Inlägg

Inlägg som Wh1sp har skrivit i forumet
Av Wh1sp

Nyligen utkommen singel av The Halo Effect, Days Of The Lost, har trevliga vibbar av gammal In Flames blandat med DT. Hade inga förväntningar då projektet annonserades, första singeln (Shadowminds) var okej men fick mig inte helt övertygad, däremot var Feel What I Believe bra, och känns som att denna trappar upp förväntningarna ännu lite mera.

Av Wh1sp

DT-770 är betydligt säkrare val, 990 har enligt många (inkl mig själv) en väldigt skarp diskant som blir påfrestande.

Av Wh1sp
Skrivet av Deepy:

Jag har ägt både VO och VC. Just nu har jag Eikon och Auteur. Båda Verite modellerna har en ljudbild som skiljer sig ganska mycket från Auteur. Jag skulle nog säga att om du vill ha en bättre Auteur, så är det inte säkert att VO/VC är det du söker.

Auteur glänser med sin neutrala, men fylliga presentation. Stereobilden är lite mer traditionell med en ganska tydlig hö-vä presentation. VO/VC är mer av en 3D ljudbubbla runt hela huvudet. Men VO/VC har inte samma närvaro i röster, då de dippar en del runt 3KHz.

Auteur är en av de minst krångliga hörlurar att lyssna på som jag har ägt. Den gör inte bort sig på något sätt, även om andra lurar är bättre på vissa parametrar.

Jag lyssnade på Arya Stealth hos Ljudmakarn förra helgen och blev riktigt imponerad. Du som har både Auteur och Arya, hur tycker du att de två lurarna är i jämförelse med varandra?

Har mera sett VC/VO som intressanta komplement, jag är faktiskt fortfarande så nöjd med Auteur så jag inte har något som helst behov av att "uppgradera" dem. Speciellt VC verkar intressant, bara baserat på andras recensioner och beskrivningar. Ljudet är som du säger neutralt men fylligt, funkar med all sorts musik, men de är som gjorda för rock och metal vilket är sådär 98% av vad jag lyssnar på.

Jag har inte hört Arya, men haft ett par Ananda i 3 års tid nu, de lär väl ha liknande karaktär på ljudet. Auteur jämfört med Ananda, Ananda har en ljusare diskant (mera "zing") och en betydligt bredare/större ljudbild, med Auteur känns musiken rätt så nära medan med Ananda låter det som att orkestern spelar en bit ifrån dig. Auteur är lite varmare och fylligare. Det som jag kanske mest uppskattat med Ananda alla dessa år är att dom klarar av att leverera detta rätt så ljusa neutrala ljud utan att bli påfrestande, och dom har tillräckligt med tryck i basen för att fungera med det mesta också, men dom skiner mest med välproducerad rock och akustisk musik tycker jag. Skulle jag välja mellan dom så faller nog valet lätt på Auteur, men får inte glömma att jag betalade 3x mera för Auteur. Ananda är jäkligt prisvärda tycker jag, även om byggkvalitén går att ifrågasätta.

Arya vore ju en rimligare jämförelse prismässigt men har som sagt inte hört dom tyvärr.

Av Wh1sp
Skrivet av Mumu55:

På engelska:
Atticus is ZMF's most "fun" headphone with a punchy mid bass, smooth forward mids and present but non-obtrusive treble.

Audiophiles often search for a "neutral" sound when, in practice, warmth is what is most pleasurable, desirable, and lifelike. The Atticus embraces this concept and elevates it with clarity: a vivid midrange, and vigorous bass. The Atticus is ZMF’s warmest sounding headphone with a prominent mid-bass hump. It even retains an extended treble thanks to our TPE membrane driver. It's renowned for being a great headphone for guitar-centric music with punchy bass, and forward mids, making for a somewhat rare combo in high-end headphones.

På Svenska: Röv

😄😄😄

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0486/8610/4739/products/PadGuideShopify_v27_d5292c8c-4ac4-4bea-af7d-561e70b3d4b0_1080x.jpg?v=1615910328

Skrivet av jockos:

Hahaha, ja det kanske inte var den mest nyanserade recensionen, men jag tyckte verkligen de lät som röv, särskilt till det priset. Hade hem alla tre slutna ZMF och testade, men Atticus var fetnej på.

Måste bara hoppa in här.

Ägde själv Aeolus ett varv, som alltså är den öppna versionen av Atticus. Jag måste säga att med tanke på hur Aeolus lät i mina öron så kan jag tänka mig att "röv" är något som skulle ha beskrivit min åsikt om Atticus också. Jag skulle beskriva Aeolus ljud som täppt, dämpat, trögt och trött, och jag misstänker att en del av egenskaperna i en sluten konstruktion bara blir värre.

