jag avråder er handla hos datorhandel.com de brister i typ allt man kan försvänta sig

Permalänk

jag avråder er handla hos datorhandel.com de brister i typ allt man kan försvänta sig

Jag avråder er från att handla hos datorhandel.com. Efter mina erfarenheter hos dessa.
jag beställde, ett grafikkort, VGA-fläkt och en hårddisk. Ville ha en snabb leverans så jag såg till så inget var restnoterat. Jag betalade in och får en beställningsbekräftelse där grafikkortet är restnoterat. Det går inte få tag i företaget så jag tänker att jag kan vänta tills de får in grafikkortet, det stod beräknad ankomst efter 2 veckor. När min fläkt och hårddisk kommer efter ca 4 veckors väntan så kommer de inte samtidigt utan med 3 dagars mellanrum, så det var kul väntan på att se om hårddisken ska komma eller inte. Grafikkortet ankommer inte som beräknat utan blir restat igen med en månad, jag vill då häva köpet, vilket företaget inte gick med på, jag bråkar inte så mycket om det utan väntar. Under min väntan sjunker priserna (hos företaget) med 300 kr på grafikkortet, jag mailar dem då och säger att eftersom jag inte fått min produkt vill jag ha denna prissänkning. Det är inget jag kan få säger dem, för de kan inte störa världsmarknadspriserna och jag hade beställt, de säger även att grafikkortet inte kommit in utan att jag får vänta en månad till. Jag ser då till så jag får häva mitt köp med hjälp av lagstiftningen, men det tar två veckor efter det att de gått med på det innan de betalar ut mina pengar.

En månad senare börjar det komma missljud från VGA-fläkten jag köpt, så jag mailar dem om att retunera den. De säger att jag behöver ett returnummer som de ska återkomma med. De hör inte av sig på några dagar så jag mailar dem, men de ignorerar mina mail, det tar 2 veckor innan jag får ett returnummer. Jag mailar och frågar om frakten, å de säger att jag själv ska stå för den (vilket lagen säger att företaget ska göra om det är fel på produkten). Eftersom jag ska stå för frakten tar jag givetvis det billigaste alternativet, brev. Skickar in fläkten sen hör jag inget från dem på 1,5 månad. Så jag mailar och de vet inte vad fläkten har tagit vägen men ska undersöka det. Tar en vecka sen får jag ett mail från dem där de säger att jag kan få en ny produkt eller pengarna tillbaka. Jag vill ha en ny produkt +pengar för frakten, då kollar de upp vilket sätt jag skickat fläkten med, och helt plötsligt har de inte fått in någon fläkt och de vill ha mitt kollinummer. Eftersom jag inte har något ringer jag till företaget (deras underleverantör) som jag skulle skicka fläkten till och frågar om de fått in produkten med mitt returnummer. De säger att de behandlade den för 2 månader sedan och har skickat ut pengar till företaget. Mailar företaget igen, de vill inte lossas om att de fått pengar och de anser att då jag inte har något kolli nr har de inte fått in någon fläkt.

så ett tips är handlar inte hos datorhandeln.com

Permalänk
Medlem

Men gör en polisanmälan för bövlar för det som du skriver om fläkten tyder ju på bedrägligt förfarande ifrån Datorhandel.com!

Permalänk

eftersom beloppet inte uppgår till mer än ca 200 kr med fraktkostnader m.m så är det inget man direkt kan anmäla på. ARN har en reklamationsvärde på 1000 kr gällande hemelektronik.

Permalänk
Medlem

ARN kanske men Datorhandel.com förfar ju bedrägligt och så vitt jag vet så är bedrägerier straffbart under svensk lag så gör en polisanmälan istället eller ännu bättre ta kontaklt med Datorhandel.com och tala om att du vet om att dom har fått ersättning för fläkten.

Om Datorhandel.com inte ger dig rätt så gör du en polisanmälan som sagt var för företag får inte hålla på hur som hellst.

