Inlägg

Inlägg som miscann har skrivit i forumet
Av miscann
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ovard
Mina minnen ska ha 2.1V egentligen, men på auto så får de 1.9 har jag för mig. Jag vet inte riktigt hur det där funkar men det är inte alls så att de alltid känner av hur det ska vara. Skillz har koll dock

Testade nu, kunde inte starta windows med varken 1.8 eller 1.9 volt, satte dom nu sista försöket på 1.7 volt då funkade det att starta windows, fick nåt medelande innan windows skulle startas på 1.8 och 1.9 att det var fel på maskinvara och man skulle använda windows skiva för att reparera filer, och så kunde man göra nåt typ av minnestest, så testade det men efter 30% av testet så fick jag ett felmedelande och det gick bara att restarta datorn.??

Av miscann
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ovard
Ändra de som du har koll på, subtimings ska du alltså låta bli om det finns någon sådan kategori.

Editerade mitt senaste inläg vore tacksam för svar på det.

Av miscann
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ovard
1.9 volt är vad de ska ha.

Ok sätter 1.9 volt då manuelt, hehe hoppas jag inte förstör nåt nu bara, föresten ska man ändra alla latensy grejer lr bara låta dom vara som det är?

Konstigt att modekortets bios sätter 1.64 volt då med auto, borde den inte "känna igen" minnerna och sätta dom i 1.9 volt när man har den på auto voltage??

Av miscann
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Widde
Ja det är minnerna! Ta nu och kolla igenom så att alla volt inställningar är enligt tillverkarens standard innan du börja klocka.

Men du ser ju länken där till minnerna i min första post, kan du inte ta en titt och säga va för volt jag ska ha? asså det står ju 1.9 volt där men är det inte max volt?

Här kan du se info från cpuz
http://img115.imageshack.us/my.php?image=namnlstp2.jpg

Av miscann

Den är inte stabil, inte i vanlig ghz heller, ibland helt random låser sig hela datorn och bilden är helt frysen, abra att starta om datorn, ibland händer det efter 1 min efter man satt på datorn, ibland efter 6 timmars spelande...
Men annars när den inte fryst sig så rullar allt på hur bra som helst...:S

Edit: Kollade lite mer i bios, memory voltage står på auto, och på voltage monitor är minnerna i 1.64 volt, Ska jag ta bort auto och öka dom manuelt? Isåfall va ska jag ha för volt ?

Att det skulle vara något annat än minnerna kan jag inte tänka mig som gör det, eftersom jag testat med en annan cpu (celeron dual core 1.6ghz) och den låste sig så helt random ibland med.
Tacksam för svar

Av miscann

Överklockning q9450

Tjenare, jag har köpt mig en asus striker 2 extreme modekort med ocz ddr3 minnen (1600mhz), och en quad 9450 cpu, just nu kör jag den i 2.8 ghz med en fsb på 1400, men det jag undrar är att minnerna har 1.5 volt nu, men på hemsidan så står det 1.9 volt, så ska jag öka volten i bios eller bara låta det vara? Minnerna jag har är: http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr3_pc3_128...
Och det är även där det står 1.9 volt.
Tacksam för seriösa svar.

Av miscann

Köpa nya minnen vilka?

Tjena har precis beställt en Intel Core 2 Quad Q9450 och modekortet ASUS Striker II Extreme nForce 790i Ultra SLI, så tänkte fråga vilka minnen ni hade rekomenderat, är inne på ddr3 1333 eller 1600, är det bättre att ha 1333 eftersom cpu kör i det med?? eller ska jag satsa på 1600mhz?
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=341702 eller http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=336324 har jag funderat på, är dom nåt och ha?
Kan ni ge en länk till några på komplett eller datorbutiken.com ?
Hade tänkt 2x1gb kit för inte mer än 1600kr helst kan gå lite över om det verkligen är värt det.
Ska köra vista64 med ett nvidia 9800gtx om det gör nån skilnad.
Tacksam för svar /markus

Av miscann

ska köpa vista64, home Basic, home premium, Business, Ultimate??

