Inlägg

Inlägg som µiCro har skrivit i forumet
Av µiCro
Skrivet av Balconette:

Jag känner till det, så galet slöseri med resurser och känns som att reglerna snarare är till för att maximera vinsten för läkemedelsbolagen mer än något annat.

När en vet hur det går till så ter sig de här "insamling av medicin till apoteket"-grejen som en enda stor bluff för att hålla undan att behövande kan få tag i fullt fungerande medicin. De hamnar i värmeverket iallafall precis som dina hushållssopor. Skillnaden är att de som forslar dit medicinen nästan följer med dem in i brännugnen för att verkligen säkerställa att ingen obehörig får fingrarna på dem.

Off-topic, men pratar vi om destruktion av läkemedel som kommer in från slutkund? Så fort läkemedel har lämnat transportkedjan och lagret (t.ex. apotek eller sjukhus i detta fallet) så finns ingen garanti för att läkemedlet har förvarats inom rätt förvaringsbetingelser (det kan även haft andra handhavandefel, eller rent av manipulerats). Då finns det ingen annan sak att göra än att skicka läkemedlet för destruktion, det skulle innebära en patientfara att "återanvända" såna läkemedel (och särskilt nu när Falsified Medicines Directive (FMD) är igång sedan februari 2019). Anledningen till att destruktionen bevittnas är för att eliminera risken att medicinen återintroduceras på marknaden (även via andra kanaler än den lagliga). Jobbar inom läkemedelsindustrin sedan 2017, innan dess jobbat på apotek ett par år. Hoppas jag missförstått er

Av µiCro
Skrivet av eriksson850:

Tror imho egentligen de här "enbart tips" trådarna skapar mer problem än de hjälper. Scalpers sätter notis på tipstråden men orkar inte sätta notis och sålla igenom "diskussion och tipstråden" för att hitta tipsen som entusiaster skulle göra.

Men jag kanske har fel.

Jag slogs faktiskt av samma tanke...

Edit: case and point, den från cdkey.se är borta nu
Ska vi som värnar om AMD-korten be mods att låsa tråden?

Av µiCro
Skrivet av Korgan:

Den har inte enbart tips, och denna nyskapade tråden borde förtydligas så att tråden inte fylls med diskussion (våra kommentarer kan raderas när tråden bytt namn till att innehålla [ENBART TIPS]). Den du länkade kan användas för diskussion OM folk nu vill ha en tråd för enbart tips och en tråd för enbart diskussion.

För mig spelar det mindre roll, jag är inte ute efter ny GPU, men för de som är det och enbart är intresserade av tips kan jag tänka mig man inte vill få notis för varje gång ett icke-tips dyker upp i tråden du länkade.

Av µiCro
Av µiCro

Vad släpper du GPU för, om den finns kvar?

Av µiCro
Skrivet av DragonScania:

Inget mejl om endera beställning. Hmm.

Jag fick precis samma mail som andra fått av PureGaming.

Kommer definitivt tänka en gång extra innan jag trycker på köp-knappen när det tipsas om rejält nedsatta varor från Amazon. Kanske borde tipstråden modereras hårdare när det kommer till varor med uppenbart felaktigt pris, även ifall någon promille lyckas få hem det?

Av µiCro

Happ, då vet man kanske vad som väntar en när man beställt en 2TB NVMe SSD för ca 400 kr...

Edit: fick mail bara, där det står att de avbröt min order och att pengar skickas tillbaka inom 3-5 dagar. Säljaren verkar dock ha försvunnit från Amazon...

Av µiCro

Bara en FYI, den andra datorn finns för bättre pris här: https://www.power.se/datorer/datorer/stationara-pc-och-mac/le...

Dock ej i lager med obekräftat leveransdatum 2021-04-06

Av µiCro

Personligen är allt jag hoppas på att officiell discord-app dyker upp för xbox och att de låter discord förbli discord, i alla fall på "utsidan"

Av µiCro
Skrivet av Faxius87:

Beställde 2TB versionen för 336.90kr! Får se då om den dyker upp

@handendär @anon2110

Är det några som har fått ordern skickad än? Min har inte rört sig mer än första steget "Ordered", men den är halvvägs ner till "Dispatched"

Av µiCro

Jag vill veta mer om produkten på fråga nr 6! Någon som vet mer om den och om den fungerar? Skicka PM så spoilar vi inte vad den gör. Redigerar min kommentar när jag fått PM

Edit: Tack för källan @GuessWho !

Av µiCro
Skrivet av DragonScania:

Massa BT-lurar och kikare billigt, fynda på!

Vad stöder man när man köper ex. BT-hörlurar för 20kr? Vilka arbetsvillkor har de som jobbar för Bxiaoyan? Är det en businessmodell att gå back på sina produkter? Bara några funderingar jag har, man väljer självklart själv om man vill köpa, marknaden och handeln är fri

Av µiCro
Skrivet av Gainsgoblin:

Det ska bli kul att testa. Sonos fixade cashback på någon vecka, ska bli intressant att hur lång tid asus tar.

@D3str0yer

Jag fick vänta knappt 6 månader innan jag fick cashback från Asus. Ett tips är att sätta påminnelse i kalendern efter man får bekräftelse (i bekräftelsen står att man brukar få det inom 90 dagar), så när 91 dagar passerat är det upp till slutkunden (du) att påminna Asus via support[at]asus-promotion.com att du inte fått pengarna än. Då fick jag det inom en vecka. Men som sagt, total väntan ca 6 månader.

Av µiCro
Skrivet av Mr Steed:

Den där tigern kommer jag ju ihåg från barndomen😊
Så det måste vara Tony and friends in Kelloggs land eller Mission Kellogs som det verkar heta ibland

<Edit: På den tiden fick man inte några spel med flingorna, bara plastfigurer

Edit igen: Tony and friends: New adventures Invasion in Kelloggs land (puh) är ju detta ser jag nu på grafiken

Det stämmer bra! Kommer inte ihåg vad den hette på svenska men minns att jag tyckte den påminde en del om Donkey Kong Country på SNES

Din tur att ta över

Av µiCro

En annan bild tagen från spelet:

https://i.ytimg.com/vi/R93DPjVCJfE/maxresdefault.jpg

Av µiCro

@XripperX

Enkelt sagt motsvarar det ungefär en CPU 3700x och GPU 5700 XT med ray-tracing-funktioner, 16gb ram och 1TB SSD. Klart mycket för pengarna rent spelmässigt, sen är det ju en konsol och inte PC så man kan glömma att göra annat än att spela spel och prata med kompisar (finns förvånansvärt bra inbyggd chatt- och röstsamtalsfunktion) och se på media. Helt klart en prisvärd liten maskin, som dessutom är tyst (och snygg IMO )

Edit: @snajk sammanfattade det bättre

Av µiCro

@Daemon85 @anon5930

Instämmer, och för Ryzen 5000 finns denna tråden: #18923481
som mod kanske kan döpa om så det blir tydligare att det är en tipstråd (för det verkar som att den har blivit det)

Av µiCro

@njörden Fel tyvärr!

En ledtråd är att spelet inte gick att köpa separat, utan ingick när man köpte något annat

Av µiCro

Ytterligare en bild, tagen från introts cutscene:

https://i.ytimg.com/vi/bHcG-dKMkiM/hqdefault.jpg

Ledtråd kommer senare om det visar sig vara för svårt.

Av µiCro

Här:

Skrivet av lifeisgood:

Cdon kör 10% på nästan allt igen. Verkar vara samma grej som förra gången. Max 10 000 kunder eller längst till 10:00 på lördag.

Kod: EVERYTHING21