Inlägg

Inlägg som SebHjo har skrivit i forumet
Av SebHjo

Ingen som har några idéer kring detta?

Av SebHjo

Laptop - växlingsbar grafik funkar ej efter uppgr. till Win 7

Som rubriken säger så har jag ganska nyligen uppgraderat min Packard Bell laptop från Vista till Windows 7. Efter uppgraderingen så har jag problem med grafiken. Har ett inbyggt grafikkort på moderkortet samt ett Radeon HD3470 och har innan kunnat växla mellan korten beroende på om man vill ha högre prestanda eller ett mer energisnålt kort igång. Nu kan jag inte välja ATI kortet vilket gör att tex hdmi utgången inte funkar, vilket är väldigt frustrerande om man tex vill kolla 720 p film på tvn från datorn.

Jag har ingen aning om problemet är hårdvaru- eller mjukvarurelaterat, men eftersom detta funkade perfekt innan uppgraderingen så lutar det väl mot ett mjukvarufel. Tilläggas kan göras att ATI kortet finns i enhetshanteraren och att det enligt den funkar korrekt, men jag lyckas inte få det att funka. Har provat inaktivera det inbyggda intel kortet och därmed få datorn att tvingas använda ATI kortet, men får då helt svart skärm i windows.

Någon som har varit med om något liknande eller har några tips vad jag kan göra?
MVH Sebbe

Av SebHjo

Stort tack för all input!

Det kan nog vara så att det vore bättre att behålla datorn och uppgradera grafik och minne istället. Mitt problem är en stor köpmani och att jag älskar känslan av helt nya komponenter som man bygger ihop med omsorg...

Tål att funderas på...!

Av SebHjo

Försäljning - vad kan vara ett vettigt pris?

Ska försöka sälja min dator eftersom jag vill bygga nytt. Frågan är vad som kan vara ett vettigt pris för den...

Här har vi komponenterna:

Chassi: Chieftec GH-01SLW

Nätaggregat: Chieftec CFT-500-A12S, 500 watt SLI-ready

Moderkort: Gigabyte GA-P35-DS4

Processor: Intel Core 2 Duo E8400

Processorkylare: ZEROtherm Nirvana NV120

Minnen: Corsair xms2 6400, 800mhz cl5 2x1gb

Grafikkort: Powercolor HD3870 OC 512mb ddr4

DVD-brännare: Sony NEC Optiarc AD-7203S DVD±RW Dual-Layer 20X SATA

Kylning med 120mm bak och två 80mm i fronten.

Vad kan jag ta betalt för datorn med gott samvete och faktiskt få sålt den?

MVH

Av SebHjo

Prestandavinst med Crossfire i x16+x4 läge...?

Sitter på ett Gigabyte P35-DS4 och är lite sugen på att testa Crossfire. Saken med moderkortet är ju att det bara har en pci-express port med x16 medan den andra porten bara är en x4. Frågan är hur stor prestandavinsten blir med crossfire med två HD3870 med detta moderkortet...?

Av SebHjo

Där ser man... Tankar just nu 8.7 beta och ska testa om det kan göra susen...

Av SebHjo

Märkligt problem med dvi->hdmi

Har ett lite märkligt problem som någon kanske kan hjälpa mig att få bukt med.
När jag kopplar in både min skärm och min tv i grafikkortets två dvi ingångar får jag ingen bild på varken tvn eller på skärmen. Drar jag ur sladden till datorskärmen så poppar bilden plötsligt upp på tvn. Drar jag sedan ur sladden till tvn och stoppar i sladden till skärmen får jag fortfarande ingen bild på skärmen utan måste starta om datorn för att få bild.
TVn är en Samsung LE-40R89, skärmen en Acer 19" och grafikkortet ett HD3870. Jag kör med xp 32-bitars.
Någon som har några kloka funderingar?
Tacksam för hjälp!

