Budbee och Instabox går samman – bildar Instabee

Permalänk
Medlem
Skrivet av AkUs:

Tråkigt att dessa bolag får flöda fritt istället för att stoppa denna totala miljöförstöring som dom bidrar till.

Dom är ju "koldioxidneutrala". Mao dom tankar sina dieselbilar med VHO100...
eller nått sånt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av AkUs:

Tråkigt att dessa bolag får flöda fritt istället för att stoppa denna totala miljöförstöring som dom bidrar till.

Säger killen med Apple-loggan som profilbild.
Ett multimiljard företag som uppmuntrar sina kunder att uppgradera sina produkter minst en gång per år.

Undra hur mycket Apple släpper ut per år?

För övrigt tycker jag det är skitbra att dem slår ihop.
Blir smidigare och mer tillgängligt att ha en lösning hos alla e-handlare än två olika.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bill-Hertzhog:

Instabox är det bästa sedan skivat bröd. Så jäkla skönt att kunna hämta sitt paket själv utan att krångla i matkön eller riskera att PostNord hänger värdefull post i en vit platspåse vid sin postlåda.

Budbee är väl exakt samma koncept så det blir väl bara bättre då.

Budbee har kört hemleverans till oss och en instabox har vi en bit till.
Postnord har dock satt upp en paketbox rakt utanför huset och nu nåt till bolag så får väl se och vi får ett från instabee snart.

Visa signatur

I7 12700K, Asus RTX 3080 TI, Alienware AW3423DW och annat smått o gott.

Permalänk
Medlem

Men vilken färg ska de nya boxarna ha?? Gula?

Visa signatur

Processor: Motorola 68000 | Klockfrekvens: 7,09 Mhz (PAL) | Minne: 256 kB ROM / 512 kB RAM | Bussbredd: 24 bit | Joystick: Tac2 | Operativsystem: Amiga OS 1.3

Permalänk
Skrivet av talonmas:

Men vilken färg ska de nya boxarna ha?? Gula?

schackmönster i "grönt" och rött

Permalänk
Medlem

Budbox hade varit bättre.

Permalänk
Medlem
Skrivet av johanandersson:

Va? Klart att konsumtion är miljöförstörande, men dessa företag är väl inte mer destruktiva än någon annan transportlösning? Även om det inte har hänt än så ger dessa paketskåp möjligheten att i fortsättningen minska förpackningsmaterialet lättare än vanlig pakettransport.

Är det minska förpackningsmaterial man vill göra så är ju butiker överlägsna...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Roger W:

Lite förvånad det inte blev Budbox men kanske lite för tråkigt namn, eller för fokuserat på just boxar? (verkar inte vara taget)

*edit*
Bara jag som aldrig använt en såndär box?

InstaBee är det enda rätta, Be instant
Använder Instabox regelbundet. Det är väldigt smidigt att hämta ut saker utan att gå till posten/ombud, visa leg, vänta en stund.. "nej jag kan inte hitta ditt paket på hyllan där det ska ligga.."

Visa signatur

🧠i9-10900k @ 3,7GHz 📹3080Ti STRIX OC 12GB 📼Corsair Vengeance 64GB
📰MSI MEG z490 Unify 💽Samsung 970 EVO plus 500GB/1TB 📺Asus PG348Q 34"

Permalänk
Medlem

Budbox hade varit ett roligare namn. Men jag påverkas inte så mycket oavsett. Blir oftast hemleverans och om inte det går så blir det ombud. När jag bodde i Jönköping så blev det en del Budbee men tyvärr var de ofta dåliga. Sena med leveranser och la saker i fel trappuppgång och sådant. Men samtidigt förväntar jag mig inte att folk som jobbar under hemska förhållanden och extremt dålig lön ska ha yrkesstolthet eller pliktkänsla.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av slipbit:

Nu skämtar du väl det är de 3-5 sista km som körs med småbilar/cyklar/mopeder. Det är ju bra mycket smartare än att bränna runt med en C-lastbil till varenda gata i området.

Tror dock det handlar om hur ofta och hur mycket dom kör ut per dag. Verkar ju som om man får skiten dagen efter oavsett om det är 10 tv apparater eller en tandborste.

Köra ut varannan dag är betydligt effektivare även om många nu för tiden inte verkar fatta det konceptet för att man får vänta hela 24 timmar längre. Det där med att få allt och inget hemkört är miljöförstöring hur man än vrider och vänder på det. Tanken är god med "bättre att en kör till alla än att 10 åker till posten" men i verkligheten funkar det ju inte så.

Arbetsvillkoren hos en sån arbetsgivare ska vi nog tala tyst om också.

