Inlägg

Inlägg som miscann har skrivit i forumet
Av miscann
Skrivet av BengansBlogg:

Det här kan kanske var till hjälp:

Installera en SSD i er Laptop och klona all data ifrån gamla hårddisken

Intel har jag för mig använder Acronis för migreringen och den bör nog klara det mesta automatiskt. Men eftersom du klonar ifrån en mekanisk hårddisk till en SSD så är det ändå bra att se över en del av de inställningar jag nämner längre ner på sidan. Speciellt köra Prestandaindex så Windows vet att den nu körs på SSD och sen dubbelkolla att den inte är listad i defrag osv.

Tackar bengan, ska kolla igenom det!

Av miscann

Tack , toppen snällt av dig

Av miscann
Skrivet av mfm:

Ladda hem http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldI... och för över systemet till din nya SSD, sen sätter du att den ska starta från SSDn istället.

Du behöver inte ställa in trim eller uppdatera firmware.

tackar ska testa det, med den metoden för man över hela hårdisken då och alla program eller går det att bara föra över windows och låta programmen vara kvar på den gamla ?
Vad gör trim för nåt då ?

Av miscann

Köpt SSD intel 120gb hur gör jag nu?

Hej!
Har köpt en Intel 520 Series 120GB SSD R:550/W:520 2.5" SATA-3 till min bärbara dator och installerat den. Jag hade plats för 2 st hårdiskar i den så både den gamla och nya är inkopplade. Men hur flyttar jag över operativsystemet från den gamla hårdisken till den nya ssd hårdisken? Kan flytta allt med då jag använt bara 90 gb av den gamla 500gb hårdisken om det underlättar processen.
Är det nåt mer att tänka på att göra med, läst nåt om nåt trim , är det nåt man ska ställa in innan lr så ? Läste om firmware uppdateringar, är det nåt man ska göra innan med? Moderkortet i den bärbara stöder bara sata2 om det spelar nån roll med allt detta.
Tacksam för svar

Av miscann

blev 2 st 120gb ssd från intel en till spel laptopen och en till netbooken!

Av miscann

ah tack hittade en för 230 kr på komplett, vet du om du finns nån billigare?
Jag hittade i windows i kontroll panelen, skapa system avbildning, låt säga att jag gör det där, kopierar den över allt då även mappar, program osv eller är det bara windows som original det var från början utan nåt ?

Av miscann

Köpa ssd hårddisk till laptop, vilken ?

Jag har en asus ee pc 1215b, http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=626148#extra
Och funderar på att byta ut hårdisken i den till en ssd för att få den snabbare.
Jag har kollat på:
Corsair SSD Force Series 3, 240GB 2.5 http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=635691#reviews
Crucial m4 SSD 2.5" 256GB http://www.inwarehouse.se/k/ki.aspx?...3-39D3E33C33C7
Intel 520 Series 240GB SSD http://cdon.se/hemelektronik/intel_520_series_240gb_ssd_r%3a5... (jag har rabattkod för får den för nästan samma pris som dom andra 2)
Vilken av dom kan ni rekommendera?
Tacksam för hjälp!

Av miscann

använder bara 110 gb av domk 500 jag har på den "gamla" hårdisken, finns bara plats för en hårdisk i laptopen, så hur ska jag kunna kopiera av hela hårdisken så att säga då ? För kan ju inte ha båda inkopplade samtidigt ?

Av miscann

Köpa ssd hårdisk till laptop att överföra gamla hårdisken?

Jag funderar på att köpa en ssd hårdisk till min netbook, en 240gb variant, men jag undrar finns det nån smidigt sätt att bara rakt av kopiera av den hårdisken jag har i nu (500gb vanlig hårdisk) så jag slipper installera om windows, alla program, bilder osv ?

Av miscann

i5 520m vs i5 450m ?

I5 520m vs i5 450 , ja jag ska köpa ny bärbar dator o priset skiljer 400 kr mellan dom, så jag undrar är det stor skillnad mellan dom eller är det bara dom lilla mer mhz den har 520.

