av miscann:

För 4.4 ghz med 4770k så testade 1.305v gick inte. Kör manual mode just nu på volten innan jag hittar nåt som funkar. Vid 4.3 gick det med 1.296.
Kan det påverkar att jag inte har ett grafik kort så just nu kör med inbyggda hd4600 ?
har 1866 minnen men kör dom än så länge i 1333. Har noctuas nya kylare och tempen är aldrig några problem, maxat 78 grader och idle på 25-30.
Har asus maximus hero VI som moderkort, borde jag ändra nån av dem alla andra volten som står på auto? Som tex cpu cash voltage, cpu agent voltage offset mode sign, cpu system agent voltage offset, cpu analog i/o voltage offset sign, cpu digital i/o voltage offset mode sign, initial cpu input voltage, eventual cpu input voltage?

Tacksam för hjälp!

Nån som kan?