Permalänk
Medlem
Skrivet av talonmas:

Men vilken färg ska de nya boxarna ha?? Gula?

#B5816E

Visa signatur

www.fckdrm.com - DRM år 2024? Ha pyttsan.

Permalänk
Medlem
Skrivet av AkUs:

Tråkigt att dessa bolag får flöda fritt istället för att stoppa denna totala miljöförstöring som dom bidrar till.

Om du syftar på koldioxidutsläpp med fossila bränslen har du fel. Om du syftar på förpackningsmaterial, njaa...det återvinns ju.
Om du syftar på konsumtionen nej, instabox har inte höjt någon konsumtion eftersom de endast levererar redan konsumerade varor. Dessa varor hade endast blivit levererade av något annat företag (typ posten) eller hämtade med privatbilar som går på fossila bränslen.

Du får gärna förtydliga hur dessa två företagen bidrar med den totala miljöförstöringen?

Visa signatur

Chassie Louqe Ghost S1 MKIII Limestone, Moderkort Gigabyte B550I AORUS PRO AX, RAM minnen G.SKill Trident Z Neo RGB 32GB, CPU AMD Ryzen 7 5800X, KylareNoctua Ghost S1 Edition, GPU Powercolor Radeon RX 6800 16GB, Systemdisk Samsung 970 EVO Plus series 500GB M.2, Sel/programdisk SSD 2x Samsung 850 EVO 120/500 GB, PSU Corsair sf750w, Skärm Samsung c32hg70 144hz,Mus Logitech g603 wireless gamingmouse, Tangentbord Logitech g613 wireless gaming keyboard

Permalänk
Medlem

Instabox var rätt smidigt att bruka. Dessutom står lådbyttan i butiken man faktiskt storhandlar i. Inget köande för att sot-Arne ska ha en rullad korv i bröd, eller 93-årige herr Klausman ska spela på samma rad i Keno.

Nah det är allra bäst att mjukglassmaskinen är trasig när du fastnar i de där köerna. För nå annat finns det inte att tänka på.

Permalänk
Medlem

Vilken tabbe, det borde köpt upp AirMee! AirBnMee.

Permalänk
Medlem

Instabox har varit en 100%-ig upplevelse hittills - smidigt, snabbt, noll krångel. Särskilt bra i en mataffär som stänger sin förbutik tidigare, men har en Instabox stående i entrén.

Vad som händer OM det skulle strula vet jag dock inte - kan butikspersonal hjälpa en eller måste man få tag på någon Instaboxanställd som måste komma dit?

Har ingen erfarenhet av Budbee, men får väl hoppas att Instabox inte blir sämre pga sammanslagningen.

Visa signatur

5950X, 3090

Permalänk
Medlem

Instabox är guld!

Alltid snabbare än postnord och har dessutom utdelning på söndagar! Alltså i boxarna, jag använder aldrig hemleverans.

Bättre öppettider också då min instabox ligger i ett köptcenter som är öppet 7-22 alla dagar. Posten här har däremot öppet typ 4 timmar om dagen.

/hulle.

Visa signatur

A600, 2 MB Chipram, 85 MB HD, Extra diskettstation, Joysticks: Tac-2, The Bug och Wico Red Ball.
Zotamedu:"Kompressorkylning är nog det mest miljöfarliga du kan göra med en dator om du inte tänker börja elda brunkol i den."

Permalänk
Medlem

Själv föredrar jag mer klassiska lösningen att man hämtar ut hos ombud så man har mer tid på sig. Jobbigt att ha ett tidsgränser på någon timme. Man vet inte vad som kan hända och man missar det så skönare att veta att man har ett par veckor på sig att hämta ut något om det behövs. Aldrig så länge köer där jag bor heller.

Men förstår att vissa vill ha det speciellt om man har myror i brallan och måste ha sina prylar sekunden de kommer in.

Posten här är inne i Ica nära så öppet lika länge som affären. Instabox är inne på lilla Coop, den enda andra butiken vi har i stan och den har öppet precis lika länge som Ica.

Visa signatur

Asus B650 TUF, Ryzen 7600X, 32GB 6000mhz DDR5, Corsair RM1000X, Powercolor 6900XT Red Devil Ultimate, 360mm Corsair AIO, MSI Velox 100P Airflow. Kingston KC3000 M.2.

Permalänk
Avstängd

Har Budbee och Instabox i huset. Budbee kör med "cykel" häromkring, en väldigt konstig typ liggcykel med fyra hjul, eldrift och en stor låda bak och ett släp med en lika stor låda. Instabox kommer med en stor skåpbil.

