Inlägg

Inlägg som Fire_Ice har skrivit i forumet
Av Fire_Ice

Oj, så snart? Jag har inte kollat om deras spärrar går att kringå, men Microsoft har antytt att våra datorer inte är kompatibla med Windows 11. Hur har de tänkt att man ska göra med Phenom II X4 och Intel i7 3770?

Tror att jag kan byta från 10 till 11 i min virtuella maskin, men har inte gjort det p.g.a. alla frågetecken. Varför måste Microsoft trilskas med sina kunder? Från att vara det enklaste operativsystemet till att allt mer bli en huvudvärk.

Av Fire_Ice

För enklare användning 2014. Snapdragon 801.
För bekväm användning 2019. Snapdragon 855.
Android 7 som äldst.

Av Fire_Ice

Betyder ingenting konkret. Tjänsten har utvecklats massor och är objektivt en bättre produkt idag. Dessa värderingar är endast subjektiva åsikter baserade på rika människors interna ideologier och önskemål. Tråkigt att detta hat och förakt frodas i det övre samhällsskitet, i längden vinner troligtvis X på det även om det för närvarande skadar dem.

Av Fire_Ice

Reddits blockering av alternativa appar har lett till att jag helt slutade använda deras forum. Samma kommer ske med YouTube. Det komiska är att det kommer endast ha positiva effekter.

Dessa tjänster har blivit stora endast för att de har varit gratis. Nu vill de börja ta betalt när de etablerat ett världsomspännande och beroendeframkallande monopol. Väl utstuderat.

Av Fire_Ice

Låt oss titta på artikeln:

Rubrik:
"X börjar ta betalt för grundläggande funktioner"
Felaktigt. X ska *prova* en kostnad om $1 per år i ett par länder för att se hur det fungerar.

Arikel:
"Tjänsten som tidigare hette Twitter kommer nu kosta 11 kronor om året för allt utom att läsa innehåll."
Nej, det är ett pilotprojekt och inte en officiell ändring. Sweclockers målgrupp, svenskar, är inte ens påverkade utav detta.

"Nyheten är bekräftad av företaget, som säger att nya användare enbart kommer kunna läsa innehåll om de betalar en dollar om året, motsvarande cirka 11 kronor."
Nej, de säger att användare kommer endast att kunna läsa innehåll om de INTE betalar $1 om året.

Att dessutom benämna X som "tjänsten som tidigare hette Twitter" är tramsigt. Sämsta skribenten Sweclockers någonsin har haft.

Av Fire_Ice

Jag har aldrig förstått hur reklam fungerar. Hur tjänar de pengar på att irritera mig? Finns det verkligen tillräckligt många dummerjönsar som låter sig prackas på saker de inte behöver? I praktiken förlorar de 0 kr under hela min livstid om jag personligen blockerar annonserna.

Eller ja, de kan spara pengar på att irritera mig så att jag använder deras servrar i minskad utsträckning. Väldigt märklig affärsmodell....

Av Fire_Ice

Roligt att ni anklagar X för att lägga in annonser i ett omärkt format som liknar vanliga inlägg. Själv har jag aldrig sett det på X, men nu har jag sett reklam totalt förklädd till nyhetsartikel på Sweclockers. Kvalitén på artiklarna har störtdykt sedan en del av de gamla slutade och de nya personerna anställdes. Snart blask-nivå.

Av Fire_Ice

Använder endast Firefox på mina datorer.

Av Fire_Ice

Jag har bytt till Brave Search efter många år med DuckDuckGo eftersom jag på senare tid märkt att de filtrerar bort massor med sökresultat. DDG är som att använda Google, endast små skillnader mellan dem.

Av Fire_Ice

Artikeln säger att Pi 4 har Cortex A76 @ 1.8GHz, men det är A72 @ 1.8 GHz, därav den stora prestandaökningen med Pi 5.

Av Fire_Ice

Ännu ett företag i mängden utav stagnerande sociala plattformar som kopierar Elon Musk.

Av Fire_Ice

Vilken flopp. Nvidia och media har medvetet utelämnat att Ray Reconstruction bara fungerar med RT Overdrive, en inställning som endast de dyraste GPUerna klarar av. Istället pumpades människor med budskapet att Nvidia är så fantastiska som låter alla RTX-användare åtnjuta förbättrad ray tracing. Enbart av detta kommer jag definitivt inte köpa expansionen såvida de inte implementerar vad som marknadsfördes.

Av Fire_Ice

Mycket bra att Elon överväger att stämma ADL som är en kriminell maffia som livnär sig på utpressning genom hot. Att rättssystemet inte splittrat dem redan är inget annat än ett hån mot alla deras offer. De är mäktiga, men Elon har resurserna som vanliga människor inte mäktar med.

Av Fire_Ice

Girighet saknar gränser, särskilt amerikansk. Att de inte känner någon skam eller ånger för vad de tänker/gör kommer jag aldrig förstå.

Av Fire_Ice

Detta har gått från tveksamt till tramsigt. Föga förvånande så fylls även kommentarstråden med rasistiska stereotyper.

Av Fire_Ice

Zuckerberg har ända sedan Elon tog över X suttit och studerat samt kopierat allt han gjort. Metas tjänster är på väg att bli passé och det känner han också.

Av Fire_Ice
Skrivet av maweric:

Använd gärna "Skicka en rättelse".

Citerar istället för att belysa problemet och så kan förhoppningsvis andra också lära sig.

Artikeln är ändrad men det är fortfarande fel. 😄
"Att designa CPU-kärnor har visat sig vara svårare sagt än gjort."

Av Fire_Ice

"Att designa CPU-kärnor har visat sig vara svårare sagt en gjort."

Lättare sagt än gjort? Svårare gjort än sagt?

Av Fire_Ice

Inget köp utan DLSS, dåligt av Bethesda.

Av Fire_Ice

Ser att jämförelsebilden visar "DLSS Off" och "DLSS 3.5", undrar hur det hade sett ut med DLSS 2 aktivt? Jag undrar också om Ray Reconstruction ersätter tidigare denoiser rakt av och hur det i så fall påverkar prestandan.