Inlägg

Inlägg som busta_rhyme har skrivit i forumet
Av busta_rhyme
Skrivet av Sions:

Känner inte till AIOstream, men googlar man på det så är det ett musikprogram?
Du kan inte installera det på en annan dator och byta MAC adress på den nya datorn till vad du har på den gammla?
https://stackhowto.com/how-to-change-the-mac-address-on-windo...

Men AIOstream är inte ett musikprogram. Det är en slags makrostyrning av tasks från flera olika ip-adresser samtidigt inne i programmet. Därav behöver man regga flertal proxyservers inne i programmet. Man kan öppna upp flera websidor samtidigt och alla ska komma från olika ipadresser.. typ.. Men jag funderar på att skita i det.. Känns långsökt att någon annan ska lära sig programmet och sen visa mig..

Av busta_rhyme

AIOstream + Proxyservers

Jag skulle behöva hjälp med att få igång AIOstream och därefter koppla det till ett antal proxyservers (från någon proxytjänst). Problemet är att AIOstream är kopplat till min MAC-adress och kan inte loggas in någon annanstans ifrån.

Av busta_rhyme

Spärrat konto efter ominstallation av Win10??

Min laptop har fungerat som vanligt tills jag nu ikväll beslöt för att ominstallera Win 10 som redan finns installerat.
För det första, när den gjort färdigt ominstallationen så ville den att jag skulle logga in som Annan Användare. Ingen lösenord godkändes. Då startade jag om i felsäkert läge och ändrade till Administratör. När den öppnade datorn i felsäkert läge så kom SIHOST.EXE HARD ERROR upp och det gick inte att göra något alls förutom att röra på pekaren. Inga menyer eller något reagerade. När jag sedan startade om datorn igen så stod det plötsligt DITT KONTO ÄR SPÄRRAT. KONTAKTA SYSTEMADMINISTRATÖREN ??? Haha.. Va fan.. Vad är det som pågår?? Vad kan jag göra nu då? Nu verkar det inte gå att starta om den i felsäkert läge heller.. Den fungerade ju innan jag bad om en ominstallation. Jag är helt övertygad om att jag har virus i datorn sedan en tid tillbaka. Kan detta ha något med saken att göra? Sjukt frustrerande..

Av busta_rhyme

Bra! Diskussionen är helt rätt.. Precis det jag behöver.. Göra varje sida som en div är ju en idé som Joppis skrev, och jag föredrar så lite kod som möjligt som SirJeppe skrev. Ramverk känns lite overkill. Jag kör helst Vanillastyle eftersom jag vill träna på kodskrivande, och dessutom så antar jag att ramverk kanske även ger mig mer kod än det som verkligen är nödvändigt för små enstaka saker?

Sen vill jag kunna bygga på idéen med mer innehåll och möjligheter.. Tanken är att det kanske ska mynna ut i ett enkelt spel (inget avancerat för allmänheten, utan mest för eget intresse att lära mig programmering med något jag tycker är roligt). Tanken med spelet är väl lite att "Du står i ett rum, du får typ en eller två val, vilket väljer du. Och det alternativet man väljer tar en vidare till en annan del av spelet. Jag är också kompositör så jag tänkte lägga på spännande bakgrundsmusik för varje sida och en dialogruta beroende på i vilket rum man hamnar i osv...

Av busta_rhyme

Single Page App med endast javascript (och html/css)?

Jag vill försöka få till en sida med där jag byter ut innehållet på sidan när man trycker på en knapp. Låt säga att jag har tio olika sidor som ligger i linjär ordning. Dvs är du på sidan 1 och trycker på knappen så kommer du till sidan 2. Från sidan 2 kan du bara ta dig vidare till sidan 3. Från sida 3 kan du bara ta dig vidare till sida 4 osv. Det ska inte vara någon Navigation, utan endast EN knapp på mitten av sidan.

FRÅGAN jag har är, hur bör jag logiskt sett skriva koden om jag INTE vill ha tio olika html sidor som laddas vid knapptryck? Så vid knapptryck så skall alltså innehållet i HTML-sidan bytas ut till innehållet i "Sida 2". Och trycker man på knappen när man är i innehållet på "Sida 2" så byts innehållet ut till "Sida 3" osv osv.. Det ska alltså inte länka till en annan html-sida utan bara innehållet i EN html sida ska ändra skepnad.. Än så länge har jag bara gjort basic html/css och är redo att börja med javascripten och allt annat som kommer behövas. Jag kör i VSC..

Många dumma frågor kommer komma i den här tråden, men ska jag ha olika .js mappar (gameEngine, controller osv), behöver jag använda mig av fler verktyg som node.js, ajax osv.. men framförallt, hur ska jag tänka rent systematiskt med att bygga upp sidan..

Av busta_rhyme

Fast jag pröjsar ju för det såklart? Har hittat en ITkonsult från Gbg som gärna kör undervisning på videosamtal med möjlighet att dela skärmen. Han tar 300 kr/tim.. Helt ok för mig..

Skickades från m.sweclockers.com

Av busta_rhyme

Ja det spelar ingen roll om man ses irl eller online. Bara grejen att kunna fråga någon direkt är värdefullt. ClassGap verkar rätt lovande, jag signade upp mig. Ska kolla upp det. Men jag får kanske tänka om, och kanske överväga en distanskurs där man iof brukar koppla upp sig mot läraren och klassen online och diskutera uppgifter osv.. Stort tack för all feedback iaf!

Av busta_rhyme

Jag ärt noobie, men inte helt färsk. Har förståelse för OOP och har testat på javascript och python, men ofta när jag försöker lära mig själv så fastnar jag på frågor som "varför skriver man koden på det här sättet", "vad är syftet med si eller så".. Där kan jag tycka att t ex pseudokod är pedagogiskt sätt att förstå villkor på osv... Och sen finns det ingen att fråga och typ diskutera med, då är det sjukt frustrerande..

