Inlägg

Inlägg som Rapidact har skrivit i forumet
Skrivet av DasIch:

Jag blir förbannad över fulspel, kaos och förvirring kring lanseringen. Vidare blir jag förbannad på att Nvidia klåpar sig med sin webshop och slösar min tid. Att det kan krävas tålamod var jag beredd på men visst är det också tråkigt att behöva vänta obestämd tid - förmodligen till nästa år för min del. Jag beställde dagen efter release för jag ville veta vad som gick fel med Nvidias webshop och huruvida jag skulle ge det ett nytt försök eller beställa ett AIB-kort.

Bara det att de sköt på alla reviewer skapade en förväntan att referens-kortet skulle vara tillgängligt. Men det var för att de knappt klarade att leverera till test-labben!

De försöker helt enkelt vilseleda finansfolket med bullshit för att driva upp aktiekursen. Detta är för att de kan straffas av marknaden om de får reda på att de saknade kort inför lanseringen.

Skrivet av McMillan:

Lite märkligt att det inte är något "problem" när det gäller strömförbrukning på dessa kort när det var en så oerhört het potatis tidigare när ATI/AMD drog "mera ström än Nvidia" i trådarna (sant eller ej tvistar de lärde om).

Är det helt plötsligt inget problem eller kan det vara så att vissa personer är totala hycklare?

Grafikkorten verkar vara extremt strömkrävande, de är som trimmade V8 Mustanger! En okey PC med ett juste Nvidia-kort i framkant (t ex RTX 3080) kommer nog behöva 750watt agg (om inte mer). Med Samsungs process-nod 8N (special nod för Nvidia) drar de mycket ström, då har de fortfarande lite mer att klämma ur när de går ner till 5nm och sedan 3nm om några år. Men jag gissar ändå att de kommer dra extremt mycket ström för att behålla prestandahoppen. Men de kommer skifta också till multichip design som t ex AMDs Zen 2/3, snart kanske du väljer hur många kärnor du vill ha på ditt Nvidia-kort?

Nvidia är klassledande, och om man känner dem rätt, kommer de klämma ur varje droppe ur marknaden på vägen och "skynda långsamt" och göra små generationshopp om 20-30% i taget, så länge de är marknadsledande och inte tvingas göra mer pga konkurrens från t ex AMD. Visst vore det kul om grafik-korten blev strömsnålare, men det ligger nog långt fram i tiden. Om man inte ska nöja sig med en snik-variant som t ex RTX 3060?

Är det någon som har lyckats beställa referens-modellen från Nvidia? Det ser ut att ha varit en papperslansering.

Skrivet av Mocka:

Undrar hur ett företag som ASUS som ändå är ett dyrt märke ska samarbeta med IKEA som har filosofin Fractal hade en gång i tiden dvs billigare men bra. Ska det slå igenom på riktigt kan inte en gamingstol kosta 4000-5000kr och ett bord 3000kr.

Tyvärr! Det blir något massproducerat i de standarder/prisklasser de redan besitter, säker i samma fabriker och material. Markus stolen är deras premium-standard runt 1700 kr, och något enklare runt 600 kr.

Jag tycker ni verkar ha för höga tankar om Ikeas produktion. Möblerna tas fram för olika demografier = Noble Chairs? Nä nä, de går åt andra hållet och gör riktigt billiga gamingmöbler marknaden inte sett förr med grundläggande funktioner. Risken är att vi får se joystick-hållare och rattfästen på befintliga stolar, kanske ett hål att ställa läskburken i på armstödet eller en platta att sätta musen på. Tangentbordshållare? Kanske de syr ett tyg till stolarna med spelgubbar i glada klara grundfärger, gult, rött blått med svart bakgrund.

Under artikel: Bästa pris på LEGO Duplo 10901 Brandbil

Referensdesignen ser riktigt bra ut och 3dje parts känns sunkiga.

Citat:

Tycker du Nvidias kylarlösning ser lovande ut eller inväntar du tredjepartslösningar?

Nvidias kylarlösning ser väldigt innovativ ut, låt oss säga ett stort steg framåt och jag tror tredjepartslösningarna kommer kännas föråldrade och omoderna i direkt jämförelse. Det blir upp till bevis!

Nvidia utnyttjar sin unika marknadsposition. Känns lite saftigt om det är sant? Men det är ändå premium-segmentet.

Vad kommer nästa generation av motsvarande prestanda vi har idag kosta?

Det enda jag har emot AMD's cpu'er är att de tycks generera mer värme än intels.

Vad är det för trams om värmeutvecklingen?

Hur många graders skillnad ligger det till mellan AMD och Intel idag med samma kylning?

Skrämmande design! Det kommer inte passa in i hemmet. Kanske i skåpet hos en 5-årig pojke bredvid plastgubbarna? Eller bredvid fisher price leksakerna på bäbishyllan?

Finns nog utvecklingsmöjligheter här, vi snackar ju om Israels forskare. De skulle teoretiskt kunna skicka/fånga upp data via elnätet i stället, om de redan nu visat att klarar att skifta belastningen i nätaggregatets drift.

När datorns delar börjar låta som ett gammalt USRobotics modem, då ska ni börja bli misstänksamma...

Då tolkar jag det som WD 4TB Blue (WD40EZRZ) är CMR?

Här är en intressant bild

En riktigt prisvärd arbetshäst och bra ingång till kaffevärldens top-modeller. Samma kvalitetsdelar inuti som de dyrare modellerna, denna är mest för pengarna tycker jag, riktigt bra kvarn och härlig creama på espresson, samt snygg finish. Finns dyrare modeller med mjölkbehållare om man är ute efter det?

DeLonghi ECAM 23.120
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=2083290

Runt 4000 kr

Skrivet av Mega-Dark:

C har en bättre/nyare procesor än B med

Mycket bra klipp! Se och lär Sweclockers!