Permalänk

Jag håller med dig tuffasmurfen , handla inte får Datorhadel.com. Jag har gjort det en gång och det var den sista. Ni kan läsa om mitt problem med dem här.

Permalänk
Medlem

Amen Broder!

Läs om mitt datorhandel-strul här:
http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=38065...

Visa signatur

Det hemska med att bli klokare är att man tyvärr inser hur lite man egentligen vet!
Everything good in life is about nitrous compounds. I mean: liquid nitrogen-Fun with CPUs! Nitromethane-Gets 5000HP from 8 litre engine! Nitrous oxide-A laughing matter! Btw, 78% of the atosphere contains pure nitrogen!!! That's probably why you are smiling now!

Permalänk
Medlem

Även jag hade stul med dem, fast de är ju billiga...

Visa signatur

Om ni skriver till mig, var god citera

Permalänk
Medlem

Bara jag som haft goda erfarenheter av dem? Beställde ett Ultra-X Flat för ett år sedan, och de ringde mig och talade om när det skickats dagen efter jag beställt.

Visa signatur

Light travels faster than sound. Is that why some people appear to be smart before they speak?
It's a big rock. I can't wait to tell my friends. They don't have a rock this big.

Permalänk
Medlem

Jag var på väg att beställa från dem, men skickade en fråga där jag undrade lite kring deras villkor, där en del inte verkade följa svensk lag. De svar jag fick från dem under mejlväxlingen gjorde att jag direkt satte upp dem på min svarta lista.

Permalänk
Medlem

Berkan... har du sagt A får du säga B :p. Vad sa de ? Det ligger ju i allas intresse

Permalänk
Medlem

Visst!

De skrev i sina villkor att de inte tillämpade ångerrätt, trots att de är tvungna till det enligt svea rikes lagar. (Observera att de nu ändrat sina villkor, men om jag minns rätt var de nya villkoren inte heller klockrena även om biten med ångerrätt nu stämmer)

Jag undrade varför och fick ett standardsvar tillbaka, där de bara upprepade sina villkor.

Då nämnde jag att det stred mot konsumentlagen. De svarade då att Konsumentverket (KoV) hade tittat på deras villkor och godkänt dem.

Jag tog kontakt med min konsumentvägledare som i sin tur frågade KoV. KoV svarade att de hade varit i kontakt med företaget, men att de inte godkänt deras villkor utan tvärtom hade talat om för dem att de måste ändra på villkoren. Citat från konsumentvägledaren: "Dessutom har den person som svarat dig ingen som helst koll på lagtexter i konsumentköplagen. Jag förstår inte vad han fått de fyra olika sätten att returnera en vara ifrån. Är helt feltolkat."
(Här har de alltså farit med osanning mot mig)

När jag frågar hur de ställer sig till detta faktum, får jag ännu en gång ett standardsvar där de klipp-och-klistrat från sina villkor. De tjatar hela tiden om att de inte har något eget lager. (De har alltså inga argument mot mig).

När jag fortsätter att pressa dem och provocera dem med att säga att de ljuger för mig, får jag till svar att: "Som jag ser har du inte ens handlat hos oss och som vi ser går det hela ut på att du vill 'prova' en produkt och lämna tillbaka produkten. Vi är tyvärr inte den butiken som erbjuder detta, utan du får vända Dig till "Thorn" eller andra butiker som har denna tjänst."
Lite roligt skrivet måste jag tillstå, men inte desto mindre ett dåligt försök att i det här läget göra mig till boven.

Efter det svaret tackade jag för mig och en anmälan till KoV gjordes (dock inte av mig, utan av en annan konsument som var den som fick mig att skicka iväg ett mejl i första situationen). Ett par veckor senare hade de ändrat i sina villkor.

Visserligen kan alla göra fel och de ändrade faktiskt i sina villkor till att det nu stämmer, så hade de inte hanterat mejlväxlingen på ett så klumpigt sätt hade jag kanske handlat från dem i tron att de bättrat sig. För mig ät det jätteviktigt att företaget jag handlar av är smidiga att ha att göra med även då det strular med köpet eller vid garantiärenden. Det är därför som Datorhandel.com och t.ex. Pixmania går bort direkt.