Av SebHjo

Hur är det egentligen med ett sådant här byte av kylare...
Referenskylaren har ju en stor platta med flänsar över minnena på kortet medan Zalman kylaren, som det ser ut för mig iallafall, nästan enbart kyler själva gpun. Har för mig att man inte kan kolla tempen på minnena, så hur vet man vid ett sånt här byte av kylare att minnena inte har en skyhög temp och brinner upp när som?

Av SebHjo

Köra Crossfire med GA-P35-DS4

Hej,

jag håller på att gå över från amd till intel och kommer att köra en E8400 på ett GA-P35-DS4 mb. Sitter idag på ett Radeon 3870 som jag kommer att köra även på den nya riggen. Vad jag sitter och funderar på är hur stor, eller kanske liten, prestandavinst man får om man kör Crossfire på detta moderkortet eftersom den har en pci-express x16 och den andra bara är x4. Har någon koll på hur mycket man mister när den ena porten bara är x4, eller kanske snarare hur mycket prestandan höjs från att ha ett kort till två med x16+x4?

Tacksam för svar!

Av SebHjo

Skillnad E6850 och E8400...?

Hej,

Jag kommer att byta från att ha kört amd till intel, och då antagligen 2-kärningt, och undrar lite om jag i mitt datoranvändande kommer att märka någon skillnad mellan E6850 processorn och E8400. Den enda skillnaden som jag uppfattat det är cache minnet som är 4mb på E6850 och 6mb på E8400. Men hur stor betydelse har det för prestandan? Kommer jag märka skillnad på de två?
Jag sysslar mycket med musikproduktion, vilket är en av anledningarna till att intel är att föredra, och kör därför ganska tunga applikationer med många processer samtidigt. Så vad är att föredra, spara någon hundring på E6850 eller ha mer cacheminne i E8400? Klocka är något som jag antagligen också kommer prova mig på lite, så vilken är mest klockvänlig? Kan tilläggas att jag har ett Gigabyte GA-P35-DS4 mb som kommer att ligga till grund för riggen, någon av de som funkar bättre än den andra till det moderkortet?
Självklart finns Q6600 också i tankarna, borde jag kanske satsa på fyra kärnor istället?

Tacksam för tips och svar!

Av SebHjo

Då får man ju gratulera till vinsten! Hade jag känt att jag helt obehindrat kunde bygga en dator för 30k så hade jag också gjort det!

Det tråkiga med att köpa så dyr dator är ju att den tappar i värde väldigt snabbt... Jag har som motto när jag bygger dator att aldrig köpa det allra bästa då allt blir gammalt snabbt, men det är ju bara min åsikt, och beror såklart på ekonomiska begränsningar...

Av SebHjo

Ett litet tips är att gå in på deras utförsäljning och kolla moderkort, där kan du spara en liten slant... Precis det moderkortet har de några stycken på utförsäljning för typ 6-700 istället för 1400...

Av SebHjo

Ja, det är precis det jag menar...alla svenssons är idioter, inte...!
Lägg ner attityden va w0lla!?
Alla vill väl ha så mycket som möjligt när man säljer saker, eller? Men jag vet inte hur det är med dig, du kanske skänker bort dina ägodelar?
Jag startade den här tråden för att se vad folk hade för uppfattning om vad jag kunde ta betalt för min dator. De flesta övriga, förutom du, verkar ju tycka att man kan ta iallafall 5500 utan att skämmas så varför ska jag då inte försöka få det för den? Vad skulle du seriöst försöka få för datorn om du var i mitt läge? Sen skulle jag gärna vilja att du berättar var du kan köpa komponenterna nya på samma ställe för under 6000 kr inklusive kylning och allt.....jag lyckas iallafall inte....

MVH

Av SebHjo

Det kanske inte framgick men jag skämtade såklart när jag skrev att jag skulle ta 15000 för datorn. Den ligger på blocket för 6000 men jag kommer antagligen att sänka den ganska snart om den inte försvinner.

Jag skulle antagligen få riktigt dåligt samvete av att sälja den till någon stackare för 15000 och tyvärr så finns det som någon nämnt antagligen inte många svenssons som är så lättlurade...

Underskatta aldrig en Svensson!!

Av SebHjo

Svensson slänger som sagt inte ihop ett paket...