Däremot är deras Auteur en fantastisk hörlur, haft mitt par i över ett års tid och har inte haft det minsta behov av att kolla på andra hörlurar under den tiden. Äger även Ananda, D7200, HD-650 men de får knappt någon tid alls. Jag testade Empyrean ett varv innan jag ägde Auteur, det vore en intressant jämförelse att göra igen, men om jag går på minnet så gillar jag Auteur bättre. Verite versionerna är dock intressanta, någon dag...

Av Wh1sp
Skrivet av Felidae:

Det visste jag inte! Jag lär mig regelbundet något nytt från er goda gubbar och tanter på Sweclockers! Då får jag i sådana fall inte gå lägre än 230 volt.

Edit: såg att man behöver en s.k. elektronisk transformator för lampor som har 12 volt och 24 volt, istället för 220-240 volt. Man lär sig något nytt ibland.

Om lampan har G9 sockel så är den gjord för nätspänning, då har lampan inbyggd krets som omvandlar nätspänningen (230V AC) till lämplig låg likspänning (DC). Nuförtiden finns det G9 LED-lampor som har samma fysiska mått som motsvarande halogen, men 5-10 år bakåt i tiden var de oftast mycket större (just pga inbygd strömkälla, filter osv) så man fick vara noga med att kolla om dom fysiskt rymdes i armaturen. Men "elektriskt" så bör dom alltid vara kompatibla om sockeln är samma - bortsett från dimmining, alla LED lampor är inte dimbara (det ska stå klart och tydligt på paketet), och även om du skaffar dimbar LED-lampa är det inte säkert att dom funkar med en gammal "halogen-dimmer".

Det finns en annan liknande lampa i både halogen och LED format som har G4 sockel, två pinnar istället för G9:ans bågar. Dom passar endast till 12-24 VDC dvs de behöver en extern strömkälla, eller elektronisk transformator som dom kallas på många håll.

Av Wh1sp

Tänkte slänga lite liv i denna tråd med en hög prima metal som snurrat extra mycket på min Spotify på senaste tid. Härlig blanding av folk, black(ish), och melodeath.

Meloblack, sångaren är iallafall Insomiums, resten oklart med detta "fiktiva" band.

Äckligt catchy folk metal av Wind Rose (om du vill ha ännu mera cheese kolla Diggy Diggy Hole)

Suverän ny låt av gamla goda Soilwork

Forstättning på Wind Rose temat, Atlas Pain med lättsam och melodisk folk

För att balansera ut det hela, Monsorrow med black-ish mera "seriös" folk metal

Sist men absolut inte minst, Aephanemer med en låt från ett album som lönar sig att höra som helhet om man gillar melodeath.

Av Wh1sp
Skrivet av oqvist:

Beställde hem dem.

Antog det. Öppet köp?

Av Wh1sp
Skrivet av oqvist:

Kan testa Kennerton Magni om du börjar få för dig att din D7200 är för sävlig. Körde en man mot man duell till döden D7200 vs Magni de har en liknande tonkurva.

Ananda är utmärkt dock likt D7200 för sävlig och odynamisk är det jag kan klaga på.

Intressant, hade inte ens hört om Kennerton tills nu. Får vibbar av både ZMF och Abyss från utseendet. Fanns dom att provlyssna nånstans eller beställde du hem ett par för det?

Av Wh1sp

Ananda är ritkigt bra, haft mitt par i strax ett år, inga planer på att byta. Körde demo på Ananda, Clear och Empyrean. Empyrean var bäst, men Ananda kom nära, och med tanke på prisskillnaden så var valet enkelt. Kör Denon AH-D7200 som slutet par och känns som att dom + Ananda är perfekt komplement till varandra.

Av Wh1sp

"DIY" lösningar i all ära, men i detta fall förstår jag inte varför du funderar på något annat än att anlita en elektriker som fixar om grupperna så att du får bilvärmaruttaget på en egen krets separat från källaren. Det bör vara ett ganska enkelt ingrepp och det ända vettiga på lång sikt... även om du får meddelande på när nuvarande JFB slagit ut så löser det ju inte grundproblemet - att du blir utan ström i källaren vilket stoppar pelletbrännare etc.

Av Wh1sp

Har du provat koppla skärmen till flera olika portar? Jag höll själv på att felsöka ett nybygge för ett tag sen i onödan då jag inte fick någon bild, men det visade sig att den enda porten som gav bild från början var en DP på grafikkortet (jag försökte med HDMI både på GPU och moderkort). VGA LED:en kan lysa just för att du har kopplat skärmen i "fel" port.

