Spärrat konto efter ominstallation av Win10??

Permalänk

Spärrat konto efter ominstallation av Win10??

Min laptop har fungerat som vanligt tills jag nu ikväll beslöt för att ominstallera Win 10 som redan finns installerat.
För det första, när den gjort färdigt ominstallationen så ville den att jag skulle logga in som Annan Användare. Ingen lösenord godkändes. Då startade jag om i felsäkert läge och ändrade till Administratör. När den öppnade datorn i felsäkert läge så kom SIHOST.EXE HARD ERROR upp och det gick inte att göra något alls förutom att röra på pekaren. Inga menyer eller något reagerade. När jag sedan startade om datorn igen så stod det plötsligt DITT KONTO ÄR SPÄRRAT. KONTAKTA SYSTEMADMINISTRATÖREN ??? Haha.. Va fan.. Vad är det som pågår?? Vad kan jag göra nu då? Nu verkar det inte gå att starta om den i felsäkert läge heller.. Den fungerade ju innan jag bad om en ominstallation. Jag är helt övertygad om att jag har virus i datorn sedan en tid tillbaka. Kan detta ha något med saken att göra? Sjukt frustrerande..

Permalänk
Medlem

@busta_rhyme: Starta datorn från DVD/USB och gör en ren installation i stället.

Dator tillverkarens fabriksåterställning kan du testa först. För att veta hur man gör behöver man söka datorn märke modell och lägga till factory reset. Vad dock uppmärksam på att vissa fel, virus mm har sabbat den också.

https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10
Om du inte har DVD/USB för att göra ren installation. Nedre blå knappen laddar ned verktyget som i sin tur laddar ned Win 10 och låter dig välja mellan DVD, USB mm. Man får med många uppdateringar så det kan vara bra att skapa en ny om man har en gammal DVD/USB.

Ta bort partitionerna på disken samtidigt och tryck nästa så den själv skapar ny mm rätt när den fortsätter installera. Tar bar några sekunder extra och vissa fel krävde att man gick så långt för att fixa.