Miljömässigt borde cykeln vara överlägsen, om den räcker till, men de som cyklar är ofta väldigt stressade och irriterade, gapar på barn som går på trottoaren för att de är i vägen för deras komplicerade vändningsmanövrar och liknande, så kanske inte det bästa för arbetsmiljön.

Men för alla typer av leveranser är ju "last-mile" det stora problemet för miljö/utsläpp. Att åka till ett ombud är sannolikt inte så bra, men är ombudet din Ica och du ändå ska handla borde det plötsligt vara den bästa lösningen. Instabox och liknande känns ändå som en rätt bra lösning, leveranserna kan ske närsomhelst och du kan hämta när det passar. Sannolikt är det hyfsat nära din bostad så det kanske bara innefattar en kort promenad, eller så ligger även detta på "din Ica" så tar du det när du ändå är där och handlar. Postens box nära mig är inte så nära jämfört med övriga alternativ, men fördelen där är att den är utomhus och således åtkomlig dygnet runt.

Huruvida utkörningen till boxarna sker med stor eller liten lastbil tror jag har ganska liten betydelse. Vad jag förstår så har chaufförerna en "runda" som innefattar ett antal boxar, antingen fyller de bilen en gång på morgonen eller så fyller de på igen vid lunch eller så, men en större bil betyder inte att det blir mer effektivt. Det lär vara bättre att köra en mil extra för att fylla på en gång till med en vanlig skåpbil än att få med allt och köra en stor lastbil utan den extra svängen, men det beror förstås på hur långt från laststationen rundan går.

Permalänk
Medlem
Skrivet av dagas:

Själv föredrar jag mer klassiska lösningen att man hämtar ut hos ombud så man har mer tid på sig. Jobbigt att ha ett tidsgränser på någon timme. Man vet inte vad som kan hända och man missar det så skönare att veta att man har ett par veckor på sig att hämta ut något om det behövs. Aldrig så länge köer där jag bor heller.

Men förstår att vissa vill ha det speciellt om man har myror i brallan och måste ha sina prylar sekunden de kommer in.

Posten här är inne i Ica nära så öppet lika länge som affären. Instabox är inne på lilla Coop, den enda andra butiken vi har i stan och den har öppet precis lika länge som Ica.

Nån timme? De ligger en vecka på Instabox vad jag vet.

Visa signatur

A600, 2 MB Chipram, 85 MB HD, Extra diskettstation, Joysticks: Tac-2, The Bug och Wico Red Ball.
Zotamedu:"Kompressorkylning är nog det mest miljöfarliga du kan göra med en dator om du inte tänker börja elda brunkol i den."

Permalänk
Medlem
Skrivet av backfeed:

Instabox har varit en 100%-ig upplevelse hittills - smidigt, snabbt, noll krångel. Särskilt bra i en mataffär som stänger sin förbutik tidigare, men har en Instabox stående i entrén.

Vad som händer OM det skulle strula vet jag dock inte - kan butikspersonal hjälpa en eller måste man få tag på någon Instaboxanställd som måste komma dit?

Har ingen erfarenhet av Budbee, men får väl hoppas att Instabox inte blir sämre pga sammanslagningen.

Aldrig varit med om strul men jag förmodar butiken inte kan göra mycket, smsa deras kundtjänst och blir löst under morgondagen?

Skrivet av dagas:

Själv föredrar jag mer klassiska lösningen att man hämtar ut hos ombud så man har mer tid på sig. Jobbigt att ha ett tidsgränser på någon timme.

Har alltid varit minst 3-4 dagar för mig. Kanske är ditt lokala skåp alltid fullt så dom måste ha korta tider för få folk att hämta ut sina paket?

Permalänk
Avstängd
Skrivet av AkUs:

Tråkigt att dessa bolag får flöda fritt istället för att stoppa denna totala miljöförstöring som dom bidrar till.

Hur bidrar de till "total miljöförstöring"?

De levererar väl bara paket? Som annars kanske skulle hämtas med bil på ett ombud eller i en butik?

Visa signatur

Mr. Scriptman

Permalänk
Medlem

Passande artikel om det varit 1 april

Visa signatur

AMD Ryzen 5 5600X | ASUS GeForce RTX 2080 8GB DUAL OC | Corsair Vengeance LPX Black 16GB (2x8GB) / 3200MHz | MSI B450 TOMAHAWK - ATX / B450 | Fractal Design Define C - Svart | Corsair RM750X V2 750W 80+ Gold | Noctua NH-D15 |

Permalänk
Medlem

Har ingen av dom i byn hemma, så det kvittar 🤪

Postnord hemleverans fungerar dock fint 99% av gångerna.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5800X3D | ASUS ROG Strix X570-F Gaming | ASUS 3080 TUF | 32GB DDR4 3200MHz | Corsair HX1500i

Permalänk
Medlem
Skrivet av backfeed:

Vad som händer OM det skulle strula vet jag dock inte - kan butikspersonal hjälpa en eller måste man få tag på någon Instaboxanställd som måste komma dit?