Hoppas att det var ett tillräckligt utförligt svar, Deeds?

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kerberos
Bara jag som haft goda erfarenheter av dem? Beställde ett Ultra-X Flat för ett år sedan, och de ringde mig och talade om när det skickats dagen efter jag beställt.

jag har bara haft goda erfarenheter av dem konstigt nog

Visa signatur

This plan is so perfect, It's retarded!

Permalänk
Medlem

lasse_legosoldat: så för att det gått bra för dig så kan det inte bli så för andra?

Visa signatur

Lian Li PC7SE | Athlon 2800+ | 2x 512MB | Leadtek 6800LE 16/1,6 @ 1,3v 400/870 | 250 + 160 + 2x 200 + 40 = 850GB
Pergo-kuben | Pergomodd2 | PSX-modd | HTPC i CD-spelare | Pergo-tower

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Esso
Om man tar ut det väsentligaste ur Berkans förnämliga tråd så får man fram detta.

Konsumentverket har underkänt [b]datorhandel.com[/b] försäljnings regler, då dom inte följer gällande Svenskt konsumentköplag.

Datorhandeln.com uppger att dom har blivit godkännda av Konsumentverket, fast det går stick i stäv med vad KoV själva uppger.

Det är vid problem med beställing eller service som man upptäcker vad företaget går för, inte vid försäljning.
Kunden vill köpa, Firman vill sälja.

En alldeles utmärkt sammanfattning, kära bensinmack!

EDIT: Ändrat till rätt länk och företag (datorhandel, inte datorhandeln).

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Esso
Om man tar ut det väsentligaste ur Berkans förnämliga tråd så får man fram detta.

Konsumentverket har underkänt [b]datorhandel.com[/b] försäljnings regler, då dom inte följer gällande Svenskt konsumentköplag.

Datorhandeln.com uppger att dom har blivit godkännda av Konsumentverket, fast det går stick i stäv med vad KoV själva uppger.

Det är vid problem med beställning eller service som man upptäcker vad företaget går för, inte vid försäljning.
Kunden vill köpa, Firman vill sälja.

Edit. Attans MS$ tangentbord att stava fel.

Trodde det gällde www.datorhandel.com

Edit: Ändrat på Essos begäran.

Visa signatur

XFX Radeon RX 7700 XT Speedster QICK 319 Black Edition | AMD Ryzen R7 5700X | Noctua NH-D15 | Asus TUF Gaming B550-Plus | Kingston Fury Beast DDR4 3600MHz 4x8GB | Samsung 990 Pro 1TB | Corsair HX1000i | Fractal Design Define S | LG 27GL83A | Corsair K95 Platinum | Corsair Sabre RGB PRO Wireless | Corsair Void Elite Wireless

Permalänk
Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zeus
Även jag hade stul med dem, fast de är ju billiga...

De kanske är billiga när du lägger beställningen. Men tiden du får vänta på att få produkten gör att den hinner falla i pris hos andra aktörer.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av lasse_legosoldat
jag har bara haft goda erfarenheter av dem konstigt nog

Grattis. Själv har jag läst och upplevt att datorhandel är ett oseriöst företag.

Permalänk
Medlem

Berkan. Jag är supernöjd. Kommer aldrig i hela h**vete att handla där. Danke

Permalänk
Medlem

Ok då vet man vilken datorburik man ska undvika

Visa signatur

Compaq suger

Permalänk
Medlem

Maila datorhandel länken och se om de vill ge
nån kommentar i tråden.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SUMITOMO
Maila datorhandel länken och se om de vill ge
nån kommentar i tråden.

http://forum.sweclockers.com/member.php?s=&action=getinfo&use...

Visa signatur

Old math teachers never die, they just tend to infinity.

Permalänk
Medlem

Jaha, får se om de vill ge sin syn på det hela.
För som det ser ut nu skulle jag aldrig beställa
nåt från dem.