Tjena tänkte köpa vista 64 men vet inte vilken och vad skilnaden är.
Så vad är skilnaden mellan dom här 4 veriationerna??-
Home Basic, home premium, Business, Ultimate
Home Basic är den billigaste och är 700 kr dyrare än ultimate, så är det värt det ifall det nu är nån skilnad på dom?
Tacksam för svar /markus

Av miscann

DFI LANParty LT X48-T3R när kommer den?

Jupp tänkte fråga om nån vet nåt mer om dfi:s nya modekort som ska släppas snart LANParty LT X48-T3R, Nån som vet ungefär när det ska släppas? Hörde nåt om att det är bara "runt hörnet nu".

Av miscann

Va jag gör med datorn när jag inte överklockar:P? Jo jag redigerar film, Lirar worldofwarcraft, vanlig internetsurfning. Aaa är typ det, har hört att quad är bättre för redigering av film så däför jag tog den. men kanske inte är?
A kylning får du gärna tipsa om nån bra med nån som kyler bra för lite överklockning men vill inte han ån som låter som ett flygplan, aa du fattar:P
Tack för din hjälp än så länge:) är det nån annan användare som ahr nån annan åsikt lr nåt annat tips får ni gärna göra det med.
Hare bra så länge!

Av miscann

Okej har tittat lite på datorbutiken.com detta är det ajg fudnerar på(blev lite dyrare:P)

Intel Core 2 QUAD Q9450 2.66GHz 12MB FSB1333 Boxed (with cpu-cooler!) Socket 775

Asus Maximus Extreme iX38 4DDR3-DIMM 2PCI 5PCIe SATA Raid Audio DUAL GB-LAN Firewire Socket775 ATX

Corsair TW3X4G1333C9DHX 2x2048MB (tot. 4096MB) DDR3 1333MHz

Asus Extreme Radeon HD3870 TOP 512MB DDR4 TV-out HDTV DUAL DVI RETAIL PCI Express

Tror du det kommer funka bra? Eller bör jag ändra nåt? Tog en 500kr dyrare cpu för 1333 fsb och 12mb istället för 6mb och och 1033fsb var det värt det?(100mhz snabbare med)
Grafikortet heter top, finns ett likadant för 250kr billigare som heter samma fast inte top med, va är skilnaden?
Hemskt tacksam för hjälpen!

Av miscann

Ska köpa ny dator i delar behöver tips

Tjena, det är så att jag ska köpa ny dator i delar, och jag var rätt insatt i överklockning, prestandad och liknande för ett bra tag sedan(när första amd64 kom) eller snarare det var då jag slutade syssla med datorer, men jag ska köpa en dator som funkar bra och spela på och man kan ha lite skoj med överklockning osv med.
Det jag vill ha:

-En processor i 1800-2400kronors klassen(amd eller intel vilket är bäst nu?) På amd:s sida har jag tittat lite på den nya quad9500 för amd2+ nåt bra?

-Ett par bra minnen på 2x2gb lr 4x1gb som funkar att trimma lite med behöver inte vara några värstingar (2000kr max helst lite billigare:P)

-Ett bra grafikkort som funkar bra till det mesta (inte så jätte intreserad av att trimma det dock) 2200 kr max, ska man kö på ati lr nvidia ? Hade vart fint om det funka så den kunde ge full hd bild på min 42 tums fullhd tv eller det kanske inte finns på nåt grafikort än? eller finns det på alla:P?

-Ett väldigt bra och uppgraderings vänligt och överklockningsvänligt modekort, är dfi lanparty fortfarande det bästa? Eller är det nåt annat som är bättre? 2500kr max. (gillar när man får mycke småprylar till med hehe:D)

Ja det var väl över dom sakerna jag undra är enormt tacksam för svar/hjälp länka gärna det du tipsar om till nån web butik som har det!

Ha det toppen så länge /miscann