Inlägg

Inlägg som Themis har skrivit i forumet
Av Themis

600 + frakt

Av Themis

Intresserad. Har skickat PM

Av Themis

Jag löste problemet med en IOS uppgradering i routern. Det visade sig vara en bug i IOS version 15.0.

Av Themis

Cisco 892

Tjena,

Har ett problem med en Cisco 892 ISR. Varje gång jag startar om den tappar den alla sina routes. Jag får då inaktivera NAT och aktivera det igen för att routningen ska komma igång. Har ni några förslag på detta? Hade velat postat configen men har tyvärr inte åtkomst till routern just nu.

tack

Av Themis

CPanel gillar jag inte. För komplicerat och plottrigt. Och ISPConfig har inga inbyggda automationsfunktioner. Tack för svaret.

Av Themis
Skrivet av nous3rname:

I nuläget lutar jag mest åt att vi köper varsin kvalitets router som har stöd för site to site VPN. De förslag jag har fått hittills är cisco 1700 el 2600 series. Vilken prestanda kan man förvänta sig av dessa? Finns det andra alternativ?

Själv har jag en 1721 med en styck 10Mbit ethernet anslutning. Den är ju modulär så det går att sätta in ett hwic kort som gör att du får ytterligare anslutningar. Men som sagt, den har ju några år på nacken så snabb är den ju inte, även om den förmodligen är snabbare än många andra nya produkter där ute.

Av Themis

Kan du förtydliga dig lite?

Av Themis

Jag vill betona att de specifikationer för produkterna på tillverkarnas hemsida kan vara tämligen "sugar coated". Tillverkarna, med undantag från Cisco (och andra "seriösa" märken), vill ju givetvis få deras produkt att se så bra ut som möjligt. Så tex 100Mbit throughput behöver nödvändigtvis inte betyda att den klarar det. Att det står tex 100Mbit/s betyder alltså att tillverkarna har testat utrustningen med optimala testmiljöer med övriga tjänster inaktiverade. Gämför på nätet och hitta referenser från andra personer och testat utrustningen.

peace

Av Themis

Hosting av webbhotell

Hej på er,

Vi håller just nu på med en upphandling med en kund där vi ska leverera en webbhosting plattform. Dom ska alltså sälja webbhotell till privatpersoner. Vad gäller själva webbhotellet beträffande Linux, Apache, MySQL osv är inga problem. Mitt problem är att webbsiter ska installeras och konfigureras per automatik direkt från hemsidan när en kund köper ett webbhotell. Är det någon som har den typen av erfarenhet? Kom gärna med tips och feedback.

peace

Av Themis

Om jag förstått dig rätt så delar din dator ut ip adresser på LANet. Varför delar inte din router ut IP adresser? Använd din router istället. När du slår på DHCP på din router, se till att den även delar ut DNS server till alla klienter på nätverket. Använd inte googles DNS server. Använd antingen din internetleverantör eller din gateway som DNS server. Det går även att redigera DNS server inställningar manuellt även om man har ställt in datorn att tilldelas ip nummer automatiskt.

Av Themis

Jag körde själv pfSense på en "egenbyggd" liten rackare med ett ALIX kort, 1GB RAM och ett SD-Flashkort som hårddisk. Hade dessutom två som jag lastbalanserade med CARP. Jag fick sjukt bra throughput. Så det man kan säga är att pfSense inte kräver särskilt mycket. Kan vara bra med mycket RAM eftersom routetabeller och firewall states lagras där.

Av Themis

Kan det vara kabeln kanske? Ni kan ju även tvinga 1000Mbit full duplex på båda sidorna. Inte helt ovanligt med duplex miss match.

Av Themis

Det låter som att det är din internetleverantör. Jag hade själv BBB, strax innan det blev Telenor, för några år sedan. Jag ringde till supporten minst 1 gång om dagen. Till slut sa jag upp mitt abonnemang och beställde från Telia istället. Problemet löst.

Av Themis

Nej det ska det nog inte. Kanske kan det vara så att du uppgraderade från en alldeles för gammal version och borde ha gjort det stegvis. Vad heter din router? Tillverkare/modell.

Av Themis

Alltså hela argumentet till varför man ska köpa den fallerar fullständigt när man ska ta fram plånkan. Den är helt enkelt för dyr. Men att lägga 3600kr på en pryl som inte på något sätt och överhuvudtaget gör mitt liv enklare är bara pengar i sjön. Jag har alltid sagt att iPaden kan möjligvis, kanske, eventuellt vara ett bra köp för en PC ägare och som dessutom inte har en iPhone. Men för någon som har både en mac och en iphone är det totalt bortkastade pengar.

Tack för att ni övertyger mig att inte köpa den :S

Av Themis

Vem behöver en padda?

Jag har länge brottats med tanken om varför jag egentligen måste ha en iPad? Okej, jag erkänner....jag är en fanboy av Apples produkter. Men jag köper inte något bara för att alla andra gör det. Jag tycker iPaden är sjukt läcker men varför är den nödvändig? Jag har idag en MacBook Pro samt en iPhone 4, vilket enligt mig är två anledningar till varför man INTE ska köpa en iPad som bara är en förstorad iPhone. Har ni några argument till en iphone & macbook ägare till varför jag bör köpa en iPad?

Av Themis
Av Themis

Kan låta som en dum fråga men har du kontrollerat så att nätverkskortet på datorn har DHCP påslaget? Det kan vara så att de som reparerade datorn ändrade IP inställningarna till en statisk IP adress.

Av Themis

Denna layout kallas även för "Router on a stick". Eftersom Netgearswitchen är en Lager 2 switch och inte kan routa måste du ha en router som routar mellan de olika näten. I det här fallet Thomson tg789 som router.

[Thomson]-----(trunk)----->[Switch]------->LAN

Det man gör är att skapa en trunk mellan Thomson routern och switchen. Sen skapar du alla de nät du vill i Thomson routern. När en dator ska komma åt en annan dator i ett annat vlan, går traffiken genom trunken till Routern där traffiken routas och tillbaka genom trunken.

Av Themis

Eller varför inte ett ALIX kort?
http://linitx.com/viewproduct.php?prodid=12270

Byggde ihop två stycken brandväggar med sånna och körde pfSense med CARP redundans. Big up!