Inlägg

Inlägg som Rapidact har skrivit i forumet

Vad är det för trams om värmeutvecklingen?

Hur många graders skillnad ligger det till mellan AMD och Intel idag med samma kylning?

Skrämmande design! Det kommer inte passa in i hemmet. Kanske i skåpet hos en 5-årig pojke bredvid plastgubbarna? Eller bredvid fisher price leksakerna på bäbishyllan?

Finns nog utvecklingsmöjligheter här, vi snackar ju om Israels forskare. De skulle teoretiskt kunna skicka/fånga upp data via elnätet i stället, om de redan nu visat att klarar att skifta belastningen i nätaggregatets drift.

När datorns delar börjar låta som ett gammalt USRobotics modem, då ska ni börja bli misstänksamma...

Då tolkar jag det som WD 4TB Blue (WD40EZRZ) är CMR?

Här är en intressant bild

En riktigt prisvärd arbetshäst och bra ingång till kaffevärldens top-modeller. Samma kvalitetsdelar inuti som de dyrare modellerna, denna är mest för pengarna tycker jag, riktigt bra kvarn och härlig creama på espresson, samt snygg finish. Finns dyrare modeller med mjölkbehållare om man är ute efter det?

DeLonghi ECAM 23.120
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=2083290

Runt 4000 kr

Skrivet av Mega-Dark:

C har en bättre/nyare procesor än B med

Mycket bra klipp! Se och lär Sweclockers!

Detsamma gäller bilmärken, du kan avslöja karaktärerna, vem som är ond vs god i amerikanska filmer baserat på bilmärkena. Det finns skurkbilar, och helgonbilar.

Mina erfarenheter!

Det var tidskrävande att rädda datat, men det mesta gick att rädda.

Det gick att formatera disken sen, men Sea Tools klarar inte sina tester ut bryter helt och ber att man ska skicka in disken till dem (fabrik/retur)

Jag har en ny disk på garantin (tack Webhallen).

Jag har bytt alla Sata-kablar för säkerhets skull, ska byta strömkablarna också. Kommer ha dubbla backuper på känsligt data. Jag fullständigt avskyr Windows Defender och rekommenderar alla att stänga av dem permanent enligt anvisningar på nätet. Standard knapparna för Windows Defender räcker nämligen inte.

Kör du två M2 diskar? Kanske de inte kör PCIe 3.0 4x längre?

Tips! AMD Ryzen kompatibilitet med standardminnen (öka volten)

Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL15 Vengeance LPX (CMK16GX4M2B3000C15)

Dessa minnen är rekommenderade på alla möjliga sidor som prisvärda ingångs-minnen till Ryzen-serien, även om de inte uttryckligen är AMD-kompatibla.

Jag hade ett par stickor över redan när jag uppgraderade från min Intel-burk. Men det var inte helt problemfritt!

Jag kör en Asus B450-E med senaste bios, och Ryzen 3700x. Fantastiskt moderkort förresten, samma kvalitets-delar för strömmen som de dyraste i serien, grymma ljudkretsar med trådlöst wifi.

Med lite trixande i bios kommer man på hur den ska läsa in inställningarna från XMP-profilen, men jag råkade ändå ut för problem efteråt. Den klarade inte att köra den förinställda latency-profilen med 15-17-17-35 på 3000MHz med 1,35v helt tillfredsställande. Jag ser att massor av användare i olika forum som har ställt ner minnena under 3000MHz för att få det helt stabilt, kanske helt i onödan.

Vad gick fel för mig? Ja, när jag gjorde omstarter frös allt och fläktarna gick på max, jag fick hålla in power-knappen i 5 sekunder för att stänga maskinen då. En lampa på moderkortet indikerade att det var minnenas inställning som strulade.

Jag läste av värdena i bios från mitt superstabila Corsair rm750x nätagg och såg att den undervolta på 12v och övervolta svagt på 5v (om jag kommer ihåg rätt). Det gav mig anledning att misstänka att minnena inte fick exakt 1.35v som de var specificerade för.

Jag ställde in minnena manuellt, Megatrends bioset verkade bugga lite att den inte ville spara allt, så det blev några försök tills allt blev rätt, samt att jag drog upp volten till 1,36v på minnena, viola! Stabilt!

Jag är rädd att detta kan vara en vanligt problem för många, detta var mitt lilla tips.

Var kommer flaskhalsarna ligga? Chipset kommer behöva aktiv kylning? Vi ser ju redan det med PCIe 4.0. Sata-gränsnittet känns ju ganska begränsat, mekaniska hårddiskar vill man dessutom slippa?

Vad finns runt knuten?

Skrivet av xyllian:

Värt att nämna att signalstyrkan på mobilnätverket är mycket låg jämfört med tex WiFi. Typisk 4G signalstyrka är -100dBm, medan uteffekten på en WiFi router (som många har tex under sängen) är +20dBm. Det är alltså:

WiFi router: 100 mW
4G signal: 0.0000000001 mW

Sov lungt.

Vad är styrkan ca 12 meter från masten?

Skrivet av Sebastian V:

Att hålla på med datoranimerade filmer som Pixar och många stora filmskapare så kommer denna passa sig in perfekt för sådan målgrupp.

Tveksamt, du får bättre prestanda med en GPU-rendering.

Bra AMD! Ser fram emot kommande generationer CPU's. Senaste chipset med fläkt behöver de göra något åt. Och på GPU-fronten behöver de innovera mera om de ska kunna komma ikapp Nvidia.

@OldComputer: Helt korrekt, en sådan disk är en disk man sparar undan saker på. Den ska inte bli varm och den ska vara tyst, finnas där när man behöver den för att skyffla data till. Jag har en Synology med 2st 4TB Red diskar också, men jag tycker den är för slö att jobba med, den är bra för backup av riktigt viktiga saker.

@OldComputer: Jag vet inte riktigt än, vad som hänt. Men jag håller på rädda det jag kan. Jag köpte den HD som fanns tillgänglig på stan (tyvärr samma modell), det mest irriterande är att Defender spökar under processen och kör igång i tid och otid. Man måste tydligen in i registret och skapa nått värde för att stoppa den helt? Gränsnittets valmöjligheter räcker inte.

Skrivet av Oegat:

Förresten @Rapidact , är det denna modellen du har ST4000DM004 ?

Den rackarn har man, jag tyckte den såg intressant ut för att den hade bara 2 platters, och lågvarvig och säkert tyst.

Är den trasig på riktig, kommer det till historien som den sämta jag ägt.

@Oegat: Tack för ditt långa utförliga svar! Och ja, jag tänkte sprida risken genom att välja ett annat märke.

Jag har ju låtit diskarna gå i sömnläge efter 10 minuter, eftersom jag bara använder dem som fil-arkiv. Kanske det sliter på dem? Om de beöver startas upp ibland, när man t ex botar om eller stänger ner datorn.

Tyvärr aktiveras windows 10 Defender av sig självt med jämna mellanrum, blev riktigt sur eftersom jag aktivt stängt av den och konfigurerat den så.