Av busta_rhyme

Det jag framförallt är i behov av, är att lära mig principerna och varför man ger datorn de instruktioner man ger. Jag vill alltså inte bara härma andras kod, för det ger mig inte den logiska förklaringen till varje enskilt uttryck och rad. Jag vill helst lära mig förstå, innan jag börja koda saker.. Om du förstår vad jag menar..

Skickades från m.sweclockers.com

Av busta_rhyme
Skrivet av Sinery:

Varför gå så långt?
Ge bara ett fel svar på stackoverflow och du kommer bli föreläst.

😂😂😂😂👍👍👍

Skickades från m.sweclockers.com

Av busta_rhyme

Jaså, med språk menade jag Java, Python, Javascript, C#, C++ osv..
Men i kommunikationen är det ju helst svenska men också engelska funkar.. Kan du ge några länkar till det du hittade?

Av busta_rhyme

ok jättebra. Tacksam för förslaget..
Så något som heter allakando.se också. Vet iof inte om det bara riktar sig mot barn i skolåldern eller även vuxna som vill lära sig..

Av busta_rhyme

Privatlärare i programmering?

Jag, som många andra, har svårt att studera i grupp, så jag behöver göra saker individuellt och ha någon framför mig för att kunna ställa frågor och följdfrågor om logik osv. Vi tar bort möjligheten att studera på universitet, distanskurs eller typ online med freecodecamp - fråga inte varför, eller kom med andra förslag, håll er gärna till trådfrågan Så. Om jag skulle vilja anlita en privatlärare i programmering (stockholm), där man träffas IRL och sitter framför datorn (typ 1-2 tim åt gången). Det kan vara på en allmän plats eller hemma. Hur går man tillväga för att få tag i någon som är intresserad av att undervisa någon timme då och då? Språket är mindre viktigt i sammanhanget..

Av busta_rhyme

Ok, så att om jag har två separata nätverkskablar från fibermodemet till två olika routers, så kan det orsaka problem? De är ju inte seriekopplade efter varandra, utan separat inkopplade i fibermodemet. På vilket sätt kan det orsaka problem i själva routrarna?

Skickades från m.sweclockers.com

Av busta_rhyme

Jag har alltså två routers. En vit och en svart. TV'n är kopplad till en svart. Jag lät kabeln sitta kvar i tv'n och flyttade över kabeln till den vita routern, då fick tv'n internet igen. När jag satte tillbaka kabeln till den svarta routern så funkade även den routern? Kan någon förklara varför routern helt plötsligt börjar sända/ta emot igen efter att jag kopplat över tv'n till en annan router och sedan tillbaka?

Av busta_rhyme

TV slutade funka med nätverkskabel, funkar endast på Wifi?

Jag har haft min nya TV uppkopplad till routern med nätverkskabel. Nu funkar det inte alls. Men så fort jag ändrar till att TV'n är uppkopplad via Wifi på samma router, då funkar det? Whats up with that? Det lär ju vara routern som strular, frågan är hur jag hittar felet på routern..

Av busta_rhyme

När jag pingar routerns ip blir det General Failure (100% loss). Det sjuka är att nu kommer alla enheter i hushållet åt routerns wifi, men med kabel når man inte routern.. hur kan det komma sig? Det betyder ju att routern fungerar, är det datorerna det är knas med?

EDIT: Jag lyckades komma åt routern med polarens dyra gaminglaptop! Vad är det då som inte stämmer överens mellan datorerna? Alla är relativt nya, antivirus/brandväggar avstängda, ingen proxy, automatisk ip mm...

Skickades från m.sweclockers.com

Av busta_rhyme

Asus App funkade, och jag lyckades komma åt routern via appen MEN.. jag kommer fortfarande inte åt routern vid kabel mellan router och laptop???

Skickades från m.sweclockers.com

Av busta_rhyme
Skrivet av HoboCop:

Din Gateway ligger på den lägsta IP-adressen på det interna 192.168 nätverket.

192.168.0.1

Fungerar ej... det står bara "internetanslutningen har blockerats".. trots att jag har brandväggar avstängda.. när jag kopplar i nätverkskabeln direkt mellan fibermodem och laptop så funkar internet bra. Men så fort jag kopplar in nya routern emellan så stoppas anslutningen och jag kan inte koppla upp mig mot routern på något sätt..
Har kört reset på huvudmodemet med fibern, ingen förändring med det heller..

Kan det vara så att fibermodemet inte fixar nyare routers?

Skickades från m.sweclockers.com

Av busta_rhyme

Ny router fungerar ej?

Vi har fiber öppet stadsnät (modem från Svensk Infrastruktur och A3 som leverantör). Bytte ut min gamla TP-Link router mot en ny Asus 1200G+. Internetkabeln är inkopplad i WAN och en kabel från LAN1 till min laptop. När man öppnar browsern så ska man ju komma direkt till routerns inställningar och göra det som behövs, men inget händer. Om inget händer så ska man skriva in router.asus.com i browsern så ska man komma dit. Inget händer (finns ingen internetanslutning står det). Försöker skriva in både 192.168.1.1 samt 192.168.50.1 som är på en bild i manualen för routern. Inget funkar.. Sen när jag kopplar inte min gamla så fungerar hushållet igen. Vad kan felet ligga? Jag behöver ju bara koppla laptopen till routern för att göra grundinställningar.. Jag fattar inte.. Sjukt frustrerande.. Ska det vara så komplicerat för vanliga konsumenter att bara byta till vilken router man vill utan en massa problem? Känns som 1992 och inte 2018..