Av miscann

Tack alla det funka toppen ! Jätte snällt

Av miscann

Fönster samlas i samma ikon i windows xp

Tjena jag har ett problem, jag har windows xp och i alla fönster som jag öppnar så som msn, firefox osv samlas under samma, så har jag tillexempel 3 firefox fönster öppe ligger alla under samma ikon eller va man ska säga, så som det blir när man har för många fönster öppna så dom inte får plats typ, fast nu blir det så även om jag bara har 2 fönster öppna och massor av plats, alltså varje typ av program blir en ikon och alla fönster jag öppnar i det programet samlas under den ikonen fast det finns gått om plats ,
Så min fråga är hur ändrar jag tbx så som det brukar vara i windows xp ?
Mvh Miscann

Av miscann

Kör rätt val på volten (1.8 volt)
Ändrat till t2 och det verkar funka bättre, har haft tur innan och spelat länge utan att den låst sig men det verkar än så länge som att det hjälpte! tack för hjälpen kommer tebax ifall det skulle frysa sig igen dock!

Av miscann
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dalton Sleeper
CR ska troligen stå på 2T, den fungerar endast på 1T på gamla system, tror inte det är något nyare som pallar 1T.

hmm har den på auto och då står den på 1t, kan det vara det som gör att min dator låser sig när jag spelar, testat memtest och den låser sig tillomed när jag gör det.

Av miscann

Command rate (cr) ?

Tjena, jag har problem med att min dator bara låser sig när jag spelar, och jag har kommit fram till att det bara kan vara minnena (corsair cm3x 2G 1600C9 dhx)
Så jag tänkte testa ställa upp latencyn lr va det ehter från 7-7-7-20 till 9-9-9-24
Men finns en till grej som heter Command rate (cr) som står på 1T finns även 2T men va är det och va tror ni det bör stå på?
Finns ju dock även typ 10 andra inställningar på advanced memory settings men dom har jag ingen aning om vad dom gör så dom har jag på auto alla.

Av miscann
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalle64
Testa att höja minnesvolten, till kanske 1,7 - 1,8volt i bios så kanske den blir mer stabil?!

Kör med 1.8 volt som det stod på minnerna att dom skulle ha
Till den andra posten jag har: 750W Corsair CMPSU-750TXEU (https://www.inet.se/datorkomponenter/naetaggregat/750w-corsai...)
Datorn är inte överklockad på något sätt.
Bluescreen har bara hänt 2 gånger på 2 månader datorn låser sig utan dom nästan alltid.. kommer inte ihåg va det stod dock:S

Av miscann
Citat:

Ursprungligen inskrivet av darkadde
Har du uppdaterat alla drivrutiner ?

Testa med att byta nätagg för jag har också haft det där problemet och jag har för mig att det var nätagget som var boven.

Har nyaste grafikorts drivrutiner och nyaste bios uppdateringen iaf...
Nätaggregatet är relativt nytt och det är ett bra nätaggregat(nåt märkes kom inte ihåg vilket bara kostade 1100kr) på 750w så borde väl inte var det?
Finns det nåt sätt att se nåt felmedelande varför datorn låser sig så som den gör?

Av miscann

Datorn låser sig problem..

Hejsan jag har en dator med asus striker 2 extreme(nforce 790i Ultra), intel quad core 9450, 2x corsair DDR3 1600mhz 2gb st, Geforce 9800gtx med nyaste drivrutiner, windows vista 64 home.
Jag har problem med att när jag spelar spel så händer det att datorn låser sig ibland asså bilden bara fryser och man hör ljudet har hakat upp sig, det har hänt nån enstaka gång när jag sätt på film på den med men nästan alltid när man spelar( wow framför allt ). Det kommer ingen bluescreen eller nåt bilden bara fryser sig oc hdet ända som kan ficksa det är att starta om datorn , iblandk an man spela i 15 timmar i streck utan det ibland kan det komma efter 1 minut så det är helt random.
Så jag undrar va kan vara felet?
Finns det nåt sätt och se nåt felmedelande eller nåt nummer där det står va som gjorde att det frös sig?
Tacksam för seriösa svar! tja

Av miscann
Citat:

Ursprungligen inskrivet av trinitas

vad kommer amd kontra med då?

Bulldozer

Av miscann
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ovard
Det låter verkligen som att dina minnen inte är som de ska, testa minnena i standardinställningar och se vad som händer.

Alla inställningar är exakt som det var från början, ända skilnaden är att jag har överklockat processorn till 2.7 ghz så har öktat fsb från 1333 till 1350, så då blir ju minnerna lite klockade, men dom är ju original för 1600 mhz så dom är ju ändå inte överklockade jämfört va dom är till för...

Edit: hmm ser nu i cpu z att dom är i 8-8-8-28 men tillverkan beskriver dom som CL7-7-7-24 , kan problemet vara att timingarna är för långsamt inställda i auto? men av att man kör dom lite långsammare borde väl bara ge mer stabilitet, inte ostabilitet?