Får jag 6000 blir jag överlycklig, får jag 5500 känner jag mig nöjd. Får jag 5000 känns det sådär...

Det handlar ju alltid om hur lite man kommer undan med att behöva lägga till när man ska bygga nytt system...

Men jag tackar w0lla för tipset, 15000 på blocket får det bli!

Av SebHjo

Kom inte och säg att det beror på att nätagget är dåligt... Chieftecs nätagg är det generellt sett verkligen inget fel på, det är i så fall om det är just detta exemplaret som faktiskt är kass. 560 watt från chieftec ska driva systemet utan problem...!!

Av SebHjo

Vad kan jag ta betalt för denna datorn?

Är sugen på att sälja min dator och bygga en ny intelbaserad dator. Sysslar mycket med musik och sånt på datorn och känner att intel egentligen är att föredra till just detta.

Min fråga är vad man kan tänkas ta betalt för min nuvarande dator på annons. Datorn ser ut som följer:

Chassi: Chieftec GH-01SLW
http://datorfixarna.com/catalog/images/GH-01SLW-OP.jpg

Nätaggregat: Chieftec CFT-500A-12S 500W
http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=SIR500W-A...

Moderkort: Asus M2N-Sli nfoce560

CPU: AMD Athlon x2 Dual-Core 5600+

Minnen: 4x1 gb Corsair XMS2-6400 800mhz

Grafikkort: Powercolor Radeon HD3870 OC 512mb ddr4

Hdd: Western Digital Caviar 500gb Sata2 16mb cache

SONY NEC Optiarc DVD-brännare m. dual layer och sånt...

Nåt sånt ser det ut tror jag. Kan man få en slant för den tro? Den klarar ju sig bra i spel och så, fixar ju Crysis, Assassins Creed osv utan problem...

Tacksam för åsikter!!

MVH

Av SebHjo

Jag kan berätta om mina erfarenheter... Köpte ett Gainward 9600GT för en dryg månad sen och har bara haft problem... Hela datorn låste sig alltid när jag spelade vissa spel. Ibland efter 5 minuter, ibland efter 30, men alltid hängde den sig. Många andra har upplevt liknande problem och idag har jag bytt till ett PowerColor HD3870. Jag är trött på Nvidias problem...! 3870 kostade exakt lika mycket och ger iallafall mig högre poäng än 9600GT i 3dmark, vilket såklart inte alltid innebär att det presterar bättre i spel, men det kan ju vara värt att överväga.

Av SebHjo

Jag har nu spelat Assassin's Creed en stund med Core och Shader clock på standard och dragit ner Memory clock till 850mhz för att se om det gjorde skillnad, dvs om jag slapp att spelet frös. Spelade typ 10 minuter sen frös det. Fungerade alltså inte... Man skulle ju kunna dra ner det mer och prova, men det ska man ju fan inte behöva. Jag är så arg och frustrerad just nu alltså!

Ringde till datorbutiken, där jag har köpt det, i förmiddags och berättade om problemet. Teknisk support på såna ställen är ju bara värdelösa och har sina standardfraser...."Vad har du för nätagg", "Har du uppdaterat drivrutinerna" osv, sen tar deras expertis slut...!!! Fick rådet att returanmäla, men jag känner att risken är stor att de tar emot det, testar det en stund och tycker sedan att det fungerar, vilket det kanske också gör med en annan setup. Kan det vara så att kortet helt enkelt har kompatibilitetsproblem med vissa moderkort eller något liknande?

Av SebHjo

Jag tycker att razkies inlägg angående varma minnen låter vettigt och ganska troligt... Jag har också läst någonstans på nätet om det. Det är ju så att temperaturerna vi ser bara gäller gpu och inte alls minnena. Vem vet, minnena kanske är kokheta. Det kan då ha att göra med vilket luftflöde man har i sitt chassi. Har man ett väldigt välkylt chassi så kanske minnena klarar sig med luften som cirkulerar i lådan, medan om luftflödet är sådär så kanske minnena blir för varma och datorn låser sig. Vad tror ni?