Enda gången Instabox strulat för mig så öppnades inte luckan ordentligt. Klockan var runt 21-22 på en vardag så alla butiker i gallerian var stängda. Efter ett par minuter slitande för att få upp luckan så gav jag upp. Någon minut efter jag kom ut ur gallerian så ringde en Instabox-support snubbe upp och frågade om jag kunde tänka mig att gå tillbaka till boxen så skulle han försöka öppna den remotely. Sagt och gjort så lyckades han öppna luckan och jag fick mitt paket. Blev lite chockad över effektiviteten.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av AkUs:

Tråkigt att dessa bolag får flöda fritt istället för att stoppa denna totala miljöförstöring som dom bidrar till.

Det är ju du som beställer som är boven om någon

Permalänk
Medlem
Skrivet av AkUs:

Tråkigt att dessa bolag får flöda fritt istället för att stoppa denna totala miljöförstöring som dom bidrar till.

Senast jag kollade så körde dem fossilfritt i sina fordon, något som Postnord inte gör.
Sedan är ju människan den största miljöboven, och genom att slippa prata med någon för att hämta ut sitt paket så bör du ju spara åtskilliga ton co2 per uthämtningsställe jämfört med Postnord (Eller för den delen, bara sluta beställa hem grejer, även om det är miljövänligare än att ta bilen till gallerian och köpa något där)

Visa signatur

Krusidullen är stulen

Permalänk
Medlem

InstaBee är tydligen något slags affärssystem medan BudBox tillverkar odlingstält. Men andra kombinationer är nog ännu värre: InstaBud levererar marijana i Kanada medan BeeBox används för en massa olika saker som bikupor, mobilspel och ASRock NUC:er. Ett namn som inte redan är taget är InstaBudBoxBee

Permalänk
Medlem
Skrivet av pålis:

Enda gången Instabox strulat för mig så öppnades inte luckan ordentligt. Klockan var runt 21-22 på en vardag så alla butiker i gallerian var stängda. Efter ett par minuter slitande för att få upp luckan så gav jag upp. Någon minut efter jag kom ut ur gallerian så ringde en Instabox-support snubbe upp och frågade om jag kunde tänka mig att gå tillbaka till boxen så skulle han försöka öppna den remotely. Sagt och gjort så lyckades han öppna luckan och jag fick mitt paket. Blev lite chockad över effektiviteten.

Haha, ok, då har jag svaret på min fråga där - de har alltså dessutom bra koll, god service och fjärrstyrningsmöjlighet. Riktigt bra!

Visa signatur

5950X, 3090

Permalänk
Medlem
Skrivet av SellahiR:

Passande artikel om det varit 1 april

Vad får dig att tro det är ett skämt? Företag köper upp varandra hela tiden.

Permalänk
Medlem
Skrivet av padinni:

Säger killen med Apple-loggan som profilbild.
Ett multimiljard företag som uppmuntrar sina kunder att uppgradera sina produkter minst en gång per år.

Undra hur mycket Apple släpper ut per år?

För övrigt tycker jag det är skitbra att dem slår ihop.
Blir smidigare och mer tillgängligt att ha en lösning hos alla e-handlare än två olika.

Klart att Apple vill att du ska köpa deras produkter, men Apple stödjer sina äldre modeller betydligt längre än konkurrenterna. Har du en 5 år gammal Iphone 8 så behöver du inte köpa en ny telefon bara för att få IOS 16. Har du däremot Android-lurar som Pixel 3, Galaxy S10 eller Xiaomi Mi 10, som är nyare än Iphone 8, så kan du glömma Android 13.

Apple är så vitt jag vet de enda i branschen som satt som mål för att bli koldioxidneutrala innan 2030 som är på god väg att lyckas. Så om klimatet en viktig fråga så är Apple utan tvekan en bland de bättre aktörerna att satsa på. En annan viktig faktor att väga in är ju att Apples produkter har ett mycket högre andrahandsvärde. Så även om det finns folk som köper nytt varje år så kryllar det av prylar på andrahandsmarknaden, vilket även det är gynnsamt för klimatet.

Visa signatur

Intel i5 12600K | Asus TUF Gaming Z690-Plus D4 | Asus Geforce RTX 3060 Ti | 32 GB DDR4 | Fractal Design North | Corsair iCue Link H100i | Cooler Master V750 Gold i Multi