Av Wh1sp
Skrivet av andreas_dock:

En liten fundering här...

Varför föll valet utav SSD på Crucial MX500 för både 2,5" och M.2 -diskarna ?
Något speciellt bra pris, eller gillar du bara märket ?

Många föredrar ju Samsung så jag blev lite fundersam här...
Är själv på jakt efter en större SSD.

Var nog priset som styrde, vet inte om det skiljer mellan finland och sverige men t.ex. MX500 vs 860 EVO 1TB (2.5") är här skillnaden ca 50€. Inte så mycket i förhållande till totalsumman men ansåg att jag inte skulle märka någon skillnad på dem. Är inte jätte insatt i SSD men antar att du med Samsung får en längre teoretisk livslängd (360 TBW vs 600 TBW) men igen inget jag tror blir en riktig faktor att ta i beaktande.

Av Wh1sp

https://i.imgur.com/sMsCwpO.jpg

Dags att bygga ny burk, nuvarande orkar inte med 1440p@165 hz och så får flickvännen den nuvarande, 4770k klockad med GTX1070, lär duga för Sims 4

Komponenter:

i9-9900k + Dark Rock Pro 4
Asus ROG Strix Z390-F
Kingston 2x8GB 3200Mhz CL16
Asus RTX 2080 TI Strix OC
SSD Crucial MX500 1TB x2 (M.2 + 2.5")
Corsair RM750x
Fractal Design Define R6 USB-C Black

CPU, mobo samt RAM köpt i bundle, och Asus har cashback kampanj när man köper deras mobo, gpu med intel cpu, i detta fall 155€, så det är ju praktiskt taget gratis efter det. /s

Av Wh1sp

Det är nog inget problem att ha NAS och kyl/frys på samma grupp.

Påminner mig dock om ett fall jag läste om på nåt audio forum, där användaren hade slumpmässiga störningar i sitt ljudsystem. Enligt honom kunde problemet lokaliseras till ett gammalt kylskåp som fanns i (hyres)lägenheten, teorin var att den gamla bi-metall termostaten hade slitits på ett sätt som orsakade transienter i lägenhetens elnät när den kopplades från och till, och plockades upp av hans ljudsystem som var på samma fas (gammal 1-fas lägenhet).

Men det lär nog inte gälla för er NAS. Inkopplingsströmmarna för ett kylskåp är också så små att något spänningsfall att tala om blir det inte. Så vet inte vad din bekant kan ha haft i åtanke.

Av Wh1sp

Den är "sympatisk" och lätt igenkännlig, modernisering av sådana loggor lyckas sällan - håll den.

Av Wh1sp

Som @Xyborg var inne på, du försöker spara in så små effektförbrukningar att återbetalningstiden på investeringar är helt orimligt hög.

Sen som många andra påpekat så mäter du med instrument som inte klarar switchad last, och även om du mätte strömförbrukning med lämplig amperetång får du för högt värde om du bara tar U*I eftersom det ger dig skenbar effekt som inte tar i beaktande fasförskjutning vilket du alltid har på ett datornätagg.

Av Wh1sp

"Ljudproffs" och audiofil är väldigt olika saker även om de flesta ljudproffs kanske kan klassa sig som audiofiler också.

DT-770 och K550 är bra förslag som du fick ovan.

Av Wh1sp

Jag har mina LS50 väldigt nära väggen och vinklade inåt för att inte behöva sitta så långt ifrån dem för någorlunda hyffsat ljud då jag sitter framför datorn. Ena högtalaren är dessutom nära ett hörn. Utan pluggar i portarna blir ljudet aningen grötigt men kör hel-pluggat och subwoofer men gott resultat. Detta är från LS50 manualen:

https://i.imgur.com/SWYwfIP.jpg

Av Wh1sp

Det låter inte särskilt troligt att du spelat sönder dina Fidelio X2 om du har använt volymer som går att lyssna på, såvida du inte i misstag spelat sönder dem medan de legat på ett bord eller nåt. Däremot är det relativt vanligt att få missljud ur ena sidan p.g.a hårstrå som kommit in på elementet. Det går att få bort med t.ex. tryckluft.

Av Wh1sp

Samsung HW-N960 ersätter K960. Har själv HW-N860 som saknar bakhögtalare men annars är samma. Med Samsung TV fungerar TV-fjärrkontrollen för justering av ljud vilket är smidigt. Plug n' play över ARC. Den ger hyfsat ljud för att vara soundbar. Böt från Yamaha golvhögtalare till denna lösning och har inte ångrat det, är dock endast för film och serier, för musik skulle jag inte rekommendera soundbar även om detta nog slår många HTIB system.