Inlägg

Inlägg som seanhak har skrivit i forumet
Av seanhak
Skrivet av lolflakes:

Först var det bitcoin mining och nu AI

Du glömde chips brist, pandemin och putin priser!

Av seanhak

Om man privatkopierar eller köper t.ex. DRM fri FLAC hur kan man sedan lyssna på denna musiken på väg till jobbet eller utanför sitt hem? VPNar man hem eller finns något liknande plex för musik?

Jag kommer nog fortsätta med youtube premium, och där med youtube music. Där man även har möjlighet att ladda upp musik som man köpt eller privatkopierat och tycker det funkar bra, men kan vara bra att hålla koll på hur folk löser det, speciellt när apple tar hutlös premium för storage

Av seanhak

Oftast får man en massa andra "premium features" utöver reklamfritt, men jag valde youtube red för att sponsra youtubers aktivt, samma med feber.se. (1 år blev jag belönad med en nest mini för att jag var prenumerant). Slutade med spotify när jag fick google music/youtube music, så det betalade sig lite själv.

Tycker det är relativt vanligt att jag köpt pro licenser/versioner och DLC till android/iphone för att skippa reklam i appar och spel, minnet är lite suddigt men typ ES file explorer och spelet backpacker är vad jag kommer på just nu.
Lite synd att trenden går från att betala en engångskostnad för att få reklamfria versionen och istället ska man betala en månads "plus" abbonemang.

Upplever att många svenska tidningar erbjuder lika mycket reklam på sina sajter, oavsett om man är prenumerant eller inte. Det är mer att man betalar för tillgång till innehåll.

Av seanhak

Jag är lite spänd på hur mycket extra man behöver betala för streamingtjänster eller om det tom. endast kommer gå att hyra 3d filmerna. Det kommer definitivt komma med en premium, men ingen har pratat så mycket om dessa kostnader (när man väl har köpt brillorna)

Av seanhak
Skrivet av Spawnbadboy:

Skulle de varit smarta skulle de gjort basmodellerna billigare för att ta över mer maknadsandelar.

Då vill Apple att du tittar på Macbook air istället.

Av seanhak
Skrivet av Thalaski:

Om jag inte minns fel så stod det i beskrivningen att det var så här som det skulle avgöras. Genom en slutlig omröstning från sweclockers medlemmar. Samma sak på Nvidia-tävlingen.

Tävla och vinn!
Nu bjuder Philips in till tävling om just ett exemplar av Evnia 34M2C8600 i prispotten. För att ha chans att vinna skärmen krävs full pott på frågorna nedan, frågor som alla kan besvaras baserat på skärmens produktsida alternativt testpiloten. Den välsvarvade skärmen är värd runt 14 500 kronor och tillfaller den som dels svarat rätt, dels sytt ihop en övertygande slogan som beskriver varför du ska vinna!

Tävlingen pågår till och med den 21 juli och vinnaren koras och kontaktas kort därefter. Stort lycka till!

Går fortfarande att läsa orginal artikeln:
https://www.sweclockers.com/tavling/36711-tavla-och-vinn-varstingskarmen-philips-evnia-34m2c8600

Av seanhak

Udda att lägga till ett nytt tävlingsmoment och ett nytt avslutningsdatum, särskilt en vecka efter avslutningsdatumet. Känns nästan som Philips inte var nöjd med exponeringen eller så fick marknadsansvariga sparken och och sweclockers ville inte välja ut någon vinnare själva.

Tävlingen pågår till och med den 21 juli och vinnaren koras och kontaktas kort därefter. Stort lycka till!

Av seanhak
Skrivet av HallonsyltarN:

Det räknas som lotteri annars vilket kräver tillstånd.

Vilket också innebär att man måste betala skatt.

Om du är med i en tävling där det är den personliga prestationen som avgör om du vinner ska du betala skatt på vinsten. Vinsten är då en ersättning för din prestation och vinsten ska beskattas som inkomst av tjänst

Så runt 4300 får vinnaren betala i skatt för denna skärm (variabel vart man bor och hur mycket man tjänar)

Av seanhak

Största problemen är att det är alltid vinsterna som ska privatiseras och riskerna ska socialiseras (läs betalas av skattebetlare).
Det är bara att titta på det gröna satsningarna staten gör i norrland som inhemskt exempel, men också t.ex. vaccin under pandemin...

Av seanhak

ska nog köpa 2st och spara dessa oupppackade till pensionen. Kan man förvara detta i bankfack eller hur behåller man mint condition bäst?

Av seanhak
Skrivet av hACmAn:

Om han ska bygga en Sega variant borde kanske den hetat NESTROYER?

Tower of power, med mega blaster processing...

Av seanhak

Om du funderar på Sonos måste du inte köpa allt på en gång. T.ex testa ljudet bara från soundbar, kräver det lite mer djup köp subwoffern, vill du ha lite extra titta kanske om Ikea sonos räcker där bak?

Av seanhak

Förvånad att de inte släppte en Switch TV nu kring jul. Typ en switch utan skärm som man endast kan koppla till TVn.
Hade de bundlat tv konsol + två kontroller (typ enklare version av pro kontrollern) + Mario Kart för runt 1000kr
så hade de sålt som smör och de ha kunnat sälja med god marginal på produkten.

Av seanhak

Sony säger faktiskt inte att det kommer släppa det samtidigt till steam (eller liknande).
Kan ju vara så att de släpper en egen launcher, store och att man till och med måste köpa medlemsservice för att få lov att köpa/hyra spelet på PC dag 1?

Av seanhak

Även sälja in hur mycket El ni kommer spara genom att gå från 3 till 1 skärm.

Av seanhak

Precis av samma anledning jag kör assistenter på engelska (Google Home), vill separera "analoga" och "digitala".

Av seanhak

Vilken tabbe, det borde köpt upp AirMee! AirBnMee.

Av seanhak

Musmattor är som underkläder, det är bara att köpa nytt när de blir grisiga

Av seanhak

Såg att webhallen var sponsorer och då slog mig en tanke varför det är bara sprit, parfym och godis som är taxfree? Är det något som stoppar företag som t.ex webbhallen att sälja momsfritt, t.ex datorer, GPU etc?

Av seanhak

Jag tolkar det som att skaparna "creators" har redan köpt prenumeration för tillgång och rättighet att använda deras ljud i sina "skapelser". Att då även kräva platformarna på pengar känns lite double dipping och inte något platformarna ska behöva bry sig om vad deras användare har för avtal.