Sen vägrar jag att förskottsbetala och "straffas"
med ockerfrakter på 375:-. Så oseriöst.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SUMITOMO
Maila datorhandel länken och se om de vill ge
nån kommentar i tråden.

Gjorde jag den 2/6 då alla butiker rimligtvis bör få en chans att bemöta kritik....

& fick svar från dom den 3/6...

Vi är registrerade och kommer att bemöta kritiken snarast. Mvh johnny

Visa signatur

XFX Radeon RX 7700 XT Speedster QICK 319 Black Edition | AMD Ryzen R7 5700X | Noctua NH-D15 | Asus TUF Gaming B550-Plus | Kingston Fury Beast DDR4 3600MHz 4x8GB | Samsung 990 Pro 1TB | Corsair HX1000i | Fractal Design Define S | LG 27GL83A | Corsair K95 Platinum | Corsair Sabre RGB PRO Wireless | Corsair Void Elite Wireless

Permalänk

I dagarna har jag fått in pengar från företaget utan att de på något sätt informerade mig om det, jag fick bara en insättning på mitt konto, kollade med banken om de visste var pengarna kom ifrån men de kunde inte se det, datorhandel.com passade två dagar efter detta på att besvara ett gammal mail genom att säga "pengarna är redan inbetalda enligt våra noteringar" jag sa då att jag fått in pengarna men kunde inte veta att det var från dem, men accepterade inbetalningen, men jag saknade fraktkostnaderna jag haft för hantering av returen. De svarade med att kunden själv ska stå för frakten vilket strider mot konsumentköplagen §30-35 (http://www.konsumentverket.se/mallar/sv/artikel.asp?lngCatego...)

jag medelade företaget detta, och fick svar efter några dagar att jag skulle skicka in orginalkvittot med posten till deras kontor i malmö... jag har inte gjort något åt detta än, men tänkte scanna in kvittot och maila det till dem och se om de acceptera detta.

Permalänk
Medlem

bra företag, köparna måste själv påpeka att dom inte ska behöva betala frakten för att få pengarna tillbaka där...

Visa signatur

Lian Li PC7SE | Athlon 2800+ | 2x 512MB | Leadtek 6800LE 16/1,6 @ 1,3v 400/870 | 250 + 160 + 2x 200 + 40 = 850GB
Pergo-kuben | Pergomodd2 | PSX-modd | HTPC i CD-spelare | Pergo-tower

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ultima
bra företag, köparna måste själv påpeka att dom inte ska behöva betala frakten för att få pengarna tillbaka där...

Är väl knappast ett bra företag om man måste maila fram och tillbaka
ocj tjata för nåt man har rätt till?
Bra företag är dem som sköter det med rutin utan påpekande.

Permalänk
Medlem

Har också tampats med datorhandel. De var helt omöjliga att ha och göra med. Finns en tråd om mina äventyr.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ultima
bra företag, köparna måste själv påpeka att dom inte ska behöva betala frakten för att få pengarna tillbaka där...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av SUMITOMO
Är väl knappast ett bra företag om man måste maila fram och tillbaka
ocj tjata för nåt man har rätt till?
Bra företag är dem som sköter det med rutin utan påpekande.

Dagens.

Visa signatur
Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Esso
Men jag vill ha svar på följande frågor från datorhandel.com

  1. [color="green"]

  2. Kommer ni att följa den Svenska köplagen som Konsumentverket kräver ?

[/color]

Antar att det är konsumentköpslagen du menar, köplagen gäller mellan näringsidkare, konsumentköpslagen gäller mellan näringsidkare och konsument (Delar av köplagen kan avtalas bort, vilket inte konsumentköpslagen kan.).

Permalänk
Medlem

Vi kanske kan prata med han som har buggy, fast efter, om, datorhandel har gett sina svar.

Kan inte vara bra att ha oseriösa företag på söktjänster.

Visa signatur

Om ni skriver till mig, var god citera